יש להם אותו משקל באוניברסיטאות?
מה יותר מעניין/משעמם?
יש להם אותו משקל באוניברסיטאות?
מה יותר מעניין/משעמם?
|
|
פיזיקה. פשוט כי זה יותר מעניין ומאתגר.
אבל אני משאר שאתה רוצה לדעת בשביל מגמה בבית ספר.
אם אתה אוהב מתמטיקה, לך על פיזיקה. אם אתה לא אוהב מתמטיקה, לך על צרפתית.
נערך לאחרונה על ידי theidan; 26-02-2011 בשעה 20:46.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
פיזיקה ובדיוק אותו נימוק כמו של עידן , זה יותר מעניין מבחינתי ומאתגר.
נערך לאחרונה על ידי bugZbuNny; 26-02-2011 בשעה 21:23.
"Once more into the fray
Into the last good fight I'll ever know.
Live or die on this day
Live or die on this day."
לא כולם אוהבים את האתגר התמידי הזה שלשבת ולנסות להבין למה ואיך,
יש אנשים שפשוט אוהבים ללמוד דברים יותר פשוטים ופשוט לזכור.
תבחר לפי מה שיותר מתאים לאישיות שלך, לא מה שיותר מתאים לאוניברסיטה וכו'.
ככל הידוע לי, רק הטכניון דורש פיזיקה לחלק מהמקצועות, כל שאר האוניברסיטאות מעוינות רק בממוצע בגרותי,פסיכומטרי וכו'.
One Shot - One Kill
תשמע...צרפתית בתור שפה לא תיתן לך הרבה אם בכלל בלימודים האקדמאיים.
אם כבר תלמד משהו אחר כמו סינית.
ובקשר לאוניברסיטה, אם כבר אתה מתכנן ללמוד משהו, אז פיזיקה יהיה לך יותר טוב, במיוחד אם אתה רוצה ללמוד הנדסה.
נערך לאחרונה על ידי הנודד; 26-02-2011 בשעה 23:42.
פיזיקה אם אתה מעונין להמשיך בלימודים מדעיים/ללמוד איך עובד העולם/להבין דברים/לפתח חשיבה לוגית וכו....
צרפתית כדי להשיג ממוצע ציונים גבוה*/לקבל תעודת בגרות*/ללמוש עוד שפה/אם אתה מתענין בצרפת
*אם אתה טוב בזה/או משקיע קצת(זה לא כזה קשה אבל)
תעשה מה שבא לך, אבל שתדע שלא התנשאתי ואין לך ממה להפגע...אז לא היה לי זמן לפרט ולהרחיב, אבל זה בכלל לא קשור להתנשאות.
הכל תלוי באיך שאתה קורא את הדברים.
בקצרה: מה שרציתי להגיד זה שצרפתית זאת שפה שאומנם הרבה אנשים לומדים אותה, אבל הרבה אנשים מכל העולם לומדים ומדברים יותר אנגלית והכלכלה והמסחר בזמן הקרוב יהיו קשורים בעיקר בארה"ב ובסין ובגלל זה אמרתי לו שכדאי לו יותר ללכת על סינית מנדרינית.
אם אתה מכיר אותו אישית אני יכול להבין למה אתה חושב מה יותר טוב בשבילו, אבל אתה לא יודע עוד מה הוא יחליט ללמוד...כמו שאני וגם הוא לא יודעים.
אבל אם הוא ילמד שפה, אז סינית תפתח לו הרבה יותר דלתות לפי דעתי.
נערך לאחרונה על ידי הנודד; 02-03-2011 בשעה 14:38.
ברור שפיזיקה .
▲
▲ ▲
בוא אני אומר לך למה פיזיקה.
בגלל שהעדפתי לעשות לעצמי הקלות בבית הספר כדי שלא יהיה עומס ופשוט להסתלבט וויתרתי על הרחבה של פיזיקה/כימיה.
עכשיו אחרי שסיימתי יב' השתחררתי והתחלתי לחשוב על לימודים התברר לי שעשיתי טעות מרה בזמנו.
הטעות כ"כ מרה שאפשר לפרש אותה כספית. 14 אלף שקל להשלים את הפיזיקה הזו. ושנת לימודים שמתפספסת לי.
אלו 14 אלף ש"ח מיותרים שאני מבזבז ושנה שהולכת לי על פאדי.
זה המחיר של מכינה מטעם האוניברסיטה להשלמת פיזיקה + מתמטיקה. זה לא שאין לי מתמטיקה, יש לי 4 בציון מאוד 90+ אבל 4 זה לא 5.
אפשר להשלים מקצוע גם במכונים פרטיים כמו הייקיו, יואל גבע וכו'. המחיר שם עומד בקירוב (ממה ששמעתי לא ביררתי את הנושא) כ-8אלף ש"ח למקצוע.
פאדי = ריק (אפשר לפרש גם כ-לחינם).
לכל אוניברסיטה דרישות מסויימות. הכי בטוח זה להכנס לאתר של האוניברסיטה שאתה מכוון אליה ולבדוק מה הדרישות קבלה.
מצד שני אל תשכח יעברו אי אלו שנים עד שתתחיל ללמוד לתואר ראשון. עד אז אתה תספיק לסיים יא'-יב', לשרת 3 שנים להשתחרר ולמחוק את הראש בתאילנד/דרום אמריקה. ומי יודע איך קו המחשבה שלך יילך, אולי עדיין לתוכנה אולי למקצוע אחר.
תהיה בטוח שפיזיקה נותן לך יותר מאשר צרפתית.
תחזיר אותי אחורה לבית הספר הייתי מוותר על האלף יחידות מחשבים שיש לי בתמורה ל5 פיזיקה ו5 מתמטיקה.