נכתב במקור על ידי
roy-013
כואב לי הלב שאתה חי במדינה יהודית והמשפחה שלך הרסה אותך פשוט כואב הלב \: אתה יהודי בכלל? מה אתה?
עזוב את זה בסדר,אתה חושב שהעולם הפקר שאפשר לעשות כל מה שאפשר אבל אחרי 120 שנה אתה הולך לשלם על הכל! אתה ידעת וסיפרו לך אבל אתה העדפת ללכת למקום הרע במקום הטוב והקדושה.
כואב הלב שאתה חי בעולם משלך וזה לא רק אתה, אני גם הייתי כמוך, אמנם מאמין באלוהים אבל הייתי כמו חילוני גמור ותאמין לי שאני הצטערתי על זה מאוד, החיים כל כך שונים! איפה שיש טוב אתה מרגיש מתיקות איפה שיש טומאה אתה מרגיש רע עם עצמך עם כל החטאים והעברות שלך.
הדת זה לא רק אמונה, הדת זה מוסר מה שבטוח אין ברחוב היום, אני לא יודע מה אתה ואיך אתה אבל אני רואה איך הדור של היום והעולם נראה, כמה סבל לראות את הילדים והילדות היום ועוד כמה שנים שיגדלו זה רק הולך ונהיה יותר רע ויותר גדול וזה מצטער את הלב, בדת יש לך מוסר מה שבחוץ אפילו לא נותנים לך מוסר איך להתפתח ולפתח את האישיות ולהיות בן אדם טוב.
אני לא באתי לפה להתווכח עם אנשים, אני רק באתי להסביר לבן אדם שרוצה באמת לחיות בטוב ובאושר ובצדק את המשמעויות והמוסריות ואת התורה.
אתה יכול לעשות עם מה שנתתי לך פה מה שאתה רוצה, אני לא רוצה להתווכח עם אף אחד, אני גם לא יכול להתווכח כי אני בעצמי בקושי מבין הסברים על דברים כי אני לא כל כך לומד תורה, רק רואה הרצאות פה ושם ואני מאמין תמים בהכל בלי הסבר מהתורה מה ולמה, לכן יש דברים בתורה שאני לא למדתי להסביר.
שיהיה לך בהצלחה עם מה שאתה רוצה ואני מקווה שלימדתי אותך עכשיו משהו בחיים ושתשנה בחיים ותדע איפה האמת ואיך לצאת מהבלבולים וההבלים שאתה נשען עליהם, להיות רשע או צדיק? זה רק אתה מחליט, זו הבחירה שלך איך החיים שלך יראו איך המשפחה שלך תראה, איך אישתך הילדים שלך יהיו. שיהיה בהצלחה.