קראתי רבות על החשיבות של frame control בתיקשורת בין בני אדם אבל בקושי מצאתי חומר על איך לעשות frame control
התוכלו לעוזר לי?
פורים שמח אנשים![]()
קראתי רבות על החשיבות של frame control בתיקשורת בין בני אדם אבל בקושי מצאתי חומר על איך לעשות frame control
התוכלו לעוזר לי?
פורים שמח אנשים![]()
|
|
- frame - מסגרת (מציאות).
- control - שליטה.
- frame control - שליטה במסגרת (או בסיטואציה ביניכם).
פריים קונטרול ניתן לבצע באמצעות שלל צורות ודרכים: שפת הגוף, המילים שאתה מוציא מהפה, התפקיד שלך וכו'.
מכיוון שבשביל להשיג שליטה מלאה על הנושא הזה אתה תאלץ לחרוש באימונים או לשרוף כסף ולהירשם לקורסים, תן לי לפשט עבורך את העניין. בשפה הפשוטה שלנו, frame control = לגרום לו להיכנס למציאות שלך.
אם תעצור לרגע ותחשוב, אתה תיזכר בהמון מקרים שקורים לך כל יום ובהם מתבצע פריים קונטרול:
בשיחה שלך ושל המורה שלך, בוצע פריים קונטרול.
בשיחה שלך ושל אמא שלך, בוצע פריים קונטרול.
בשיעור נהיגה האחרון שלך, בוצע פריים קונטרול.
למה אני מתכוון?
אם יצא לך לדבר היום עם המורה, סביר להניח שהייתה מסגרת של "מורה - תלמיד" ומן הסתם שהקונטרול היה אצל המורה שלך מכיוון שאם היא מורה סביר להניח שאתה תתייחס ותדבר אליה בצורה מכובדת, כמו שרוב התלמידים מדברים אל המורים.
אם יצא לך לדבר עם אמא שלך היום, קרוב לוודאי שהייתה כאן מסגרת של "הורה - ילד" ותלוי למי הייתה שליטה, לך או לאמא שלך.
יכול להיות שזה נשמע פשוט מידי או יום-יומי, אם אומני תקשורת בין אישית יקראו את זה יש סיכוי שהם יגידו "איזה שטויות, זה לא פריים קונטרול" אך זה בהחלט כן! כמובן שברמה בסיסית ביותר, אך עדיין פריים קונטרול.
מה עליך לעשות?
כל מה שעליך לעשות זה להיכנס ל"תפקיד" שאתה מעוניין להיכנס אליו בשביל להשיג מאותה קומוניקציה את המטרות שאתה שואף להשיג.
אם אתה מתחיל עם בחורה ואתה רוצה שהיא תביט עליך בתור "הגבר הנחשק/הגבר המחוזר", כל שעליך לעשות זה להיכנס לתפקיד של "הגבר המחוזר" או פשוט להפוך את התפקידים שלכם. הרי קרוב לוודאי שכרגע הבחורה נמצאת בתפקיד ה"מחוזרת" ואתה נמצא בתפקיד ה"מחזר" (כך שההתייחסות, המילים, הדיבור, שפת הגוף וכו' יהיו בהתאם, סביר להניח שאם היא המחוזרת לא יצא לך לומר "שמעי השיער שלך לא משהו"), ע"י פריים קונטרול אתה יכול להפוך זאת, אתה יכול להיכנס לתפקיד ה"מחוזר" ולגרום לה להיות ה"מחזרת" וכך היא תתחיל להתאמץ יותר בשביל להשיג אותך וזה יקצר לך את העבודה לפחות בחצי.
כיצד עושים זאת?
בגלל שמטרתי היא לפשט לך את כל העניין, לא אתן לך "שיטה" לעשות זאת, בשביל "שיטות" לך תעשה קורסים.
אבקש ממך להיזכר בשני מקרים שבטוח חווית מספר בלתי מבוטל של פעמים בחייך:
1) מקרה שבו היית ה"כפוף", שיחקת את התפקיד של הבחור הממושמע וזה שעמד מולך שיחק את תפקיד ה"מנהיג" או זה שמוביל אותך.
2) מקרה שבו אתה היית ה"מנהיג", זה שמקשיבים לו או מתעניינים בו.
כעת בדוק, מה השוני בין המקרים? מה עשית במקרה השני שלא עשית במקרה הראשון?
אולי זה בכלל משהו שהיה ברשותך ואחרים רצו אותו גם כן ואז הם נאלצו להיות "ממושמעים" לך?
אולי זוהי מילה, צורת התנהגות מסויימת, עמידה? תנועות גוף?
לזה תתייחס בתור תרגיל נפרד שעליך לבצע במשך תקופה ארוכה ולהפיק ממנה מסקנות שתשתדל לפעול על-פיהן.
הצעד המעשי יותר יהיה לבקש ממך שבכל פעם, לפני שאתה מתחיל בשיחה עם בן אדם, חשוב לרגע "איזה תפקיד אני רוצה לשחק עכשיו?".
אם אתה עומד לפגוש את חבר שלך בעוד חמש דקות, איזה תפקיד תרצה לשחק? אולי את תפקיד ה"יוזם/הדוחף/המעניק מוטיבציה"?
אולי בתור תפקיד ה"תומך"? או ה"בוגר"? כשאתה מחליט איזה תפקיד ברצונך לשחק, בדוק אילו דברים יגרמו לך להיכנס לתפקיד הזה ופשוט עשה אותם!
לגבי השליטה במסרגת
בשביל לשלוט במסגרת, לדעתי לפחות, אתה רק צריך לוודא שאותו אדם יכנס למציאות שלך ויקבל את תפקידך החדש.
אם כשאתה ניגש לבחורה אתה רוצה לשחק את תפקיד ה"בחור ההחלטי/היוזם/החזק", תתנהג ותעשה את כל מה שאתה חושב שיכניס אותך לתפקיד הזה. בשביל לוודא שהיא מקבל את תפקידך כ"מציאות" החדשה, מניסיוני האישי, עליך לעמוד בפרמטרים הבאים:
1) אתה נמצא ברמת אנרגיה אחת מעל לרמת האנרגיה של הבחורה (או כל אדם אחר).
מה זאת אומרת? אם הבחורה יושבת ומשחקת בפלאפון, יעזור לך מאוד אם תיגש אליה במצב רוח, תהיה קצת יותר עליז מבדרך כלל ויותר אנרגטי, גע, תצחיק, תצחק בעצמך (גם אם מה שאמרת עכשיו לא באמת מצחיק), עקוץ. דאג שהצד שלך יהיה פעיל בקומוניקציה! ולא סביל.
2) תיזום מהליכים (ובמילים אחרות - תפוס יוזמה).
פתח איתה בנושא, תיזום לקחת אותה לאכול, תיזום לשחק איתה משחק.
3) אל תמתין לאישורים או הצדקות מצידה.
ברגע שאתה לא ממתין לאישורים שלה, אתה חי את המציאות שלך, המציאות שלך היא החזקה יותר ולה יש רק שתי ברירות: להיכנס אליה או ללכת.
בטח עכשיו אתה אומר "מה קשור כל זה לפריים קונטרול", זה ועוד איך קשור!
כשאתה נמצא ברמת אנרגיה אחת גבוה יותר + יוזם את כל מה שמתרחש + לא ממתין להצדקת האחר = הכדור בידיים שלך!
אתה תקבע איזה תפקיד ישחק כל אחד! אתה תקבע אם להיות הבחור ה"מקשיב" (כמו ידיד) או הבחור ה"מחוזר" (כמו אלפא), אתה תבחר אם להיות הבחור הסביל שנגרר או זה שמוביל וזה לא משנה במה תבחר, כי תהיה לך שליטה על כך!
כל עוד אתה רמה אחת מעליו + מוביל את הסיטואציה (יוזמה) + לא מחפש אישורים = תמיד תהיה לך שליטה על הפריים והמציאות שלך תהיה חזקה יותר.
שמע, זהו הרעיון שאני לפחות הפקתי מניסיוני הדל, כמובן שיש טקטיקות ודרכים ובוננויות אחרות בכל העניין, מקווה שמישהו אחר יטרח גם לעזור בנושא. אם יש לך שאלות, אתה מעוניין בהבהרות או לומר הערות, אתה מוזמן.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 26-03-2011 בשעה 16:18.
אתה רוצה להגיד לי שאם אני בא לבחורה לדוג' במצב רוח טוב ואומר לה להפסיק להסתכל לי על התחת אז בעצם נטלתי ממנה את השליטה?
בהחלט לא!
אם הבחורה היא סופר זורמת ועוד הייתה סופר דלוקה עליך לפני יש מצב שהיא תתחבר עם המציאות הזאת ותזרום איתך, אבל רובן לא כאלה! אתה חייב ליצור חיבור ביניכם לפני שתקבל את השליטה על המסגרת ולפני שתוכל להכניס אותה למציאות שלך.
קח את הדומה הבאה שקורת המון המון פעמים בין אנשים (בעיקר בצבא), שתבהיר לך את הרעיון:
*שים לב מה קרה כאן, לקחת מהבחורה את הדבר הכי יקר לה, את הזהות שלה, את שמה!
- הכרת בחורה ממש נחמדה בשם לילך.
- מצאת חן בעיניה והיא הסכימה לצאת איתך.
- אתם יוצאים פעם בשבוע במשך חודש.
- במהלך החודש הזה, החלטת לכנות אותה בשם "קשקש" (עם קמץ) בגלל שהיא נוהגת לקשקש הרבה (סתם הפלצתי כינוי).
- בהתחלה לילך מאוד כועסת עליך שאתה קורא לה "קשקש" מכיוון שיש לה שם - לילך! ואינך יכול לשנות אותו!
- זה לא משפיע עליך ואתה ממשיך לקרוא לה "קשקש".
- היא מכירה לך את ההורים ובמהלך ארוחת הערב אתה ממשיך לקרוא לה "קשקש", הוריה ממש משתעשעים מהשם וגם מתחילים לקרוא לה "קשקש".
- לאחר מכן, כשהיא מפגישה אותך עם החברים שלה, הם גם משתעשעים מהכינוי החדש שדפקת לה וגם קוראים לה "קשקש".
- בשלב זה, סביר להניח שהבחורה נכנעה וכעת היא לא תתקומם נגד שמה החדש והיא תקבל זאת כמציאות קיימת.
אם את שמה הצלחת לשנות, את הזהות שלה, תחשוב מה עוד אתה מסוגל לשנות במציאות שלה...
* זה קורה המון פעמים בצבא ששאר החיילים מכנים אותך באיזה כינוי בגלל משהו שאמרת או עשית ואם תחתום קבע או תצא לקצונה, גם בגיל 30 יכנו אותך באותו הכינוי שכינו אותך בטירונות כשהיית צעיר בן 18!
זוהי דוגמה גסה, כזאת שלוקח המון זמן לבצע אותה, לפריים מאוד חזק ומוכר.
מקווה שהבנת את הרעיון, אי אפשר בשלוף או תוך חמש דקות להכניס בחורה לפריים שלך, זוהי מיומנות שתצטרך לפתח עם הזמן והניסיון. אגב, קח זאת סתם לשם הרעיון, אל תנסה לשנות את שמן של בחורות כי זה לא יעבוד לך, לפחות לדעתי וגם מאוד גועלי, שמות חיבה לדעתי זה הגבול.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 26-03-2011 בשעה 16:14.
רק רגע, נבדוק אם הבנתי.
כדי שאני אוכל לשלוט במסגרת אני צריך להיות במערכת יחסים מאוד טובה עם אותו אדם?
ועוד דבר אפשר לשלוט במסגרת תוך זמן לא ארוך מתחילת האינטראקציה עם אדם מסויים?
ואם אדם אחר שולט במסגרת איך נוטלים ממנו את השליטה?
לצורך העניין נאמר שהוא המציא לך כינוי שלא ממש בא לך עליו בעוד אתה המצאתה לו אחד לפני שהוא עשה זאת.
נערך לאחרונה על ידי sniph; 20-03-2011 בשעה 22:50. סיבה: עלו בי עוד שאלות:)
בדרך-כלל, אם הבחורה היא לא מעריצה שלך או דלוקה עליך רצח, ישנו צורך ברמה מסויימת של חיבור ביניכם בשביל להוביל אותה אל תוך המציאות שלך ולקבל סוג מסויים של שליטה. לגבי העניין הזה, קרא את המדריך לתקשורת יעילה בין אנשים.
כעקרון הבנתי שאתה לא צריך לשאוף לשלוט על הפריים של האחר ולהעביר אותו לשלך כי אז אתה תלוי באחר ותמיד עדיף ליהיות כמה שפחות תלוי באחר ולכן אתה צריך לשאוף שהפריים שלך עצמך יהיה חזק ככה שהאחר יקבל אותו.
ועדיין הגעתי לשאלה לא פתורה.
כאשר אני נמצא בפריים א' ומישהו אחר נמצא בפריים ב'
מה השיטה הכי יעילה שהוא יקבל את הפריים שלי?
השיטה האקטיבית->להראות באופן אקטיבי שזה לא השפיע עלי הפריים שלו.
לדוגמא משהו כמו
היא:יש לי חבר
אתה:יש לי דג זהב/וכו..
השיטה הפסיבית->לשתוק להביט לו בעיניים לא לשנות אפילו את ההבעת פנים שלי וככה להראות לו דומיננטיות ומכך הוא יקבל את הפריים
הוא:בא לתת לך כיף
אתה:משאיר את היד למטה ומסתכל לו בעיניים שותק ולא משנה כלום אצלך
הוא:נותן לך את כל הכיף
או בכלל ריפריים מסוג שהוא (למרות שהסוג הזה נראלי יורד מהתובנה בהתחלה->הפריים שלך צריך ליהיות חזק כלומר אתה לא צריך לשאוף לשנות את הפריים של האחר אלא שהפריים שלך יהיה חזק והאחר יקבל את הפריים שלך)
דוגמא:
אמא:זה ממש לא בסדר שהוא כל היום מחוץ לבית
מישהו:זה מצויין זה אומר שיש לו חיים
דוגמא אחרת:
היא:אה אתה מהאלה שמתחילים עם כל אחת?
אתה:חחחחחחחח איזו חמודה
בניית מסגרת
- רמת אנרגטית אחת מעליו + מוביל את הסיטואציה (יוזמה).
תקרא לו בשם חיבה, תוביל אותה לדייט, תיזום את השיחות שלכם וכו'.
נטילת שליטה
- לא מחפש אישורים או הצדקות.
אומר את מה שאתה אומר בלי להמתין לתגובה שלו/ה, מחליט מה אתם עומדים לעשות ועושה זאת!
ממציא כינוי מסויים ומכנה את אותו אדם כל הזמן, גם אם זה לא מוצא-חן בעיניו וכו'
רק שים לב לבצע זאת בגבול הטעם הטוב, עם טאקט... עם זה ממש אבל ממש מרגיז את אותו בחור רד מזה ותמציא או עשה משהו אחר, פחות חד עבורו.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 21-03-2011 בשעה 07:28.
סוניק,עם כל הכבוד שיש לי אליך,למרות שרוב המידע שנתת פה הוא נכון פספסת את הרעיון העיקרי והפכת את זה לאיזשהי נוסחא ,וזה ממש לא ככה.
לשלוט בפריים זה לא כזה דבר פשוט,ולא מספיק להיות אנרגטי (לפעמים דווקא ההפך הוא הנכון).
יש הרבה סוגים של פריימים,בוא נתמקד במה שאנחנו צריכים,פיקאפ.
*דאמ,אני חייב לעוף לעבודה,אני יעשה את זה זריז*
הפריים שאתה צריך לכוון אליו זה להרגיש בנוח עם כל אחת וכל אחד,לדעת שהבחורות מסביבך נמשכות אליך ושיש לך אינטילגציה מינית מפותחת,אתה המוביל בכל שיחה שתתנהל ובגלל שאתה המהיג אתה תדע מה לעשות בכל סיטואציה (גם אם עכשיו הגג יקרוס מעליכים ותיצלו בנס,הבחורות וגם הגברים מסביבך יחיו בהרגשה שאתה תדע מה לעשות).
בוא נשים את הפריים הזה במבחן בשביל שתבין איך להשתמש ב (אני ממש ממהר אז אני יעשה את זה זריז).
נגיד מישהי שואלת אתך אם אתה פיקאפר.
אם תגיד לא,אתה מגן על עצמך והיא תחשוד שאתה פיקאפר ותתרחק ממך.
אם תגיד כן,אתה תיראה שוויצר שחש מעצמו יותר מידי.
עכשיו השאלה היא באיזה מצב אתם ?
אם אתם במצב ההתחלתי של השיחה,אתה יכול לעות לה משהו כזה:
"כן,אני פיקאפר,יש לי תמונות של פיקאפרים מעל המיטה שלי ויום אחד אני מקווה לטוס לחלל ולהקים קהילה של פיקאפרים...אגב,מה זה פיקאפר ?"
אתה מוציא אותה קצת טיפשה והשיטסט שלה עבר הלאה.
אם אתם במצב שכבד בידדת אותה,והיא שואלת את זה כי אין מספיק נוחות,אתה יכול לענות משה כמו:
"את רק בחורת ישראלית רגילה שמסתובבת במועדונים?"
פה היא תתחיל להגן על עצמה,אתה זה שמחזרים אחריו ובשבילך עושים את העבודה.
יש עוד מצבים ולא פירטטתי פה כלום בשיט,אבל ככה זה שממהרים.
ביי![]()
=ריים שאתה צריך לכוון אליו זה להרגיש בנוח עם כל אחת וכל אחד,לדעת שהבחורות מסביבך נמשכות אליך ושיש לך אינטילגציה מינית מפותחת,אתה המוביל בכל שיחה שתתנהל ובגלל שאתה המהיג אתה תדע מה לעשות בכל סיטואציה (גם אם עכשיו הגג יקרוס מעליכים ותיצלו בנס,הבחורות וגם הגברים מסביבך יחיו בהרגשה שאתה תדע מה לעשות).
הרי אתה החזק, אתה תמיד תיזום, אתה תמיד תנהל את העניינים.בניית מסגרת
רמת אנרגטית אחת מעליו + מוביל את הסיטואציה (יוזמה).
תקרא לו בשם חיבה, תוביל אותה לדייט, תיזום את השיחות שלכם וכו'.
=בוא נשים את הפריים הזה במבחן בשביל שתבין איך להשתמש ב (אני ממש ממהר אז אני יעשה את זה זריז).
נגיד מישהי שואלת אתך אם אתה פיקאפר.
אם תגיד לא,אתה מגן על עצמך והיא תחשוד שאתה פיקאפר ותתרחק ממך.
אם תגיד כן,אתה תיראה שוויצר שחש מעצמו יותר מידי.
שים לב כמה דמיון והיגיון יש בין מה שאני פשטתי ל"שיטה" (לא מאמין בשיטות) לבין כל ההסבר שלך.נטילת שליטה
לא מחפש אישורים או הצדקות.
אומר את מה שאתה אומר בלי להמתין לתגובה שלו/ה, מחליט מה אתם עומדים לעשות ועושה זאת!
ממציא כינוי מסויים ומכנה את אותו אדם כל הזמן, גם אם זה לא מוצא-חן בעיניו וכו'
רק שים לב לבצע זאת בגבול הטעם הטוב, עם טאקט... עם זה ממש אבל ממש מרגיז את אותו בחור רד מזה ותמציא או עשה משהו אחר, פחות חד עבורו.
אה וסנופקין אני כועס עליך, עשית לי אימוג וגנבת לי את לוברגירל (או איך שלא קוראים לה), ברוגז!![]()
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 28-03-2011 בשעה 20:35.
יש לכם טעות חמורה מאוד בתפיסה של מה המושג פריים קונטרול אומר.
פריים עפ"י הגדרה זו הדרך שבא אנחנו מבינים סיטואציה מסויימת על בסיס אמונות קודמות וידע שיש לנו. פריים קונטרול, בהתאמה,
זו הדרך שבא אנחנו שולטים על איך אנשים אחרים מבינים סיטואציה מסויימת. דרך קלה להבין את זה - אם אני ואתה יושבים ומדברים, אתה מדבר אלי ואני מסתכל הצידה, הפריים של מי שמסתכל מהצד לגבינו היא שאני לא באמת מקשיב לך, אם הוא היה שומע שבעצם אתה אומר לי להסתכל הצידה ומסביר לי מה אני רואה, הפריים שלו היה משתנה.
יש הרבה מה לכתוב על הנושא מטכניקות פשוטים של ריפריימינג לטכניקות מסובכות קצת יותר, אבל זה כבר לפעם אחרת.
רק רציתי לעצור את הטעות לפני שתמשיכו להגזים איתה...
חשוב לזכור, פריים קונטרול הוא לא מונח "פיקאפי" במקור. להבא הייתי ממליץ שלא לנחש על מה מדובר ולתת מידע שמבוסס על משהו, בסכ"ה הבחור ביקש מידע מקצועי ככל הניתן - אם לא יודעים, זה גם בסדר...
נערך לאחרונה על ידי TheNuts; 29-03-2011 בשעה 02:22.
תודה רבה על ההבהרה המילונית, THENUTS.
רק חשוב לי להסביר לך ממה ה"טעות החמורה ביותר" שלי נובעת כל הזמן (אגב, אם יהיה לך מזל, אתה תבצע "טעויות" והרבה, מה שבאמת יעזור לך בחיים ולא ספרים או מונחים מטופשים).
אם זה כך (וזה כך), כנראה שהפריים שלך חלש בכל הקשור ללימוד ידע והפיכתו לדבר מעשי.פריים עפ"י הגדרה זו הדרך שבא אנחנו מבינים סיטואציה מסויימת על בסיס אמונות קודמות וידע שיש לנו.
את מה שאתה הסברת קל מאוד ללמוד חבר, כל אחד יכול ללכת ולעשות קורס או לסכם ספר או שניים ולהיות חזק ומוביל בכל הקשור לתאוריה ולמונחים מדוייקים של פריים או NLP. אני בכל אופן, מעדיף פחות ללמוד הגדרות מדוייקות ויותר לדעת להפוך את המילים הללו ("פריים קונטרול" לצורך העניין) להרגל, לסיטואציה, למשהו מעשי שמתרחש במציאות! אם יש לי סוד כלשהו, זוהי העובדה שמי שלומד הכל עפ"י הגדרות ומונחים רחוק מאוד מליישמם בחיים האמיתיים (לתובנה מזורה זו הגעתי באמצעות ניסיוני, יכול להיות שאני טועה).
אני לא רואה כל שוני בין הקטע הזה לשאר ההסברים של סנופקין או שלי.דרך קלה להבין את זה - אם אני ואתה יושבים ומדברים, אתה מדבר אלי ואני מסתכל הצידה, הפריים של מי שמסתכל מהצד לגבינו היא שאני לא באמת מקשיב לך, אם הוא היה שומע שבעצם אתה אומר לי להסתכל הצידה ומסביר לי מה אני רואה, הפריים שלו היה משתנה.
מבחינתך זה "בחור שמסתכל מהצד", מבחינתי זוהי הבחורה שאתה מדבר איתה.. בכל מקרה שניהם מתרגמים את המציאות בדרך כלשהי והשליטה (ה"קונטרול") היא לגרום להם לתרגם את המציאות הזאת בדרך שאתה רוצה שהם יתרגמו אותה (כמובן שיש גם קונטרול עצמי, הכוונה שאתה תשנה את קריאת המציאות שלך מחדש בצורה כזאת שתועיל לך).
אני לא ידוע מה זה מבחינתך "מידע מקצועי", אני מניח שבעיניך זה נחשב למידע מדוייק ו"נכון".בסכ"ה הבחור ביקש מידע מקצועי ככל הניתן - אם לא יודעים, זה גם בסדר...
בעיני לפחות, "מידע מקצועי" לא חייב להיות מדוייק אלא מעשי!
מטפורית, אם אני ואתה היינו מקימים קורס ל-NLP, קרוב לוודאי שאתה היית הפרופסור שמרצה בכיתה, בעוד אני הייתי המנחה בשטח שגורם לאנשים להגיע לתוצאות מעשיות ופרקטיות. המון אנשים מבינים כיום שלדעת נושא כלשהו לעומק ובצורה מדוייקת לפי מנוחים, לא בהכרח הופך אותך ל"מקצועי" בנושא הזה אלא המעשיות היא שקובעת, בגלל זה השיעורים בכיתה מתחילים להשתנות (לאט אבל לפחות מתחילים).
שורה תחתונה ובקצרה, אתה נאמן יותר מידי להגדרות ומונחים, אל תתרגז עלי להבא כי אני בחור שפחות נאמן למונחים ומנסה לקשר ביניהם לבין חיי היום-יום בצורה הכי פשוטה, קלה והכי פחות מדעית שיש!
אני לא איזה גורם מקצועי וגם לא שואף להיות (לפחות לא כרגע) ואני מקווה שפותח הפוסט הצליח לשאוב משהו מהתגובות כאן, בהחלט שאתה וסנופקין הוספתם הרבה אור לדיון הזה, תודה
ו-SNIPH, קח בחשבון שזה בסך-הכל פורום של בני נוער בעיקרו, לא של מומחי NLP או מומחי פיתוי, קח הכל בערבון מוגבל וגלה אחריות לגבי השימוש בתוכן.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 29-03-2011 בשעה 21:31.
אין צורך להתגונן, לא תקפתי, חשוב לי שתבין שמה שאתה כותב עכשיו שווה ערך ללבוא להגיד שרכיבה על אופנים משמעותה לקחת אופניים ולרקוד עליהן ואז כשאני אתקן אותך לבוא להגיד, התכוונתי באופן מטאפורי, אני נותן לזה פן מעשי, וכו וכו.. כשבפועל אתה פשוט טועה.
מרוגז עליך אני בטוח לא, אבל פיצצת פה את הבחור במידע, והמידע הזה אולי נכון אבל כל קשר בינו לבין פריים קונטרול מקרי לגמרי.
פריים קונטרול, אם להעמיד דברים על דיוקם, הוא אפילו לא תחום שקשור לNLP, וההתחייסות אליו בNLP (אם בכלל) היא מאוד מינימלית, פריים שלי לא יכול להיות חזק, או חלש - פריים זה נטו איך אני מבין סיטואציה על בסיס כל המידע שיש לי.
לצורך העניין הפריים של בחורה (ונחזור לפיקאפ לרגע, כי יהיה לך יותר קל להבין את ההבדל), יכול להיות "הוא פיקאפר, הוא מתחיל עם בנות, אני לא אהיה אחת שהוא יכול להתחיל איתה" או "הוא מאוד מיני כל הזמן, ואם אני אזרום איתו אני אראה שרמוטה". במקרה הזה הגישה שלך לא טובה, אתה לא משנה לה את הפריים - אתה רק "מאמת" אותו. הרעיון בפריים קונטרול הוא לעשות ריפריים לאיך שהיא חושבת עליך, ולא "להיות עם פריים דומיננטי". (ריפריים נכון יהיה לתת לעצמך נפח אחר, לגלות לה "סוד" על עצמך, משהו שהיא לא יודעת וישנה את איך שהיא חושבת עליך.)
תסכים איתי שהעובדה שאתה מוריד ממך את הציפיות רק מונעת ממך מלהגיע לתשובות הנכונות?
לא מסכים איתך ובכל זאת עושה לי טוב על הלב לקרוא את התגובות שלך.
מאוד אהבתי את המטפורה עם האופניים, במיוחד כשהיא חיזקה את כוונותיי.
כן, אופניים נועדו לרכוב עליהן, אם אתה תחשוב מחוץ לקופסא, לא לפי הגדרות ולא לפי מונחים, אתה תוכל גם לרקוד עליהן (כל אותם אומני אופניים אם לא הבנת למה אני מתכוון, הם עושים מזה גם כסף). כמו שאם תפסיק להיות נאמן כלכך למונחים, אתה תוכל להפוך דבר בסיסי ואבלוציוני כלכך כמו חיזור - לאומנות!
אני לא אמשיך להתווכח איתך כי אני ממש לא רוצה להטעות אחרים בכל הקשור לדייקנויות ומונחים, קבלתי את הטענה שלך ובכל זאת אני מעדיף לפשט את העניין או להפוך הכל ל"מיקרי" כפי שאתה אומר מאשר ללמוד איזו תורה בע"פ, להיבחן עליה, ולא לעשות איתה שום דבר מעשי שיועיל לי בחיים. כנראה שבזה אתה ואני הפכים גמורים, וזה בסדר גמור!
תודה על התוספות שלך ועל כך שהתעקשת להעמיד את הנושא על דיוקו![]()