גם לכם יש את הקלטות השמנות השחורות ששוכנות בבית ועליהם אבק.
גם אתם הפראיירים (סליחה על הביטוי) שהולכים לחנויות ומבקשים שיעבירו לכם את הקלטות לDVD.
גם לכם יש וידאו מקלטות שבהם יש את החתונה של ההורים הבר/ת מצווה ואפילו ברית/בת מילה.
אתם יכולים להפוך את אותם סרטי הוידאו לDVD עם עריכה בצורה פשוטה מאוד.
מצרכים:
וידאו ישן או חדש.
מצלמה וידאו בעלת כניסות של A/V ,DV ואפילו USB.
כבל לחיבור בין המצלמה ל-וידאו שהכניסה לוידאו תיהיה בעלת בננות או 21 פינים, והחיבור למצלמה יהיה D/V וכמובן חיבור מהמצלמה למחשב שיכולה להיכנס דרך USB- כניסה פחות איכותית (לא ממליץ) או חיבור DV המכונה בשם WI-FI.
קלטות ישנות.
מחשב אשר יש בו לפחות יותר מ100GB רם ולפחות 2 GB ואיפלו יותר בזיכרון.
תוכנות עריכה אני ממליץ מאוד בתוכנה PINNACLE STUDIO 9-11.
איך עושים זאת:
אז איך עושים את זה בצורה הקלה והיקרה או בשיטה הלא הכי פשוטה (לא נוראית) וזולה מאוד.
1)
נתחיל עם היקרה והפשוטה.
לקנות כבל שלוכד סרטים ועורך בשטית USB וממיר קלטות לDVD. יכול לעלות בסביבות 150-300 בערך (יש חנות בשם MATRIX, בהוד השרון אתר-www.imatrix.co.il.
ופשוט מחברים את הוידאו למחשב ועורכים - מגיע עם תוכנה גם לא מכיר אך שמעתי שהיא דיי פשוטה לא כמו pinnacle.
2)
הדרך הזולה והלא הכי פשוטה - אזהרה למי שאין את כל הדברים שרשמתי בהתחלה לא כדאי לא לעשות את השיטה הזאת כי זה יצא לו יותר יקר מהדרך הראשונה אבל בדרך כלל יש את זה בכל בית כמעט.
אז מה עושים לוקחים וידאו ישן שלא יפריע לתפקוד הבית.
מחברים את הכבל A/V אל המצלמה (ברוב מצלמות סוני יש תחנה שאפשר לחבר שם את החיבורים, אני מדגיש רק SONY לפי מה שידוע לי יש תחנה) מהוידאו שמתחבר מהבננות או מה-21 פינים. צורת החיבור ניראת כמו פיתה שבתוכנה קו חיבור.
ולוקחים כבל USB שמתחבר מהמלצה למחשב או שלוקחים חיבור WI-FI שניראה כמו USB רק מעוגל.
*למי יש את התחנה SONY חייבים לחבר את המצלמה.
מדליקים את המצלמה ואת הוידאו - חשוב ביותר לחבר לחשמל גם את המצלמה וגם את הוידאו ושהמחשב יהיה פועל.
מכניסים את הקלטת שרוצים לוידאו ועושים play מחכים 2 שניות והסרט מופיע על צג המצלמה ואפשר אפילו לשמוע
*חושב מאוד להוציע כל זיכרון או קלטת או דיסק מהמצלמה אחרת או שלא יפעל או שהסרט בקלות וידאו תוקלט על הדיסק, זיכרון או קלטת.
מפעילים את התוכנה שיש לכם אני ממליץ pinnacle - לא ניסיתי על movie maker. אפשר להוריד את התוכנה מהאינרנט, את pinnacle כמובן ואפשר גם לקנות אך התוכנה עולה מ200-700 תלוי איזו גרסא.
ואז כמובן הסרט עובר למחשב מחכים שיסתיים ומתחלים לערוך ולצרוב איך שבא לכם וכמה שבא לכם ויוצא הרבה יותר זול ומהנה מאשר לקבל מחנות סתם סרט את אותו הסרט בלי עריכה משלכם ובלי מוזיקה שאתם אוהבים.
אל תראו את מדריך זה כהמלצה כל אחד יעשה חושבים בראש שלו ואני לא אחראי לכל מצב שיקרה, אך אני ישמח לעזור בבעיה.
נכתב ע"י דור סלומון ואין להעתיק אותו רק באישורי.
בהצלחה לכולם ומי רוצה קישור להורדה שיחפש באינטרנט לא קשה למצוא - אני לא מפרסם כדי לא לתת פורום מתחרה.
יום טוב ועריכה נעימה

ציטוט ההודעה

ספוילר: