עוד מאמר חדש מהבלוג שלי ,
" על הקהילה ועל מה שקורה באמת "
נכתב על ידי זוהר ודורון
בימים האחרונים קיבלתי כמה תגובות מכמה וכמה אנשים שמבקשים ממני שאני אלמד אותם , אני לא בא לפתוח פה רשומה על כמה שאני תותח או על כמה שאני גאה בעצמי, באתי לדבר איתכם על איך הקהילה נראית באמת, בימים האחרונים הבנתי שכל מי שחשבתי שבאמת מבין , סתם משחק אותה כמו אחד שמבין ולא מבין באמת , אנשים שחשבתי שמבינים באבטחת מידע וברוקרסיה הפכו לאנשים שלא יודעים מה זה html , רק לפני שעה וחצי דיברתי עם ילד שביקש ממני שאני אלמד אותו אבטחת מידע , ילדים אני פונה אליכם כעת , אתם רוצים ללמוד אבטחת מידע ? אל תפנו אל "הבוגרים של הפורום " על מנת ללמוד , תפנו אל השכל שלכם , אל הראש שלכם , תפנו אל עצמכם , תדרשו מעצמכם לשבת על התחת וללמוד תכנות ולא לחשוב שכל זה בא בכפית דבש , כל הילדים שמבקשים מכל מיני אנשים שילמדו אותם אבטחת מידע על מנת לפרוץ לחבר שלהם שגנב להם את הקלמר ביום שישי שעבר או בגלל שהם רוצים לנקום בילדה שהם " אוהבים " והיא אמרה להם לא כביכול יכולים כבר עכשיו לצאת מהאשכול , ולסיים את לימודי בית הספר ולחזור אולי מאוחר יותר בעוד מספר שנים . אנשים שבאמת מעוניינים ללמוד אבטחת מידע , אני לא אומר לא לשאול שאלות , אבל תלמדו לשאול שאלות טאקטיות , תלמדו לשאול שאלות נכונות . אל תשאלו אדם " אתה האקר ? " " אחי אתה יכול ללמד אותי אבטחת מידע ?" לא , תפנו אל עצמכם ואני חוזר על זה שנית על מנת להדגיש את כל החשיבות של זה , אתם לא תראו דבר כזה בחו"ל , אין אדם שעושה את זה ובטח שלא ילדים בני 11-12. כאשר באמת לקחתם את עצמכם ביידים והחלטתם ללמוד אבטחת מידע , אתם מוזמנים לשאול שאלות ספציפיות בלבד ואין להציק , הרי גם לאותו "בוגר פורום " יש חיים וגם הוא צריך לצאת מתישהו לחברה שלו או לטייל עם הכלב שלו , תפקחו את העיניים שלכם ואל תהיו בורים, תגביהו את מעמד הקהילה , תגביהו את רמת אבטחת המידע בארץ ברמה משמעותית , עוד דבר שעלה לי כבר על הכתפיים הוא העניין עם ה"פריצת משתמשי סטים או megaupload" אתם מעוניינים "לפרוץ" כביכול לחשבונות סטים על מנת לשחק במשחקים האהובים עליכם ? קחו את עצמכם בידם , תתנתקו מהפורום הזה ותלכו לאמא ואבא ותגידו : " אמא , אבא , אני צריך כסף . אני רוצה לקנות משחק X ב Y שקל " , אבטחת מידע כוללת המוני נושאים שאפילו אני וחבריי לא נצליח להסבירם לעומק בבלוג וחבל . אבטחת מידע כוללת כל כך הרבה מחשבה, כל כך הרבה אסטרטגיה וכל כך הרבה כיף כשרוצים להגיע לזה , אבל על מנת להגיע לתוצאות הללו יש להשקיע , ולהשקיע בגדול .
איך הולכת שורת הסרט האהוב עליי ביותר ?
"Never Back Down" ,
ותמיד תזכרו - לפקוח את העיינים ולהיות בורים .
עד כאן צוות "המועדון" .
כל טוב.

ציטוט ההודעה