קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [פרסום]כמה דברים שאפשר לעשות לאחים שלכם... ועוד!!
    על ידי ShaharCohenTC בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 19-05-2011, 14:44
  2. [עזרה] הזמנתי כמה דברים ולא קיבלתי מכתב לאימיל
    על ידי gtalst בפורום צרכנות וקניות באינטרנט
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 18-04-2011, 12:09
  3. לא קיבלתי כמה דברים
    על ידי Rede1212 בפורום אתרי מתנות חינם
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 20-04-2010, 16:10
  4. {חדש בפורום} - כמה דברים שלי - רציתי דעה שלכם לגביהם
    על ידי junk בפורום גרפיקה ועיצוב אתרים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 24-09-2009, 17:32
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 11 מתוך 11

גם אם קיבלתי את האל שלכם.... (כמה דברים שיצא לי לחשוב עליהם)

ברירת מחדל גם אם קיבלתי את האל שלכם.... (כמה דברים שיצא לי לחשוב עליהם)

בואו נגיד, נניח רק לרגע שאתאיסט כמוני מקבל את קיומו של אל כלשהו שברא את היקום, שברא את האדם, ושהוא אחראי לכל דבר שאנו רואים כרגע. מה זה אומר בעצם? מה אני יכול להסיק מזה? שום דבר. היוצר הזה לא חייב להיות תבוני (תבונה זה דבר שהומצא על ידי בני אדם), ובטח ובטח שהיוצר הזה לא רוצה שאני אתן לו כלום.

אחת הדרכים שנתקלתי בה להחזרה בתשובה, היא קודם כל להביא את האדם למצב שהוא מקבל את האל ורק אחר כך להראות לו למה הדת של המחב"ת צודקת, טכניקה יפה אני חייב להודות , הרי שכנעת כבר את הבחור במשהו אחד- הוא כבר בשק שלך! רק מה? עוד דחיפה קטנה כדי שהוא ייכנס במלואו.

אבל מה אם אני אומר לא? מה אם אני לא מקבל את הדת אחרי שקיבלתי את האל? הרי כל הדתות טוענות משהו אחר (ובינינו? לא סגורות על עצמן), הדתות הללו גורסות שאת האל שבחר בהן (כן כן! דווקא בהן!) צריך להלל ולפאר ולסגוד לו (על הדרך להרוויח כמה מטבעות ממאמינים להוטים) ולהקים לו בתי תפילה ועוד ועוד ועוד, עכשיו אני שואל אתכם- למה מי מת?!

אותם אנשים שגם כתבו את הספר שמצודד בהם, ישתמשו בו? לא זה לא נראה הגיוני מצטער, זה כמו לתת לסופרת של הארי פוטר לבחור את כותב\ת ספרי המדע בדיוני של השנה כשהיא בתחרות.

גם אם קיבלת מציאות של אל כלשהו, אין זה אומר שחייבים שיש דת בעניין, האל הזה לא צריך נציגים, לא צריך סנגורים עלי אדמות- לא. אם בחרת לקבל את זה שכוח עליון כלשהו ברא את העולם, זה לא אומר שאתה צריך להקשיב לחוקים מחמירים שהאיש מכירות הראשון מנסה לדחוף לך (כן, אנשי דת הם אנשי מכירות ללא ספק), הבורא הזה יכול להיות כל דבר- לאו דווקא מה שהדת רוצה שהוא יהיה והכוח שהיא רוצה לצבור.

לכן- הכרה באל כלשהו אינה אומרת הכרה בדת, וכרגיל הדת נדחפת בציד אחר עוד מאמין.

*אני עדיין אתאיסט- אבל רק רציתי להעלות את הנושא*.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    בואו נגיד, נניח רק לרגע שאתאיסט כמוני מקבל את קיומו של אל כלשהו שברא את היקום, שברא את האדם, ושהוא אחראי לכל דבר שאנו רואים כרגע. מה זה אומר בעצם? מה אני יכול להסיק מזה? שום דבר. היוצר הזה לא חייב להיות תבוני (תבונה זה דבר שהומצא על ידי בני אדם), ובטח ובטח שהיוצר הזה לא רוצה שאני אתן לו כלום.

אחת הדרכים שנתקלתי בה להחזרה בתשובה, היא קודם כל להביא את האדם למצב שהוא מקבל את האל ורק אחר כך להראות לו למה הדת של המחב"ת צודקת, טכניקה יפה אני חייב להודות , הרי שכנעת כבר את הבחור במשהו אחד- הוא כבר בשק שלך! רק מה? עוד דחיפה קטנה כדי שהוא ייכנס במלואו.

אבל מה אם אני אומר לא? מה אם אני לא מקבל את הדת אחרי שקיבלתי את האל? הרי כל הדתות טוענות משהו אחר (ובינינו? לא סגורות על עצמן), הדתות הללו גורסות שאת האל שבחר בהן (כן כן! דווקא בהן!) צריך להלל ולפאר ולסגוד לו (על הדרך להרוויח כמה מטבעות ממאמינים להוטים) ולהקים לו בתי תפילה ועוד ועוד ועוד, עכשיו אני שואל אתכם- למה מי מת?!

אותם אנשים שגם כתבו את הספר שמצודד בהם, ישתמשו בו? לא זה לא נראה הגיוני מצטער, זה כמו לתת לסופרת של הארי פוטר לבחור את כותב\ת ספרי המדע בדיוני של השנה כשהיא בתחרות.

גם אם קיבלת מציאות של אל כלשהו, אין זה אומר שחייבים שיש דת בעניין, האל הזה לא צריך נציגים, לא צריך סנגורים עלי אדמות- לא. אם בחרת לקבל את זה שכוח עליון כלשהו ברא את העולם, זה לא אומר שאתה צריך להקשיב לחוקים מחמירים שהאיש מכירות הראשון מנסה לדחוף לך (כן, אנשי דת הם אנשי מכירות ללא ספק), הבורא הזה יכול להיות כל דבר- לאו דווקא מה שהדת רוצה שהוא יהיה והכוח שהיא רוצה לצבור.

לכן- הכרה באל כלשהו אינה אומרת הכרה בדת, וכרגיל הדת נדחפת בציד אחר עוד מאמין.

*אני עדיין אתאיסט- אבל רק רציתי להעלות את הנושא*.
    אתה יודע איפה נמצאת השגיאה?
    אתה תופס את האל כמונח מוחש כמו שאתה קורא לזה תמיד: "חדי קרן קסומים מעופפים וורודים"
    פה נמצאת הטעות, המונח אלוהים הוא בלתי מוחש בעליל, הוא גם בלתי מדעי בעליל, ומשום כך המדע גם אינו יכול לדבר עליו, לא על קיומו ולא על העדר קיומו.

המושג אלוהים כל כולו הוא מושג מופשט, [אלא אם כן אתה מאמין בפוליתאיזם קדום ומיושן], כל שאפשר לדעת עליו זה אך שהוא ישות תבונית, אי אפשר לומר ישות בלתי תבונית, משום שמכיון שהוא בלתי מוחש אין לו ישות אם הוא בלתי תבוני, התבונה היא כל עצמותו וישותו.

ממילא גם לא תיתכן יצירה ללא מטרה, על אף שכשאנחנו מדברים במונחים מוחשיים, הרי שהאדם הנו ישות תבונית גם כן, ואעפ"כ נוכל להניח כי אדם יצור יצירה כל שהיא ללא מטרה (וגם על זה ניתן להתווכח...), אבל כשאנחנו מדברים על ישות כמושג מופשט, בהכרח אם היא תבונית הרי שזוהי כל מהותה, ואי אפשר שיברא על ידה משהו בלתי תבוני.

משום כך, לדעתי, לא ניתן להאמין באל בורא ללא דת, או לפחות מטרה ותכלית לבריאה.
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 17-03-2011 בשעה 22:38.

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    אתה יודע איפה נמצאת השגיאה?
    אתה תופס את האל כמונח מוחש כמו שאתה קורא לזה תמיד: "חדי קרן קסומים מעופפים וורודים"
    פה נמצאת הטעות, המונח אלוהים הוא בלתי מוחש בעליל, הוא גם בלתי מדעי בעליל, ומשום כך המדע גם אינו יכול לדבר עליו, לא על קיומו ולא על העדר קיומו.

המושג אלוהים כל כולו הוא מושג מופשט, [אלא אם כן אתה מאמין בפוליתאיזם קדום ומיושן], כל שאפשר לדעת עליו זה אך שהוא ישות תבונית, אי אפשר לומר ישות בלתי תבונית, משום שמכיון שהוא בלתי מוחש אין לו ישות אם הוא בלתי תבוני, התבונה היא כל עצמותו וישותו.

ממילא גם לא תיתכן יצירה ללא מטרה, על אף שכשאנחנו מדברים במונחים מוחשיים, הרי שהאדם הנו ישות תבונית גם כן, ואעפ"כ נוכל להניח כי אדם יצור יצירה כל שהיא ללא מטרה (וגם על זה ניתן להתווכח...), אבל כשאנחנו מדברים על ישות כמושג מופשט, בהכרח אם היא תבונית הרי שזוהי כל מהותה, ואי אפשר שיברא על ידה משהו בלתי תבוני.

משום כך, לדעתי, לא ניתן להאמין באל בורא ללא דת, או לפחות מטרה ותכלית לבריאה.
    הדת במלוא הדרה וברוב תפארתה.

הם הכניסו לאנשים לראש שאם יש "בורא לעולם" הרי חייב שיש תכלית! למה? כי הרי אתה! בן אדם! שעומד פה! לא תעשה דבר ללא מטרה נכון? הרי אתה אדם הגיוני, אז אתה מאמין שהאל שיצר אותך לא הייתה לו מטרה? כן הייתה לו! כמובן! (סימני קריאה מרובים מדגישים את הרגש שכביכול מתפרץ ) עכשיו בוא ואני אגיד לך מה המטרה.

אבל למה? למה שמישהו אחר יגיד לי מה המטרה? איך הוא יודע? הוא לא יודע, הוא משקר.

אתה מבין? הדת היא זו שמאנישה את המושג אל- ואז זועמת שעושים לו השוואות שונות משהיא עצמה משווה.
    סטפן רוברטס

Come Out

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

הדת במלוא הדרה וברוב תפארתה.

הם הכניסו לאנשים לראש שאם יש "בורא לעולם" הרי חייב שיש תכלית! למה? כי הרי אתה! בן אדם! שעומד פה! לא תעשה דבר ללא מטרה נכון? הרי אתה אדם הגיוני, אז אתה מאמין שהאל שיצר אותך לא הייתה לו מטרה? כן הייתה לו! כמובן! (סימני קריאה מרובים מדגישים את הרגש שכביכול מתפרץ ) עכשיו בוא ואני אגיד לך מה המטרה.

אבל למה? למה שמישהו אחר יגיד לי מה המטרה? איך הוא יודע? הוא לא יודע, הוא משקר.

אתה מבין? הדת היא זו שמאנישה את המושג אל- ואז זועמת שעושים לו השוואות שונות משהיא עצמה משווה.
    בכוונה לא התייחסתי לביקורת שלך על שיטות להחזרה בתשובה, משום שאין זה מענייני, וממש לא מעסיק אותי, ואתה שוב ושוב נתפס לנושא הזה, משום ששם באמת קל מאוד למצוא ביקורת וטעויות ועוד, אני מדבר איתך על המושג אלוהים - נטו.

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    בכוונה לא התייחסתי לביקורת שלך על שיטות להחזרה בתשובה, משום שאין זה מענייני, וממש לא מעסיק אותי, ואתה שוב ושוב נתפס לנושא הזה, משום ששם באמת קל מאוד למצוא ביקורת וטעויות ועוד, אני מדבר איתך על המושג אלוהים - נטו.
    אלוהים בשבילי זה דבר שאתה פותח ספר של האחים גרים, ומקריא לילדים קטנים לפני שהם הולכים לישון.

דבר שילהיב אותם, שהם ישמעו על כל העל טבעי ויהיו בהלם .

אלוהים הוא לא דבר בר הוכחה אי לכך ובהתאם לזאת אני לא טוען לנכונותו, זו הדת שמדאיגה אותי לא אלוהים.
    סטפן רוברטס

Come Out

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

יוסי חלאס להתעסק בשיט
    לך תחיה טוב וזהו תניח לשטויות האלה, כבר יותר מדי התעסקת עם זה, מיצית...

ציטוט נכתב במקור על ידי avatar123 צפיה בהודעה
    יוסי חלאס להתעסק בשיט
    לך תחיה טוב וזהו תניח לשטויות האלה, כבר יותר מדי התעסקת עם זה, מיצית...
    לע, זה מעניין מדי
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

אלוהים בשבילי זה דבר שאתה פותח ספר של האחים גרים, ומקריא לילדים קטנים לפני שהם הולכים לישון.

דבר שילהיב אותם, שהם ישמעו על כל העל טבעי ויהיו בהלם .

אלוהים הוא לא דבר בר הוכחה אי לכך ובהתאם לזאת אני לא טוען לנכונותו, זו הדת שמדאיגה אותי לא אלוהים.
    מה אתה חושב על אלוקים כבר ידענו, אבל זה לא הנושא שבו דנת באשכול.

אם אתה מאמין בא-ל כלשהו אז אף דת לא צריכה לעניין אותך, כי אין קשר לא-ל הזה.
    אבל אם אתה מאמין באלוקי היהודים - אז אותם יהודים מחזיקים בתורה שהוא נתן להם והם העבירו אותה מאב לבן.
    נערך לאחרונה על ידי פראגער; 18-03-2011 בשעה 04:06.

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    מה אתה חושב על אלוקים כבר ידענו, אבל זה לא הנושא שבו דנת באשכול.

אם אתה מאמין בא-ל כלשהו אז אף דת לא צריכה לעניין אותך, כי אין קשר לא-ל הזה.
    אבל אם אתה מאמין באלוקי היהודים - אז אותם יהודים מחזיקים בתורה שהוא נתן להם והם העבירו אותה מאב לבן.
    לא נכון. התורה הזו שונתה מספר פעמים בהיסטוריה וזה שקר גס להגיד שלא.

אין לך שום דרך לדעת מה באמת נכתב שם במקור.
    סטפן רוברטס

Come Out

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

לא נכון. התורה הזו שונתה מספר פעמים בהיסטוריה וזה שקר גס להגיד שלא.

אין לך שום דרך לדעת מה באמת נכתב שם במקור.
    על סמך מה אתה אומר את זה?

רוצה באמת לדון בביקורת המקרא?

משתמש ותיק האוואטר של Frenzy
    שם פרטי
    שפיץ
    לייקים
    35
    נקודות
    1,483

אני גם אתאיסט ואני אומר אל תתעסקו בקקי כי הדיון פה בחיים לא יגמר, אי אפשר להוכיח שכן ואי אפשר להוכיח שלא...אז אל תכנסו לזה מהתחלה כבר, שכל אחד יעשה כרצונו

מעצב גראפי לכל מטרה.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:00.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect