יש אנשים שהשבת עבורם היא זמן טוב לטייל בטבע/מרכזי קניות עם האישה והילדים, יש אנשים שהשבת עבורם היא זמן מצוין לצפות בתכניות כמו "עניין של טעם" עם גיל חובב (אני למשל), יש אנשים שהשבת עבורם היא זמן נפלא לקרוא כל מילה ומילה שהודפסה על גבי עיתון יומי עם שם מחייב בצבע אדום, ויש אנשים שהשבת עבורם היא עבודה קשה שנכפת עליהם.
לא חשבתם על זה ככה, אה? בחברה שמקדשת עבודה, שסוגדת לכסף, אי אפשר לצפות מישראלי שמקבל שירות ביום המנוחה הרשמי, לחשוב על נותן השירות. לחשוב אולי הוא לא באמת רוצה בכך, אולי הוא לא באמת נהנה מזה, אולי גם הוא צריך יום מנוחה אחד בשבוע שבו יוכל לבלות עם משפחתו או להתפנות לענייניו הפרטיים, אולי גם הוא, בדיוק כמו כל בן אנוש, צריך קצת חופש. לא חושבים כי זה הרי טריוויאלי. כולם עובדים, כולם רצים, כולם מקריבים.
הצעת חוק שהגישו ארבעה עשר חברי כנסת (ממפלגות "קדימה", חד"ש, "האיחוד הלאומי", מר"צ ועוד) תנסה לעזור לאותם עובדים שנכפת עליהם עבודה בשבת. על פי הצעת החוק, מי שיעסיק עובדים ביום הקדוש יאלץ לשלם 350% יותר מהשכר ביום חול.
המטרה, כך נמסר, להיאבק בתופעה שבה נאלצים עובדים לעבוד בשבתות, בניגוד לרצונם. הח"כים הדגישו כי הם רואים במהלך צעד יעיל יותר "מאשר יישום והגדרת קנסות בחוק על מי שכופה על עובד לעבוד בשבת בניגוד לרצונו"."מעסיקים רבים מנצלים את מצבם הרגיש (של המועסקים) וכופים עליהם לעבוד בשבת, כאשר אם יסרבו הם מסתכנים בפיטורין", הסבירו החכ"ים.
למען האמת, אני לא חושב שהצעת החוק תגרום למעסיק לחשוב פעמיים לפני שהוא מאיים בפיטורים על כל פועל שלא יסכים להתייצב אצלו לעבודה. אני גם לא מבין איך בדיוק מונעים את האילוץ אם אין איסור לפעול בשיטה הזאת, אלא רק "קנס" גדול שהמעסיק בן כה וכה ישלם אם יבחר לפתוח את העסק בשבת, בן אם יאיים על העובד שלו או יבקש יפה.
האופציה לוותר על פתיחת העסק בשבת, בעקבות ה"סנקציה" המדוברת, לא באמת קיימת. הרווחים בשבת כל כך נאים, שבעל העסק יספוג את ה"מכה" ועוד יחייך כל הדרך אל קופתו המלאה והכבדה.
למרות זאת, אני חושב שהצעת החוק היא צעד מבורך לקראת העובד. לקראת אותו אזרח קטן שעמל במשך 8 שעות ברציפות, וחוזר הביתה עם משכורת יומית עלובה של 160 שקלים. משכורת מבישה שלא מאפשרת לו לחיות בכבוד.
(מתוך הבלוג של yossid85 "ועל כל ישראל)

ציטוט ההודעה