קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] האם אלוהים קיים? כנסו לדיון הרשמי.
    על ידי S.P.Q.R בפורום יהדות
    תגובות: 66
    הודעה אחרונה: 24-10-2010, 23:14
  2. האם אלוהים הוא אכן טוב כמו שהדת כול הזמן חוזרת שוב ושוב.
    על ידי crazyseducer בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 18-10-2010, 00:07
  3. [שאלה]האם אלוהים יכול?
    על ידי grass בפורום יהדות
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 08-04-2009, 03:09
  4. [סיפור]האם אלוהים קיים? - מאוד מעניין
    על ידי דתh בפורום יהדות
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 06-11-2007, 03:23
  5. תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 16-03-2006, 19:58
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 16

האם אלוהים בעצם יצר אתאיסטים קודם?

ברירת מחדל האם אלוהים בעצם יצר אתאיסטים קודם?

הרי לאדם וחווה לא הייתה דת שהם כביכול נוצרו על ידי אלוהים, אז זה אומר שאלוהים יצר אתאיסטים לפני שהוא יצר מאמינים לא?

יהדות- צריך ברית מילה זה לא.
    נצרות- צריך הטבלה זה לא.
    איסלם-אדם צריך להתחייב שאין מלבד אללה ומוחמד אז זה לא.

התייחסתי פה לשלושת הדתות הגדולות.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

2. קישורים ממומנים

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

אלוהים לא יוצר מאמינים או לא,הוא יוצר בני אדם והאדם בוחר אם להאמין או לא,זה שלא היתה דת ואמונה כשהוא ברא אותם לא אומר שהם היו אתאיסטים כי לא היה בכלל במה להאמין אז לא היתה להם בחירה.

ציטוט נכתב במקור על ידי MoDeRaToR צפיה בהודעה
    אלוהים לא יוצר מאמינים או לא,הוא יוצר בני אדם והאדם בוחר אם להאמין או לא,זה שלא היתה דת ואמונה כשהוא ברא אותם לא אומר שהם היו אתאיסטים כי לא היה בכלל במה להאמין אז לא היתה להם בחירה.
    מה? לא הייתה בחירה? הרי נולדנו עם בחירה חופשית!! או שאם זה נוח אז לא בהכול.

ואם אתה לא מאמין באף דת אתה אתאיסט, ומכיוון שהם לא האמינו באף דת הם היו אתאיסטים.

ורגע רגע אז אלוהים לא יצר את היהודים עם בריאת העולם? אז איך הם העם הנבחר? אלוהים לא ידע שהם העם הנבחר? למה לא ליצור אותם שהוא סיים לסדר את העולם?
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    מה? לא הייתה בחירה? הרי נולדנו עם בחירה חופשית!! או שאם זה נוח אז לא בהכול.

ואם אתה לא מאמין באף דת אתה אתאיסט, ומכיוון שהם לא האמינו באף דת הם היו אתאיסטים.

ורגע רגע אז אלוהים לא יצר את היהודים עם בריאת העולם? אז איך הם העם הנבחר? אלוהים לא ידע שהם העם הנבחר? למה לא ליצור אותם שהוא סיים לסדר את העולם?
    אבל אתה יותר מדי פשטני מה שאתה עושה הוא לא לדון בנושא אלא למצוא הוכחות שהבריאה היא קלוקלת וכך גם אלוהים.
    כמובן שנולדנו עם זכות בחירה,הם לא היו יכולים להיות אתאיסטים כי לא היה להם במה להאמין,אם לדוגמה היה את מה שהיה היום :יהדות\איסלאם\נצרות והם לא היו מאמינים בכלום אז היית יכול לקרוא להם אתאיסטים אבל מכיוון שהם נולדו ראשונים ולא היה שום דת להאמין בה (הם הקשיבו למה שאלוקים אמר,הוא הנחה אותם) אז היית יכול לקרוא להם אתאיסטים וכאן אתה בחרת לפשט את העניין בגלל שהם לא האמינו בכלום(ושוב אני אחזור לא היה להם במה להאמין אלא להקשיב להנחיות של אלוקים)
    אלוהים לא יצר את היהודים עם בריאת העולם,בפעם הראשונה הוא נגלה לאברהם,אברהם נולד לתרח (אם אני לא טועה) ואותו תרח האמין באלילים ובפסלים ואברהם שכבר מגיל קטן ידע שזה חרטה אז הוא התחיל לחקור את זה ואז באיזה יום אלוהים נגלה אליו ואמר לו :" לך לך מארצך וממולדתך ומבית אביך אל הארץ אשר אראך ואעשך לגוי גדול" זה אומר שמהתגלות ה' אל אברהם נהיינו כביכול עם.
    ולא נולדנו העם הנבחר,עובדה שאלוהים עבר בין כל העמים ושאל אם הם רוצים לקבל את התורה וכששאלו מה כתוב בה הוא הקריא להם את חלק מ10 הדיברות והם לא רצו ואז הוא הגיע למשה ובני ישראל ושאל אם הם רוצים והם ענו :" נעשה ונשמע.."

ועכשיו אתה בכלל סותר את עצמך אם אתה טוען שנבראנו עם זכות בחירה אז למה לה' "להנחית" עלינו את זה שאנחנו העם הנבחר כמו שאתה רואה שהוא עבר עמים ושאל אותם אם הם רוצים להיות העם הנבחר והם נענו לו בשלילה ורק שהוא הגיע לעם שלנו נענו בחיוב.
    ואני חושב שזאת הדוגמה הראשונה והכי טובה לזכות הבחירה שיש לנו (כשאלוקים שאל אותנו אם אנחנו רוצים את התורה).

אבל אתה יותר מדי פשטני מה שאתה עושה הוא לא לדון בנושא אלא למצוא הוכחות שהבריאה היא קלוקלת וכך גם אלוהים.
    כמובן שנולדנו עם זכות בחירה,הם לא היו יכולים להיות אתאיסטים כי לא היה להם במה להאמין,אם לדוגמה היה את מה שהיה היום :יהדות\איסלאם\נצרות והם לא היו מאמינים בכלום אז היית יכול לקרוא להם אתאיסטים אבל מכיוון שהם נולדו ראשונים ולא היה שום דת להאמין בה (הם הקשיבו למה שאלוקים אמר,הוא הנחה אותם) אז היית יכול לקרוא להם אתאיסטים וכאן אתה בחרת לפשט את העניין בגלל שהם לא האמינו בכלום(ושוב אני אחזור לא היה להם במה להאמין אלא להקשיב להנחיות של אלוקים)
    אלוהים לא יצר את היהודים עם בריאת העולם,בפעם הראשונה הוא נגלה לאברהם,אברהם נולד לתרח (אם אני לא טועה) ואותו תרח האמין באלילים ובפסלים ואברהם שכבר מגיל קטן ידע שזה חרטה אז הוא התחיל לחקור את זה ואז באיזה יום אלוהים נגלה אליו ואמר לו :" לך לך מארצך וממולדתך ומבית אביך אל הארץ אשר אראך ואעשך לגוי גדול" זה אומר שמהתגלות ה' אל אברהם נהיינו כביכול עם.
    ולא נולדנו העם הנבחר,עובדה שאלוהים עבר בין כל העמים ושאל אם הם רוצים לקבל את התורה וכששאלו מה כתוב בה הוא הקריא להם את חלק מ10 הדיברות והם לא רצו ואז הוא הגיע למשה ובני ישראל ושאל אם הם רוצים והם ענו :" נעשה ונשמע.."

ועכשיו אתה בכלל סותר את עצמך אם אתה טוען שנבראנו עם זכות בחירה אז למה לה' "להנחית" עלינו את זה שאנחנו העם הנבחר כמו שאתה רואה שהוא עבר עמים ושאל אותם אם הם רוצים להיות העם הנבחר והם נענו לו בשלילה ורק שהוא הגיע לעם שלנו נענו בחיוב.
    ואני חושב שזאת הדוגמה הראשונה והכי טובה לזכות הבחירה שיש לנו (כשאלוקים שאל אותנו אם אנחנו רוצים את התורה).
    אה? ואלוהים הנחה אותם? איפה בדיוק זכות הבחירה פה לא הבנתי, הוא פשוט אמר להם מה לעשות זה הכול, כמו בובות על חוט, ובכך מנע מהם את זכות הבחירה, וחווה היא אם כל חי אז זאת אומרת שגם היא אימו של תרח ושל אברהם ושל יצחק ושל יעקב, מה שאומר שגם יצחק וגם יעקב לא נולדו יהודים מה שאומר שכל 12 השבטים לא היו יהודים ומה שאומר שעד עצם היום הזה אנחנו לא יהודים, כי אם חווה שהיא אם כל חי לא הייתה יהודיה\נוצריה\מוסלמית אז אף אחד לא נוצרי, יהודי, מוסלמי. ולפי היהדות אם הסבתא של הסבתא של הסבתא יהודיה אתה יהודי, וכאן מי שיצרה את כולם "אם כל חי" אימו של כל יצור חי, היא לא יהודיה.
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

חווה היא האשה הראשונה וממנה כביכול יצאו כל העמים,האמונות והדתות,היא לא פתחה את זה היא רק עשתה את העבודה שלה (ילדים).

חווה היא האשה הראשונה וממנה כביכול יצאו כל העמים,האמונות והדתות,היא לא פתחה את זה היא רק עשתה את העבודה שלה (ילדים).
    אז אלוהים גם בורא גויים וגם מצווה להרוג אותם? הגיוני בהחלט
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

איפה אתה רואה שכתוב בתורה להרוג את הגוים?חוץ מעמלק :"מחה תמחה את זכר עמלק.." כי זה הערבים (אחמנידיג'אד) וזה יש הצדקה ואתה לא יכול להגיד שלא...
    איפה חוץ מזה כתוב בתורה להרוג ערבים?

איפה אתה רואה שכתוב בתורה להרוג את הגוים?חוץ מעמלק :"מחה תמחה את זכר עמלק.." כי זה הערבים (אחמנידיג'אד) וזה יש הצדקה ואתה לא יכול להגיד שלא...
    איפה חוץ מזה כתוב בתורה להרוג ערבים?
    תרענן בבקשה את זכרוני, למה בדיוק השמידו את סדום ועמורה?
    סטפן רוברטס

Come Out

תרענן בבקשה את זכרוני, למה בדיוק השמידו את סדום ועמורה?
    כי זו הייתה מוקד של רע ורוע
    בלי כל טוב [כמתואר בתנך]
    אלוהים ייחל להרמוניה, אבל חופש הבחירה זה שמנע אותה
    מאידך, חופש הבחירה תמיד תיהיה, כי אחרת הטוב לא יהיה שלם; הוא יהיה כמו חיוב.

אתה שואל את השאלות הלא נכונות

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח

ציטוט נכתב במקור על ידי D@nIeL צפיה בהודעה
    כי זו הייתה מוקד של רע ורוע
    בלי כל טוב [כמתואר בתנך]
    אלוהים ייחל להרמוניה, אבל חופש הבחירה זה שמנע אותה
    מאידך, חופש הבחירה תמיד תיהיה, כי אחרת הטוב לא יהיה שלם; הוא יהיה כמו חיוב.

אתה שואל את השאלות הלא נכונות
    אתה יודע, תמיד אמרו לי את זה, כל פעם ששאלתי שאלה היא הייתה: לא נכונה, כל פעם ששאלתי משהו שאולי נשמע נגד הדת היא הייתה: לא במקום, אז מה כן נכון? אם אני אשאל למה אלוהים כל כך טוב? למה הוא כל כך חזק ואוהב אותנו ובחר בנו מכל העמים, בכלל "בחר בנו"? הוא נתקע איתנו, הוא חיפש עם יותר טוב ופשוט נתקע איתנו כי בני ישראל הם היחידים שהסכימו לתורה ולחוקים המגוחכים הללו.

ואלוהים השמיד את סדום ועמורה כי הם לא עשו כחוקותיו, אז איך זה חופש הביטוי? מה אכפת לו שהם נהנים? מי הוא בכלל שיקבע להם מה לעשות? אתם לא חושבים זה אבסורדי?

לפי התורה כן^^
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

אתה יודע, תמיד אמרו לי את זה, כל פעם ששאלתי שאלה היא הייתה: לא נכונה, כל פעם ששאלתי משהו שאולי נשמע נגד הדת היא הייתה: לא במקום, אז מה כן נכון? אם אני אשאל למה אלוהים כל כך טוב? למה הוא כל כך חזק ואוהב אותנו ובחר בנו מכל העמים, בכלל "בחר בנו"? הוא נתקע איתנו, הוא חיפש עם יותר טוב ופשוט נתקע איתנו כי בני ישראל הם היחידים שהסכימו לתורה ולחוקים המגוחכים הללו.

ואלוהים השמיד את סדום ועמורה כי הם לא עשו כחוקותיו, אז איך זה חופש הביטוי? מה אכפת לו שהם נהנים? מי הוא בכלל שיקבע להם מה לעשות? אתם לא חושבים זה אבסורדי?

לפי התורה כן^^
    אם הוא ברא את הכל זכותו להרוס את הכל,לא בכל דבר בתורה או בתנ"ך יש זכות בחירה.
    אני מקווה שאתה מכיר את הסיפור של סדום ועמורה כי ממש אין לי כח לספר אותו,אם אתה לא מכיר תגיד לי ואני אכתוב...

סדום ועמורה נהנו ובא אלוהים והיה משבית שמחות, כאב לו לראות שיש אנשים שלא רוצים להיות תלויים בחוקים המגוחכים שלו ולא רוצים לסגוד לדבר שהם לא רואים ושאיזה נביא אומר להם, אז הוא כביכול השמיד אותם. בקיצור לא הייתה לו שום זכות להשמיד אותם.

ומי אמר לך שהוא יצר הכול? התורה? שנכתבה עלי ידי מי בדיוק? על ידי אותו אלוהים! זה כמו שאני אגיד שאני הרסתי את תל אביב בגלל שחטאו שם ואז אכתוב ספר ויכניס בו פסוק: "ואת תושבי תל אביב אשר לא הלכו בחוקותיי- השמדתי ומחקתי מעל פני האדמה ולא יחזרו להתקיים עד עצם היום הזה", ואז עוד 5000 שנה ישנו לתל אביב את השם או שהיא לא תתקיים מאיזשהי סיבה (לא חסר), אנשים ימצאו את זה ויגידו: וואלה הנה הוא השמיד אותם ועד עצם היום הזה אין אותם. אז הוא אמיתי!
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 15-10-2010 בשעה 12:17.
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

סדום ועמורה נהנו ובא אלוהים והיה משבית שמחות, כאב לו לראות שיש אנשים שלא רוצים להיות תלויים בחוקים המגוחכים שלו ולא רוצים לסגוד לדבר שהם לא רואים ושאיזה נביא אומר להם, אז הוא כביכול השמיד אותם. בקיצור לא הייתה לו שום זכות להשמיד אותם.

ומי אמר לך שהוא יצר הכול? התורה? שנכתבה עלי ידי מי בדיוק? על ידי אותו אלוהים! זה כמו שאני אגיד שאני הרסתי את תל אביב בגלל שחטאו שם ואז אכתוב ספר ויכניס בו פסוק: "ואת תושבי תל אביב אשר לא הלכו בחוקותיי- השמדתי ומחקתי מעל פני האדמה ולא יחזרו להתקיים עד עצם היום הזה", ואז עוד 5000 שנה ישנו לתל אביב את השם או שהיא לא תתקיים מאיזשהי סיבה (לא חסר), אנשים ימצאו את זה ויגידו: וואלה הנה הוא השמיד אותם ועד עצם היום הזה אין אותם. אז הוא אמיתי!
    יש לך תירוצים כמו של ילד קטן...."אלוהים משבית שמחות" "נהנו"
    ממש בוגר מצדך,זכותך להאמין במה שאתה רוצה(או לא)...

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    Zack
    לייקים
    0
    נקודות
    274

עד כמה שידוע לי אתאיסט לא מאמין שיש אלוקים.אדם וחווה האמינו.
    עוד משהו?

זאק,מעצב.
    MSN:
    ApolloDA@hotmail.co.il
    DA:

http://adonisdesign.deviantart.com/
    ~החנות שלי~

http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=756399

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 14:54.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect