נכתב במקור על ידי
הנודד
דבר ראשון המפקדים שלך זה לא כל הצבא.
גם לי היו מפקדים דפוקים, אבל זאת לא סיבה להכליל וזה עוד יותר לא סיבה לשכוח למה הצבא מיועד.
אני יכול להגיד לך בתכלס שגם אם עכשיו הייתי חוזר אחורה 6 שנים לתקופה שלפני הגיוס והצבא היה רק התנדבותי וללא תשלום הייתי מתגייס עם הצורת חשיבה שיש לי היום אחרי הכל.
תהיה קצת מעל כל השיטים האלו, תחשוב קצת יותר בגדול...
ואם אתה חושב שבסיס צריך להיות בלי שמירה, גם אם הוא במרכז הארץ שכביכול הכל טוב ויפה אז אני לא חושב שאתה מודע לאיפה שאתה חי.
אני כמו שהבנת עברתי את הצבא ואני לא בא לבקר אותך או משהו, אלא להאיר את עינייך.
אתה חושב שהצבא חייב לך משהו ואתה גם מתנהג ככה, אז לא, זה בדיוק ההפך, אתה חייב למדינה הזאת משהו ואת החוב שלך אתה משלם בצורת שירות צבאי בין השאר, במקום להסתכל על מה הם חייבים לך תסתכל על מה אתה חייב להם ותראה שזה הרבה יותר.
אומנם המדינה שלנו לא סוגה בשושנים, אבל לפחות זאת המדינה שלנו שפה אנחנו, היהודים, חיים.
אין לנו מדינה אחרת.
אז כן, קשה שלוש שנים ולא כיף ואפילו די חרא, אבל זה שווה לתרום את הפרק זמן הזה למדינה בשביל שנוכל להמשיך לחיות פה כמו שאנחנו חיים.
תחשוב שכל אחד מהאנשים במדינה הזאת אמור לעבור את זה ורק ככה נוכל להתקיים.
אז כל אחד תורם פאקינג 3 שנים מהחיים שלו (שזה כלום ביחד לאיזה 80-90 שנה שאנשים חיים היום) בשביל שלכולם תהיה אפשרות לשרוד ולחיות פה.
אחרת בשביל מה מתו כל כך הרבה אנשים? כדי שנלך מהמדינה הזאת ונגור בארצות בחו"ל ששוב תהיה שנאה כלפינו ויעשו לנו שואה שנייה?