שלום לכולם.התגייסתי ב3.8.2010 לפלח''צ (לוחם חילוץ והצלה של פיקוד העורף) אני עושה טירונות 03 (81 יום) ולאחר מכן קורס של כמה חודשיים שחלקו בצריפין קורס אב''ך וחילוץ.לאחר סיום האימון המתקדם כמה חודשיים לאחר מכן אנחנו תופסים קו ומקבלים תעודת לוחם לכל דבר.מבצעים מעצרים,אבטחת ישובים וכודמה כמו כל יחידת חי''ר.
כבר מהשבוע הראשון אמרתי שאני לא רוצה להמשיך בתור לוחם אלא להיות תפקיד של תומך לחימה.התחלתי לעשות גם בעיות לא מזמן סירובי פקודות וכאלה דברים.לא שפטו אותי כי ראו שאני מצטער ושקשה שם.
המ''פ,מ''מ והמפקדים יודעים שאני לא מעוניין להמשיך.עכשיו בעוד 4 שבועות נסיים טירונות ואז אני אצטרך ללכת לקורס מה יקרה עם אני אסרב ללכת לקורס בטענה שאנני מעוניין להמשיך.דרך אגב יש לי בעיה להסתדר עם הנשק (אני מאוד נלחץ במטווחים)והסגל יודע על כך אולם זה כנראה בגלל חוסר הכשרה כי פיספסתי שבוע מטווחים.
אני באמת שלא רואה את עצמי כלוחם מכמה סיבות:
א.אני חושש לעלות לקו ואני לא מסתדר כל כך עם הנשק.
ב.פחד של המשפחה מזה שאני אעלה לקו (המשפחה שלי רצתה שאני אוריד פרופיל אני לא רציתי).
ג.אין לי מוטיבציה לשרת בתור לוחם
ברור לי שטירונות משביזה אני מתכוון לסיים את 4 השבועות הנותרים כי סיימתי כבר 2/3 מהטירונות וזה יהיה דבילי לא לסיים.
היו לי שיחות עם המפקד,מ''מ,רס''פ ואפילו המ''פ בנוגע למצב שלי.הבטיחו לי שאחרי סיום הקורס יעבירו אותי להיות בתפקיד אחר שהוא לא לוחם חילוץ והצלה אבל בפיקוד העורף אני אשאר ---- אין לי בעיה עם זה!.
אני צריך עצות כי הסגל באמת היה טוב איתי והם לא שפטו אותי מול מפקד הבסיס למרות כל מה שעשיתי.בדבר אחד בטוח לעלות לקו אני לא אעלה.

ציטוט ההודעה