נכתב במקור על ידי
אושרי
טוב אז תחילה אני אתייחס להודעה הראשונה,אני לא אומר שאתה טועה שאמרתי ש :" ככה זה,גם אם זה לא נראה הגיוני עושים" אז אני לא יודע אם שמת לב אבל כתבתי שאני מאמין ב"אני מאמין שלי" זאת אומרת שאם יש דבר בדת שנראה לי לא הגיוני אז אני פשוט לא עושה אותו,אני לא עיוור אני יודע שיש דברים שהם לא הגיוניים.כמו שהסברתי קודם מה שלא הגיוני ואני לא מוצא בו כל הגיון(אחרי שאני אשאל ואקבל תשובה ולמרות זאת זה ישמע לי לא הגיוני אז אני לא פשוט לא יעשה את זה) אז אני מקווה שעכשיו תבין את התובנה שלי,יכול להיות שתגיד אז איזה מאמין אתה,אם יש משהו שלא נראה לך אז אתה לא עושה ואם יש משהו שכן נראה לך אתה עושה,אבל באותה המידה אתה יכול להגיד את זה על המאמינים שהם לא דתיים כי מצד אחד הם מאמינים באלוקים זאת אומרת שהם צריכים ללכת אחריו ואחרי מצוותיו ולקיים כל מה שהוא אומר אבל הם לא שומרים שבת,אז הם מאמינים כשנוח להם?(זה מה שאתה כביכול תטען אני מניח) אז אני יכול להגיד לך שאין קשר בין הדברים.
אתה הזכרת שאנחנו נולדנו לטבע,אבל קל לדבר היום שיש לנו את כל מקורות המידע,את התקשורת,את הטכנולוגיה המתפתחת ,כך שבזמן עבר(אני מכוון אפילו ל40 שנה האחרונות) אתה לא יכול לבוא בטענות לשום דתי או לשום מאמין כי לא היו לו את האמצעים אם אכן יש או אין אלוהים,היום זה קצת שונה והתפתחנו,ואם הטכנולוגיה תמשיך להתפתח ואכן תוכיח שאין אלוהים(אם זה יקרה כל העולם ידע על זה) וזו תהיה הוכחה מוצקה אני לא ישלול את זה שאין ואני לא ילך ראש בקיר.
כמו שאמרתי גם קודם האמונה שלי לא מנעה ממני דברים שרציתי לעשות ולא עשיתי (למעט קעקוע,שלא תחשוב שלא עשיתי קעקוע רק בגלל האמונה אלא בגלל עוד גורמים,כמו אנשים שיראו אותי בעין אחרת,המשפחה,ההורים ,ההורים של החברה וכו' )
כך שלא מפריע לי להיות מאמין אבל להיות עם ראש פתוח והגיוני,למרות שזה יכול לסטור...