שלום אני מעוניין ללמוד במכללה של חיל החימוש (שוחרות) ויש לי שאלה האם בסוף הלימודים שלי ללא יג' יד' אני יהיה מחויב להתגייס לחיל החימוש ?
אם כן האם יש בד'כ תפקידים קבועים למי שלמד שם והתגייס לחיל החימוש ?
תודה אשמח מאד אם תענו לי .
שלום אני מעוניין ללמוד במכללה של חיל החימוש (שוחרות) ויש לי שאלה האם בסוף הלימודים שלי ללא יג' יד' אני יהיה מחויב להתגייס לחיל החימוש ?
אם כן האם יש בד'כ תפקידים קבועים למי שלמד שם והתגייס לחיל החימוש ?
תודה אשמח מאד אם תענו לי .
|
|
http://www.yehida.co.il/index.php?op...=57&Itemid=158
לפי מה שאני מבין מכאן, י"ג וי"ד זה כבר נחשב עתודה טכנולוגית.
כלומר, סיימת י"ב - התגייסת לחיל החימוש ואתה עושה עתודה טכנולוגית.
לפי איך שאני מבין את זה, אתה מחוייב.
אתה לומד אחד מארבעה מקצועות, שישמש אותך כשתתגייס לחיל:
• התמחות מכטרוניקה- מגמה לתלמידים עם חשיבה מדעית. הלימודים משלבים לימודים בתחומים שונים, בין היתר- מכניקה, אלקטרוניקה ומחשבים. התלמידים לוקחים חלק ובאים לידי ביטוי בפרויקטים יישומיים.
• התמחות תיב"ם- מגמת תכנון בעזרת מחשב לבעלי יכולת חשיבה טכנית גבוהה. מגמה שמשלבת תכנון מערכות מכניות עם תוכנות מחשב מיוחדות, מגמה בה רוכשים ידע טכני שמשולב בפרויקטים ייחודיים.
• התמחות מערכות רכב- מגמה לתלמידים עם יכולת טכנית גבוהה, המלמדת את החיילים לאיתור, אבחון, ותיקון תקלות במערכות המנוע והרכב. התלמידים רוכשים מיומנויות טכניות, הכרת מערכות מתקדמות ברכב וקריאת מפרטים טכניים.
• התמחות מערכות ממוחשבות ברכב- מגמה לתלמידים עם יכולת טכנית גבוהה שמשלבת למידת תחום הרכב, והתמקדות במערכות האלקטרוניקה והחשמל. התלמידים מתנסים בישום החומר הנלמד במערכות אלקטרוניות משוכללות.
ובנוסף אפשרות למסלולי קצונה וכו'...
תעיין בלינק שנתתי בהתחלה.
תכירו את שמוליק, אבא קנה לי
הוא אוהב במבה, ביסלי ואת עודד מנשה
נכתב במקור על ידי אושרי
אז זה אומר כשאני התגייס אני יש הולך ללימודים נוספים ?
ומה אני מחויב ללכת לעתודה טכנולוגית אחרי יב' ?
תכירו את שמוליק, אבא קנה לי
הוא אוהב במבה, ביסלי ואת עודד מנשה
נכתב במקור על ידי אושרי
סליחה שאני חופר אבל לא הבנת אותי .
כשאני מסיים יב' אני יכול ישר להתגייס או שאני חייב להמשיך עוד לימודים ?