נכתב במקור על ידי
ראציונל
שלום רב לכולם!
אני מצוי בתהליך של חקר היהדות. אני חוקר את היהדות ומנסה לסדר את הרעיונות והטיעונים ששמעתי. חלק מהטיעונים היו נראים לי מגוחכים, חלקם בהחלט מעוררים מחשבה וחלקם לא ברורים לי. בחלק מהדברים אף מצאתי סתירות פנימיות.
אני כותב כאן, אחרי שהשלמתי את עצמי עד כמה שיכולתי בכוחות עצמי. שמעתי מרצים רבים, גם קראתי בספרים והבחנתי בכיוונים שונים. חלק מההרצאות ששמעתי היו בהן הוכחות חיצוניות להכרח שמירת התורה, חלק מהן עסקו בהוכחות יותר מהותיות וחלקן הציגו את הכדאיות, השכר והאושר, שבקיום המצוות. אני עדיין נותרתי מבולבל ובלתי מסופק.
למרות שרבים מחבריי הסתפקו ברוח הכללית שקיבלו לאחר דרך ארוכה בה צעדנו יחד, כדי לבחור את המשך הדרך לכאן או לכאן.
לעומתם, אני רוצה להמשיך ולחקור ולהתייעץ עם אחרים טרם אחליט על צעדיי הבאים. אם יש כאן מישהו שהזדהותו עם הדת היא מתוך הבנה יסודית ברורה וחד משמעית ולא מתוך הצדקה טבעית, או שטיפת מוח מגיל רך, הוא מוזמן להגיב ולענות לי.
היות ובדעתי להציג את הדעות הרבות ולדון בהן, וכן להראות את הבעייתיות והסתירות שאני מוצא בדברים, הייתי רוצה קודם כל, לפני שאתה מגיב, לדעת אם אתה חושב שתהיה לך אפשרות לענות לי בצורה מפורטת, כיוון שאני מעריך שיידרש לזה זמן רב.
בקשה נוספת: מכיון שראיתי בפורום וויכוחים ודיונים שבמהלך הדיון ניסט הנושא העיקרי לצד, והוויכוח מתחיל לשאת אופי אישי, אבקש מאוד ממי שיגיב ויענה לי שהתשובות תהיינה כנות ואמיתיות, בלי תערובת של יצרים ואינטרסים; מי שחושב שהוא יכול לעמוד בזה מוזמן להגיב.