לילה טוב,
יצא לי להבין מכמה חברי פורום כאן, שרבנים קיצוניים אנטי ציוניים ומסיתים כמו אמנון יצחק נתפסים כדעת יחיד ותו לא. אבל אני שואל אתכם, האין דעת יחיד הזו משפיעה על רבים? אשר הולכים באדיקות אחרי כל "הלכה" לא הגיוניות שהוא מחליט לפסוק פתאום? דעתו אמנם נתפסת כ"דעת יחיד שאין לחשוש ממנה", אך האם מישהו טרח לראות כמה אנשים חזרו בתשובה (חזרה בתשובה שנבעה משקרים בהרצאות שלו) כתוצאה מארגון "שופר" או "הידברות"? ואמנון יצחק הוא רק דוגמא אחת כי הוא בעל ההשפעה הגדולה ביותר כמו כן ההכנסה הגדולה ביותר.
יש עשרות ארגונים כאלו (חרדים) שבאים להחזיר בתשובה בצורה המונית (לא שאני מתנגד לזה אם זה היה באמת) ומשקרים הרצאה הרצאה לאנשים. על מה הם משקרים אתה תוהים לעצמכם? על המדע כמובן. היום המדע המודרני הוא האמצעי הטוב ביותר ללוחמה בדת ולהראות את הדרכים האחרות שהן לא אלוהים להיווצרותם של דברים. כשרבנים חרדים יושבים ומדברים על "פיצוצים" ועל "היווצרות מכלום" כדי להסביר לנערים מבולבלים את המפץ הגדול ואת האבולוציה ולמה הם כביכול "לא נכונים", לי אישית זה חורה ומאוד. אני אישית יודע שמדבר שקר צריך להתרחק ככל האפשר, אבל אם אתה מחזיר בתשובה זה שונה? הרי מותר להם לשקר! (סתירה עצמית מישהו?), אז לסיכום:
אמנם אלו דעות יחיד פנאטיות, אך הדעות יחיד משפיעות על רבים לצערי הרב, ואפשר לראות זו בתהליך ההתחרדות ההולך וגדל בקרב מדינת ישראל. (אם להוציא לרגע את "מדינת תל אביב").
אשמח לשמוע את דעתכם![]()

ציטוט ההודעה