איך כדאי לי לפעול נכון בשביל להגיע למטרות שלי בצבא, שאני רוצה ושמתאימות לי, ושלא סתם ישימו אותי בקרבי (כי אני לא רוצה) וזה לא מתאים לאישיות שלי.
אני לומד בכיתה י"א בן 17 (נשארתי שנה בגן), אני עושה בגרות מלאה + הרחבה מחשבים, כימיה. (כל מה שצריך לבגרות + מחשבים 5 יח' C# ואקסס, + כימיה 5 יח'). אני ממש טוב בלימודים ויש לי ראש לזה וציונים גבוהים בהכל. אני אחד התלמידים המצטיינים ביותר בשכבה מבחינת ציונים, למעשה השני בכל השכבה. ממוצע מעל 95 בתעודה. אני מאוד אוהב מחשבים ואני גם ממש טוב במחשבים.
לצערי במתמטיקה אני עושה 3 יח' בגלל שבחטיבה לא כל כך למדתי והחסרתי חומר. מבחינת יכולת אני בטוח יכול 4/5 יח'. בגלל שאין לי ידע קודם במתמטיקה בגלל החטיבה אני לא יכולתי לעשות מעל 3 יח' מתמטיקה.
אני רוצה בעתיד לעסוק בתחום המחשבים וההייטק ואני בטוח שיש לי מלא מה לתרום גם לצבא בתחום.
החששות שלי הן: יש לי פרופיל 97, סעיף 1 (ליקוי ראייה קל) שמונע ממני רק את 669 ואת השייטת. (אבל אין לי משקפיים או עדשות, אין לי כלום..) סעיף 2 (שבר בגפיים ללא הפרעה בתפקוד)- חסר משמעות בגלל שזה מכיתה א'. שזה אומר שלפי האינטרסים של הצבא אני מתאים לשיבוץ בתפקיד קרבי.
למה אני חושש? גם בגלל הפרופיל, וגם בגלל המתמטיקה 3 יח'. אני פוחד שהמתמטיקה תעשה רושם רע ותגרום לכך שאני יוכל להיות רק בקרבי ולא יתנו לי תפקידים במחשבים כמו שאני רוצה (שמעתי למשל על גאמ"א [יחידה בתוך המודיעין], וממר"מ). אני יודע שפרופיל זה לא רק מה שקובע, אבל אני יודע גם שיש עדיפות גבוהה יותר למי שיש פרופיל נמוך להתקבל למחשבים. אל תשאלו אותי מה הקב"א שלי כי עדיין לא עשיתי ריאיון אישי ופסיכוטכני (רק את זה נשאר לי להשלים...) ואני ישתדל כמובן להוציא את המיטב בפסיכוטכני. חשוב גם לציין שאני מוכן להשלים מתמטיקה בכל דרך כלשהי אם צריך (וצריך.. לפחות ל4) בשביל להגיע למה שאני רוצה. פשוט בתיכון זה כבר לא אפשרי. שמעתי כל מיני הצעות כמו להשלים בי"ג, עתודה, "עתידים בצבא" וכו'.... אבל אני מבולבל כי אני לא מבין בתחום הצבא ואני ממש לא יודע מה לעשות ואיך כדאי לפעול נכון. חשוב לי הקטע של הצבא בגלל שהבנתי שאם אני יהיה ביחידת מחשבים בצבא אחרי זה יהיה לי קל יותר בעתיד להתקבל למקומות עבודה טובים. בגלל זה חשוב לי לקבל ייעוץ איך לפעול נכון ולא סתם להגיע ליחידה קרבית שאפילו לא מתאימה לי (אני לא אוהב את זה וגם אני לא אחד שמתאים לזה נפשית.) פיזית אומנם כן אבל נפשית זה לא אני.
אז אני אשמח לקבל חוות דעת מה האופציות שלי ואיך להשיג אותן, כי אני ממש לא מבין בתחום ואני פוחד מההשלכות לעתיד שלי אם אני יהיה בקרבי ולא במחשבים.
תודה רבה.

ציטוט ההודעה

קח איזה סיגר או שלוש..