לביבות בטטה וחציל קלוי
כשר, קל, מהיר, פרווה
החומרים ל-10 לביבות בתבניות סיליקון אישיות:
אופן ההכנה:
- 1 בטטה גדולה
- 1 חציל גדול (רצוי בלאדי)
- 1 כפית מלח גס אפור
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
- 1 כוס גרעיני חמנייה
- 3 כפות שמן שומשום
- 1/2 כפית שמן צ'ילי
- 4 ענפי בצל ירוק, קצוצים
1. מנקים את קליפת הבטטה, שוטפים ומחלקים ל-4. מכניסים לסיר, מכסים במים, מבשלים כחצי שעה ומסננים.
2. צולים את החציל על הגז (מעל רשת) מכל צדיו עד שקליפתו מתקשה (או יוצרים חתך בחציל ואופים בתנור כשעה). מצננים.
3. מוציאים את תוכן החציל לקערה בעזרת כף, מוסיפים את הבטטה, מתבלים במלח גס אפור ובפלפל שחור גרוס, ומועכים בעזרת מזלג (אפשר גם במערבל).
4. מוסיפים לתערובת את כל יתר החומרים ומערבבים. יוצקים לתבניות סיליקון אישיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-30 דקות. מומלץ להגיש עם מטבל אסייתי (ראו מתכון).




ציטוט ההודעה
...



