מאמינים במושג הזה
זה הכל בראש שלך ?
או
זה פסיכולוגי ?
האם, ברגע שאתה משנה את החשיה של התת מודע שלך
זה ישפיע גם על ההתנהגות שלך למרות שכיביכול לא שינית כלום ??
מה דעתכם זה באמת נכון או סתם פסיכולוגי?
|
|
לא הבנתי אחי, או שלא התעמקתי מספיק רק קראתי וירדתי להגיב.
יש מצב תנסח את זה נכון? תחפור קצת אחשלי, אל תפחד.
זה רק עוזר להעביר את השאלה בצורה הטובה ביותר.
צרף אפילו דוגמאות, זה יהיה מעולה.
אני אשמח לענות
כאשר אתה מתעורר בבוקר שנן לעצמך: "המטרה שלי להיום היא . . "
אכן הכל בראש
פשוט יש רגשות שאתה יכול ללמוד לשנות.
ויש דברים שאתה אמור ללמוד לחיות אתם.
דברים שונים לגמרי
בעיקרון, לפי תורת הקוונטים, אפילו כדור הארץ כולו הוא רק בתוך הראש שלך, במציאות הוא לא באמת קיים.
גם החדר שאתה נמצא בתוכו עכשיו, אתה לא באמת נמצא בתוכו, זה הוא שנמצא בתוך הראש שלך.
קשה להסביר, הם הציגו את הרעיון באמצעות דוגמה מאוד יפה בעניין עם נר.
אני לא אסביר לגביו מכיוון שקצת שכחתי את הרעיון שלו.
קצת חיפוש ביוטיוב לא יזיק, אם אמצא אביא לכאן את הסרטון.
לפי המדע שלהם, העולם כולו הוא תוצר של מחשבה, כך שמבחינתם "הכל בראש" או "הכל פסיכולוגי" זהו דבר נכון בהחלט.
לדעתי, האישית, לא צריך להגזים עם האמירה הזאת אלא להשתמש בה בתור כלי שיקל עלינו או יקדם אותנו, מה זאת אומרת?
אם הכל בראש זה לא אומר שצריך ללכת לעשות באנג'י או לעשות דברים מסוכנים בלי בקרה כי וואלה "הכל בראש" ואפשר להתמודד עם זה. לדעתי זהו סתם שיגעון מוגזם ומיותר.
מצד שני, בהחלט ניתן להשתמש בעובדה ש"הכל בראש" בשביל להתעודד קצת ברגעי משבר, בשביל להעז ולעשות דברים לגיטימיים כמו להתחיל עם בחורה, שאותו בחור ביישן יעז להציע לכמה חברים לצאת לאנשהו או שאותו סקרן ילמד קצת על כוחו של המוח האנושי, למה כי "הכל בראש ואפשר לעשות את זה!!!".
לגבי החשיה של התת-מודע, בהחלט שאם תשנה אותה היא תספק תמורות התנהגותיות, רק ישנה בעיה אחת, אי-אפשר לשנות את החשיה של התת-מודע(לפחות לפי מיטב הידוע לי).
מה שכן, ב-NLP ישנה שיטה כלשהי ליצור אפיק חדש במוח, האפיק הזה יגרום להתנהגות מסויימת והיא תספק לך את התוצאה שאתה רוצה.
זה כמו שביל, במשך כל חייך נהגת לצעד בשביל אחד וקבוע, ע"י NLP אתה תוכל להוציא מהשביל הזה שביל אחר שייקח אותך למקום אחר, למטרה שאליה אתה מעוניין להגיע (שביל במקרה הזה = הרגל התנהגותי).
יש גם מספר מסויים של תורות היפנוזה כאלו ואחרות שטוענות שהן יכולות לשנות את החשיה של התת-מודע שלך אבל זה כבר עמוק, מיותר, ולרוב שרלטני (ולא בהכרח בריא), בוא לא נרחיב על התורות הללו. לשנות את החשיה זה כמו לשנות את האופי הבסיסי ביותר שלך, שכידוע (למי שעוקב אחרי הפורום הזה), לא ניתן לשנות.
כמובן שזה לא שולל יצירת שינוי התנהגותי בחיים, כן? זה ועוד איך אפשרי!
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 26-03-2011 בשעה 16:27.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 25-03-2011 בשעה 18:53.
תורת הקוונטים (או מכניקה קוונטית) מתייחסת למכניקה של חלקיקים תת אטומים שמתנהגים גם כמו גל וגם כמו חלקיקים, לחלקיק כזה קוראים קוונטה, והמכניקה שלו מסבירה דברים כמו תנועה של אנרגיה ובגלל שהיא שונה מהמכניקה הקלאסית הניוטונית אז אנשים אוהבים להכניס את זה לכל דבר, גורם לזה להשמע מדעי. אם בכלל, מה שיפה לדעת במכניקה קוונטית זה שהאטומים עצמם הם לא שונים בצורה או בגודל, רק ההרכב שלהם הוא זה ששונה מגוף לגוף (מה שביעקרון אומר שכולנו מורכבים מאותו הדבר, רק מסודרים אחרת קצת...) ושאם נלמד איך להעתיק סדר של אטומים נוכל למשל, לעשות דברים כמו טרנספורטציה... סבבי בבי?
אי אפשר לשנות סדר של חלקיקים עם מחשבה, אל תחיו בסרט. אין קשר. "power of thought"... קקרית קטנה ושקרנית.
בלי להיכנס לתורות ותאוריות , אני מאמין בזה בלב שלם.
לא בשינוי תת-מודע או שינון של שטויות לפני השינה.
אני מאמין בשינוי גישה וצורת חשיבה. זה השינוי האמיתי , וזה חברים.. קורה אך ורק בראש. לא בעזרת משפטים רוטינות או עקיצות.![]()
הייתי פה.
הכל בראש.
אני רגיל לרוץ משו כמו 4 קילומטר.
אח שלי פעם אחת בא איתי לרוץ, וכשהוא התחיל לרוץ הוא רץ כמו טיל,
ובקושי עקבתי אחריו. אחריי 2 קילומטר אמרתי לו שאני לא יכול יותר,
הוא אמר לי לאלא, אתה ממשיך לרוץ.
ורצתי בקושי, הגענו לקצת לפניי ה-4 קילומטר והוא אומר לי,
עכשיו נותנים ספרינט, ואני כולי מת סחוט לגמרי,
ואני אומר לו שאיןמצב בחיים שאני נותן ספרינט עכשיו.
הוא פשוט תפס אותי, ודפק ספרינט, ואני רץ בכל הכוח שלי כדי לא ליפול,
והגענו לנקודה הסופית, ואני פשוט נפלתי ולא הייתי מסוגל לקום לכמה שניות.
והוא אמר לי בסוף "ת'רואה שאתה יכול?"
ומשם הבנתי שהכל בראש.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 26-03-2011 בשעה 18:26.
One Shot - One Kill
לא ניתן לשנות את החשיבה של התת מודע,זה דבר ראשון.
הדוגמא הכי נפוצה היא,שאם אני אגיד לך לא לחשוב על פיל סגול,אתה תחשוב על פיל סגול (הנה אתה חושב על זה עכשיו).
זו הדרך שבה התת מודע פועל,ואין שום דרך (לא שאני יודע עליה) לשנות את החשיבה של התת מודע.
אומנם,לשנות אמונות מגבילות,לשנות צורת חשיבה ופרספקטיבה על הדברים,את זה כן אפשר לשנות.
אם תשנה את זה ,זה כן ישפיע על ההתנהגות שלך בצורה ישירה ,כבר מהדברים הכי קטנים שאתה עושה.