קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דעה] בחירה חופשית- טעות ביסוד
    על ידי xyossizx בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 18-10-2010, 00:21
  2. האם יש לנו בחירה חופשית?
    על ידי hamarmir בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 39
    הודעה אחרונה: 18-10-2010, 00:15
  3. [פרסום] סקס מנקודת מבט של ילד
    על ידי ExcluSive בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 03-11-2009, 14:56
  4. סיפור|סקס מנקודת מבט של ילד קטן
    על ידי -RotemB- בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 21-07-2008, 15:52
  5. ליראות את העולם מנקודת מבט אחרת.
    על ידי OrP בפורום דיבורים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 30-07-2006, 22:13
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 24

בחירה חופשית- תלוי מנקודת מבט של מי

ברירת מחדל בחירה חופשית- תלוי מנקודת מבט של מי

מצאתי עוד פגם (לדעתי לפחות) בכל הבחירה החופשית, אני זוכר שלמדתי על זה שאמנון אנס את תמר ואחר כך אחיה של תמר רצח אותו, בסדר אונס דבר רע וקיבל את העונש שלו- מוות.

עכשיו לאמנון הייתה בחירה חופשית והוא בחר לעשות את הדבר הרע- לאנוס את תמר, אבל האם לתמר הייתה בחירה חופשית בכל העניין? היא התחננה בפניו שלא יעשה את זה אבל עדיין הוא עשה את זה בניגוד לרצונה- איפה היה אותו אלוקים באותו זמן? ואותם מלאכים באותו זמן? למה אמנון קיבל בחירה חופשית בעוד שתמר לא קיבלה? למה היא לא יכלה לבחור לא להיאנס? או שאלוהים רצה אקשן ולראות איך אבשלום יגיב כדי לראות קצת דם וקצת רצח.
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 17-10-2010 בשעה 03:06.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יסמין
    לייקים
    0
    נקודות
    0

כן,אתה יודע,משעמם בגן-עדן..מה לעשות לאלוקים יש צרכים.
    תגיד אתה שומע את עצמך??
    למה יש עיוורים?הם לא יכולים לבחור שלא ליהיות עיווים?
    למה יש חירשים?
    למה יש אנשים עם פיגור שכלי?
    למה יש רוצחים?
    גנבים?
    דתיים?
    חילונים?
    אתאיסטים?

לכל דבר יש סיבה,אנחנו לא מספיק חכמים להבין אותה עם כל הכבוד למין האנושי היפה שלנו D:

וואו, איזה לא קשורה התגובה שלך.

אני שואל למה אותו אל חנון ורחום לא שלח מלאך שיציל את תמר בדיוק כמו בעקדת יצחק? (זה כמובן אם הוא קיים).
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמשת כבוד האוואטר של Gaya
    לייקים
    149
    נקודות
    457

וווווואו מה זה האשכול הזה?
    סדום , מכיר? כל הפשעים כל החטאים, כל אלה שהתעללו בהם ואנסו אותם בחרו את זה?!
    והיום? אותו הדבר, בוחרים את זה? מה קשור בכלל לבחירה חופשית?! יש דברים שאי אפשר לבחור.

ציטוט נכתב במקור על ידי -GAYA- צפיה בהודעה
    וווווואו מה זה האשכול הזה?
    סדום , מכיר? כל הפשעים כל החטאים, כל אלה שהתעללו בהם ואנסו אותם בחרו את זה?!
    והיום? אותו הדבר, בוחרים את זה? מה קשור בכלל לבחירה חופשית?! יש דברים שאי אפשר לבחור.
    סדום- לא רצו בכלל את אלוהים שניסה לכפות את עצמו עליהם- לכן אין לו שום זכות להתערב-לא טריטוריה שלו.- לא מתקבל.

היום- כבר יש חוקים של בית משפט, ויש כאלה שלא מאמינים באלוהים (בניגוד למה שמוזכר בתורה שכל בני ישראל האמינו)- לא מתקבל.

אז- אלוהים כן התגלה בפני אותם נביאים, אז למה בתקופה שהוא כן מתגלה הוא לא ישלח מלאך (כמו שעשה בעקדת יצחק) ויציל את תמר מידי אמנון? כנראה שהוא בחיים לא היה שם והכל זה המצאה כדי להפחיד את העם שלא ימרדו במלך ובכהנים (שנהנו מעושר גדול) הרי העם לא ראה את אלוהים, תמיד היה דרך צד שלישי- אז גם זה לא מתקבל.
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמשת כבוד האוואטר של Gaya
    לייקים
    149
    נקודות
    457

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    סדום- לא רצו בכלל את אלוהים שניסה לכפות את עצמו עליהם- לכן אין לו שום זכות להתערב-לא טריטוריה שלו.- לא מתקבל.

היום- כבר יש חוקים של בית משפט, ויש כאלה שלא מאמינים באלוהים (בניגוד למה שמוזכר בתורה שכל בני ישראל האמינו)- לא מתקבל.

אז- אלוהים כן התגלה בפני אותם נביאים, אז למה בתקופה שהוא כן מתגלה הוא לא ישלח מלאך (כמו שעשה בעקדת יצחק) ויציל את תמר מידי אמנון? כנראה שהוא בחיים לא היה שם והכל זה המצאה כדי להפחיד את העם שלא ימרדו במלך ובכהנים (שנהנו מעושר גדול) הרי העם לא ראה את אלוהים, תמיד היה דרך צד שלישי- אז גם זה לא מתקבל.
    נו ? אלוהים כפה עצמו על סדום?
    והיום? מה זה חוקים של בית משפט? אתה יכול לבחור, נכון יעלה לך לשבת בכלא. אתה עדיין בוחר.
    כמו שהיום גם לחרדים הוא לא מתגלה ועוזר אז גם פעם! כל פעם הוא יבוא ויעזור? מה בדיוק הקטע? כל הזמן להיות תלוי בה'? במושיע?
    לא, אז קורים דברים, וימשיכו לקרות דברים כאלה בלי שום קשר לה'.

ולמה לא מתקבל צד שלישי? הוא חייב להתגלות לכל העם?

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יסמין
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    וואו, איזה לא קשורה התגובה שלך.

אני שואל למה אותו אל חנון ורחום לא שלח מלאך שיציל את תמר בדיוק כמו בעקדת יצחק? (זה כמובן אם הוא קיים).
    ואני עניתי לך שהייתה לזה סיבה!! וזה מאד קשור,אתה שואל למה האונס הזה קרה,אונס=דבר רע..
    למה דברם רעים קורים?
    כי לכל דבר יש סיבה.

משתמש מכור האוואטר של False
    שם פרטי
    False :)
    לייקים
    14
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    כיום זמינה, המחר זה לטובה, אבל של מי? אם לא אני, נישברתי שוב למטאפורות של ליבי...

לא לא יוסי אתה טועה ..
    "אכלנו מעץ הדעת" וניהיינו פוף! פתאום ברי דיעה ,
    אגב .. מה קרה לאותו עץ ? והאם הייתי אוכל את כל הפירות מאותו העץ האם הייתי בר דעת עד כדי רמת אלוהים?
    או שאלוהים הכחיד את אותו עץ..?
    רגע רגע .. זה מביא אותי לשאלה נוספת
    אם אדם וחווה לא היו ברי דעת , למה הוא עשה את עץ הדעת? בשביל שיחטו? כי הוא אוהב לנסות? אז רגע הוא משחק בנו?
    =-=-=-=
    הטקסט הזה יותר ענק מקטע תאטרון דרמתי
    =-=-=-=
    YouTube-MrFalseProd

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ
    אל תתחיל אם אתה לא מסוגל לסיים!

יוסי שתהיה לי בריא...
    אלק סדום לא רצו את האלוקים ולכן אין לו רשות להיכנס? תגיד אתה מבין בכלל מה אתה אומר? הוא ברא את כל היקום הזה מהמסד ועד הטפחות כולל עולמינו הקטנטן שנראה כמו חידק בכל היקום וכל רגע ורגע הוא מצווה את הקיימים לעשות את תפקידם וזה כולל להגיד ללב שלך לפעום אז אתה חושב שכמה אנשים רשעים בסדום יכולים לגרש את אלוקים? הוא ראה שהם לא מוכנים לתקן את דרכיהם אז גזר עליהם מיתה והפיכת המקום מעמק ירוק לשממה.

ותתעורר אין דבר כזה בחירה חופשית או יותר נכון הבחירה החופשית שלך היא מצומצמת עד כדי כאב!
    הקב"ה הביא אותך לכאן עם קביעה מראש כמה אתה תקדש את שמו ואין לך אפשרות לברוח מזה גם אם ממש ממש תרצה אבל הוא נתן לך בחירה אם לעשות זאת כצדיק או כרשע.
    כצדיק אין צורך להסביר אבל בטח אתה שואל איך אפשר לקדש שם שמיים בתור רשע אז התשובה היא פשוטה בזה שהוא יעניש אותך לעיני כל העולם "והתגדלתי והתקדשתי לעיני עמים רבים" וככה הוא יפאר את שמו שהצדיק מקבל שכר והרשע מקבל את העונש וככל שמרשיעים יותר העונש גדול יותר ויש יותר קידוש השם מזה רק אני אישית הייתי חושב פעמיים אם שווה לקדש ככה את שמו של ה'.
    ולכן כל דבר שקורה כמו ששאלת על תמר וכל השאלות האינפנטיליות האלה (סלח ל על ההתבטאות כי זה ממש שאלות של חוסר ידע מדהים שמתיימרות להשמע חכמות) אז התשובה היא פשוטה רק לפוגע יש בחירה אם לפגוע או לא! לנפגע לא יכולה להיות בחירה! אחרת הוא לא היה נפגע! ואם הוא נפגע סימן שהוא היה צריך להיפגע כי כך נגזר עליו בגלל פשעיו בין בגילגול הנוכחי ובין בגילגול קודם.
    בקיצר ההבנה שלך ביהדות שואפת לאפס ואין לך מושג מה אתה שואל ועל מה אתה שואל!
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
    אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

אמיר, אתה בעצם טוען שאותו אל גדול ורחום לא מסוגל להגן על מי שהוא ברא, הוא לא היה מסוגל להגן על תמר- גם אם ממש ממש רצה, ומי אמר לך שהוא ברא את כל היקום הזה? זה שיש ספר של לפני 5000 שנה אומר את זה? לדעתי האדם הוא זה שיצר את אלוהים כדי להסביר חולשות ופאקים שלו או דברים שהוא פשוט לא יכול להבין.

יש שמש- אלוהים.
    יש ירח- אלוהים.

הכול אלוהים, אני לא מוכן לקבל טענות חסרות כל שחר שמתיימרות להיות עובדות, אני לא טוען שאני מביא עובדות בגלל זה אני מקפיד לציין: תיאוריה\השערה.
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

יוסי אתה אפילו לא מציין תיאוריה מה שאתה אומר אפילו לא עומד במבחן התיאוריה.
    מה שאני אומר לך מבוסס על מה שאתה מנסה לטעון כנגדו וכשאתה תוכל לפרוך כנגדי מאותם מקורות יהיה על מה לדבר אבל עד אז אתה אפילו לא בגדר תיאוריה אתה על גדר בילבולי ביצים חסרי תוכן.
    והאל רחום וחנון כי זה מה שהוא אם אתה לא מסוגל לראות זאת אתה מעולם לא למדת יהדות.
    אתה מתייחס לעולם הזה כאל ההתכלית כשבעצם הוא רק האמצעי לתכלית כאן אתה צובר צידה לדרך הארוכה שמחכה לאחר העולם הזה ולכן המוות הוא רק ההתחלה ולא הסוף.
    ולכן כשאדם סובל זה בעצם מגיע רק לטובתו ובאשמתו כי אם הוא היה פועל נכון כפי מצוות האלוקים לא היה צריך לסבול והסבל מגיע לטובתו כי עונש קל בעולם הזה פוטר מהרבה עונשים כבדים ואיומים בעולם הבא יש מבין?
    אז תצא ממושגי האדם הקטן והטיפש וכנס לעולם חדש של מושגי אלוקות שחובקים את היקום והחיים שבו ולא אין חייזרים או עוד חיים ביקום חוץ מאיתנו זה דבר ידוע מהזוהר אז אל תטרח ללכת לכיוון הזה...
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

וואו העולם הבא, פשייי אני אקבל גמול שם! איך לא חשבתי על זה, אני סובל כאן אבל מקבל פרסים שם.

אז באמת שווה לך לסבול 100 שנה ולהישאר באמונה שלך תדע אם היא נכונה גם..
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

מי אמר שאני סובל?! תגיד מה אתה גנוב? אמרתי שאם יש לך פשעים אז כן אתה תסבול כאן כמה שצריך וכשאני אומר סבל אתה צריך להבין שגם זה שהכנסתי את היד לכיס והוצאתי חמש שקל במקום עשר זה נחשב כיסורים או שפניתי בפניה הלא נכונה או שהכנתי נס עם מים קרים כי שכחתי להדליק את הקומקום יש מבין?!
    ורוב חיי הם בשלווה ובשקט אני לומד חוקר מתעניין אני משיג חוכמה וידע ששום ספר שקראתי בחיי לא העניק לי סוגיה אחת של גמרא תפוצץ לך את המוח בידע יותר מכל חומר לימודי אחר! אני יוצא לטיולים ונהנה מהחיים בגדרים שההלכה מתירה לי אז למה אתה חושב שאני סובל למה אתה חושב שכולם סובלים כי הם דתיים?! למה כי אנחנו לא אוכלים אוכל לא כשר? למה כי אנחנו לא יוצאים למועדונים? כי אנחנו לא יושבים בפאבים? כי אנחנו מה לא עושים? שתהיה בריא ההבנה שלך בהנאות בעולם הזה הם כל כך מצומצמות שאני ממש מתפלא איך הם לא נגמרו לך עכשיו....

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

נערך
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 18-10-2010 בשעה 20:50.
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

תגיד אתה לא מבין שעולם כמנהגו נוהג? מה אתה היחיד שמת לו מישהו? רק לך נהרסו החיים? למה מישהו חייב לך דין וחשבון? וגם אם כן זה בטוח לא אלוקים! הוא מחשב שכר ועונש והוא מחשב למי מגיע מה ואיך ואפילו הסבל שלך שאתה חווית חושב במשוואה הזאת האם לקחת אותו או לא ועד שלא הגעת לרמה שאתה אמור לסבול את הסבל הזה אחיך לא נלקח! הוא זה שנתן את החיים והוא זה שיקח אותם מתי שבא לו ואתה בטוח לא תוכל להגיד לו כלום בנידון אלא אם כן תהיה צדיק גמור ותוכל לגזור אחרת אבל עד אז על כל מה שהוא מעניק לך תצטרך לומר לו תודה ואפילו ידוע על רבי יוחנן בן זכאי שאיבד עשרה בנים והילל את ה' ועוד לקח את העצם הקטנה של הזרת של הילד האחרון שאיבד כדי לנחם אבלים אחרים ואמר להם אם זה מה שנשאר לי מעשרה בנים והתנחמתי אז גם אתם יכולים.
    תבין אנחנו קטנים מכדי לשפוט פה ולחשוב שמה שנראה בעינינו צודק הוא באמת צודק

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 18:56.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect