קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] לכל האתאיסטים שבניכם - כנסו.
    על ידי yoveli60 בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 42
    הודעה אחרונה: 26-04-2012, 04:02
  2. הודעה לכל האתאיסטים/אפיקורסים/כופרים.
    על ידי lemongrass בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 37
    הודעה אחרונה: 30-10-2010, 11:31
  3. תגובות: 34
    הודעה אחרונה: 20-09-2010, 21:39
  4. לכל האתאיסטים פה
    על ידי מכבי זה חיפה בפורום יהדות
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 27-09-2009, 02:31
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 14 מתוך 14

לכל האתאיסטים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל לכל האתאיסטים

אז ככה, אני עצמי די אתאיסט, אבל מה מכירים את הפסיכולוגיה של הדת? אז זהו שזה עובד גם עלי ועל אף שאני מודע לזה, זה עובד טוב. ממש טוב!
    למה אני מתכוין?
    לאדם יש נטייה לחפש מקור כוח וחסות, לאדם יש נטייה גם להאמין שיש לחיים שלו תכלית ומטרה, הייתי אומר שזה דבר שממש טבוע בכלל האנושות, אם כן אני בתור אתאיסט איני מוצא לעצמי כל מטרה ותכלית, אני בסה"כ חלק מתהליך אבולוציוני שאירע אי שם לפני מיליארדי שנה, אז למה שאני אסבול???
    הרי אם נחשב את הרגעים הטובים מול הרעים שיש לאדם ממוצע בחיים אין ספק שהרוב המכריע נוטה לרעים, אם כן, למה שאמשיך לסבול??? מדוע שלא אשים קץ לחיי???
    אני יודע שעכשיו תאמרו: הנה הפסיכולוגיה של הדת וכו' וכו', אבל, וכאן מגיע האבל הגדול:
    הרי אנו מחפשים (בהנחה שאמשיך לחיות) שיהיה לנו הכי טוב שיתכן (זה שאנחנו בסה"כ בורג קטן בתרחיש אבולוציוני לא אומר הרי שאסור לנו להנות בדרך...) אם כן הנאה פסיכולוגית היא הנאה לא פחות מהנאה חומרית - ואולי אפילו יותר ממנה...
    אז למה ומדוע שלא אכנע לדחף והמשיכה הפסיכולוגית שלי לדת ולאמונה...
    עד שאמות ואהיה כלום.......

מה אתם אומרים???

2. קישורים ממומנים

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

א. הנאה פסיכולוגית איננה מושגת אך ורק ע"י בחירה והשתייכות לדת כלשהי, ממש לא.
    ב. עצם היותך מבין את הפסיכולוגיה שמאחורי הרצון לאמונה, תקשה עליך החזקה רבת שנים בדת.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    א. הנאה פסיכולוגית איננה מושגת אך ורק ע"י בחירה והשתייכות לדת כלשהי, ממש לא.
    ב. עצם היותך מבין את הפסיכולוגיה שמאחורי הרצון לאמונה, תקשה עליך החזקה רבת שנים בדת.
    א. לא הבנתי למה אתה מתכוין. ואם אתה מתכוין שההנאה לא מושגת רק ע"י בחירה והשתייכות אלא גם על ידי טקסים ומצוות, אז א. גם אם לא כל ההנאה מסתכמת בזה, עדיין בזה לבד יש מספיק והרבה. ב. אם אכן בשביל ולמען ההנאה האישית והחיים הטובים שלי אצטרך לקיים טקסים ומצוות אז למה לא? הרי זה בשביל להנות, מה עדיף לזיין ולאכול כל היום? יש הנאות נפשיות גם.....
    ב. 1. אינני בטוח שזה נכון, וא"כ למה לא לנסות? 2. במשך הזמן אשכח ממנה ולא אאמין שאני מאמין דתי רק בגלל תופעה פסיכולוגית ואז אוכל להנות...
    3. והעיקר, מה התשובה שיש לצד השני לתת לי, להתאבד???
    ז"א לא ענית לי למה, למה לי כל הסבל פה בעולם, בסיכום רציונלי של החיים, זה לא משתלם, אז למה שאכנע לחוקי האבולוציה ואמשיך לחיות? עדיף לי להתאבד...

(במחשבה שנייה אם אתאבד הרי סייעתי לברירה הטבעית של האבולוציה, אז בכל מקרה יצאתי פראייר... חחח)

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

א. לא, לא אמרתי את זה. לא הבנת מה כתבתי. התכוונתי שישנם עוד אינסוף הנאות נפשיות שאתה יכול להשיג מבלי להתקרב לדת.
    ב. אז אתה מעדיף להכניס ראש בריא למיטה חולה ובמרוצת השנים לשכוח שהיית פעם בריא? אם זו משאלתך, תהנה.
    ג. מה שמונע ממך להתאבד כרגע הוא יצר השימור העצמי. זהו יצר המייצג התנהגויות שבסיסן גנטי, הקשורות להישרדות על מנת להתרבות.
    כל התנהגות המבוטאת על ידי כל יצור חי נובעת בראש ובראשונה מהרצון לשימור עצמי.
    התנהגויות שבעבר בוצעו על מנת לשרוד ולהעביר את הגנים הלאה, עברו שינויים על ידי תהליך האבולוציה של האדם.
    אין לך יכולת לדעת אם אתה עוזר או לא עוזר לברירה הטבעית, בשביל זה נצטרך לבדוק את הגנום שלך.

...

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

אני משווה את בני האנוש לקופי - על .
    פשוט יותר מורכבים זה הכל.
    אם תחשוב על זה ככה זה לפחות יוריד אותך מסולם הדיכאון .
    מלחמות, חתירה למידע, דת, טכנולוגיה,
    מלחמת קיום של קופי על שמתרוצצים על פלנטת כדור הארץ

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

א. לא, לא אמרתי את זה. לא הבנת מה כתבתי. התכוונתי שישנם עוד אינסוף הנאות נפשיות שאתה יכול להשיג מבלי להתקרב לדת.
    ב. אז אתה מעדיף להכניס ראש בריא למיטה חולה ובמרוצת השנים לשכוח שהיית פעם בריא? אם זו משאלתך, תהנה.
    ג. מה שמונע ממך להתאבד כרגע הוא יצר השימור העצמי. זהו יצר המייצג התנהגויות שבסיסן גנטי, הקשורות להישרדות על מנת להתרבות.
    כל התנהגות המבוטאת על ידי כל יצור חי נובעת בראש ובראשונה מהרצון לשימור עצמי.
    התנהגויות שבעבר בוצעו על מנת לשרוד ולהעביר את הגנים הלאה, עברו שינויים על ידי תהליך האבולוציה של האדם.
    אין לך יכולת לדעת אם אתה עוזר או לא עוזר לברירה הטבעית, בשביל זה נצטרך לבדוק את הגנום שלך.
    א. אינסוף הנאות נפשיות... אוקיי נשמע מבטיח.... מה למשל???
    חוץ מזה שהשאיפה לדת היא לא רק חיפוש הנאות, אלא צורך נפשי אותו לא יכולה למלא הנאה אחרת.

ב. אתה מניח שהראש שלך בריא ואתה מכניס אותו למיטה חולה... הייתי רוצה לשמוע מהו הפרמטר למדוד מהו ראש בריא ומהי מיטה חולה. אולי הראש שלי יהיה בריא יותר דווקא אם ימולאו כל צרכיו הנפשיים???

ג. אם מה שמונע אותי מלהתאבד הוא יצר השימור העצמי המוטבע עמוק בגנום שלי, למה לי להכנע לו אם אני יודע שאין סיבה ממשית שלא להתאבד???
    זה שווה בעיני למאמין דתי שיודע את הסיבות הפסיכולוגיות בשלן הוא מאמין בקיומו של אל מפונטז!!!

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה
    אני משווה את בני האנוש לקופי - על .
    פשוט יותר מורכבים זה הכל.
    אם תחשוב על זה ככה זה לפחות יוריד אותך מסולם הדיכאון .
    מלחמות, חתירה למידע, דת, טכנולוגיה,
    מלחמת קיום של קופי על שמתרוצצים על פלנטת כדור הארץ
    תשמע בהחלט לא סיבה משכנעת להמשיך לחיות פה.
    חחחח קופי על.... האמת אהבתי!

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי ויליאם צפיה בהודעה
    א. אינסוף הנאות נפשיות... אוקיי נשמע מבטיח.... מה למשל???
    חוץ מזה שהשאיפה לדת היא לא רק חיפוש הנאות, אלא צורך נפשי אותו לא יכולה למלא הנאה אחרת.

ב. אתה מניח שהראש שלך בריא ואתה מכניס אותו למיטה חולה... הייתי רוצה לשמוע מהו הפרמטר למדוד מהו ראש בריא ומהי מיטה חולה. אולי הראש שלי יהיה בריא יותר דווקא אם ימולאו כל צרכיו הנפשיים???

ג. אם מה שמונע אותי מלהתאבד הוא יצר השימור העצמי המוטבע עמוק בגנום שלי, למה לי להכנע לו אם אני יודע שאין סיבה ממשית שלא להתאבד???
    זה שווה בעיני למאמין דתי שיודע את הסיבות הפסיכולוגיות בשלן הוא מאמין בקיומו של אל מפונטז!!!
    א. תדליק ג'וינט ותחווה חוויה רוחנית, בריאה ומשחררת הרבה יותר מכל ספר תורני שתקרא אי פעם.
    ב. אם הצורך הנפשי שלך הוא התכחשות ביודעין למה שאתה יודע שהוא נכון והליכה בדרך האחרת - תהנה.
    ג. אז לך תתאבד, אם אתה מאמין שאין לך תכלית לחיים לך תתאבד. אתה במילא רוצה להגיע לעולם הבא לא?

אתאיזם היא אינה סיבה להתאבד, היא סיבה לנצל את החיים עד תום, כי אתה יודע שלא תהיה הזדמנות נוספת.

אם כבר משהו מעודד לחיים ריקניים ורצון להתאבד, זו הדת.
    הרי כל מה שקורה כביכול זה מין משחק תפקידים שאלוהים הכין לך, הכל מתוכנן,
    זה מין האח הגדול מציאותי, שתפקידו להחליט מה יקרה לך אחרי שתמות. אז למה לא להתאבד?

...

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

א. תדליק ג'וינט ותחווה חוויה רוחנית, בריאה ומשחררת הרבה יותר מכל ספר תורני שתקרא אי פעם.
    ב. אם הצורך הנפשי שלך הוא התכחשות ביודעין למה שאתה יודע שהוא נכון והליכה בדרך האחרת - תהנה.
    ג. אז לך תתאבד, אם אתה מאמין שאין לך תכלית לחיים לך תתאבד. אתה במילא רוצה להגיע לעולם הבא לא?

אתאיזם היא אינה סיבה להתאבד, היא סיבה לנצל את החיים עד תום, כי אתה יודע שלא תהיה הזדמנות נוספת.

אם כבר משהו מעודד לחיים ריקניים ורצון להתאבד, זו הדת.
    הרי כל מה שקורה כביכול זה מין משחק תפקידים שאלוהים הכין לך, הכל מתוכנן,
    זה מין האח הגדול מציאותי, שתפקידו להחליט מה יקרה לך אחרי שתמות. אז למה לא להתאבד?
    א. מה אתה אומר אח שלי, תדליק ג'וינט ותחווה חוויה רוחנית, זה נקרא חוויה גשמית לא רוחנית, אם בכלל אני או אתה יודעים מה זה רוחניות, אבל שמע, בין כך ובין כך, לא זה העניין, רוחני או גשמי ביננו, השאלה היא נפשי פסיכולוגי, או חומרי גופני, מובן?
    חוץ מזה, הדגשתי כבר ולא יודע למה לא התייחסת לזה, שאמונה היא צורך נפשי לא סתם איזה ג'וינט... מה אתה עונה על זה?
    ב. כבר הדגשתי לך שאולי זה מה שבריא לי לעשות, בריא לנפש שלי, סוף סוף אני פירור אורגניזם פה בקוסמוס, לפחות שלא אסבול.
    ובעניין ההתכחשות כבר שאלתי אותך למה זה שאתה לא מתאבד רק משום שהגנום המקרי לחלוטין טבע בך איזה ג'וק של יצר שימור עצמי, לא נחשבת התכחשות.
    ואני שואל כי אני רוצה לדעת, תאמין לי אח שלי, אני אתאיסט מוחלט, אבל פתאום צצות לי מחשבות כאלה אתה יודע, קורה, מה לעשות...
    ג. לא יפה להגיד לי לך תתאבד ככה, מה ונדב ישאר פה ויחגוג... חחחחחחח אני יודע שהמשפט הזה הוא עוד הוכחה ליצר השימור העצמי אבל על זה בעצמו אני שואל אותך, אחש'לי אולי תבוא גם אתה לקפוץ איתי יחד ממגדל שלום???
    ו- מה זה אתאיזם הוא סיבה לנצל את החיים עד תום, את מה? את הסבל, הרוע, ההשחתה??? הרי כבר סיכמתי שסה"כ אנחנו סובלים פה יותר ממה שנהנים, אז למה כל העניין???
    ו- מה הקשר עולם הבא אחי אני לא מאמין שיש דבר כזה בכלל. זה ראוי, לדעתי, לכתר בדיחת השנה, אבל מה עד הסוף, הכלום, האבדון המוחלט שלי למה שלא אספק לעצמי צורך פסיכולוגי כמו הדת???

אני רוצה תשובות אחש'לי אל תגיד לי לך תתאבד!!!

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

אתה לא תקבל תשובה ממני כי פשוט אין תשובה.

אתה אתאיסט, אבל רוצה להשתייך לדת ולהאמין באלוהים כדי לספק לעצמך את היצר הפסיכולוגי,
    אוקיי... אם זה מה שיעשה לך טוב תהנה, אתה יודע שאתה הולך בדרך השולל אבל בכ"ז צועד בה.

אין לזה תשובה, רק חוות דעת, ולפי דעתי אתה פשוט משקר לעצמך ומחזיר את כבלי הדת לחייך.
    בהצלחה בכל אשר תפנה.

...

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אתה לא תקבל תשובה ממני כי פשוט אין תשובה.

אתה אתאיסט, אבל רוצה להשתייך לדת ולהאמין באלוהים כדי לספק לעצמך את היצר הפסיכולוגי,
    אוקיי... אם זה מה שיעשה לך טוב תהנה, אתה יודע שאתה הולך בדרך השולל אבל בכ"ז צועד בה.

אין לזה תשובה, רק חוות דעת, ולפי דעתי אתה פשוט משקר לעצמך ומחזיר את כבלי הדת לחייך.
    בהצלחה בכל אשר תפנה.
    אין תשובה אתה אומר? אז מה איך חיים כל האתאיסטים? אם איזו מטרה ותכלית לחייהם?

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי ויליאם צפיה בהודעה
    אין תשובה אתה אומר? אז מה איך חיים כל האתאיסטים? אם איזו מטרה ותכלית לחייהם?
    מיצוי פוטנציאל עצמי, משפחה וצאצאים, הנאות פיזיות ופסיכולוגיות וכו׳.
    והחשוב מכל: שימוש בכלים העומדים לרשותינו על מנת לחקור את העולם.

חפש בגוגל ׳פירמידת הצרכים של מאסלו׳.
    קל לאדם לחשוב שיש תכלית ״על טבעית״ לחייו, אין זה אומר שזה נכון.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 26-01-2011 בשעה 11:28.

...

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

מיצוי פוטנציאל עצמי, משפחה וצאצאים, הנאות פיזיות ופסיכולוגיות וכו׳.
    והחשוב מכל: שימוש בכלים העומדים לרשותינו על מנת לחקור את העולם.

חפש בגוגל ׳פירמידת הצרכים של מאסלו׳.
    קל לאדם לחשוב שיש תכלית ״על טבעית״ לחייו, אין זה אומר שזה נכון.
    אז או-קיי לא ענית לי בעצם על הצורך של האדם בדת שהוא לא ימולא בהנאות אחרות, אבל בכל זאת ענית שיש מה לעשות פה בעולם.
    אבל אני עדיין לא מבין, כל זה לשם מה? לשם מה זה נצרך? הרי הסבל של אדם המתאבד הוא הרבה פחות מהסבל שתסבול בהמשך החיים, אפשר לעשות את זה אפי' בהרדמה כך שלא אסבול בכלל. אז בשביל מה???
    בכלל לא ענית מה היא המטרה והתכלית???
    אין לי התנגדות שאין תכלית, אינני מאמין שחייבת להיות כזו, אבל אם אכן אין, אז בשביל מה אני קיים???

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

זו הסיבה העיקרית שאנשים נוטים לדת, הם מפחדים לחיות חיים שלא מבטיחים להם ״תכלית נצחית״.
    את התשובה המדוייקת לתכלית החיים אני לא אתן לך, הסברתי שהיא שונה מאדם לאדם.
    אבל, התשובה היא בטוח לא ״לחיות בשקר ולהעביר את החיים בטקסים מטופשים וחבר דמיוני״.

...

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

זו הסיבה העיקרית שאנשים נוטים לדת, הם מפחדים לחיות חיים שלא מבטיחים להם ״תכלית נצחית״.
    את התשובה המדוייקת לתכלית החיים אני לא אתן לך, הסברתי שהיא שונה מאדם לאדם.
    אבל, התשובה היא בטוח לא ״לחיות בשקר ולהעביר את החיים בטקסים מטופשים וחבר דמיוני״.
    אתה טוען שהיא שונה מאדם לאדם ולכן אינך יכול לומר לי מה היא התכלית שלי בעולם?!

אני מבין ממך שאתה יודע מה התכלית שלך ולשם מה אתה קיים???
    אתה טוען שיש מטרה לכך שאתה קיים???
    נערך לאחרונה על ידי ויליאם; 26-01-2011 בשעה 16:58.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:50.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect