קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 23-04-2009, 16:01
  2. [דיון] האם יש אלוהים?
    על ידי mеidan בפורום יהדות
    תגובות: 125
    הודעה אחרונה: 06-03-2008, 16:14
  3. דיון בקשת המלצה/סיקור למשחק רשת.
    על ידי Or בפורום משחקי פעולה וספורט כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 17-04-2007, 21:12
  4. [דיון]אלוהים , גן עדן וגיהנום
    על ידי ScoRer בפורום יהדות
    תגובות: 33
    הודעה אחרונה: 22-08-2006, 15:40
נושא נעול
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 53

בקשת דיון על אלוהים ויהדות

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

Question בקשת דיון על אלוהים ויהדות

שלום רב לכולם!

אני מצוי בתהליך של חקר היהדות. אני חוקר את היהדות ומנסה לסדר את הרעיונות והטיעונים ששמעתי. חלק מהטיעונים היו נראים לי מגוחכים, חלקם בהחלט מעוררים מחשבה וחלקם לא ברורים לי. בחלק מהדברים אף מצאתי סתירות פנימיות.

אני כותב כאן, אחרי שהשלמתי את עצמי עד כמה שיכולתי בכוחות עצמי. שמעתי מרצים רבים, גם קראתי בספרים והבחנתי בכיוונים שונים. חלק מההרצאות ששמעתי היו בהן הוכחות חיצוניות להכרח שמירת התורה, חלק מהן עסקו בהוכחות יותר מהותיות וחלקן הציגו את הכדאיות, השכר והאושר, שבקיום המצוות. אני עדיין נותרתי מבולבל ובלתי מסופק.
    למרות שרבים מחבריי הסתפקו ברוח הכללית שקיבלו לאחר דרך ארוכה בה צעדנו יחד, כדי לבחור את המשך הדרך לכאן או לכאן.
    לעומתם, אני רוצה להמשיך ולחקור ולהתייעץ עם אחרים טרם אחליט על צעדיי הבאים. אם יש כאן מישהו שהזדהותו עם הדת היא מתוך הבנה יסודית ברורה וחד משמעית ולא מתוך הצדקה טבעית, או שטיפת מוח מגיל רך, הוא מוזמן להגיב ולענות לי.

היות ובדעתי להציג את הדעות הרבות ולדון בהן, וכן להראות את הבעייתיות והסתירות שאני מוצא בדברים, הייתי רוצה קודם כל, לפני שאתה מגיב, לדעת אם אתה חושב שתהיה לך אפשרות לענות לי בצורה מפורטת, כיוון שאני מעריך שיידרש לזה זמן רב.

בקשה נוספת: מכיון שראיתי בפורום וויכוחים ודיונים שבמהלך הדיון ניסט הנושא העיקרי לצד, והוויכוח מתחיל לשאת אופי אישי, אבקש מאוד ממי שיגיב ויענה לי שהתשובות תהיינה כנות ואמיתיות, בלי תערובת של יצרים ואינטרסים; מי שחושב שהוא יכול לעמוד בזה מוזמן להגיב.

2. קישורים ממומנים

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי ראציונל צפיה בהודעה
    שהזדהותו עם הדת היא מתוך הבנה יסודית ברורה וחד משמעית
    תגדיר "הבנה".

הבנה הינה תהליך קשה למדי להגדרה היות והיא עשויה להיות שונה מאד מאדם לאדם. ראוי לזכור כי הבנה היא תהליך פנימי,
    תהליך השונה מאד מאשר נקודת מבט, נקודת תצפית, השקפת עולם או ראייה ייחודית של הדבר.
    בהבנה הכוונה הינה הרבה יותר פנימית מצד אחד ואילו מצד שני, בו זמנית, הכוונה הינה לכל מה שקורה בין המבין לבין הדבר המובן.

הבנה איננה שווה לאמת ואיננה מדד לביסוס/הפרכת טענות, אתה (וכל אדם אחר) יכול להבין שקר באותה רמה שבה תבין אמת.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

שלום וברכה ראציונל, אני בהחלט לא אחד כזה שעבר שטיפת מוח, בשום חלק בחיי, אני בחרתי להיות מקורב לדת, ואף דתי (ולא שלא הייתה לי הזדמנות להיות חילוני, יש לי עדיין, אבל בחרתי להיות דתי) מכיוון שלדעתי זאת הדרך הנכונה, מכיוון שאני בעצם מבין, שהדת זה החיים, אני מרגיש טוב אם עצמי כשאני שומר מצוות. אבל לא הבנתי כל כך מה רצית שאגיב, אז אם תוכל אולי, תפרט יותר את שאלתך, או את מה שאתה רוצה שאני אגיב לך.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי דוד 3 צפיה בהודעה
    מכיוון שלדעתי זאת הדרך הנכונה, מכיוון שאני בעצם מבין, שהדת זה החיים, אני מרגיש טוב אם עצמי כשאני שומר מצוות. אבל לא הבנתי כל כך מה רצית שאגיב
    הוא שואל למה.

למה לדעתך זו הדרך הנכונה?
    למה לדעתך הדת היא החיים?

וגם מוחמד מרגיש טוב עם עצמו כשהוא שומר מצוות, אבל למה?
    איפה ההוכחה פה שהדת היא באמת נכונה והאלוהים שלך קיים?

...

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    הוא שואל למה.

למה לדעתך זו הדרך הנכונה?
    למה לדעתך הדת היא החיים?

וגם מוחמד מרגיש טוב עם עצמו כשהוא שומר מצוות, אבל למה?
    איפה ההוכחה פה שהדת היא באמת נכונה והאלוהים שלך קיים?
    לבקש הוכחה אמפירית כלשהי לאל עליון שאין לו צורה וגוף, זה בדיוק כמו לבקש מאדם חסר רגליים לרוץ מרתון שלם בפחות מ-20 שניות.

זה אחד מהדברים האי אפשריים האלה.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

xyossizx צודק, אני יודע שהוא מנסה לקחת את זה לטיעון שלו, של למה אין משהו שיצר את העולם, אבל אני אקח את זה לטיעון שלי, לא תוכל להוכיח כח, כי לא דבר נראה, אלא אם כן זה רוצה. עכשיו, ה' קיים, כי כל היקום המסובך הזה לא יכל להיוצר בעצמו מאין, לא היה פה כלום, לא היה את העולם הזה, את היקום הזה, אז גם אם היקום נוצר מהמפץ הגדול, משהו היה צריך לצור את הדבר הקטן שממנו התפתח היקום, ובכלל, גם האבולוציה ככל הנראה נכונה, כי הרי האבולוציה טוענת שהאדם התפתח מאב קדמון הדומה לקוף (אלו שאומרים מהקוף, רק כי הוא דומה ב98%, תנו לי להגיד לכם, שהעכבר דומה לאדם ב90%, אז זה אומר שהאדם התפתח מהעכבר?), מה שיכול להיות, כי ביום השישי ( אני מאמין שכל השבעה ימים הם בעצם תקופות שרובן עוברות את המיליון שנה, מה שאומר שהיה זמן להתפתח) החיות נבראו קודם, ואז האדם, אז כנראה שהאדם נברא אבולוציונית. ולדעתי, אם ה' אומר לי לקיים מצוות שהוא אומר לי לקיים, אני חושב, שאני חייב לקיים אותם, כי אני חייב להיות לו בר תודה על זה שברא אותי.

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

ציטוט נכתב במקור על ידי ראציונל צפיה בהודעה
    שלום רב לכולם!

אני מצוי בתהליך של חקר היהדות. אני חוקר את היהדות ומנסה לסדר את הרעיונות והטיעונים ששמעתי. חלק מהטיעונים היו נראים לי מגוחכים, חלקם בהחלט מעוררים מחשבה וחלקם לא ברורים לי. בחלק מהדברים אף מצאתי סתירות פנימיות.

אני כותב כאן, אחרי שהשלמתי את עצמי עד כמה שיכולתי בכוחות עצמי. שמעתי מרצים רבים, גם קראתי בספרים והבחנתי בכיוונים שונים. חלק מההרצאות ששמעתי היו בהן הוכחות חיצוניות להכרח שמירת התורה, חלק מהן עסקו בהוכחות יותר מהותיות וחלקן הציגו את הכדאיות, השכר והאושר, שבקיום המצוות. אני עדיין נותרתי מבולבל ובלתי מסופק.
    למרות שרבים מחבריי הסתפקו ברוח הכללית שקיבלו לאחר דרך ארוכה בה צעדנו יחד, כדי לבחור את המשך הדרך לכאן או לכאן.
    לעומתם, אני רוצה להמשיך ולחקור ולהתייעץ עם אחרים טרם אחליט על צעדיי הבאים. אם יש כאן מישהו שהזדהותו עם הדת היא מתוך הבנה יסודית ברורה וחד משמעית ולא מתוך הצדקה טבעית, או שטיפת מוח מגיל רך, הוא מוזמן להגיב ולענות לי.

היות ובדעתי להציג את הדעות הרבות ולדון בהן, וכן להראות את הבעייתיות והסתירות שאני מוצא בדברים, הייתי רוצה קודם כל, לפני שאתה מגיב, לדעת אם אתה חושב שתהיה לך אפשרות לענות לי בצורה מפורטת, כיוון שאני מעריך שיידרש לזה זמן רב.

בקשה נוספת: מכיון שראיתי בפורום וויכוחים ודיונים שבמהלך הדיון ניסט הנושא העיקרי לצד, והוויכוח מתחיל לשאת אופי אישי, אבקש מאוד ממי שיגיב ויענה לי שהתשובות תהיינה כנות ואמיתיות, בלי תערובת של יצרים ואינטרסים; מי שחושב שהוא יכול לעמוד בזה מוזמן להגיב.
    סופסוף בנאדם רציונלי...
    בנאדם מחכים שחוקר ולא קופץ בראש ...

הלוואי ויירבו כמוך ..
    מהחודש האחרון שלי לא ראיתי בנאדם אחד שעונה על הגדרתך
    מי ייתן ונמצא את אותו אדם שיאיר את עיניינו (שלי לפחות )

בהצלחה לכולם

ודוד..
    אתה שוב הולך סחור סחור
    קרא על קנקן התה של ראסטל

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אנסה לסכם את מה שקראתי עד עכשיו:
    טענה אחת שהעלה יוסי, היא שאי אפשר להיענות לבקשה שלי משום שהיא בלתי אפשרית.
    היה אפשר להיגרר כאן לדיון ארוך אם הדברים נכונים או לא. אבל אבקש מאוד לא לסטות לזה. בכל זאת אני מבקש לשמוע (בכל הכנות) מי שיאמר שיש לו מה להסביר להבהיר ואפי' להוכיח.
    טענה נוספת העלה נדב, והיא: המושג הבנה שכתבתי בתוך דבריי לא מוגדר במידה מספקת, ויותר מזה יש כאן הערה לגבי השייכות של הבנה עם אמת, מכיון שהבנה היא דבר אישי מאד של האדם עם הדבר המובן.
    טענה זו היא נכונה, אלא שבכל זאת הייתי מבקש ממי שמרגיש עם עצמו שהוא מבין שיענה לשאלות והבעיות שארצה להציג בהמשך.
    על כל פנים אני מבקש שלא לקבל את הטענה כביטול מוחלט של הבקשה שלי.
    דוד 3 טוען לעומת זאת כי יש ביכולתו לענות לי אם אמשיך להבהיר מה בדיוק אני שואל ומה הם ספקותיי.
    לדוד 3 אני אומר, אם החומר ההסברתי, הביאורים והשיכנועים שלך בנושא הדת מסתכמים במה שכבר כתבת והגבת באשכולות שונים שחלקם נפתחו על ידך, אזי אין חלקי עמך. בנוגע אליך אני חושב שטענתו של נדב נכונה, שמכיון שהבנה היא אישית ואינה ניתנת להעברה, אזי התובנות האישיות שלך אכן לא מספקות אותי.

בכל מקרה תודה לכולם.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

Mr. Ingidao, קנקן התה של ראסל לא קשור למה שאני מנסה להגיד.
    קנקן תה זה דבר לא קשור למשהו שברא את היקום הזה, הרי ליקום יש חוקים, שלא מאפשרים קיום של קנקן שיסתובב סביב השמש, הרי זה לא הגיוני, עכשיו, אני מביא לך את "הציור של דוד 3".

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

תעשו לי טובה ותעזבו את ראסל בשקט... הוא לא קשור לדיון הזה, לפחות לא עדיין.
    דוד 3, אתה אומר הרבה אבל לא אומר בעצם כלום, כל הדעות שלך נובעות מ "אני מאמין".

...

דוד3: אתה מאמין, לא מוכיח. ושוב אתה לא טורח לקרוא אפילו ואומר "זה בלתי אפשרי", ככה לא מנהלים דיון ככה מתנהגים כמו מטומטמים חסרי בינה.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

Thumbs down

אני חושב שכולכם תאלצו להסכים איתי, שמה שקרה כאן גובל באי הגינות בסיסית.
    בן אדם מבקש דיון שפוי, כן, ואמיתי, ובמקום זה מה הוא מקבל???
    תשפטו אתם!!!
    =-O=-O=-O

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    דוד3: אתה מאמין, לא מוכיח. ושוב אתה לא טורח לקרוא אפילו ואומר "זה בלתי אפשרי", ככה לא מנהלים דיון ככה מתנהגים כמו מטומטמים חסרי בינה.
    שים לב שזה לא מתפתח!

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

1. מניסיון אני אומר שלא יהיה לך קל להשיג את המבוקש, אתה כנראה תלמד זאת בדרך הקשה...
    כמה שהחבר'ה פה מתורבתים הם מהר מאוד מסיטים את הנושא לצד, והדיון נהפך להצלפות הדדיות ומסכת הכפשות, חבל.
    בכל אופן אני מקווה בשבילך שגורלך יהיה שונה.
    2. אני חושב שיש בכוחי לענות ללך לפי הקריטריונים שהצבת.
    אבל, את המסקנות האישיות שלי אני שומר לעצמי, אני רוצה התייחסות רק לנושא עצמו. כוונתי היא שעל אף שאינני "חרדי" או "דתי", בכל זאת אני חושב שאני מתאים עם היהדות לפי איך שאני רואה אותה, וכך אני מוכן להציג לך אותה.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    1. מניסיון אני אומר שלא יהיה לך קל להשיג את המבוקש, אתה כנראה תלמד זאת בדרך הקשה...
    כמה שהחבר'ה פה מתורבתים הם מהר מאוד מסיטים את הנושא לצד, והדיון נהפך להצלפות הדדיות ומסכת הכפשות, חבל.
    בכל אופן אני מקווה בשבילך שגורלך יהיה שונה.
    2. אני חושב שיש בכוחי לענות ללך לפי הקריטריונים שהצבת.
    אבל, את המסקנות האישיות שלי אני שומר לעצמי, אני רוצה התייחסות רק לנושא עצמו. כוונתי היא שעל אף שאינני "חרדי" או "דתי", בכל זאת אני חושב שאני מתאים עם היהדות לפי איך שאני רואה אותה, וכך אני מוכן להציג לך אותה.
    דבר ראשון, זה לא מנומס איך שאתה מדבר כאן על החבר'ה הנחמדים כאן בפורום.
    לגבי מה שכתבת, אני אגיד לך את האמת:
    אני מבקש לשמוע דברים שיניחו את דעתי ויתיישבו על ליבי, מה הם אמונותיך ודעותיך האישיות זה לא מאוד מעניין אותי.
    אבל, יש לי בקשה שלא תסחוף "אתה" את הדיון לדיון פילוסופי, כמו שאתה אוהב; כמובן שאין לי התנגדות עקרונית לקצת פילוסופיה, אבל באופן כללי אני מבקש יותר כנות והבנה בדיון ופחות פילוסופיה.
    אם אתה עדיין חושב שאתה מתאים, תאשר זאת ונוכל להמשיך...

נושא נעול
עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 14:26.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,731 | הודעות: 8,150,313 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect