כשמישהו טוען שמשהו קיים - חובת ההוכחה עליו.
אחרת אפשר לטעון כל דבר העולה על הדעת, כדקלמן:
אילו הייתי טוען שבין כדור הארץ לשמש מסתובב קנקן תה במסלול אליפטי, לא היה ניתן להפריך את הטענה שלי...
כל עוד הייתי דואג לציין שמידות הקנקן כה קטנות, כך שלא ניתן לצפות בו אף בטלסקופ החזק ביותר שיש ברשותנו.
אך אילו הייתי ממשיך בטיעון, ואומר כי מכיוון שלא ניתן להפריך את הטענה, תהיה זאת עזות מצח מצד ההיגיון האנושי לפקפק בה,
אחשב בצדק למי שמדבר שטויות. אם, לעומת זאת, יטענו לעצם קיומו של קנקן תה שכזה בטקסטים עתיקים,
ילמדוהו כאמת מקודשת בכל יום ראשון, ויחדירוהו לראשיהם של תלמידי בית ספר, אזי פקפוק באמונה כזאת ייחשב לסימן לחריגות,
ועלול להוביל את המפקפק לטיפול פסיכיאטרי בעידן הנאור, או לאינקוויזיציה בעידן קדום יותר.
(קנקן התה של ראסל)
נ.ב - תמתן את צורת הדיבור שלך או שלא תהיה כאן, התבטאויות כמו "איזה נטחן במוח שכמוך" לא מקובלות כאן.
1. מה אתה מרגיש בדיוק? למה אתה משייך את זה ישירות להשגחה פרטית? רגש הוא דבר סובייקטיבי לחלוטין.
ככל הנראה הרגשות שלך הן תוצר של חינוך מובנה משמעות וייחוס תכליתיות לטבע, קרא את הטיעון הבא של האתאיזם:
"
אנשים גדלים ומחונכים בחינוך מובנה-משמעות, שמטרתו לעזור להם להתמודד עם אנשים אחרים.
התופעות המשמעותיות בחיים הן תוצרים חברתיים, התנהגויות מוכרות של אנשים, מוצרים מעשה יד אדם שנוצרו לתכלית מסוימת.
ישנה נטייה אנושית לייחס תכליתיות לכל תופעה או עצם, בין אם הוא מלאכותי או טבעי כאחד.
הטעות היא לייחס
לטבע ולתהליכים טבעיים המתרחשים על פי חוקי
הפיזיקה את אותה תכלית שמייחסים לפארק ציבורי,
בריכה עירונית או התנודות במניות הבורסה. הניתן למצוא פשר מוסרי לרעידת אדמה שהרסה את ביתנו, ולייחס בשל כך לעצמנו חטא?
הנטייה לייחס תכלית לכל דבר שקורה סביבנו היא שיצרה את האלים המתמחים:
בעל אל הגשם והסערות מהמיתולגיה הכנענית,
דמטר (אלת האדמה, הדגן והקציר) של
המיתולוגיה היוונית,
אייגיר (אל הים) המיתולוגיה הנורדית,
רע (אל השמש) מהמיתולוגיה המיצרית, וכמובן אלוהים...
הנחת כוונת תכליתיות נסתרת בטבע פיתחה את כל האמונות הפולחניות... כולל העידן החדש של ימינו.
"
2.
אתה עושה פרצוף כי התשובות שאתה מקבל פשוט סותרות את כל מה שידעת עד היום.
אולי הגיע הזמן שתתעל את היכולות האישיות שלך והשכל שלך למחקר פרטי מעמיק,
תפסיק להידבק בדת שחונכת אליה מגיל 0, שאם היית נולד בארה"ב היית בטוח שהיא מטופשת וישו נכון.