שלוווום,
אנחנו התכבדנו היום לקרוא את המאמר "האבולוציה האנושית והאבולוציה האלוקית" ע"י איזה רב שאין לו מושג אפילו לא קלוש מהי אבולוציה בכלל.
אני יפריך כל טענה שהרב שלנו פה טוען, ואנסה להצחיק אתכם בדרך ככה כצו'פר.
האבולוציה האנושית והאבולוציה האלוקית
טלסקופים סורקים את השמיים בכל רגע, בתקווה למצוא סימן לאינטליגנציה, למציאת גל רדיו שאיננו אקראי. בינתיים, במעבדת הגנטיקה משתמשים במיקרוסקופים כדי לפצח את המכונה הביולוגית הנקראת: "חיים". 1, 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23. . . הם מספרים ראשוניים לדוגמא. חקר החלל בגלי רדיו כבר שנים מחפש מספרים כאלו שאינם אקראיים, המגיעים דרך אותות מן החלל. כל זאת כדי להוכיח שיש אינטליגנציה בחלל. לעומת זאת, חקר הגנטיקה עד היום מנסה לפענח את הקוד הכי מורכב שידע האדם, הדי.אן.אי, והמדענים קבעו שמדובר במזל ותו לא.
- אויש תעשה לי טובה, אין שום קשר בין חקר החלל למספרים והדרך שאתה מנסה להמחיש את זה, רק מראה איך אתה מנצל את התמימות וחוסר ההשכלה של אנשים אשר קוראים את מאמריך.
תראה לי מדען אחד שטוען שהגילויים בחקר הדנ"א היא מזל. איך אתה מעז בכלל לדבר ככה על עבודות שנים של אנשים שהקריבו כל כך הרבה בשביל לעזור לך, לעזור לאנושות כולה.
הדנ"א התגלה לפניי כמה עשרות שנים ע"י מדענים ששני שליש מהם נוצרים, הם לא ניסו להוכיח שהתנך שגוי, הם רק רצו לחקור, משהו שאתה פשוט לא מעוניין לעשות.
חקר הדנ"א כל כך מתקדם, עד שאנו יכולים לתת מספר לכמות הכרומוזומים בגופינו ובגופי אחרים. כל כך מתקדם שאנו יכולים לתת מספר לכמות הנוקליאוטידים הנמצאים בכל כרומוזום. זהו כבוד הרב, לא מזל. זה שנים של מחקר ואיסוף מידע.
אם נמצא על ידי רדיו-טלסקופ, קוד פשוט של מספרים בסדר אחיד, אז יובן לכל שאין הדבר אקראי, ותהיה זו הוכחה לאינטליגנציה הקיימת מחוץ לכדור הארץ. מומחים לדבר, סוברים שזהו רק עניין של זמן עד שנמצא את אותו אות, מתוך כל אינספור האותות חסרי הסדר שבחלל... אך זאת, כשקוד מורכב שאיננו אקראי, כבר התגלה על ידי מיקרוסקופ אלקטרוני, ונמצא מורכב ומסודר יותר, מכל סדר שאי פעם יכולנו לדמיין. "אבל הוא" סוברים הביולוגים, "מוכרח להיות תוצאה של מקרה". אין צורך לחפש אינטליגנציה כאן! היתכן שהמסר אותו אנו מחפשים כבר נמצא כאן, אך אנו פשוט לא שמים אליו לב?
- לא, זה לא רק עניין של זמן עד שנמצא את אותו הקוד בחלל. משום שהחלל תמיד 'שולח' אלינו 'קודים' רדיואקטיבים, אךא פשר שים לב בבירור בין אורכי הגל אילו מהם שייכים לרקע ואילו בולטים החוצה. משום שאורכי הגל הרבה יותר ארוכים, פי כמה וכמה עשרות יותר ארוכים מה'קודים' שהחלל 'שולח' כל רגע ורגע.
עוד לא שמעתי על מדען אחד שאומר שהדנ"א הוא תוצאה של מקרה. אין שום מקריות ואנו יודעים טוב מאוד למה הדנ"א נבנה, לאיזו מטרה ואיך הוא נבנה. האומנם שיש מקריות וצירופי מקרים בתחילת היקום, מקריות שאירעה כאשר כל אטום מצא אטום אחר שלאט לאט התגבשו לדברים המוצקים שמוכרים לנו כיום. אבל כל זה לא קרה בשניה, לקח לזה בערך 7 מיליארד שנים עד שכל הצירופים אירעו, אז ככה שלהגיד שזה בלתי אפשרי מבחינה סטטיסטית....אי אפשר.
אבולוציה (התפתחות) הייתה קיימת מאז ומעולם בחיי האנושות וזו עובדה. ישנן דוגמאות אין ספור לכך: ספינות, מכוניות, מטוסים, מחשבים, טלויזיות, מקרנים ועוד. כל המכונות שנבנו על ידי בני האדם, נבנו בהדרגה והתפתחו. ישנן דוגמאות עד אינספור לכך:כל אחת מן המכונות בעולמנו, בין תהיה זו טלויזיה או בין תהיה זאת מכונית או מטוס, "התפתחה" כביכול מהפשוטה יותר למורכבת יותר, הסתגלה לשינויים שהגיעו עם הזמן ואט, אט, אותן מכונות מצליחות להעלים את האבות הקדמונים שלהן, המכונות הראשונות.![]()
![]()
![]()
מכוניות מטוסים מחשבים טלוויזיות
- טובפה אתה פשוט משתמש בטיעון איש הקש, אתה לוקח את תיאורית האבולוציה(איש הברזל) והופך אותה למשהו פשוט שנוח לך להסביר איתו לאנשים חסרי שכל(איש הקש), ואז מפריך את איש הקש והאנשים חסרי השכל מאמינים לך.
מה אתה חושב, שאתה הראשון שמשתמש בטיעון איש הקש? פחח, אתה מזלזל בהיסטורית בני האדם.
הגרסאות הישנות של כל מכונה, בהכרח גדולות יותר, מגושמות יותר וחסרות בתחכום וניידות. כיום, רוב המכונות יותר קומפקטיות ואפקטיביות. האחים רייט, יוצרי המטוס המעופף הראשון, בנו כלי תעופה שונים ומשונים, עד שהצליחו לבנות כלי רכב שמסוגל להמריא לפרק זמן קצר. לאחר מכן, שכללו את כלי התעופה הזה, עד שהצליחו להוסיף לו משקל, בטיחות ופרק תעופה ארוך יותר. שיפורים אלו נעשו על ידי בני האדם, בחוכמה ולא במקרה. כך הגענו למטוס הנוסעים הענק המסוגל להעבירנו ממדינה למדינה תוך יממה. כל מכונה חדשה וכל מודל, היא יצירה מקורית, שחייבת הייתה להבנות מהגרסא הפשוטה יותר. בודאי שדברים רבים נלמדו עם הזמן מכל אחת מאותן גרסאות מוקדמות, אך הידע ששימש ליצירת כל מכונה כזאת, בכל שלב, כבר היה שלם ליצירת המורכבות על כל פרטיה, בגרסא המשופרת יותר. כל מכונה חדשה יותר, הוסיפה שכלולים ובנוסף: קומפקטיות, סימטריות, דינאמיות, תפוקה ועיצוב.
-ושוב פעם, תיאורית איש הקש. אדון הרב...אין לך טיעונים אחרים ? אזלו לך כל עודפי הטענות הטיפשיות?
אתה צודק, אנחנו היוצרים של המכונות. אבל שניה...איך אנחנו בני האדם בנינו את אותם המכונות? ע"י חוקיי הפיזיקה כמובן, ע"י מבנה גוף שמאפשר לנו דבר שכזה, ע"י הכלים הנכונים והיסודות הנכונים. דבר ששונה לגמריי מבריאה אלוהית, בא מעורב רק דבר אחד - קסם.
נניח שיסופר לך, שכל המכונות שאנו רואים היום, התפתחו בעצמן על ידי כוח המקרה וההסתגלות, בלי חוכמה, בלי עיצוב או מטרה. נניח שיסופר לך כי תוכנת הכתבן (Word) המעודכנת, המעוצבת והחדשה שבמחשב שלך, בעלת כל אותם השיפורים, נוצרה דרך טעויות בדיסק (Errors), מוטציות או וירוסים שקרו לתוכנה בדרך זו או אחרת, והניבו במקרה פונקציות שלא היו קיימות בה לפני כן. איך היית מגיב לכזאת מעשיה?
מישהו אמר או בכלל ניסה לטעון שבני האדם נוצרו 'במקרה'? לא, חיים הם תוצאה של שרשרת של אירועים בלתי נמנעים. תהליכים פיזיקאים, ביולוגים וכימים. ואם אתה מנסה לדמות תוכנת מחשב שהיא לא דבר ביולוגי, לדבר שהוא כן ביולוגי, הריי זה ברור שחוקיי המשחק בין שניהם שונים לגמריי ואתה לא יכול להשוות בינם.
כעת נשאל: אם מכונות מכאניות לא היו יכולות להתפתח ללא חוכמת המין האנושי, אז האם נוכל להעלות על דעתנו שה"מכונות" הביולוגיות המורכבות לאין שיעור יותר, היו יכולות להתפתח על ידי תהליך אקראי, ללא החוכמה האלוקית?
- לא אקראי, כמו שאמרתי מקודם, אין מקריות באבולוציה ולא בתחילת החיים. ושוב כמו שאמרתי מקודם, אתה לא יכול להשוות מכונה, לבני האדם משום שאלה הם כללי משחק שונים שפועלים פה, לכן ההשוואה שלך שווה בדיוק למה שאתה מנסה להוכיח בחירוף נפש.
האם תהיה מסוגל להאמין שהמכונות הביולוגיות המתוחכמות הנקראות "חיים", התפתחו מעצמן, בלי חוכמה אפילו גדולה יותר? בלי בריאה או מטרה? מיהו המוח שמאחורי המוח? אנו רואים כיצד בני האדם בחוכמתם, הצליחו ליצור מחשבים וכלים משוכללים, אך האם תהינו אי פעם מיהו החכם שנתן את השכל לאנושות כדי שיוכלו ליצור את אותה טכנולוגיה? האם נוכל אפילו לדמיין שהמוח האנושי והחוכמה האנושית נוצרו ללא תכלית או מטרה? היש חוצפה גדולה יותר כלפי בוראינו, מאשר לטעון שמעשיו אינם מעשיו, חוכמתו אינה חוכמתו ויצירתו אינה לתכלית? אנו יודעים שהאדם הוא לא מוחלט, ושכלו אינו מוחלט, ובכל זאת אנו רואים שיש לו שכל והוא מסוגל להשתמש בו. לכן חובה שיהיה ברור לכולנו, שיש מי שנתן בנו את השכל, והוא בעל השכל המוחלט.
הבנתי, אז אם לי שם שכל-לא-מוחלט, זה בעצם חוקיות שאומרת שמישהו עם שכל-מוחלט יצר אותי?
עם אותו ההיגיון אני יכול להוכיח כל אלוהים, ולא רק את שלך כבוד הרב. משום שזה היגיון פגום.
כמו שאמרתי מקודם, אין מיקריות, אבל כן יש תכלית. לבני האדם יש וקיימת ותמיד היתה קיימת תכלית. אותה תכלית היא לשרוד, ולהעביר את הגניםשלנו הלאה. הריי אם לא זאתי התכלית שלנו, למה קיימת תחרותיות בין הגברים על נשים? למה קיימים אינסטינקטים שנועדו להגן עלינו?
הדינוזאורים מצטיירים לנו כקדומים, ישנים ומגושמים בגלל הגודל שלהם. האם הסתכלות כזאת על המציאות היא באמת נכונה? הרי גם בימינו קיימים בעלי חיים ענקיים ומגושמים, כמו פיל או היפופוטם, ולמעשה גם בזמני הדינוזאורים (מאז ששת ימי בראשית ועד המבול), היו אינספור חיות מהירות ומתוחכמות יותר מכל מכונה שאי פעם אנו הצלחנו ליצור. אנו זקוקים לזמן כדי לשפר יצירה שבנינו, אך האם נוכל לומר שגם האלוקים זקוק לזמן ומחשבה כדי לשפר את יצירותיו?
- איייש
מה שאתה לא מבין כבוד הרב, שהאבולוציה לא פועלת ככה. הדינוזאורים לא היו גדולי מידה בגלל...שהם לא היו טובים מספיק, אלא בגלל שזה מה שתנאי הסביבה איפשרו להם. למשל, כיום אחוז החמצן באוויר הוא 21% אבל בזמן הדינוזאורים הוא היה יותר מ-50%. היום יש 21 אחוזי חמצן לא כי זה מה שאלוהים רצה, אלא כי זה מה יש.
בני האדם, הם לא היצורים הכי 'טובים' שיש, יכולתינו לשרוד היא חלשה ביותר ואם לא היה לנו את התרופות, מחסה וכל הדבר שיש לנו קיום לא היינו שורדים כלכך הרבה זמן. לא כמו הצבים שחיים מאות שנים, הם שורדים יותר טוב מאיתנו, האם זה אומר שאלוהים מעדיף אותם על פנינו? לא, זה רק אומר שיכולתם לישרוד גדולה יותר משילנו.
עצם העובדה שהם מגושמים, לא אומר שהם לא היו מפותחים. הם היו הרבה יותר מפותחים מאיתנו ויכולתם לשרוד היתה פי כמה וכמה יותר טובה משל בני האדם.
אילו בעלי החיים היו מתפתחים, היינו צריכים אפילו בימינו, למצוא בעלי חיים בשלבי ביניים. היינו צריכים לראות בימינו דגים עם רגליים, זוחלים עם כנפיים, זוחלים שעירים, עשרות סוגי זוחלים מוגדרים היודעים להניק, קופי-אדם היודעים לעמוד זקוף, אנשים פרימיטיביים שלא מסוגלים לדבר ועוד. אך כל אלה לא קיימים בימינו ואין להם כל עדות מהעבר.
- חחחחחחחח איי אתה מצחיק אותי, חשבת על להיות סטאנד אפיסט?
אילו היו שלבים כאלה, אבולוציה לא היתה נכונה. בעלי החיים התפתחו לאט לאט, עם מיליארדי שנים. כאשר כל צאצא חדש שנולד, שונה במיליארדית מהוריו, מותאם טיפה יותר טוב לסביבתו. ורק אחריי שנייייים על גבי שנים ניתן לראות הבדל משמעותי בין הסב-סב-סב......סבא של אותו צאצא לבין הצאצא.
טוב חברים, כל שאר המאמר שלו הוא פשוט ביזיון להגיון הפשוט. לכן אני אסביר בפשטות מה הוא טוען ואגיד למה זה לא נכון.
הוא טוען שמשום שאין שלבי ביניים, אבולוציה לא נכונה.
אבל מה שהוא לא מבין זה שיש מיליוני שלבי ביניים. והמעבר בין קוף לאדם, לא קרה בצורה כזאת: קוף--> חצי אדם, חצי קוף--> אדם
מה שקרה הוא תהליך שלקח מיליארדי שנים של התפתחות:
בני האדם התפתחו לאט לאט, ולא בשלבי ביניים של חצי קוף חצי אדם.
![]()
תמונה 1: השוואה בין גולגולת של שימפנזה, של ההומיניד הומו-ארקטוס ושל אדם בן-זמננותראה את רכסי הגבות שאט אט נעלמו בגלל התפתתחות המוח.
ניתן לראות בתמונה זו את היציאה של עמוד השידרה, על כך אנו למדים שההומו-ארקטוס, כבר עמד על שתי רגליים בגלל מיקום עמוד השידרה.![]()
הפוראמן מאגנום (Foramen Magnum) הוא הפתח בגולגולת, דרכו מתחבר המוח שבקופסת הגולגולת למוח שבעמוד השדרה. זהו גם מקום החיבור שבין הגולגולת לחוליות הצוואר. מיקומו של הפוראמן מאגנום יכול לענות על השאלה - האם אותו בע"ח התהלך זקוף, על שתיים, או על ארבע. תמונות 3א ו-3ב מדגימות ומדגישות את מיקומו המשתנה של הפוראמן מאגנום, הנראה כפתח גדול בחלק האחורי של תחתית הגולגולות בהולך על-ארבע (שימפנזה), וככל שבעל- החיים הזדקף והלך על שתיים, נמצא הפתח יותר ויותר בתחתית הגולגולת בא' אפריקנוס, וממש בתחתית בגולגולת האדם בן זמננו.
ולסיכום, לא ראיתי עוד טענה מדעית אחת שנוגדת את האבולוציה. היגיון הוא דבר ששונה אצל כל בני האדם, אבל מדע הוא חד-משמעי ואין 'דעות שונות'.יש נתונים ועובדות, ובינתיים ב-150 שנה האחרונות לא התגלה נתון\עובדה אחת\ד שנוגד לאבולוציה.
זה משום שהאבולוציה היא מדע שניתן לצפות בו, ולהוכיח אותו.
בברכה, אופיר, שהיום בן 17 מוחעחע.












ציטוט ההודעה




