|
|
כל מי שאומר שאלפא לא אכפת טועה. דווקא אם כבר רוצים ללכת לקווים של הזכר אלפא ה"אבולוציוני", הוא מאוד דואג
ממה אחרים חושבים עליו. הוא תמיד יבדוק את הסביבה שלו, יניח מבחנים קטנים לזכרים האחרים כדי לראות אם יש מישהו שיעז להתנגד לו,
ילך לנקבה בלהקה שלא מביעה בו עניין כדי להראות לכולם שהוא יכול, וכו וכו...
זה סתם סטיגמה "לאלפא לא אכפת מאף אחד", ברור שאכפת לו. בחור שלא אכפת לו מהטיפוח האישי שלו (ואני לא מדבר על כרס בירה, אני מדבר על ריח טוב, היגיינה אישית ברמה גבוהה, חושים חדים ואינטילגנציה רגשית גבוהה). בגלל זה יש לנו הערכה יחסית נמוכה לסטלנים, או דעה רעה מראש על אנשים שמריחים רע, או שיש להם חצ'קונים. אנחנו מחפשים את הסממני בריאות וטיפוח האלה באנשים.
אלפא זה קודם כל הערכה עצמית, ואם אתה לא מעריך את עצמך מספיק בשביל להשקיע בלבוש, בתסרוקת נורמלית, בלהתגלח (למרות שזה אזור אפור, אבל אין לי כוח לגעת בזה עכשיו), בלהריח טוב, למה שאחרים יעריכו אותך?
אינטיליגנציה רגשית? איך משפרים את זה?
לומדים לזהות צורך ולא רצון. (אין לי כוח לחפור, אבל בכלליות אנשים חושבים ב2 רבדים, גלוי וסמוי, רצון זה הרובד הגלוי, מה שמישהו אומר שהוא רוצה לקבל. צורך זה מה שהם באמת צריכים להרגיש.)
אנשים עם אינטליגנציה רגשית גבוהה יודעים (לפחות בשלב הכי בסיסי) להגיב לצורך ולא לרצון. זה לא מסובך, פשוט צריכים לשים לב לזה אם אתה לא עושה את זה באופן אוטומטי.
זה באמת לא כזה מסובך - לאלפא אכפת מה חושבים עליו. הוא פשוט לא מפגין את זה כלפי חוץ.
אתה לא תראה אלפא שואל אנשים 'החולצה הזאת בסדר?'
הוא לא מחפש אישור מהסביבה.
הייתי פה.
למה להעריך את עצמי = להשקיע במראה החיצוני שלי?"אלפא זה קודם כל הערכה עצמית, ואם אתה לא מעריך את עצמך מספיק בשביל להשקיע בלבוש, בתסרוקת נורמלית, בלהתגלח (למרות שזה אזור אפור, אבל אין לי כוח לגעת בזה עכשיו), בלהריח טוב, למה שאחרים יעריכו אותך?"
אני מעריך את עצמי כל כך הרבה שאני יודע שאני שווה גם אם אני נראה גרוע.
יחד עם זאת אני מסכים שלבראד פיט יש יותר סיכוי עם מייגן פוקס. לא ברור לי הניגוד בין שני הדברים.
כנראה שהטיפוח חשוב לא בשביל להיות "יפה", אלא בשביל להראות שאתה בן אדם נורמלי, חברתי, ולא מוזר שיצא ממערה.
זה לא מסתדר לי עם זה שלא אכפת לי מאחרים. אבל לא נורא.
להעריך את עצמך = להשקיע בעצמך נקודה.
מראה חיצוני זה משהו שנראה לעין. כשאתה מגיע ואין לך שיערות באף בחורה יודעת (גם אם לא במודע) שאתה משקיע בעצמך.
אם אתה לומד בזמנך הפנוי סינית מדוברת זה גם להשקיע בעצמך, אבל אף אחת לא תדע את זה במבט ראשון.