קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. חטיפה בבית הספר שלי!!!
    על ידי MuLtI-FoCaL בפורום דיבורים
    תגובות: 51
    הודעה אחרונה: 04-10-2007, 15:55
  2. מה שקרה לי אתמול בבית הספר
    על ידי -=sPlItE=- בפורום דיבורים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 14-09-2006, 16:08
  3. תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 16-01-2006, 15:57
  4. חחח איזה פצצה היום היה בבית הספר.. חחח
    על ידי Mnati בפורום דיבורים
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 12-11-2005, 02:12
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 17

אח שלי בן 12 בעיות בבית הספר

משתמש משקיע
    לייקים
    7
    נקודות
    6

ברירת מחדל אח שלי בן 12 בעיות בבית הספר

שלום לכולם.

יש לי אח קטן בן 12 (כמעט 13) והוא לומד בכיתה ז'. כמעט כל יום שהוא חוזר מבית ספר הוא נראה פעם עצוב, פעם שמח.
    יום אחד שאלתי אותו מה קרה והוא אמר לי שצוחקים עליו בבית ספר. הוא לא ממש רזה ויש לו יענו ''חזה'' גדול בגלל זה.
    כמובן צוחקים עליו בביה''ס בגלל זה וניסיתי פעם רבות לעזור לו להתגבר על וזה לא עבד, ניסינו גם שהוא ירזה: הוא הפסיק לאכול
    ממתקים והתחיל להתאמן ולהרים משקולות. הוא שוקל משהו כמו 67 קילוגרם והוא יחסית לתמיד בכיתה ז' גבוהה.
    כמובן על העובדה שצוחקים עליו הוא מנסה יותר ויותר להראות ''קול'' ומזה מתבטא על המבחנים שלו, פעם הוא קיבל 90 בג''ג
    עכשיו הוא מקבל 70-60. ניסיתי להביר לו פעמים רבות שהלימודים זה דבר חשוב ובכל זאת אין תזוזה.

עריכה : ד''א הוא לא כזה ''מקובל'' בכתה בגלל זה הוא הולך הרבה למסיבות במקום ללמוד למבחן שיש למחרת.

מה אתם מציעים לי לעשות?

אני מבקש לא להציע ללכת לפסיכולוג.

נערך לאחרונה על ידי inGENIUM; 20-10-2010 בשעה 17:08.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני לא רואה איך זה קשור לחרדה חברתית.

בכל מקרה, אני מניח שיש לכם הורים, אפשר להתייעץ איתם.

משתמש משקיע
    לייקים
    7
    נקודות
    6

בטח שזה קשור לחרדה חברתית. ההורים לא כל יום בבית, בבוקר הם בבית עד 11 ואז הם הולכים לכל היום עד 10 בערב.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני אשמח אם תסביר איפה אתה רואה את הקשר לחרדה חברתית, כי אני באמת לא רואה.

ממה שהבנתי מההודעה שלך ישנן שתי בעיות:
    1. צוחקים עליו בגלל המראה החיצוני - לצערנו, זה משהו שמאפיין את הילדים בשכבת הגיל שלו, ובכלל לא קשור לחרדה חברתית.
    2. הוא הולך למסיבות במקום ללמוד - זה כבר נשמע כמו הבעיה היותר רצינית מבין השתיים, אבל שוב, אין קשר לחרדה חברתית. אני לא חושב שיותר מדי מחברי הפורום החרדתיים היו הולכים למסיבות במקום ללמוד כדי להיות יותר מקובלים.

אז ההורים לא נמצאים רוב היום בבית, כמו אצל רובנו. אני מניח שאתה לא הולך לישון בעשר, ואתה יכול לספר להם את זה אחרי שהם חוזרים או בסופ"ש. העניין הזה שהוא לא לומד והולך למסיבות נשמע כמו בעיה שההורים צריכים לטפל בה, אתה כמובן יכול לעזור, אבל יש כאן מקום להתערבות של סמכות הורית.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

תראה, אם הוא מנסה בכנות להרזות, ללכת למכון כושר וגם ללכת למסיבות בשביל להיות "מקובל" יותר, רק על האומץ והמאמץ מגיע לו פידבק רציני. הרבה כאלה במצב שלו נתקעים באותו מקום ולא מצליחים לצאת מזה. בגיל הזה ילדים יכולים להיות מאוד מאוד רעים.. וזה באמת לא קל. אבל דווקא ניראה לי שהבחור הזה לא ניכנע בקלות ומנסה להביא לשינוי. זוהי תכונה מאוד חשובה שתשרת אותו כל חייו, אבל חשוב לבדוק אם הוא עושה נסיונות אמיתיים או שהוא רק עושה את הדברים האלה בשביל לרצות את המשפחה וכו'.. כי אם זה המצב אז זה נידון להיכשל.

בכל אופן אני מסכים שזה לא קשור לחרדה חברתית, כי לא תיארת שיש לו כזאת. זה קשור לאכזריות באופן כללי שקיימת אצל בני נוער בגיל הזה. חרדה חברתית לא מופיעה ביום, לוקח לה זמן להתפתח ולגדול בהדרגה. כמובן שצריך לשים לב שאין התקדמות לכיוון הזה. אין מה לעשות, בחטיבה צריך ללמוד לגדל עור של פיל ולא להיפגע מדברים כאלה. וכמובן שאם הוא יעבוד על הגוף שלו ויעסוק בספורט, זה יתרום לו מהרבה בחינות: 1) הוא יראה טוב יותר, בנות ישימו לב אליו יותר והוא יהיה יותר מקובל 2) הוא ירגיש הרבה יותר טוב באופן כללי 3) הוא יהיה יותר חזק ויהיה לו הרבה יותר ביטחון עצמי 4) פעילות ספורטיבית מאוד בריאה לגוף.

בגיל הזה כולם גדלים, מתפתחים ומשתנים. אף פעם אי אפשר לדעת מה צופן העתיד

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

גם לי היתה אותה בעייה בגיל הזה... היו צוחקים עלי כל הזמן.... והייתי לוקח את זה קשה.... יש סיכוי שצוחקים עליו בכיתה? אז שיעבור לכיתה אחרת אולי עם אנשים שהוא יותר מסתדר איתם?
    בכל מקרה פסיכולוג זה דווקה רעיון מצויין שתדע לך....

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני אישית נגד הרעיון לעבור לכיתה אחרת. לפי דעתי זאת בריחה מהתמודדות עם הבעיה, שיכולה רק להחמיר את המצב. אם המפלצת שלו היא כאן, אז זה המקום להילחם במפלצת ולנצח אותה. ככל שהוא ידחה יותר את ההתעמתות עם הבעיה, ככה היא תחריף ויהיה קשה יותר פעם הבאה.

משתמש מכור האוואטר של False
    שם פרטי
    False :)
    לייקים
    14
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    כיום זמינה, המחר זה לטובה, אבל של מי? אם לא אני, נישברתי שוב למטאפורות של ליבי...

במיקרה ניכנסתי לפה..
    אממ ת'אמת גם עליי היו צוחקים פעם..כמעט על כל אחד..
    אולי הישתנתי איפשהו ביגלל זה..
    ות'אמת..כמה שזה עצוב..אין הרבה מה לעשות רק לא להיתייחס..
    תלמד אותו להיתעלם , זה הדבר הכי טוב..
    ככל שהוא ייתייחס יותר ייצחקו עליו יותר , ואם הוא לא ייתייחס ייצחקו , אני לא יגיד שלא , אבל פחות מבד"כ
    =-=-=-=
    הטקסט הזה יותר ענק מקטע תאטרון דרמתי
    =-=-=-=
    YouTube-MrFalseProd

משתמש משקיע
    לייקים
    7
    נקודות
    6

ציטוט נכתב במקור על ידי hyperbolic_ צפיה בהודעה
    אני אשמח אם תסביר איפה אתה רואה את הקשר לחרדה חברתית, כי אני באמת לא רואה.

ממה שהבנתי מההודעה שלך ישנן שתי בעיות:
    1. צוחקים עליו בגלל המראה החיצוני - לצערנו, זה משהו שמאפיין את הילדים בשכבת הגיל שלו, ובכלל לא קשור לחרדה חברתית.
    2. הוא הולך למסיבות במקום ללמוד - זה כבר נשמע כמו הבעיה היותר רצינית מבין השתיים, אבל שוב, אין קשר לחרדה חברתית. אני לא חושב שיותר מדי מחברי הפורום החרדתיים היו הולכים למסיבות במקום ללמוד כדי להיות יותר מקובלים.

אז ההורים לא נמצאים רוב היום בבית, כמו אצל רובנו. אני מניח שאתה לא הולך לישון בעשר, ואתה יכול לספר להם את זה אחרי שהם חוזרים או בסופ"ש. העניין הזה שהוא לא לומד והולך למסיבות נשמע כמו בעיה שההורים צריכים לטפל בה, אתה כמובן יכול לעזור, אבל יש כאן מקום להתערבות של סמכות הורית.
    שוב, אין לו חברים בגלל המראה החיצוני ובגלל זה אין לו הרבה חברים (ליתר דיוק כמעט ואין לו) והוא מתבייש בכלל לדבר על משהו
    וגם אם הוא אומר משהו לאפחד לא הכפת.

ציטוט נכתב במקור על ידי לוחם צפיה בהודעה
    תראה, אם הוא מנסה בכנות להרזות, ללכת למכון כושר וגם ללכת למסיבות בשביל להיות "מקובל" יותר, רק על האומץ והמאמץ מגיע לו פידבק רציני. הרבה כאלה במצב שלו נתקעים באותו מקום ולא מצליחים לצאת מזה. בגיל הזה ילדים יכולים להיות מאוד מאוד רעים.. וזה באמת לא קל. אבל דווקא ניראה לי שהבחור הזה לא ניכנע בקלות ומנסה להביא לשינוי. זוהי תכונה מאוד חשובה שתשרת אותו כל חייו, אבל חשוב לבדוק אם הוא עושה נסיונות אמיתיים או שהוא רק עושה את הדברים האלה בשביל לרצות את המשפחה וכו'.. כי אם זה המצב אז זה נידון להיכשל.

בכל אופן אני מסכים שזה לא קשור לחרדה חברתית, כי לא תיארת שיש לו כזאת. זה קשור לאכזריות באופן כללי שקיימת אצל בני נוער בגיל הזה. חרדה חברתית לא מופיעה ביום, לוקח לה זמן להתפתח ולגדול בהדרגה. כמובן שצריך לשים לב שאין התקדמות לכיוון הזה. אין מה לעשות, בחטיבה צריך ללמוד לגדל עור של פיל ולא להיפגע מדברים כאלה. וכמובן שאם הוא יעבוד על הגוף שלו ויעסוק בספורט, זה יתרום לו מהרבה בחינות: 1) הוא יראה טוב יותר, בנות ישימו לב אליו יותר והוא יהיה יותר מקובל 2) הוא ירגיש הרבה יותר טוב באופן כללי 3) הוא יהיה יותר חזק ויהיה לו הרבה יותר ביטחון עצמי 4) פעילות ספורטיבית מאוד בריאה לגוף.

בגיל הזה כולם גדלים, מתפתחים ומשתנים. אף פעם אי אפשר לדעת מה צופן העתיד
    אני מבין את זה הילדים בגיל הזה לא יודעים כלום מלבד המראה החיצוני. תודה על העזרה, אם זה היה רק קל להסביר לו את זה :/

ציטוט נכתב במקור על ידי mr_notvery צפיה בהודעה
    גם לי היתה אותה בעייה בגיל הזה... היו צוחקים עלי כל הזמן.... והייתי לוקח את זה קשה.... יש סיכוי שצוחקים עליו בכיתה? אז שיעבור לכיתה אחרת אולי עם אנשים שהוא יותר מסתדר איתם?
    בכל מקרה פסיכולוג זה דווקה רעיון מצויין שתדע לך....
    כתבתי בהודעה שאני לא רוצה קשר עם פסיכולוג, העובדה שהוא הולך ומתאמץ כדי להרזות וכדי להיות יותר ''מקובל'' רק מוכיחה שהוא בשפיות שלו.

ציטוט נכתב במקור על ידי לוחם צפיה בהודעה
    אני אישית נגד הרעיון לעבור לכיתה אחרת. לפי דעתי זאת בריחה מהתמודדות עם הבעיה, שיכולה רק להחמיר את המצב. אם המפלצת שלו היא כאן, אז זה המקום להילחם במפלצת ולנצח אותה. ככל שהוא ידחה יותר את ההתעמתות עם הבעיה, ככה היא תחריף ויהיה קשה יותר פעם הבאה.
    אני לא אפילו לא חושב על לעבור כיתה. אנחנו מנסים.תודה בכל זאת

ציטוט נכתב במקור על ידי False צפיה בהודעה
    במיקרה ניכנסתי לפה..
    אממ ת'אמת גם עליי היו צוחקים פעם..כמעט על כל אחד..
    אולי הישתנתי איפשהו ביגלל זה..
    ות'אמת..כמה שזה עצוב..אין הרבה מה לעשות רק לא להיתייחס..
    תלמד אותו להיתעלם , זה הדבר הכי טוב..
    ככל שהוא ייתייחס יותר ייצחקו עליו יותר , ואם הוא לא ייתייחס ייצחקו , אני לא יגיד שלא , אבל פחות מבד"כ
    שמע מה זה להתעלם? כאשר כל הכיתה לא מדברת איתך ורק אם מדברים אז יורדים איך אתה בדיוק יכול להתעלם?

תודה לכל מי שהגיב, אני מצפה לתגובות קצת יותר מפורטות

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי -Moty- צפיה בהודעה
    שוב, אין לו חברים בגלל המראה החיצוני ובגלל זה אין לו הרבה חברים (ליתר דיוק כמעט ואין לו) והוא מתבייש בכלל לדבר על משהו
    וגם אם הוא אומר משהו לאפחד לא הכפת.

אני מבין את זה הילדים בגיל הזה לא יודעים כלום מלבד המראה החיצוני. תודה על העזרה, אם זה היה רק קל להסביר לו את זה :/

כתבתי בהודעה שאני לא רוצה קשר עם פסיכולוג, העובדה שהוא הולך ומתאמץ כדי להרזות וכדי להיות יותר ''מקובל'' רק מוכיחה שהוא בשפיות שלו.

אני לא אפילו לא חושב על לעבור כיתה. אנחנו מנסים.תודה בכל זאת

שמע מה זה להתעלם? כאשר כל הכיתה לא מדברת איתך ורק אם מדברים אז יורדים איך אתה בדיוק יכול להתעלם?

תודה לכל מי שהגיב, אני מצפה לתגובות קצת יותר מפורטות
    לפי מה שאתה אומר לא מדברים איתו בגלל המראה שלו, ולא מפני שהוא לא חברותי ולא מנסה ליצור שום קשרים. אני מניח שמצב כזה כן יכול להוביל לחרדה חברתית, אבל אם הוא הולך למסיבות כדי לשפר את מצבו החברתי, לא נראה לי שזה המצב כרגע.

ואין שום קשר בין אי-שפיות לשיחה עם פסיכולוג. אף אחד לא הציע לך לאשפז אותו במוסד בריאות נפש כלשהו.

בכל מקרה, אם הרעיון של לדבר עם בעל סמכות בנושא הוא לא מחוץ לפרק, אני מניח שאפשר גם לדבר עם היועצת של בית הספר.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

מעבר למצב הלא קל שהוא נמצא בו הדבר עלול גם לגרום לו לנזק נפשי גם אם לא ברמה קלינית.

יש כמה אפשריות לנסות לפתור את המצב.
    לדבר עם היועצת.
    לעבור בית ספר.
    לקחת מאמן אישי שישפר לו את היכולת החברתית והביטחון העצמי.

בנוגע לבעיה לטווח הארוך אפשר לטפל אצל פסיכולוג כטיפול מונע, אבל הכי חשוב לתת לו חיזוקים בבית, לא לשפוט אותו על איך שהוא נראה או על כל דבר חיצוני אחר, ולהשתדל לתת לו את מלא הגיבוי והערכה מתי שאפשר.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

שמע אני לא אומר שזה הפיתרון המוחלט. קודם כל זה מניסיון האישי שלי ... אני גם ירדו עלי הרבה בחטיבה, ואני הייתי ילד מאוד מופנם ולא היה לי אומץ לעשות מהלך ולעבור כיתה \ ביה"ס אבל למעשה היתה חבורה ספציפית של אנשים בכיתה שהיתה יורדת עלי ואם רק הייתי עושה מהלך פשוט זה היה פותר לי את הבעייה ... זה יכול להיות פתרון אבל אני לא יכול לדעת בוודאות כי אני לא מכיר את כל פרטי הסיפור ... אני בטוח שלא כל הביה"ס יורד עליו ורוב הסיכויים שזה קבוצה ספציפית של אנשים , שיש מצב שהם במקרה נמצאים בכיתה שלו ...

ללכת לפסיכולוג יכול גם להיות פתרון , שווה לנסות אני לא אומר שזה בוודאות יעזור . בכל אופן מה הקשר בין שפיות לאי שפיות? פסיכולוג לא עוזר רק לאנשים לא שפויים. הבנאדם זקוק לעזרה, הרבה אנשים הולכים לפסיכולוג שפויים\לא שפויים , שהם במצוקה .
    נערך לאחרונה על ידי mr_notvery; 21-10-2010 בשעה 23:45.

משתמש כבוד
    לייקים
    573
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    YOUR beliefs DON'T MAKE YOU A BETTER PERSON, YOUR Behavior DOES.

א. הייתי מציע לעבור בית ספר, הבית ספר בגיל הזה לא חשוב, הוא כולה כיתה ז' ואם הם חרא ילדים אז לא משנה איזה בית ספר הוא לומד.
    ב. אםהוא לא רוצה לעבור בית ספר הוא צריך למצוא דרך להתמודד עם זה. או להתעלם או להתייחס.
    עכשיו אם זה בשבלב מתקדם זו בעיה בגלל זה צריך לעצור את זה בשלב מוקדם.
    לחופש יש תאריך:
    23.10.15

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    0

זה תלוי רק בו.....כל מה שתנסה לעשות לא יעזור....זאת אומרת אם תלך ותדבר עם הילדים או שתאיים עליהם או משו זה רק יפגע בו ועוד יותר יוריד לו את הביטחון עצמי....ככה זה בחיים...בסופו של דבר בנאדם צריך לדעת להסתדר לבד ויהיה מה שיהיה.
    הדבר היחיד שהייתי ממליץ לך לעשות זה לתת לו איזה שיחת עידוד שתרים לו את הביטחון העצמי ואולי גם להכיר לו כמה ילדות נחמדות בגילו...

משתמש מכור האוואטר של NixL
    שם פרטי
    אילן
    לייקים
    115
    נקודות
    -15
    משפט מחץ
    יאיר לפיד- טוב ביי.

די!
    מה כולם אומרים לעבור בצפר ?
    יהיה לו פי 1000 יותר קשה !
    חברים חדשים ואפילו אוולי חרדה יותר גדולה יותר ממה שיש לו !

שמע מוטי תגיד לו ככה ואני ממש לא צוחק זה קרה לי ככה וזה עבר !
    תגיד לו : ''שם של אח שלך '' שמע כך את עצמך ביידים כן אתה עצמך יודע אתה לא רזה
    אז עם אתה רוצה להיות גבר אמיתי אז לך ותעשה עם זה משהו כמו שאומרים תתפוס את הדג עם הרשת
    אין מה לעשות לא כל ילד חייב להיות ''קול'' נגיד אני הייתי ממש אבל ממש איך להגיד לכם ?
    דוחה . אז לקחתי את עצמי ביידים אמרתי אילן שים על כולם זין ! מה שהם חושבים עלייך , תגיד להם שהם היו מתים להראות כמוך
    גם עם אתה שמן ,רזה ,מכוער ! לא קשור למראה .
    כוסאמו עם הילדים אני מדבר כמו מבוגר אבל אני ילד בכיתה ח' שגאה עם עצמי
    עם אומרם לי מכוער אני פשוט עובר וזהוא
    ויש לי חברים כי כולם מקנאים בי שיש לי ''גב'' לא גב שיש לי חברים
    גב שיש לי אומץ לעמוד מול אנשים שחושבים את עצמם ''מלכים''
    נערך לאחרונה על ידי NixL; 16-11-2010 בשעה 23:09.

פורום דאבסטפ[DUBSTEP] מת לנו קצת,
    אם תוכלו לעזור לי להרים אותו קצת אני מאוד אשמח
    DUBSTEP-דאבסטפ

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 18:51.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect