קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [בעיה] אולי באמת אני צריך עזרה..
    על ידי משתמש אנונימי בפורום אימון אישי - קואצ'ינג
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 21-10-2011, 15:17
  2. תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 07-05-2011, 14:37
  3. עכשיו זה כבר באמת מתחיל קצת להימאס ..
    על ידי AllenIverson בפורום כדורסל
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 09-11-2006, 14:44
  4. קצת חדשות...[אולי ספוילר]
    על ידי HLH בפורום היאבקות/WWE
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 26-02-2006, 23:34
  5. {שאלה}אולי קצת דבילית אבל חשובה
    על ידי motomix בפורום משוב
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 03-02-2006, 18:12
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 6 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 77

אולי באמת הייתי קצת צר אופקים ובגישה לא נכונה

ברירת מחדל אולי באמת הייתי קצת צר אופקים ובגישה לא נכונה

באמת חשבתי על זה, ואני רוצה סיבות טובה ללמה לחזור בתשובה ולהתחיל לקיים מצוות, כרגע הסיבה היחידה שאני לא עושה את זה, זה בגלל שלא מצאתי שום דבר שיכול באמת לתת לי כוח לעשות את זה, אם אני חוזר בתשובה, אני רוצה לפחות לדעת שיש אלוהים\יוצר\בורא\ד'\ה'\יהוה, האם למישהו פה יש משהו שיכול להחזיר אותי לאמונה יותר חזקה? אולי אפילו משהו שאתאיזם לא יצליח לענות לי עליו אבל התורה כן?

*) מצטער אם פגעתי פה במישהו, האשכול הזה הוא בשיא הרצינות, נא להגיב כמו אנשים בוגרים.
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 20-10-2010 בשעה 14:09.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ
    אל תתחיל אם אתה לא מסוגל לסיים!

דבר ראשון אני ממש מתפלל לבורא העולם עכשיו לפני שאני מתחיל לכתוב כאן משהו שאתה לא צוחק עלי ואתה רציני ואמיתי (אל תגיב על זה אני כותב זאת כי אני באמת מתפלל שהטרחה שלי לא תהיה לחינם)
    אז ככה קודם כל אפיקורסות (לפי הגדרת הרמב"ם) במקור זה משהו שבעצם מצריך לימוד עמוק מאוד של הדת היהודית עד כדי כמעט גדול ישראל ולהתעוות בהבנה ולבעוט בה אז לכן אתאיזם לעולם לא יוכל לספק תשובות הוא יודע רק לספק שאלות שאין לו ולא יהיו לו לעולם תשובות עליהם אז אל תחפש שם תשובות אתה סתם טורח לריק.
    מכאן אתה מבין שמי שמסוגל לספק תשובות היא רק הדת היהודית בלבד מהסיבה הפשוטה שכל הדתות האחרות נבעו ממנה ולכן היא זאת שמחזיקה בכל הידע והיכולות לדוגמא גמרא ומדרשים וספרי קבלה ומוסר מוחזקים רק אצלנו לא תמצא את זה בשום מקום אחר ולא בשום דת אחרת כי אין דת אחת שיש לה אפילו הלכות איך להתנהג בבית שימוש!
    לאחר ההקדמה אני רוצה שתבין משהו חשוב אני אנסה לספק לך מידע אמיתי על היהדות בתנאי שתחשוב היטב על השאלות ואל תחפש להקניט כבד את מי שאני מביא בתור טיעון ואל תכנה אותו בשמות גנאי אני אסביר דבר דבר איך הוא בנוי ואת הנהגתו של ה' בעולם על כל דבר שתרצה לשאול אין אצלי נסתרות דרכי ה' יש אצלי הנחיות על פי הגמרא והראשונים כיצד הדברים מתנהלים.
    מי שיענה או ישאל באשכול הזה בצורה שתשנה את מהותו או שתגרום לשימוש בשמות גנאי כלפי מי מאי אלו שאביא בתור מקורות ובתור ביסוסים אני מוחק את תגובתו לאלתר!

עכשיו לשאלה הבסיסית ביותר ביהדות שהיא למה אני כאן? התשובה היא כדי לאסוף מצוות שתשלום שכרן הוא בעולם הזה ובעולם הבא כמו שנאמר בתורה על מצוות שילוח הקן ששכרה הוא אריכות ימים וכל טוב וגם על מצוות כיבוד אב ואם יש את אותו שכר וידוע שמצוות שילוח הקן היא המצווה הקלה ביותר ואילו מצוות כיבוד אב ואם היא המצווה הקשה ביותר מכאן המסקנה הברורה שכל מצווה אחרת יש לה את אותו שכר בעולם הזה אך בעולם הבא השכר הוא משתנה בהתאם למה שנקבע למעלה (ואת שכר המצוות לא נדע לעולם עד בואנו לבית דין של מעלה)
    לאחר מכן אתה בטח שואל איך יכול להיות בורא לעולם כי זה משהו שאתה לא רואה לא מרגיש וכו' אבל זאת הטעות הבורא נמצא בכל מקום ובכל דבר העניין הוא שאנחנו אדישים מידי מכדי לראות אותו אתה מקבל כל דבר כמובן מאליו כי כך העולם נוהג לדוגמא קח זרע של חיטה שתול אותו באדמה הזרע ירקיב לגמרי ואז מתוך הריקבון הוא יצמיח חיטה חדשה נכון? ואתה מה אומר זה טבע כן? אבל אם נגיד היית בעולם אחר שבו היו אנשים מתים מרקיבים בקבר ואז מתוך הריקבון היה צומח אדם חדש מה אז היית אומר? שזה טבע כי ככה זה עובד באותו עולם. וזאת בדיוק הנקודה ניסים קורים תמיד אנחנו פשוט מפרשים אותם כטבע כל הזמן כי אנחנו לא באמת מתבוננים אנחנו חושבים שכל דבר אמור לעבוד כמו שהוא אמור לעבוד אבל זאת בדיוק הטעות הטבע הוא נס מתמשך כל הזמן.
    תשאל מדענים מה איך צומח צמח? הוא יגיד יש פעולות כאלו ויש פעולות אחרות עם חיידקים מסויימים וכו' שגורמים לצמח לצמוח אבל את התשובה לשאלה הבסיסית ביותר הוא לא יודע! מי אמר לאותם חיידקים לעשות את תפקידם מי אמר לאותם חומרים לתפקד בדיוק כמו שהם מתפקדים? זאת בדיוק השאלה שאין עליה תשובה וגם לא תהיה למדען אלא רק לתורה! התורה אומרת יש מלאך שממונה על כל צמח בעולם שמצווה עליו לצמוח (נשמע קצת הזוי כן?) וזאת תשובה אמיתית! כי אחרת אין לך תשובה למה היה לפני הזמן מה היה לפני החומר מה גרם ליסודות העולם להסתדר כך כדי שחיים יוכלו להתקיים כאן והשמש תהיה במרחק הנכון והירח ידאג לגיאות הנכונה ויהיו עונות השנה ושצמחים יצמחו ויספקו אוכל ולבוש וכו' וזה רק על קצה המזלג
    נראה אם תרצה לנגוע בנקודות מסוימות או שאסביר בצורה טובה יותר משהו אם לא הבנת.
    לגבי הבורא אתה תגיע למסקנה לבד אני רק נותן לך את היסודות הראשונים כרגע.
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
    אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

אמיר, מה שמונע ממני להאמין בקיומו של האל הוא שיש יותר מדי סתירות פנימיות ודברים שפשוט אי אפשר להסביר בלי להגיע אל: זה אלוהים הוא יכול לעשות מה שבא לו (טיעון כזה אני לא יכול לקבל), עכשיו בקשר למה שאמרת עם הצמח: באמת אין לי מושג מה\מי אמר לחומרים לתפקד איך שהם מתפקדים, אבל אני הולך לברר את זה ולנסות לחזור עם תשובה.

אבל למה לי להאמין דווקא בדת היהודית? גם הנצרות והאיסלם אומרות שהן דת האמת וגם להן יש ספרים.
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 20-10-2010 בשעה 18:34.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    Zack
    לייקים
    0
    נקודות
    274

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    אמיר, מה שמונע ממני להאמין בקיומו של האל הוא שיש יותר מדי סתירות פנימיות ודברים שפשוט אי אפשר להסביר בלי להגיע אל: זה אלוהים הוא יכול לעשות מה שבא לו (טיעון כזה אני לא יכול לקבל), עכשיו בקשר למה שאמרת עם הצמח: באמת אין לי מושג מה\מי אמר לחומרים לתפקד איך שהם מתפקדים, אבל אני הולך לברר את זה ולנסות לחזור עם תשובה.

אבל למה לי להאמין דווקא בדת היהודית? גם הנצרות והאיסלם אומרות שהן דת האמת וגם להן יש ספרים.
    האסלאם ממש לא בא בחשבון.תאמין לי,יש שם אפליה אדירה בין גברים לנשים,כזאת שאלוקים לא היה מרשה,וכל האלימות הזאת...
    מבחינתי האיסלאם אף פעם לא היה אופציה.
    הספרים של הנצרות נכתבו על ידי אנשים שחיו מאות שנים אחריי מות ישו.אז תרשה לי לפקפק בהם.
    חוץ מזה,כל הסיפור הזה של "ד' התחרט",לא נראה לי.איך ד' יכול לקחת עם שלם להעביר אותו מדבר,לפתוח למענו את הים,ולזרוק אש על האוייבים שלו,ואז לזרוק אותו?.
    ובניגוד ליהדות,ששם להליכי החזרה בתשובה יש משמעות שבהם אדם באמת צריך להשתנות,אצל הנצרות אתה מתוודה אצל כומר ותורם חמישים דולר לכנסייה....
    זה לא נשמע לי כמו תשובה אמיתית.
    אז זה ממש לא מתקבל על הדעת.יש גם לנצרות הרבה מאות גרסאות,כמו מגילות ים-המלח שבם ישו מתואר ממש אנושי.
    למה היהדות?
    בתורה שלנו יש מעבר למילים.לא זכור לי שהייתה כותרת בעיתון:
    "הברית החדשה-מקור לגילויים מדעיים מודרניים?"
    ממש לא.בתורה יש כל כך הרבה מעבר...פשוט ספר של גאונים.
    אני אוהב מאוד את היהדות כי היא כל כך הוגנת.
    כשאני לומר גמרא אני רואה איך דואגים למישהו מכל הכיוונים.אם גנבו מימנו דואגים לפצות אותו לא רק על אותה גניבה,אלא על ההפסד העתידי,הצער וממש הכל.יש מחשבה לכל דבר שם.
    ביהדות אין אפליות,ואין "מצווה" לזרוק אבנים על חיילים כמו שאמרו פה כמה פעמים.אנחנו לא רוצחים,ואפילו חובה להתפלל על אותם אנשים שעומדים בראשות הממשלה.יהודי אנגליה מתפללים תפילה מיוחדת שנקראת "תפילה לשלום המלכה".
    אפילו אותם אנשים שאנחנו לא מסכימים איתם כי הם שמאלנים,ואפילו נוצרים,אנחנו מתפללים בעדם.
    היהדות היא הדבר האמיתי,הראשונה מבין שלושת הדתות והעתיקה מביניהן,והאמיתית.
    תלמד קצת,תלך להרצאות של רבנים טובים,אני ממליץ על הרב פענגר,והרב לסרי,והכי חשוב-
    תאמין.
    נכון זה נשמע עיוור,אבל תנסה יום אחד ללכת לאנשהו,רחוק מהכל,לשבת אולי בים,ולעצום את העיניים ולבקש.תתפלל אליו והוא ישמע : )

זאק,מעצב.
    MSN:
    ApolloDA@hotmail.co.il
    DA:

http://adonisdesign.deviantart.com/
    ~החנות שלי~

http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=756399

משתמשת כבוד האוואטר של Gaya
    לייקים
    149
    נקודות
    457

ציטוט נכתב במקור על ידי Apollo צפיה בהודעה

האסלאם ממש לא בא בחשבון.תאמין לי,יש שם אפליה אדירה בין גברים לנשים,כזאת שאלוקים לא היה מרשה,וכל האלימות הזאת...
    מבחינתי האיסלאם אף פעם לא היה אופציה.
    הספרים של הנצרות נכתבו על ידי אנשים שחיו מאות שנים אחריי מות ישו.אז תרשה לי לפקפק בהם.
    חוץ מזה,כל הסיפור הזה של "ד' התחרט",לא נראה לי.איך ד' יכול לקחת עם שלם להעביר אותו מדבר,לפתוח למענו את הים,ולזרוק אש על האוייבים שלו,ואז לזרוק אותו?.
    ובניגוד ליהדות,ששם להליכי החזרה בתשובה יש משמעות שבהם אדם באמת צריך להשתנות,אצל הנצרות אתה מתוודה אצל כומר ותורם חמישים דולר לכנסייה....
    זה לא נשמע לי כמו תשובה אמיתית.
    אז זה ממש לא מתקבל על הדעת.יש גם לנצרות הרבה מאות גרסאות,כמו מגילות ים-המלח שבם ישו מתואר ממש אנושי.
    למה היהדות?
    בתורה שלנו יש מעבר למילים.לא זכור לי שהייתה כותרת בעיתון:
    "הברית החדשה-מקור לגילויים מדעיים מודרניים?"
    ממש לא.בתורה יש כל כך הרבה מעבר...פשוט ספר של גאונים.
    אני אוהב מאוד את היהדות כי היא כל כך הוגנת.
    כשאני לומר גמרא אני רואה איך דואגים למישהו מכל הכיוונים.אם גנבו מימנו דואגים לפצות אותו לא רק על אותה גניבה,אלא על ההפסד העתידי,הצער וממש הכל.יש מחשבה לכל דבר שם.
    ביהדות אין אפליות,ואין "מצווה" לזרוק אבנים על חיילים כמו שאמרו פה כמה פעמים.אנחנו לא רוצחים,ואפילו חובה להתפלל על אותם אנשים שעומדים בראשות הממשלה.יהודי אנגליה מתפללים תפילה מיוחדת שנקראת "תפילה לשלום המלכה".
    אפילו אותם אנשים שאנחנו לא מסכימים איתם כי הם שמאלנים,ואפילו נוצרים,אנחנו מתפללים בעדם.
    היהדות היא הדבר האמיתי,הראשונה מבין שלושת הדתות והעתיקה מביניהן,והאמיתית.
    תלמד קצת,תלך להרצאות של רבנים טובים,אני ממליץ על הרב פענגר,והרב לסרי,והכי חשוב-
    תאמין.
    נכון זה נשמע עיוור,אבל תנסה יום אחד ללכת לאנשהו,רחוק מהכל,לשבת אולי בים,ולעצום את העיניים ולבקש.תתפלל אליו והוא ישמע : )
    וואי כמה שאתה צווווודק!
    אין, זה בדיוק כל מה שאני רוצה לומר אבל אף פעם אין לי את המילים והניסוח לומר את זה.
    בזמן האחרון כל הנושא של התנך ומה שהולך מאחוריו מאוד מעניין אותי, יש לך איזה אתר שאפשר לקרוא בו פרשניות או משהו דומה?

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

אלוקים לא עושה מה שבא לו אלוקים כפוף לחוקי התורה שהוא בעצמו כתב! יש לו את היכולת להפוך עולמות ולברוא אותם מחדש אך הוא לא יעשה דבר שמנוגד לחוקת התורה!
    תבין מתוק אף אחד לא יכול לתת לך תשובה של למה המדע יכול תשובה של איך בלבד! מהסיבה הפשוטה כי הוא מבוסס על הנחה ראשונית שהדברים קיימים ועובדים ורק משם הם מסבירים את העניינים.
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אין לך שום דרך לדעת שהוא קיים ואין שום סיבה גם להניח דבר כזה.
    אין שום סיבה לבזבז את החיים על סגידה למשהו שרוב הסיכויים שהוא לא קיים רק בשביל הסיכוי לחיי נצח.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

ואין שום סיבה לחיות ללא מטרה וללא תכלית אין שום סיבה לחיות ללא תיקווה אין שום סיבה לא להינות באמת מהחיים ומההבדל שלנו מהבהמה באמת שאין שום סיבה.

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    Zack
    לייקים
    0
    נקודות
    274

ציטוט נכתב במקור על ידי -GAYA- צפיה בהודעה
    וואי כמה שאתה צווווודק!
    אין, זה בדיוק כל מה שאני רוצה לומר אבל אף פעם אין לי את המילים והניסוח לומר את זה.
    בזמן האחרון כל הנושא של התנך ומה שהולך מאחוריו מאוד מעניין אותי, יש לך איזה אתר שאפשר לקרוא בו פרשניות או משהו דומה?
    אני ממש ממליץ על הספר "המהפך",זה ספר ממש מגניב שמראה על מיני דברים על המדע והתורה.
    מומלץ מאוד לקנות,זה יהיה שווה את זה.
    לא ספר משעמם,ממש-ממש לא.תחפשי ותעייני בו ותראי שהוא טוב : )
    אתרים אני לא ממש מכיר,אבל אני תמיד העדפתי הרצאות של רבנים טובים.למרות שאני לא ממש הולך הרבה.
    תנסי לחפש באיזור שלך הרצאות של רבנים.כן כן,יש גם מצחיקים,הרב לסרי קורע.
    ציטוט נכתב במקור על ידי hyperbolic_ צפיה בהודעה
    אין לך שום דרך לדעת שהוא קיים ואין שום סיבה גם להניח דבר כזה.
    אין שום סיבה לבזבז את החיים על סגידה למשהו שרוב הסיכויים שהוא לא קיים רק בשביל הסיכוי לחיי נצח.
    רואים שאתה אפילו סגור לכל טענה אפשרית."אין סיבה להניח"?,יש המון.עובדה שזה וויכוח ישן.
    והנשמה נצחית,ואפילו הוכח באוניברסיטת וירג'יניה שיש כזה דבר נשמה.ואם יש נשמה...יש אלוקים.
    בכל מקרה,אני לא ממש חושב שאתה קשור לאשכול הזה.

זאק,מעצב.
    MSN:
    ApolloDA@hotmail.co.il
    DA:

http://adonisdesign.deviantart.com/
    ~החנות שלי~

http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=756399

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

נכון שחיים לא מטרה ותכלית הם לא משהו, אבל הם לא משהו גם כשהמטרה והתכלית היא איזו הבטחה שקרית לחיי נצח.
    אין לנו באמת הבדל מהבהמה מלבד תודעה. אין לנו שום עליונות על בעלי החיים, אפילו לא על החיידקים. זה מאד מתנשא ואנוכי לחשוב אחרת.

רואים שאתה אפילו סגור לכל טענה אפשרית."אין סיבה להניח"?,יש המון.עובדה שזה וויכוח ישן.
    והנשמה נצחית,ואפילו הוכח באוניברסיטת וירג'יניה שיש כזה דבר נשמה.ואם יש נשמה...יש אלוקים.
    בכל מקרה,אני לא ממש חושב שאתה קשור לאשכול הזה.
    אתה מוזמן להפנות אותי להוכחה.

ולמה אם יש נשמה אז יש אלוקים?
    למה לא "אם יש נשמה אז יש חד קרן ורודה ובלתי נראית"?
    או "אם יש נשמה אז יש מפלצת ספגטי מעופפת"?
    נערך לאחרונה על ידי hyperbolic_; 20-10-2010 בשעה 19:57.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

אתה מותק של בחור אבל חבל שהתשובות שלך רופפות כל כך...
    אתה בכלל שומע מה אתה אומר? חיים ללא מטרה וללא תכלית הם חיים ללא טעם היה עדיף לא להיוולד בכלל! זה כמו לייצר מוצר שאין לו שימוש ולא יהיה לו שימוש ועדיין להשקיע בו הון תועפות בתיחזוק. אתה מבין שחיים כאלו זה ביזבוז אחד גדול כן? אתה מבין שאתה בעצם מעמיד את עצמך במצב שאין טעם גם לרופא לרפא וגם אין טעם בכלל למחקרים נגד מחלות ואין טעם להילחם במחלה הרי אם המטרה היא חסרת טעם אז כל שכן האמצעים.
    אדם כמוך חי בעצם במצב של פינה חשוכה ללא תקווה לדברים טובים אם הם לא כדרך הטבע כלומר אם חס ושלום תהיה חולה באיזה מחלה שאין לה מרפא אתה בעצם תגיד אין תקווה ותהרוג את עצמך במקום כי הרי אין סיכוי ואין למי להתפלל שאולי אתה כן תצליח לצאת מהמחלה או לחילופין תוכל לחיות איתה בצורה שלווה שלא תפריע יותר מידי למהלך החיים התקין שלך כי הרי בדרך הטבע מתים מזה אז זהו אין סיכוי.
    בקיצר עזוב שטויות אתה לא באמת מאמין בטענות המגוחכות האלה כן?

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

תכלית ומטרה הם דברים סובייקטיביים, ובתור אדם דתי אתה קובע שהתכלית והמטרה הן בהכרח סגידה לישות על טבעית כלשהי וכל מי שחי חיים שאינם כאלה, הוא חסר תכלית ומטרה ומוטב לו לא היה נולד בכלל.

אני אתעלם מהאנלוגיות שלך למוצרים חסרי שימוש וריפוי מחלות ואעבור הלאה ברשותך,

אתה בוחר באורח חיים מסוים שמגביל אותך מחשבתית ומעשית רק בשביל הבטחה חסרת שחר לחיי נצח בעולם הבא כלשהו, כשאין לך ולו קצה של עדות לכך שתקבל את התגמול הזה.

כל הרעיון הוא שהסיכויים לכך שאתה תוולד מבין מאות מיליוני ילדים פוטנציאליים אחרים הוא כל כך קטן, ואתה נבחרת לגמרי במקרה, ולכן צריך עליך לעשות את המיטב עם חייך, כי לא תהיה לך שום הזדמנות נוספת.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    seducer
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    הדרך של אחר כך מובילה לעיר בשם שום מקום

אתה כבר קיים, אין מרה נעלת של אלוקים.
    יש רק את המטרות שאתה מציב לעצמך.
    לחיים אין משמעות חוץ מהמשמעות שאתה מעניק להם.
    באוניברסיטת ורגי'ניה לא הוכיחו שקיימת שום נשמה, אתה סתם אומר דברי שקר (הדיבר השביעי-אל תשקר)
    עדיף לחיות חיים של משמעות עכשיו ולהנות מהם כמה שאתה יכול מאשר להאמין במשהו שלא קיים,
    לבזבז את החיים היחדים שלך על אמונה באלוקים וקיום מצוות מטופשות ולחשוב שהחיים האלה הם רק פרוזדור
    זה טיפשי, אבל זאת הבחירה שלך, תהנה.

וחוץ מזה,חיי נצח זה קללה לא ברכה. כי בשנה המיליארד ואחת תאמין לי שיימאס לך.
    לפחות הוא לא מאמין ביצור דמיוני שאנשים לפני 3500 שנה יצרו, שבודק אותך כול שניה ושניה ומביא לך שכר על המצוות ועונש על החטאים.
    אתה לא באמת מאמין בטענות המגוחכות הלאה כן?

והזה למעלה, אחרי שהיקום נוצר מהמפץ הגדול אז נוצרו גם חוקי הטבע,הם פשוט נוצרו.
    ולכן אנחנו חיים כיום.
    הצמח צומח כי ככה הוא בנוי, כי ככה המולקולות שלו בנויות ומכיוון שהאטומים במולקולות מסודרות על פי סדר מסוים.

אלוקים לא יצר אדם בצלמו.
    האדם יצר אלוקים בצלמו.

יש שני דברים שהם אינסופיים
    היקום והטמטום האנושי, ובקשר ליקום אני עדיין לא בטוח.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי hyperbolic_ צפיה בהודעה
    תכלית ומטרה הם דברים סובייקטיביים, ובתור אדם דתי אתה קובע שהתכלית והמטרה הן בהכרח סגידה לישות על טבעית כלשהי וכל מי שחי חיים שאינם כאלה, הוא חסר תכלית ומטרה ומוטב לו לא היה נולד בכלל.

אני אתעלם מהאנלוגיות שלך למוצרים חסרי שימוש וריפוי מחלות ואעבור הלאה ברשותך,

אתה בוחר באורח חיים מסוים שמגביל אותך מחשבתית ומעשית רק בשביל הבטחה חסרת שחר לחיי נצח בעולם הבא כלשהו, כשאין לך ולו קצה של עדות לכך שתקבל את התגמול הזה.

כל הרעיון הוא שהסיכויים לכך שאתה תוולד מבין מאות מיליוני ילדים פוטנציאליים אחרים הוא כל כך קטן, ואתה נבחרת לגמרי במקרה, ולכן צריך עליך לעשות את המיטב עם חייך, כי לא תהיה לך שום הזדמנות נוספת.
    דבר ראשון תכלית ומטרה הם לא דברים סובייקטיבים כמו שחברך למטה גם ניסה לטעון היהדות לא טוענת כך היא טוענת שהתכלית והמטרה היא אחת והיא עבודת ה' לא יותר לא פחות! צריך לבצע את המצוות האלוקיות בשלמותן ולכן המצוות ביהדות מקיפות את כל חיי הסובייקט מכף רגל עד ראש אפילו בשירותים ואפילו בשינה! אבל לעומת זאת אצלכם הכל יכול להיות סובייקטיבי כי אין לכם שום משמעות אמיתית אחרת להציע שום תכלית שום מטרה אמיתית לחתור אליה אז מבחינתכם כל אחד עושה מה בראש שלו והוא קובע את מטרותיו והוא קובע את דרכו ואלו חיים ללא תכלית לא משנה מה תטענו...
    ולמה אתה מדלג על האנלוגיות? למה כי הן נכונות? כי אתה בעצם שמת לב שאתה באמת שולל כל תקווה וכל נקודת אור במנהרה החשוכה שאתה נמצא בה?
    ולמה אתה חושב שאני בוחר באורח חיים שמגביל אותי מחשבתית ומעשית? למה כי אני לא עושה כל מה שהבהמה עושה? שאני לא סובל כדי להינות? כבר אמר פילוסוף יווני "שאין יצור מטורף כמו המין האנושי שסובל כלכך בשביל להינות" וחוץ מזה אתה מבין שההבנה שלנו בהנאות היא שונה בתכלית, אתה חושב שהנאה יכולה להסתכם באיזה סרט טוב נכון? אצלי היא ללמוד סוגיה בגמרא ולא היא לא מסתכמת אף פעם ההנאה שלי היא מתמשכת הרבה יותר ואני לא צריך לרדוף אחריה ולגוון אותה כל הזמן מספיק שאני נתקל בקושיה וחושב עליה כל היום ומחפש בספרים ושואל חברים וכאלה שלמדו קצת יותר ומנסים לתרץ ולמתוח את המוח עד קצה גבול היכולת וכשמגיעים לתירוץ ותשובה הולמת זה אומנם השיא אבל זה גם לא נגמר כי אח"כ הולכים גם לספר מחדש ודנים בזה ומנסים להקשות בקיצור זה לא נגמר אף פעם ובש"ס יש למעלה מ 2000 דף בקיצור ההנאה שלך מסתכמת בשעתיים של סרט במקרה הטוב שלי יכולה להימשך שבועות וחודשים ויש כאלה שאפילו שנים על אותם כמה שורות קצרות באחד מן הדפים.
    ואמרת קודם שאין לנו עליונות על בעלי חיים כן? אתה באמת יכול לדמות את עצמך לפרה? אם כן אז למה לבני אדם יש בעיות פסיכולוגיות ולפרה אין? אתה מובדל מהחיות כי אתה מסוגל לחשוב אתה מסוגל לדבר אתה מסוגל ליצור ולהביע דעה ולהגיע למסקנות ולהצליח להביע אותן בדיבור, חיות לא מסוגלות לכל זה אז אתה מבין שהעליונות שלך על בעלי החיים היא בלתי נמנעת? או שאתה עדיין מעדיף להיות פרה? או כמו שהרמב"ם מצייר את זה קוף נטול זנב...
    ולעשות את המיטב עם חייך בזה אתה צודק לחלוטין רק הבעיה היא בהבנה שלנו לגבי מיטב אתה חושב שמיטב זה לעשות כל מה שהחיים מציעים בפנייך ולקרוא לזה מיצוי החיים אצלי זה נקרא ביזבוז החיים כי כל המיצוי הזה לא מביא אותי בעצם לשום מקום אז קפצתי בנג'י מאיזה גשר לא ידוע ועשיתי צניחה חופשית מהאמפייר סטייט או שלמדתי תואר אקדמי בפילוסופיה ואז מה? מה עשיתי עם האני שלי?מה נשאר לי בסוף מכל המיצוי הפראי של השנים האלה? חוץ מזכרונות מעומעמים? כלום!
    משמעות אלוקית יהודית מביאה אותך למיצוי עצמי אמיתי אתה מתפתח מבחינת היכולות האישיות שלך מוסר חוכמה חדות המחשבה הנאה אמיתית שמלווה אותך לכל היום ולא רגעית לאותה פעולה את זה אני אעדיף היום על פני כל חיי הקודמים תמיד!

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי lemongrass צפיה בהודעה
    דבר ראשון תכלית ומטרה הם לא דברים סובייקטיבים כמו שחברך למטה גם ניסה לטעון היהדות לא טוענת כך היא טוענת שהתכלית והמטרה היא אחת והיא עבודת ה' לא יותר לא פחות! צריך לבצע את המצוות האלוקיות בשלמותן ולכן המצוות ביהדות מקיפות את כל חיי הסובייקט מכף רגל עד ראש אפילו בשירותים ואפילו בשינה! אבל לעומת זאת אצלכם הכל יכול להיות סובייקטיבי כי אין לכם שום משמעות אמיתית אחרת להציע שום תכלית שום מטרה אמיתית לחתור אליה אז מבחינתכם כל אחד עושה מה בראש שלו והוא קובע את מטרותיו והוא קובע את דרכו ואלו חיים ללא תכלית לא משנה מה תטענו...
    ולמה אתה מדלג על האנלוגיות? למה כי הן נכונות? כי אתה בעצם שמת לב שאתה באמת שולל כל תקווה וכל נקודת אור במנהרה החשוכה שאתה נמצא בה?

ולמה אתה חושב שאני בוחר באורח חיים שמגביל אותי מחשבתית ומעשית? למה כי אני לא עושה כל מה שהבהמה עושה? שאני לא סובל כדי להינות? כבר אמר פילוסוף יווני "שאין יצור מטורף כמו המין האנושי שסובל כלכך בשביל להינות" וחוץ מזה אתה מבין שההבנה שלנו בהנאות היא שונה בתכלית, אתה חושב שהנאה יכולה להסתכם באיזה סרט טוב נכון? אצלי היא ללמוד סוגיה בגמרא ולא היא לא מסתכמת אף פעם ההנאה שלי היא מתמשכת הרבה יותר ואני לא צריך לרדוף אחריה ולגוון אותה כל הזמן מספיק שאני נתקל בקושיה וחושב עליה כל היום ומחפש בספרים ושואל חברים וכאלה שלמדו קצת יותר ומנסים לתרץ ולמתוח את המוח עד קצה גבול היכולת וכשמגיעים לתירוץ ותשובה הולמת זה אומנם השיא אבל זה גם לא נגמר כי אח"כ הולכים גם לספר מחדש ודנים בזה ומנסים להקשות בקיצור זה לא נגמר אף פעם ובש"ס יש למעלה מ 2000 דף בקיצור ההנאה שלך מסתכמת בשעתיים של סרט במקרה הטוב שלי יכולה להימשך שבועות וחודשים ויש כאלה שאפילו שנים על אותם כמה שורות קצרות באחד מן הדפים.

ואמרת קודם שאין לנו עליונות על בעלי חיים כן? אתה באמת יכול לדמות את עצמך לפרה? אם כן אז למה לבני אדם יש בעיות פסיכולוגיות ולפרה אין? אתה מובדל מהחיות כי אתה מסוגל לחשוב אתה מסוגל לדבר אתה מסוגל ליצור ולהביע דעה ולהגיע למסקנות ולהצליח להביע אותן בדיבור, חיות לא מסוגלות לכל זה אז אתה מבין שהעליונות שלך על בעלי החיים היא בלתי נמנעת? או שאתה עדיין מעדיף להיות פרה? או כמו שהרמב"ם מצייר את זה קוף נטול זנב...

ולעשות את המיטב עם חייך בזה אתה צודק לחלוטין רק הבעיה היא בהבנה שלנו לגבי מיטב אתה חושב שמיטב זה לעשות כל מה שהחיים מציעים בפנייך ולקרוא לזה מיצוי החיים אצלי זה נקרא ביזבוז החיים כי כל המיצוי הזה לא מביא אותי בעצם לשום מקום אז קפצתי בנג'י מאיזה גשר לא ידוע ועשיתי צניחה חופשית מהאמפייר סטייט או שלמדתי תואר אקדמי בפילוסופיה ואז מה? מה עשיתי עם האני שלי?מה נשאר לי בסוף מכל המיצוי הפראי של השנים האלה? חוץ מזכרונות מעומעמים? כלום!

משמעות אלוקית יהודית מביאה אותך למיצוי עצמי אמיתי אתה מתפתח מבחינת היכולות האישיות שלך מוסר חוכמה חדות המחשבה הנאה אמיתית שמלווה אותך לכל היום ולא רגעית לאותה פעולה את זה אני אעדיף היום על פני כל חיי הקודמים תמיד!
    דבר ראשון, אל תכתוב לגופו של אדם ואל תסיק מסקנות לגבי בן שיחך שאינך מכיר.

דבר שני, תכלית ומטרה הם אכן דברים סובייקטיביים, וזה שאתה כותב שהם לא כאלה, לא הופך את הטענה שלך לנכונה. כדי להוכיח את טענתך תצטרך להוכיח את קיומו של אלוהים כפי שהיהדות מתארת, וזה לא אפשרי מכיוון שעל האלוהים המתואר לא חלים חוקי הפיזיקה והלוגיקה ואז בעצם לא נשאר כלום.

לא, אני מדלג על האנלוגיות מפני שהן מופרכות ברמות כאלה שהן לא שוות התייחסות.

נעזוב את מה שגורם לי להנאה בצד, כי זה ממש לא רלוונטי ואתה לא מכיר אותי בכלל.

לא, אין לנו עליונות על הפרה. לפרה אין תודעה. עזוב את הפרה, קח נניח כל בעל חיים שמסוגל לעוף. אתה מסוגל לעוף? לא. אתה צריך כלי מלאכותי בשביל לעשות את זה. אתה מסוגל לרוץ מהר כמו צ'יטה? לא. וכו' וכו'.
    אני מניח שאתה לא מכיר בתאוריית האבולוציה, אז אני לא חושב שיש טעם להמשיך מכאן.

אתה לא אמור לעשות את זה כדי שיישאר לך מזה משהו אחרי שתמות, אלא כי זה מה שרצית לעשות כשעשית את זה. אתה לעומת זאת, מבזבז את חייך על קיום כל מיני טקסים שגובלים ב-OCD למען הבטחה ריקה לחיי נצח.
    אם היה בא אליך מישהו ואומר לך שכל מה שאתה צריך בשביל שכל משאלותיך יתגשמו זה לכרות לעצמך את היד, היית עושה את זה?

משמעות אלוקית היא אינה אלא תקוות שווא שהחיים שלך ימשיכו אחרי המוות. אנוכיות אינסופית ותו לא.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 6 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:50.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect