
נכתב במקור על ידי
hyperbolic_
אכן, הגמל אינו רואה את הדבשת. באותה מידה, אתה בא ומספר לי שתאוריית האבולוציה הופרכה מבלי שיש לך ולו בדל של ידע בנושא. קצת מביך, יש לציין.
זה לא כלל שקיים רק במשפט היהודי. היהדות דורשת מכל המשתייכים אליה לקיים מצוות למיניהם וטוענת כי המצוות הגיעו מאלוהים כלשהו, שהוא לכאורה רחום וחנון ועוד כל מיני דברים בסגנון. ואלה טענות שאתה מאמין שהן נכונות ולכן עליך להוכיח. חובת ההוכחה חלה על המאמין. אני יכול לדרוש ממך להפריך את סיפור שלגיה ושבעת הגמדים או להפריך את קיומה של מפלצת הספגטי. ואתה כהרגלך תפטור את עצמך על ידי התירוץ "טוב לי עם היהדות, אני ממש שמח". צר לי, זה לא טיעון.
בפעם המאה, לא איכפת לי איפה היית וכמה אתה שלם עם היהדות, ספק הוכחה שאתה אכן תקבל שכר על קיום מצוות. אני לא אמור להוכיח לך שאתה לא תקבל אותן, זה מצב ברירת המחדל ואתה צריך להוכיח אחרת.
זה בדיוק כמו שהייתי בא אליך ואומר לך שאם תהרוג את הכלב של השכנים, הנשמה שלך תגאל בעולם הבא ותזכה לחיי נצח שלווים. אני מניח שבמקרה כזה היית דורש ממני הוכחה. אז זה בדיוק אותו הדבר.