קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. המפץ הגדול
    על ידי breslev2u בפורום יהדות
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 30-10-2007, 09:33
  2. [קונה]פרק מהסדרה המפץ הגדול|תציעו נקודות
    על ידי shmuel555 בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 12-10-2007, 17:37
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 21

[מענה] המפץ הגדול - מנין הוא ?

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

Lightbulb [מענה] המפץ הגדול - מנין הוא ?

כמה נקודות לפני שאני מגיע לפואנטה

יש דברים שבן האדם במוחו הקטן - לא יכול לעשות
    אני אוהב ומתעניין במדע ואחד הערוצים האהובים עליי הוא נשיונל ג'אוגרפיק ועוד .

אני מבטיח שכל מה שתגידו לי פה אני אתפלסף ואשאל מישו גדול מאוד וחכם מאוד שאני מכיר שהוא דתי לאומי ודוקטורט לכל מה שאתם שונאים
    תנ''ך תושב''ע אלוהים - מה שתרצו .

בטעות זה אבא שלי.

ספרתי לו על כל מה שקורה כאן בארוחת שבת האחרונה
    אמרתי לו
    "תשמע אבא אני מנהל פה פורום שלדתות ואמונה ואנשים זורקים סכינים על דתיים שמה ..
    ו - וואלה עם הטיעונים שהם מביאים והדעות שלהם - קשה לענות להם בכלל .
    הם נשמעים נורא הגיוניים - הם מתחילים לצור אצלי דפוס מחשבה שונה"

"ספרתי לו על הסרטון של זמיר כהן וצוחקים על דתיים ונתתי לו דוגמאות ואמרתי לו על העניין של ה"באונינג 747"
    ועל העניין של הקופים והאבולוציה וכל תורת המחקר והמדע ."

והוא מחייך ועונה לי "מה רבו מעשיך ה' "
    ואני אומר לו "חח מה אתה רציני? , תראה לי איפה ה' "..
    והוא עונה לי כך
    "דבר ראשון אף אחד לא בא להחזיר אף אחד בתשובה - זה לקוי .. החזרה בתשובה צריכה לבוא מתוך עצמך"
    "ברגע שאתאיסטי הפורום שלך לא רוצים בכלל לחפש ולפשפש - הם אף פעם לא יימצאו תשובה נכונה .. "
    "זה כמו למחות על אמת מרה"

" אבאל'ה כפרע - את אותו דבר הם אומרים עליך - שרלטטן שאם לא תחפש ותפשפש תמשיך להאמין למישו שייצרת במוח שלך לא תצא מזה לעולם"

ואז הוא אמר לי
    "אתה צודק. והם צודקים.
    הם מסתמכים על המדע - שזה דבר מצויין - כל אחד מסתמך על המדע! אחרת היינו ממשיכים להאמין שהקשתבענן זהחיוך שלאלוהים"
    "אפילו חרדים שההתנהגות שלהם מתחת לכל בקורת ופרמיבית - מסתמכים על המדע. אולי הם לא שמים לב לכך"
    " אבל המדע זה נתונים "
    "היקום עומד כבר 14,000,000 שנה!

(דרך אגב גיל כדו''א לא מתנגש עם התנ''ך - בתנ''ך כתוב שה' בונה עולמות ומחריבן יכול להיות שהתנ''ך מתחיל בעולם X של אלוהים.. )

"עץ התפוחים בנוי ממשוואה X ומתקיים ממשואה Y שמביא לידי Z

הכל טוב ויפה - כל המשוואות כולן מביאות את המדע למפץ הגדול .
    כלומר איך נוצרה המשוואה המדעית שמקיימת את עץ התפוח ? \
    כיום היקום עצום בגודלו והוא רק הולך ומתרחב - משמע היה פעם קטן ..
    ממש קטן .. עד שהכיל קופסת גפרורים ואפילו החלקיק הכי קטן של האטום - היה היקום ..
    אבל מאיפה בא גם החלקיק הזה ? - זו הסתברות .
    היה מפץ גדול!
    הרי המדע חייב להביא תשובה כלשהיא - בלי להכפיש אותו - וזה בסדר גמור .
    כל המשוואות שהמדע מציג כיום נכונות ולא מתנגשות עם אף תנ''ך או דבר כזה או אחר
    וכל חרדי שיגיד אחרת - תגידו לו להמשיך להיות חרד ..
    מאיפה המפץ הגדול בא ? ולמה הוא בא? ואיך הוא נוצר ?
    כל השאלות הללו כולן - אין להן תשובה מדעית
    דתיים אמיתיים בעד המדע ושימשיך להתקיים! והלוואי ויהיו עוד מדענים ועוד תקציבים לטיסות שמימיות וכו' וכ'ו ..
    אבל לצערינו מדע יכול רק לתת נתונים ומשוואות ומדוע זה מתקיים וכמה זמן הוא מתקיים ולמה הוא מתקיים לטובת מי זה ..
    אבל איך המשוואת קיום של X נוצרה או מאיפה זה צץ פתאום ..
    זה אי אפשר להגיד ..

אפשר להגיד שזה בא לפני ביליוני שנים מתוך איזה חלקיקון קטן אטומי שהיו בו התאצות חומרים ובאנג! מפץ גדול.
    אולי זה נכון ?
    אני מת לדעת .

אבל מאיפה החלקיקון הקטן הזה בא ?
    אם כל העולם בנוי מאטומים וחלקיקים מאיפה הם באו ?

2. קישורים ממומנים

הייתי ממליץ לך לחפש מאמרים על מכניקת הקוונטים ועל היווצרות חלקיקים מריק, למרות שעד כמה שאני יודע לא יודעים בבירור "מה גרם למפץ הגדול"- אבל עם עוד זמן של מחקר אני בטוח שיידעו, לדעתי אלוהים הוא המסקנה הלא ממש רציונלית בכל זה.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מתקדם
    לייקים
    5
    נקודות
    1

אמרת שההוא משכיל, אבל לא אמרת שהוא מבין במפץ\אבולוציה.
    וזה שאתה טוען שאנחנו רק מחפשים לריב, ולא מחפשים כלום זה מעליב.
    כי אני לא ראיתי תשובה אחת נורמלית עם הוכחות אצל מאמינים פה.
    אבל אנחנו מבססים את הטענות שלנו על מחקרים עם הוכחות(ולא מחקרים מומצאים שנחקרו ע"י פרופסור דמיוני, כן?).
    וגם תבדוק קצת בגוגל על הנושא לפני שאתה זורק שטויות... אתה כאילו המנהל של הפורום XD

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

אחת הסיבות שבגינן קל כל כך להאמין באלוהים, היא שהוא נותן תשובה להכל מעצם היותו כח על טבעי.
    אז ברור שתגיד ״אלוהים בורא עולמות ומחריבן״, אבל מכאן ועד להוכיח שזו האמת - המרחק עצום.

כל מחלוקת שיש בין המדע או ההיגיון האנושי, לבין התורה, ״מיושבת״ ע״י פרשנים לכאורה שנותנים ״ביאורים לתורה״,
    הביאורים האלו אמורים כביכול להסביר לנו ״מה שקשה להבין״, אבל זו כלל לא האמת המוכחת. למעשה היא רחוקה ממנה.

ישנן עצמות דינוזאורים ומאובנים מלפני 6 מליון שנים, אם ה׳ החריב את העולם, למה ישנם שרידים?
    אני בטוח שרבנים כבר מצאו תירוצים מאוד משכנעים ומעניינים...
    אבל כל התירוצים יוצאים מנק׳ הנחה שאלוהים קיים - זו טעות.

המדע והדת לא הולכים ביחד, אין שום סיכוי, עטלף לא מטיל ביצים.
    ואני מדבר על המדע של המאה ה 21, לא של המאה ה 6. ההבדל עצום.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 28-12-2010 בשעה 13:57. סיבה: ו

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

לא נראה לי שה' החריב עולמות, הוא פשוט יצר משהו הרבה מאוד זמן, אומנם כתוב בתנ"ך ימים, לא כי ה' ברא את העולם ב6 ימים, לפי מדידה שלנו, הרי ימים נמדדים לפי השמש, אבל ה' ברא אז את השמש בכלל ביום הרביעי! מה שאומר שיום זה בעצם מסמל תקופה שלמה שבה ברא ה' את הכול, יום יכול להיות לפי מדידת זמננו שבוע, חודש מילניום ואולי אפילו מיליוני שנים, אולי יום אחד בכלל לא שווה לזמנו של יום אחר, אולי ה' ברא משהו יותר זמן, אולי אם העולם באמת נוצר לפי המפץ הגדול, אז אולי ה' יצר רק אטום אחד שלקח לו לא מעט זמן להטפשט, אולי הדינוזאורים היו החיות הראשונות שנוצרו בתקופה של היום השישי, ואז ה' אולי ראה בהם בתור משהו שיכול להזיק לבן אדם להתפתח, אז אולי הוא הכחיד אותם ויצר גם חיות פחות מסוכנות לאדם, ואז ברא את האדם, כי הרי האדם נברא אחרון חביב, והוא לא ראה את כל התהליך שקדם לו, והיום השביעי היה כנראה הכי קצר, כי בו כבר לא נברא כלום, ואולי הוא היה באורך של יום של ימינו, ואז הוא שיער שאולי גם הימים שקדמו לו היו ככה, לך תדע. לפני בריאת העולם היה תוהו ובוהו, מה היה התוהו ובוהו הזה, כנראה כשה' יצר גם זמן, הוא כנראה עשה גבול בהתחלה, שלפני איזה שהוא זמן, אי אפשר יהיה לחזור ( אולי בעתיד אם האנושות תצור מכונות זמן, אפשר יהיה אולי לראות, אם אפשר בכלל להגיע לתוהו ובוהו הזה) לשם, ה' אולי יצר את האטום הזה, כי אטום לא יכול להיווצר מיש לאין, משהו יצר אותו, כוח מעל לכל חוקי הפיזיקה הביולוגיה והכימיה, כוח ששבעצם הוא הכימיה והביולוגיה ופיזיקה, כוח שאינו ניתן להסבר, חידת המדע ומטרת המדע:ה'.

ציטוט נכתב במקור על ידי דוד 3 צפיה בהודעה
    לא נראה לי שה' החריב עולמות, הוא פשוט יצר משהו הרבה מאוד זמן, אומנם כתוב בתנ"ך ימים, לא כי ה' ברא את העולם ב6 ימים, לפי מדידה שלנו, הרי ימים נמדדים לפי השמש, אבל ה' ברא אז את השמש בכלל ביום הרביעי! מה שאומר שיום זה בעצם מסמל תקופה שלמה שבה ברא ה' את הכול, יום יכול להיות לפי מדידת זמננו שבוע, חודש מילניום ואולי אפילו מיליוני שנים, אולי יום אחד בכלל לא שווה לזמנו של יום אחר, אולי ה' ברא משהו יותר זמן, אולי אם העולם באמת נוצר לפי המפץ הגדול, אז אולי ה' יצר רק אטום אחד שלקח לו לא מעט זמן להטפשט, אולי הדינוזאורים היו החיות הראשונות שנוצרו בתקופה של היום השישי, ואז ה' אולי ראה בהם בתור משהו שיכול להזיק לבן אדם להתפתח, אז אולי הוא הכחיד אותם ויצר גם חיות פחות מסוכנות לאדם, ואז ברא את האדם, כי הרי האדם נברא אחרון חביב, והוא לא ראה את כל התהליך שקדם לו, והיום השביעי היה כנראה הכי קצר, כי בו כבר לא נברא כלום, ואולי הוא היה באורך של יום של ימינו, ואז הוא שיער שאולי גם הימים שקדמו לו היו ככה, לך תדע. לפני בריאת העולם היה תוהו ובוהו, מה היה התוהו ובוהו הזה, כנראה כשה' יצר גם זמן, הוא כנראה עשה גבול בהתחלה, שלפני איזה שהוא זמן, אי אפשר יהיה לחזור ( אולי בעתיד אם האנושות תצור מכונות זמן, אפשר יהיה אולי לראות, אם אפשר בכלל להגיע לתוהו ובוהו הזה) לשם, ה' אולי יצר את האטום הזה, כי אטום לא יכול להיווצר מיש לאין, משהו יצר אותו, כוח מעל לכל חוקי הפיזיקה הביולוגיה והכימיה, כוח ששבעצם הוא הכימיה והביולוגיה ופיזיקה, כוח שאינו ניתן להסבר, חידת המדע ומטרת המדע:ה'.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח כל מה שכתבת פה זה כנראה, יש מצב, יכול להיות, כל זה בלי להוכיח בכלל שיש אלוהים ובטח ובטח לא להוכיח שזה "ה'", ורק הוכחת כמה סיפור הבריאה הוא מגוחך גם אם מפרשים אותו אחרת (כל התנ"ך וסיפורי אלף ולילה שלו מגוחכים האמת), ואם יום זה מיליון שנה אז מה זה אומר על שמירת שבת? אם יום=מיליון שנה? אז השבת אחרי 7 מיליון שנה? ואתה צריך לשמור שבת כל 7 מיליון שנה?

אין דבר כזה מעל חוקי הפיזיקה.....

אם היה לך טיפת הבנה של מה זה "מדע"- היית יודע שהמדע לא עובד עם דברים "על טבעיים", המדע לא אומר "ואז אלוהים עשה ככה, ועכשיו נתאר את התהליכים" לא! המדע לא מסתמך על אלים דימיוניים שעשו דברים ובטח ובטח כזה שלא ניתן להוכיחו בשום צורה, אז כמובן שמטרת המדע היא לא האל המגוחך והדימיוני שלך, בבקשה ממך אל תעשה צחוק מעצמך.
    מטרת המדע היא לשפר את חיינו ולחקור ולהתפתח- ולא לסגוד לאיזה אל.

אתה מושפע ממחזירים בתשובה ואתה סוג של תקליט שלהם, אין לך שמץ של מושג אפילו מה זה "אטום" אבל אתה קובע שאין דבר כזה שהוא "ייווצר בלי בורא", בקיצור אתה מדבר שטויות והרבה כתוצאה מחוסר ידע ו-אובר-סרטונים-להחזרה-בתשובה-והורדת-ה-IQ.
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 28-12-2010 בשעה 15:45.
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי ice wof צפיה בהודעה
    אמרת שההוא משכיל, אבל לא אמרת שהוא מבין במפץ\אבולוציה.
    וזה שאתה טוען שאנחנו רק מחפשים לריב, ולא מחפשים כלום זה מעליב.
    כי אני לא ראיתי תשובה אחת נורמלית עם הוכחות אצל מאמינים פה.
    אבל אנחנו מבססים את הטענות שלנו על מחקרים עם הוכחות(ולא מחקרים מומצאים שנחקרו ע"י פרופסור דמיוני, כן?).
    וגם תבדוק קצת בגוגל על הנושא לפני שאתה זורק שטויות... אתה כאילו המנהל של הפורום XD
    חח מה הקשר לזה שאני המנהל מה אני כוכב ? :דירוג:
    תאמת בדקתי בגוגל .. ולא מצאתי תשובות מאיפה בא המפץ הגדול ..
    כלומר הבנתי שהיקום היה פעם ממש ממש ממש ממש קטן אבל מאיפה גם זה בא ?

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    הייתי ממליץ לך לחפש מאמרים על מכניקת הקוונטים ועל היווצרות חלקיקים מריק, למרות שעד כמה שאני יודע לא יודעים בבירור "מה גרם למפץ הגדול"- אבל עם עוד זמן של מחקר אני בטוח שיידעו, לדעתי אלוהים הוא המסקנה הלא ממש רציונלית בכל זה.
    תחשוב על זה המדע בעצמו אומר שמאפס לא יכול להיווצר משו יש איזשהוא מן גלגל רציף מסויים ..
    אבל האטום הראשון שממנו נוצר המפץ הגדול - מאיפה הוא בא ? מה גרם לו להיווצר ואיך ? ..
    זה שאלות שהמדע לא יודע לענות עלייהם
    והייתי ממש שמח אם היה להם תשובה.
    אבל הלב שלי מרגיש שלא הגיוני שהוא בא משום מקום ..

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    אחת הסיבות שבגינן קל כל כך להאמין באלוהים, היא שהוא נותן תשובה להכל מעצם היותו כח על טבעי.
    אז ברור שתגיד ״אלוהים בורא עולמות ומחריבן״, אבל מכאן ועד להוכיח שזו האמת - המרחק עצום.

אני אמרתי שלא קל כלכך לגדול ולהיוולד לעולם מדעי ולהאמין במשהוא שאתה לא רואה לא שומע לא מרגיש ..
    זה קשה .. מאוד.
    אני מסכים איתך.

כל מחלוקת שיש בין המדע או ההיגיון האנושי, לבין התורה, ״מיושבת״ ע״י פרשנים לכאורה שנותנים ״ביאורים לתורה״,
    הביאורים האלו אמורים כביכול להסביר לנו ״מה שקשה להבין״, אבל זו כלל לא האמת המוכחת. למעשה היא רחוקה ממנה.

ישנן עצמות דינוזאורים ומאובנים מלפני 6 מליון שנים, אם ה׳ החריב את העולם, למה ישנם שרידים?
    אני בטוח שרבנים כבר מצאו תירוצים מאוד משכנעים ומעניינים...
    אבל כל התירוצים יוצאים מנק׳ הנחה שאלוהים קיים - זו טעות.

להחריב עולם זה לא לפוצץ את כדו''א למיליוני חתיכות וליצור אחד חדש ..
    הוא לא פירמט .. XD
    אין לי מושג גם אין לאף פרשן מושג - סוג של ארמגדון יכול להיות או הפיכת היבשות - אין לי מושג ..
    אבל להחריב עולמות זה לא להחליף פלנטות
    כי הרי אני מאמין במדע - והמדע אומר שתרכובות האדמה המודרנית משדרות מיליוני שנים. - אוקיי ..

המדע והדת לא הולכים ביחד, אין שום סיכוי, עטלף לא מטיל ביצים.
    ואני מדבר על המדע של המאה ה 21, לא של המאה ה 6. ההבדל עצום.

חחח מה ? אבל לא אמרתי שום דבר על עטלף וביצים ..
    והלוואי והיה לנו את המדע גם של המאה ה31

אני עונה לך בכתוביות אדומות ..

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה

היקום הוא הנקודה הסינגולרית.

תחשוב על זה המדע בעצמו אומר שמאפס לא יכול להיווצר משו יש איזשהוא מן גלגל רציף מסויים ..
    אבל האטום הראשון שממנו נוצר המפץ הגדול - מאיפה הוא בא ? מה גרם לו להיווצר ואיך ? ..

המדע מעולם לא טען שהוא יכול לענות על הכול, אבל על הרוב כן, ומה שלא אז מנסים, חוקרים, מחפשים ולא פותרים הכול עם "אלוהים".

באדום
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    באדום
    קח לדוגמא את לבו של האדם עם כל החדרים שלו והעליות
    ואיך גוף האדם מתוכנן ואיך הוא פועל ..

לא נראה לי הגיוני שמתוך נקודה סינגולרית אינסופית שהתפוצצה הכל התחיל ..
    זה לא משהוא שאנחנו לא יכולים לתפוס ..

ברור שאתה יכול להסביר לי איך הלב עובד ולמה וכמה ונתונים ..
    אבל איך ?? ממפץ ?
    לא הגיוני ..

קח לדוגמא את לבו של האדם עם כל החדרים שלו והעליות
    ואיך גוף האדם מתוכנן ואיך הוא פועל ..

לא נראה לי הגיוני שמתוך נקודה סינגולרית אינסופית שהתפוצצה הכל התחיל ..
    זה לא משהוא שאנחנו לא יכולים לתפוס ..

ברור שאתה יכול להסביר לי איך הלב עובד ולמה וכמה ונתונים ..
    אבל איך ?? ממפץ ?
    לא הגיוני ..
    ידידי, לצערי גם אתה קיבלת השפעה מבריאתנים מטומטמים בדרך עקיפה, המחזירים בתשובה לוקחים מהנוצרים ואז מגיירים את הטענות ומציגים אותן כאן- כמובן שעם אותו הטמטום בדיוק.

לא זכור לי שקראתי על פיצוץ- הייתי שמח למקור אמין שטוען שהיה שם פיצוץ- לא זכור לי האמת.

המפץ הגדול היא תיאוריה אשר מראה את תחילת היקום- ולא את תחילת החיים או התפתחותם (בשביל זה יש לנו את האביוגנזה ואת האבולוציה).

וגם אם הגוף שלנו היה גוש עיסה גדול וירוק עם יבלות- אני עדיין בטוח שהיית אומר- "איך ה' ידע לשים כל יבלת ויבלת"- אז ידידי הגוף שלנו לא מושלם ויש בו הרבה פאקים שאם באמת יש מתכנן תבוני שעשה אותו, הוא ראוי בהחלט לתואר: "המתכנן התבוני הגרוע ביותר בהיסטוריה".
    סטפן רוברטס

Come Out

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

שים לב כמה פעמים אמרת "אני לא יודע" או "אין לי מושג". זו הוכחה לפערים העצומים בין המדע לתורה.
    אני לא הולך להכנס לוויכוח סתמי, אתה בעצמך מתקשה להאמין לפרשנויות המגוכחות האלו.

ד"א, למדע יש תשובות להכל עד למפץ הגדול, ואחרי המפץ לא נוצר ישר אטום... אלא תרכובות כימיות.
    אני מציע לך להמשיך לחקור, כי ברור שאין לך ידע בסיסי על מנת להבין איך העולם נוצר לפי המדע.

אתה נשמע לי אדם שכן מעוניין להשיל מעליו חינוך פסיכולוגי וכפייה חברתית, מקווה שתצא לדרך המספקת הזו.
    המדע יענה לך על תשובות שהדת לא תענה גם עוד 6000 שנים... כמו שאמרתי, אתה נשמע אחד שכן מעוניין באמת.

וכשתגיד "אני לא יודע", זה לא כי אתה מאמין במשהו שחינכו אותך הוריך וחבריך להאמין בו,
    אלא כי נכון לנק' הזמן הנוכחית אין לך ולמדע תשובה, אבל היא תגיע בסופו של דבר, בעתיד, עם התפתחות האנושות.

ובקשר לעטלף, לפי התורה עטלף הוא עוף ומטיל ביצים, זה כתוב ואני לא זוכר במדוייק את הפרק אבל לא בעיה למצוא, רק תגיד.
    היום ידוע שהעטף הוא יונק, יולד וולדות חיות ולא מטיל ביצים. פשוט מאוד - התקדמנו, השכלנו, הבנו. ולא נתקענו אחורה.

...

שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ

שים לב כמה פעמים אמרת "אני לא יודע" או "אין לי מושג". זו הוכחה לפערים העצומים בין המדע לתורה.

ד"א, למדע יש תשובות להכל עד למפץ הגדול, ואחרי המפץ לא נוצר ישר אטום... אלא תרכובות כימיות.
    אני מציע לך להמשיך לחקור, כי ברור שאין לך ידע בסיסי על מנת להבין איך העולם נוצר לפי המדע.

אתה נשמע לי אדם שכן מעוניין להשיל מעליו חינוך פסיכולוגי וכפייה חברתית, מקווה שתצא לדרך המספקת הזו.
    המדע יענה לך על תשובות שהדת לא תענה גם עוד 6000 שנים... כמו שאמרתי, אתה נשמע אחד שכן מעוניין באמת.

וכשתגיד "אני לא יודע", זה לא כי אתה מאמין במשהו שחינכו אותך הוריך וחבריך להאמין בו,
    אלא כי נכון לנק' הזמן הנוכחית אין לך ולמדע תשובה, אבל היא תגיע בסופו של דבר, בעתיד, עם התפתחות האנושות.

ובקשר לעטלף, לפי התורה עטלף הוא עוף ומטיל ביצים, זה כתוב ואני לא זוכר במדוייק את הפרק אבל לא בעיה למצוא, רק תגיד.
    היום ידוע שהעטף הוא יונק, יולד וולדות חיות ולא מטיל ביצים. פשוט מאוד - התקדמנו, השכלנו, הבנו. ולא נתקענו אחורה.
    טוב אני משתמש בנשק הדתי הסודי כולם להתכונן הדתיים סופסוף הולכים לנצח...
    הנה זה בא

יששש ניצחנו !! \
    נראה אתכם עכשיו הא?! איך זה יכול להיות שכל התינוקות צחקו בייחד ?
    הרי זה ברור שיש פה מתכנן.. אין שום גורם מדעי לכך
    חעחעעע

חחחחח שמעו אני מצטער אבל הייתי חייב לשבור את הקרחון
    XD נמאס לי מכל הרצינות הזאת ...

ונדב - אתה צודק אני לא מצדיק אף דעה
    אני ניטרלי בקטע הזה אני פשוט מנסה למצוא את האמת ..

אבל איכשהוא זה לא מסתדר לי .
    עם כל ההוכחות וכל הויקיפדיה והמפץ הגדול ..
    לא יודע.. עזוב את זה שגדלתי על זה.. אני מרגיש שיש יישות אלוהית המשגיחה ומפקחת על כל הנעשה בעולם הזה ..
    אני לא פנאטי .. ואני לא מנסה להישמע אמין ..
    ואני לא מנסה אף אחד לשכנע שיגיד - וואלה דרור צודק - יש אלוהים ..
    לא ממש לא .

ויותר ממה שאני מאמין שתגיע תשובה מדעית כזאת או אחרת - אני מאמין במה שאמרתי לפני שנייה
    יש יותר ממשוואות מדעיות והוכחות של נתונים .

יבוא יום ויהיה משהוא קיצוני .
    או סוף העולם או תחיית המתים או שיוסי ייקבל מחזור ויירשוף אש לכל עבר
    כל פעם שאני קורא פה תגובה שלך או של יוסי או של לא יודע מי
    יש לי פרצוף כזה =/ חצי מופתע חצי של סימן שאלה ..

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

"

"אתה נשמע לי אדם שכן מעוניין להשיל מעליו חינוך פסיכולוגי וכפייה חברתית, מקווה שתצא לדרך המספקת הזו.

היום ידוע שהעטף הוא יונק, יולד וולדות חיות ולא מטיל ביצים. פשוט מאוד - התקדמנו, השכלנו, הבנו. ולא נתקענו אחורה."

תראה עד כמה טיפשי יצאת, אם באמת הייתה יודע מה זה מדע, הייתה יודע ששום דבר לא יכול לקרות יש מאין (חוץ מה' שיצר את זה בכלל!)
    ולגבי העטלפים, א. איננו יודעים את כל סוגי העטלפים, ויש 1000 כאלו, לעוד תשובות תכתוב בגוגל: עטלף מטיל ביצים ותמצא תשובה מפורטת בתוצאה הראשונה.

"חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח כל מה שכתבת פה זה כנראה, יש מצב, יכול להיות, כל זה בלי להוכיח בכלל שיש אלוהים ובטח ובטח לא להוכיח שזה "ה'", ורק הוכחת כמה סיפור הבריאה הוא מגוחך גם אם מפרשים אותו אחרת (כל התנ"ך וסיפורי אלף ולילה שלו מגוחכים האמת), ואם יום זה מיליון שנה אז מה זה אומר על שמירת שבת? אם יום=מיליון שנה? אז השבת אחרי 7 מיליון שנה? ואתה צריך לשמור שבת כל 7 מיליון שנה?

אין דבר כזה מעל חוקי הפיזיקה.....

אם היה לך טיפת הבנה של מה זה "מדע"- היית יודע שהמדע לא עובד עם דברים "על טבעיים", המדע לא אומר "ואז אלוהים עשה ככה, ועכשיו נתאר את התהליכים" לא! המדע לא מסתמך על אלים דימיוניים שעשו דברים ובטח ובטח כזה שלא ניתן להוכיחו בשום צורה, אז כמובן שמטרת המדע היא לא האל המגוחך והדימיוני שלך, בבקשה ממך אל תעשה צחוק מעצמך.
    מטרת המדע היא לשפר את חיינו ולחקור ולהתפתח- ולא לסגוד לאיזה אל.

אתה מושפע ממחזירים בתשובה ואתה סוג של תקליט שלהם, אין לך שמץ של מושג אפילו מה זה "אטום" אבל אתה קובע שאין דבר כזה שהוא "ייווצר בלי בורא", בקיצור אתה מדבר שטויות והרבה כתוצאה מחוסר ידע ו-אובר-סרטונים-להחזרה-בתשובה-והורדת-ה-IQ. "

איזה נטחן במוח שכמוך, אומרים לך שעוד לא הייתה שמש אז לא יכלו למדוד יום. שמירת השבת ביום השביעי בשבוע, מסמלת שב6 ימים יש מלאכה, וביום השביעי יש מנוחה, חיים אם מעשינו בשבוע שחלף.
    שוב אתה לא יכול להבין כלום, שום דבר לא יכול להתקיים בכלום, תוהו ובוהו, רק כוח על טבעי יכול להתקיים שם ולצור משהו!
    אבל אתה במילא לא מבין כלום במדע- אם הייתה יודע חוק בסיסי כמו, אין דבר כזה יש מאין, רק ה' יכול לעשות דברים כאלה, כי הוא עשה את החוקים האלו.
    אתה סתם רואה סרטונים של אתאיסטים מטומטמים שלא יכולים להוכיח שה' לא קיים, אתה כל הזמן מנסה להגיד לי איך כשאני אומר מי, זה רק מסביר שאתה נגרר אחרי סרטונים של אנשים משועממים שאין להם איך להתפרסם חוץ מלהגיד דברים חסרי היגיון. כמוך.
    נערך לאחרונה על ידי דוד 3; 28-12-2010 בשעה 18:10.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי דוד 3 צפיה בהודעה
    "
    אתה סתם רואה סרטונים של אתאיסטים מטומטמים שלא יכולים להוכיח שה' לא קיים
    כשמישהו טוען שמשהו קיים - חובת ההוכחה עליו.
    אחרת אפשר לטעון כל דבר העולה על הדעת, כדקלמן:

אילו הייתי טוען שבין כדור הארץ לשמש מסתובב קנקן תה במסלול אליפטי, לא היה ניתן להפריך את הטענה שלי...
    כל עוד הייתי דואג לציין שמידות הקנקן כה קטנות, כך שלא ניתן לצפות בו אף בטלסקופ החזק ביותר שיש ברשותנו.
    אך אילו הייתי ממשיך בטיעון, ואומר כי מכיוון שלא ניתן להפריך את הטענה, תהיה זאת עזות מצח מצד ההיגיון האנושי לפקפק בה,
    אחשב בצדק למי שמדבר שטויות. אם, לעומת זאת, יטענו לעצם קיומו של קנקן תה שכזה בטקסטים עתיקים,
    ילמדוהו כאמת מקודשת בכל יום ראשון, ויחדירוהו לראשיהם של תלמידי בית ספר, אזי פקפוק באמונה כזאת ייחשב לסימן לחריגות,
    ועלול להוביל את המפקפק לטיפול פסיכיאטרי בעידן הנאור, או לאינקוויזיציה בעידן קדום יותר. (קנקן התה של ראסל)

נ.ב - תמתן את צורת הדיבור שלך או שלא תהיה כאן, התבטאויות כמו "
    איזה נטחן במוח שכמוך" לא מקובלות כאן.

1. אני מרגיש שיש יישות אלוהית המשגיחה ומפקחת על כל הנעשה בעולם הזה ..
    2. כל פעם שאני קורא פה תגובה שלך או של יוסי או של לא יודע מי
    יש לי פרצוף כזה =/ חצי מופתע חצי של סימן שאלה ..
    1. מה אתה מרגיש בדיוק? למה אתה משייך את זה ישירות להשגחה פרטית? רגש הוא דבר סובייקטיבי לחלוטין.
    ככל הנראה הרגשות שלך הן תוצר של חינוך מובנה משמעות וייחוס תכליתיות לטבע, קרא את הטיעון הבא של האתאיזם:

"
    אנשים גדלים ומחונכים בחינוך מובנה-משמעות, שמטרתו לעזור להם להתמודד עם אנשים אחרים.
    התופעות המשמעותיות בחיים הן תוצרים חברתיים, התנהגויות מוכרות של אנשים, מוצרים מעשה יד אדם שנוצרו לתכלית מסוימת.
    ישנה נטייה אנושית לייחס תכליתיות לכל תופעה או עצם, בין אם הוא מלאכותי או טבעי כאחד.
    הטעות היא לייחס לטבע ולתהליכים טבעיים המתרחשים על פי חוקי הפיזיקה את אותה תכלית שמייחסים לפארק ציבורי,
    בריכה עירונית או התנודות במניות הבורסה. הניתן למצוא פשר מוסרי לרעידת אדמה שהרסה את ביתנו, ולייחס בשל כך לעצמנו חטא?
    הנטייה לייחס תכלית לכל דבר שקורה סביבנו היא שיצרה את האלים המתמחים: בעל אל הגשם והסערות מהמיתולגיה הכנענית,
    דמטר (אלת האדמה, הדגן והקציר) של המיתולוגיה היוונית, אייגיר (אל הים) המיתולוגיה הנורדית,
    רע (אל השמש) מהמיתולוגיה המיצרית, וכמובן אלוהים...

הנחת כוונת תכליתיות נסתרת בטבע פיתחה את כל האמונות הפולחניות... כולל העידן החדש של ימינו.
    "

2.
    אתה עושה פרצוף כי התשובות שאתה מקבל פשוט סותרות את כל מה שידעת עד היום.
    אולי הגיע הזמן שתתעל את היכולות האישיות שלך והשכל שלך למחקר פרטי מעמיק,
    תפסיק להידבק בדת שחונכת אליה מגיל 0, שאם היית נולד בארה"ב היית בטוח שהיא מטופשת וישו נכון.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 28-12-2010 בשעה 18:55.

...

משתמש מתקדם
    לייקים
    5
    נקודות
    1

כשמישהו טוען שמשהו קיים - חובת ההוכחה עליו.
    אחרת אפשר לטעון כל דבר העולה על הדעת, כדקלמן:

אילו הייתי טוען שבין כדור הארץ לשמש מסתובב קנקן תה במסלול אליפטי, לא היה ניתן להפריך את הטענה שלי...
    כל עוד הייתי דואג לציין שמידות הקנקן כה קטנות, כך שלא ניתן לצפות בו אף בטלסקופ החזק ביותר שיש ברשותנו.
    אך אילו הייתי ממשיך בטיעון, ואומר כי מכיוון שלא ניתן להפריך את הטענה, תהיה זאת עזות מצח מצד ההיגיון האנושי לפקפק בה,
    אחשב בצדק למי שמדבר שטויות. אם, לעומת זאת, יטענו לעצם קיומו של קנקן תה שכזה בטקסטים עתיקים,
    ילמדוהו כאמת מקודשת בכל יום ראשון, ויחדירוהו לראשיהם של תלמידי בית ספר, אזי פקפוק באמונה כזאת ייחשב לסימן לחריגות,
    ועלול להוביל את המפקפק לטיפול פסיכיאטרי בעידן הנאור, או לאינקוויזיציה בעידן קדום יותר. (קנקן התה של ראסל)

נ.ב - תמתן את צורת הדיבור שלך או שלא תהיה כאן, התבטאויות כמו "
    איזה נטחן במוח שכמוך" לא מקובלות כאן.

1. מה אתה מרגיש בדיוק? למה אתה משייך את זה ישירות להשגחה פרטית? רגש הוא דבר סובייקטיבי לחלוטין.
    ככל הנראה הרגשות שלך הן תוצר של חינוך מובנה משמעות וייחוס תכליתיות לטבע, קרא את הטיעון הבא של האתאיזם:

"
    אנשים גדלים ומחונכים בחינוך מובנה-משמעות, שמטרתו לעזור להם להתמודד עם אנשים אחרים.
    התופעות המשמעותיות בחיים הן תוצרים חברתיים, התנהגויות מוכרות של אנשים, מוצרים מעשה יד אדם שנוצרו לתכלית מסוימת.
    ישנה נטייה אנושית לייחס תכליתיות לכל תופעה או עצם, בין אם הוא מלאכותי או טבעי כאחד.
    הטעות היא לייחס לטבע ולתהליכים טבעיים המתרחשים על פי חוקי הפיזיקה את אותה תכלית שמייחסים לפארק ציבורי,
    בריכה עירונית או התנודות במניות הבורסה. הניתן למצוא פשר מוסרי לרעידת אדמה שהרסה את ביתנו, ולייחס בשל כך לעצמנו חטא?
    הנטייה לייחס תכלית לכל דבר שקורה סביבנו היא שיצרה את האלים המתמחים: בעל אל הגשם והסערות מהמיתולגיה הכנענית,
    דמטר (אלת האדמה, הדגן והקציר) של המיתולוגיה היוונית, אייגיר (אל הים) המיתולוגיה הנורדית,
    רע (אל השמש) מהמיתולוגיה המיצרית, וכמובן אלוהים...

הנחת כוונת תכליתיות נסתרת בטבע פיתחה את כל האמונות הפולחניות... כולל העידן החדש של ימינו.
    "

2.
    אתה עושה פרצוף כי התשובות שאתה מקבל פשוט סותרות את כל מה שידעת עד היום.
    אולי הגיע הזמן שתתעל את היכולות האישיות שלך והשכל שלך למחקר פרטי מעמיק,
    תפסיק להידבק בדת שחונכת אליה מגיל 0, שאם היית נולד בארה"ב היית בטוח שהיא מטופשת וישו נכון.
    אתה צודק, אבל אחרי שחושבים על זה, מישהו ששיקר שאלוהים התגלה אליו היה צריך להתחיל הלכ לא?
    מה שגורם לחשוב על התרחיש הבא(הרי לא יאממינו לאדם שמשקר לרוב):
    הלך משה ל70 הזקנים והציג את חברו הדמיוני:
    "זה החבר הדמיוני שלי, אני קורא לו אלוהים! לכם מותר לקרוא לו אדוני"
    הזקנים:
    "מי זה? אנחנו לא רואים"
    משה:
    "רק אני יכול לראות אותו, הוא יצר את העולם! תסגדו לו!"

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:22.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,181 | הודעות: 8,150,763 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect