קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. האם אלוהים הוא אכן טוב כמו שהדת כול הזמן חוזרת שוב ושוב.
    על ידי crazyseducer בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 18-10-2010, 00:07
  2. [שיר] מוש בן ארי, שוטי הנבואה ומוקי - ג'ה הוא אחד (אלוהים)
    על ידי MaximumRed בפורום מוזיקה כללית
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 10-07-2010, 20:44
  3. תגובות: 26
    הודעה אחרונה: 17-12-2005, 08:21
  4. תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 21-11-2005, 02:30
  5. תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 21-11-2005, 00:41
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 37

ההוכחה שישו הוא אלוהים

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ברירת מחדל ההוכחה שישו הוא אלוהים

האם אלוהים קיים? שלא כמו התגלות אחרת של אלוהים, ישו הוא הברור ביותר, התמונה הספציפית ביותר של אלוהים מגלה את עצמו אלינו.

מדוע ישוע? חפש בכל הדתות העיקריות בעולם ותמצא כי בודהה, מוחמד, קונפוציוס משה זיהה את כל עצמם כמורים או נביאים. אף אחד מהם לא טען להיות שווה לאלוהים. למרבה ההפתעה, ישו לא. זה מה שמבדיל את ישו חוץ מכל האחרים. הוא אמר שאלוהים קיים ואתה מביט בו. למרות שהוא דיבר על אביו שבשמים, זה לא היה מעמדה של ההפרדה, אבל של ברית קרובה מאוד, ייחודית למין האנושי בכלל. ישוע אמר כי כל מי שראה אותו לא ראה את מי אבא, מי האמין לו, האמין האב.

הוא אמר, "אני האור של העולם, הוא אשר מלווה אותי לא ללכת בחושך, אבל יהיה אור החיים." הוא טען תכונות השייכות רק לאלוהים: כדי להיות מסוגל לסלוח לאנשים על חטאם, הוציא מהם הרגלי החטא, לתת לאנשים חיים עשירים יותר ולתת להם חיי נצח בגן עדן. שלא כמו מורים אחרים, אשר התמקדו אנשים על המילים שלהם, הצביע ישו לאנשים על עצמו. הוא לא אמר, "אחרי המילים שלי תוכלו למצוא את האמת." הוא אמר, "אני את הדרך, את האמת, ואת החיים, אף אחד לא בא אל האב אלא דרכי."

מה ההוכחה לטענה שישו הוא האלוהים? הוא עשה את מה שאנשים לא יכולים לעשות. ישו עשה ניסים. הוא ריפא אנשים ... עיוור, נכה, חירשים, ואפילו העלו כמה אנשים מן המתים. הוא היה הכוח מעל החוצה ... חפצים מזון שנוצר יש מאין, מספיק כדי להאכיל את המוני של כמה אלפי אנשים. הוא ביצע מעשים שמעל הטבע ... הלך על גבי אגם, פיקד על סערה שתעצור לפניי שתיפגע באנשים. אנשים בכל מקום הולכים אחרי ישו, כי הוא כל הזמן עונה לצרכים שלהם, עושה ניסים. הוא אמר אם אתה לא רוצה להאמין למה שאני אומר לך, אתה צריך לפחות להמאמין על הניסים.

ישוע המשיח ראה את אלוהים כ- עדין, אוהב, מודע לחסרונות שלנו, עדיין עמוק בתוכו רוצה בקשר איתנו. ישו התגלה כי למרות שאלוהים רואה אותנו כחוטאים, ראוי לעונש שלו, אהבתו אלינו פסקה ואלוהים בא עם תוכנית אחרת. אלוהים עצמו לקח על הטופס של האיש קיבל את העונש על החטא שלנו בשמנו. נשמע מגוחך? אולי, אבל אבות רבים היו רוצים להתחלף עם בנם שחולה בסרטן. התנ"ך אומר כי הסיבה שאנחנו אוהבים את אלוהים משום שהוא הראשון אהב אותנו.

ישוע מת במקומנו, כדי שנוכל להסלח. של כל הדתות הידועות לאנושות, רק דרך ישו תראו את אלוהים לכת כלפי האנושות, ומספק דרך שתהיה לנו מערכת יחסים איתו. ישוע מוכיח כיה לב האלוהי הוא לב של האהבה, הצרכים שלנו, ציור ציור של עצמו. בגלל מותו של ישוע ותחייתו, הוא מציע לנו חיים חדשים היום. אנחנו יכולים להיות נסלחים,הוא קובל באופן מלא על ידי אלוהים באהבת אמת ובתמים על ידי אלוהים. הוא אומר, "אני אוהב אותך באהבה נצחית, ולכן המשכתי הנאמנות שלי אליך." זה אלוהים, בפעולה.

One Shot - One Kill

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של Mslipknot
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    67
    נקודות
    1
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Atheist Peace

אם ישוע מת בשבילנו כדי לכפר על החטאים שלנו...
    למה אלוהים עדיין לא אוהב אותנו ועוזר לנו?
    ונו באמת...ניסים...אף פעם לא היו את הניסים הללו.
    זה כמו עם משה ומכשפי מצריים.
    אני לא מאמין שאתה מאמין בזה.
    )לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
    LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
    LokomotivKid
    http://9gag.com/icecreamman?success=1
    קישוריית המדריכים של Mslipknot

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    "לאחר כל לילה חשוך, יש יום בהיר."

אז עכשיו אתה מאמין בבן אדם?

תביא הוכחות לכך שהוא ריפא אנשים ולא איזה חארטה של כמה משוגעים?

היהדות היא הדת הנכונה מאחר ו2 הדתות האחרות מתבססות עליה, הנוצרים מאמינים בדת שלנו, התורה שלנו ניתנה שמספר רב של אנשים היו עדים, לעומת שתי הדתות האחרות שלא היה עד לכך שהם שליחי ה', ולי נראה שהם סתם שתי משוגעים שחירטטו אותם.

לי נראה שאתה מחפש דת כלשהי, ואתה הולך על הדת הכי מקלה, היהדות והאיסלאם הם המקשות לעומת הנצרות שהיא הכי מקלה, והיא הדת הכי סתלבט
    נערך לאחרונה על ידי ShmuelAvera; 03-04-2011 בשעה 17:42.

כן לאלכוהול, וכן לסמים.

.When I die, fuck it I wanna go to hell, cause I'm piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
    ".It don't make sense, goin' to heaven wit' the goodie-goodies

.The Notorious B.I.G

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי ShmuelAvera צפיה בהודעה

היהדות היא הדת הנכונה מאחר ו2 הדתות האחרות מתבססות עליה, הנוצרים מאמינים בדת שלנו, התורה שלנו ניתנה שמספר רב של אנשים היו עדים, לעומת שתי הדתות האחרות שלא היה עד לכך שהם שליחי ה', ולי נראה שהם סתם שתי משוגעים שחירטטו אותם.

לי נראה שאתה מחפש דת כלשהי, ואתה הולך על הדת הכי מקלה, היהדות והאיסלאם הם המקשות לעומת הנצרות שהיא הכי מקלה, והיא הדת הכי סתלבט
    אההה
    הנצרות היא הכי סתלבט?
    ביהדות יש כמה מצוות? 300 מאות ומשהו? כמה אתה מבצע? אולי 10?
    כמה החרדים מבצעים? נגיד 100 נהיה לארגים.
    איפה עוד ה-200 מצוות? אני יגיד לך בשפה שלך - סתלבט.

להביא הוכחות לכך שהוא ריפא אנשים ועשה ניסים?
    זה בעצם אנשים משוגעים? אתה מקשיב לעצמך?
    ומה עם מעמד הר סיני, הוא לא הוכח וגם לניסים של ישו יש אלפיי עדים שמתועדים בספר התנך שלהם.
    אנשים משוגעים? לפי דעתי האנשים המשוגעים הם אנשים כמו משה ויציאת מצרים שראו עמוד אש?
    המיים הפכו לדם? תביא לי הוכחות! הם נראה לי משוגעים!

אתה מבין את ההיגיון ההזוי שלך?

One Shot - One Kill

אתה מתבסס על טענה לא נכונה, איסלם ונצרות צמחו על רקע היהדות והנוצרים לא מאמינים במשיח היהודי אלא רואים בישוע כמשיח.

ואתה לא יכול לקחת את מעמד הר סיני כי אין לזה תיעוד, ובדת היהודית יש 613 מצוות וחלקן מאוד מחמירות.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    אההה
    הנצרות היא הכי סתלבט?
    ביהדות יש כמה מצוות? 300 מאות ומשהו? כמה אתה מבצע? אולי 10?
    כמה החרדים מבצעים? נגיד 100 נהיה לארגים.
    איפה עוד ה-200 מצוות? אני יגיד לך בשפה שלך - סתלבט.

להביא הוכחות לכך שהוא ריפא אנשים ועשה ניסים?
    זה בעצם אנשים משוגעים? אתה מקשיב לעצמך?
    ומה עם מעמד הר סיני, הוא לא הוכח וגם לניסים של ישו יש אלפיי עדים שמתועדים בספר התנך שלהם.
    אנשים משוגעים? לפי דעתי האנשים המשוגעים הם אנשים כמו משה ויציאת מצרים שראו עמוד אש?
    המיים הפכו לדם? תביא לי הוכחות! הם נראה לי משוגעים!

אתה מבין את ההיגיון ההזוי שלך?
    זה שלא מקיימים את המצוות זה משהו אחר.
    בנצרות יש מספר מועט של מצוות, מותר לעשות בה הרבה דברים שביהדות, ובאסלאם הם אסורים.
    יותר נוח להרגיש משוחרר ממצוות, וזה מה שמציע הנצרות. לעומתם ביהדות ובאסלאם, יש הרבה מצוות שדיי קשה לעמוד בהם, זה שאתה משוייך לדת הזאת, כבר אומר שאתה צריך לבצע את חלק מהמצוות, אבל אתה לא עושה ואתה מרגיש לא טוב עם עצמך שאתה לא עומד בזה, ואילו בנצרות אין לך הרבה מצוות ויותר קל לעשות אותם, ואתה מרגיש טוב עם עצמך.
    ולכן זאת דת סתלבט, הם היחידים שמתירים לאכול חזיר, אין להם ימי צום.

יותר הגיוני להאמין שישות עליונה עושה ניסים ולא איזה בן אדם, שלא שונה ממך בהרבה, תסכים איתי?
    נראה לך הגיוני כי אישה תכנס להריון ככה סתם?
    אז אתה בעצם טוען שיותר ממיליון איש הזו הזיות.
    יציאת מצרים, בעצם צונאמי. נמצאו לא מזמן עגלות שבהם החיילים של פרעה השתמשו, עצמות של מצרים וכו'.

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    אתה מתבסס על טענה לא נכונה, איסלם ונצרות צמחו על רקע היהדות והנוצרים לא מאמינים במשיח היהודי אלא רואים בישוע כמשיח.

ואתה לא יכול לקחת את מעמד הר סיני כי אין לזה תיעוד, ובדת היהודית יש 613 מצוות וחלקן מאוד מחמירות.
    הנוצרים מאמינים בתורה שלנו, אבל הם טוענים שכעת ה' עזב אותנו וחתם איתם ברית.
    ולכן לתנ"ך שלהם קרוי "הברית החדשה".
    אתם צודקים בכך שאין תיעוד, אבל ביום שימצאו נהיה יותר חכמים!

כן לאלכוהול, וכן לסמים.

.When I die, fuck it I wanna go to hell, cause I'm piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"

.The Notorious B.I.G

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

בנצרות יש מספר מועט של מצוות, מותר לעשות בה הרבה דברים שביהדות, ובאסלאם הם אסורים.
    יותר נוח להרגיש משוחרר ממצוות, וזה מה שמציע הנצרות. לעומתם ביהדות ובאסלאם, יש הרבה מצוות שדיי קשה לעמוד בהם, זה שאתה משוייך לדת הזאת, כבר אומר שאתה צריך לבצע את חלק מהמצוות, אבל אתה לא עושה ואתה מרגיש לא טוב עם עצמך שאתה לא עומד בזה, ואילו בנצרות אין לך הרבה מצוות ויותר קל לעשות אותם, ואתה מרגיש טוב עם עצמך.

יותר הגיוני להאמין שישות עליונה עושה ניסים ולא איזה בן אדם, שלא שונה ממך בהרבה, תסכים איתי?
    יציאת מצרים, בעצם צונאמי. נמצאו לא מזמן עגלות שבהם החיילים של פרעה השתמשו, עצמות של מצרים וכו'.

חח אה,
    תאמין לי עדיף דת עם קצת מצוות אבל שעושים כל אחת מהן, מאשר דת עם המון מצוות שאין אדם בעולם שעושה את כולן.
    בקשר למצוות אתה סתם מקשקש בשכל, כאילו באמת בדקת כמה נוח להם עם המצוות ואילו מצוות יש להם.
    סם קשקשת כמה שורות כאילו היית פעם קתולי.

האם נראלי שאישה תיכנס להריון סתם כך?
    פתאום אתה מחפש היגיון? מה קרה לגישה מקודם, שיש אל כל יכול שיכול לעשות הכל?
    פתאום אתה מחפש מה הגיוני? כי זה נוגד לאמונה שלך?

אני לא טוען שמיליון איש הזו הזיות, אני טוען שני אופציות:
    א.הם לא ידעו להסביר תופעה מסוימת
    ב. זה לעולם לא קרה בכלל

בהקשר לזה...יש בעולם 70 מיליון איש אשר טוענים שנחטפו ע"י חייזרים,
    ויותר ממאה מיליון איש אשר טוענים שראו חיזרים.
    האם גם הם מדמינים, הוזים או לא יודעים להסביר את התופעה?

חח נמצאו מרכבות ועצמות וזה מאוד יפה,
    אבל מה הקשר של זה למציאות?
    סבבה אז היו שם אנשים וחיילים, מה הקשר של זה ליציאת מצרים?
    זה לא יכול להיות סתם רנדומלי? חייב להיות לזה הסבר מהתנ"ך?
    לא יכול להיות מצב שזה סתם חיילים שערכו סיור אותכננו מערב על אויבי מדינה או מה לא, חסורת אפשרויות?

עצם העובדה שאתה לא יכויל להסביר משהו, לא אומר שהוא לא מוסבר, זה רק אומר -- שאתה לא יכול להסביר אותו.
    וכל עוד אתה לא היית שם, ואין לך הוכחות מן המניין, אתה סתם זורק טענות לאוויר בלי שום בסיס.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 03-04-2011 בשעה 20:46.

One Shot - One Kill

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אם זה באמת מעניין אותך למה ישו הוא לא יכול להיות נביא אמת (ואני מניח שפתחת את האשכול בשביל לעקוץ ולא בכדי להוכיח שישו הוא נביא אמת)
    אז התשובה לכך היא שבתורת ישראל (שעליה מושתת גם הנצרות) כתוב שנביא שיבוא ויעשה אותות וניסים, ויגיד שצריך לשנות מחוקי התורה או יוריד מצוות, הוא נביא שקר.
    אגב, ישו, שהיה יהודי, נשפט בידי הסנהדרין היהודי, הוא נידון בתור נביא שקר והיהודים (כן כן, היהודים) צלבו אותו.
    הנצרות בנויה על זה שה' עזב את עם ישראל אחרי חטא העגל (או אחרי חטא אחר שאני לא זוכר כבר) ואז הוא קבע ברית חדשה עם ישו.
    אגב, רוב הנוצרים באמת לא מקיימים את כל המצוות, רק הקתולים לא חרטטנים.
    כל הפרוטסטנטים שחושבים שאם הם מאמינים בישו זה פוטר אותם מכל מחוייבות דתית אחרת זה ממש טמטום.
    ביהדות, האנשים האורתודוקסים או הניאו אורתודוקסים, מקיימים את כל המצוות האפשריות, כמובן שאדם רגיל מישראל לא יכול לקיים מצוות רק של כהנים, וכהן לא יכול לקיים את כל המצוות של ישראל, ואישה לא יכולה לקיים את כל המצוות של זכר (ראה ערך ברית מילה לדוגמא), ובכללי אנחנו לא יכולים לקיים המון מצוות כשאין לנו בית מקדש.
    אבל אין שום אלמנט של "חיפוף" אצל הדתיים היהודים, כל מצווה שאפשר לקיים מתוך תריג מצוות מקיימים אותה, אין כזה דבר שאפשר לקיים מצווה ומחפפים על זה.

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ

חח אה,
    תאמין לי עדיף דת עם קצת מצוות אבל שעושים כל אחת מהן, מאשר דת עם המון מצוות שאין אדם בעולם שעושה את כולן.
    בקשר למצוות אתה סתם מקשקש בשכל, כאילו באמת בדקת כמה נוח להם עם המצוות ואילו מצוות יש להם.
    סם קשקשת כמה שורות כאילו היית פעם קתולי.

האם נראלי שאישה תיכנס להריון סתם כך?
    פתאום אתה מחפש היגיון? מה קרה לגישה מקודם, שיש אל כל יכול שיכול לעשות הכל?
    פתאום אתה מחפש מה הגיוני? כי זה נוגד לאמונה שלך?

אני לא טוען שמיליון איש הזו הזיות, אני טוען שני אופציות:
    א.הם לא ידעו להסביר תופעה מסוימת
    ב. זה לעולם לא קרה בכלל

בהקשר לזה...יש בעולם 70 מיליון איש אשר טוענים שנחטפו ע"י חייזרים,
    ויותר ממאה מיליון איש אשר טוענים שראו חיזרים.
    האם גם הם מדמינים, הוזים או לא יודעים להסביר את התופעה?

חח נמצאו מרכבות ועצמות וזה מאוד יפה,
    אבל מה הקשר של זה למציאות?
    סבבה אז היו שם אנשים וחיילים, מה הקשר של זה ליציאת מצרים?
    זה לא יכול להיות סתם רנדומלי? חייב להיות לזה הסבר מהתנ"ך?
    לא יכול להיות מצב שזה סתם חיילים שערכו סיור אותכננו מערב על אויבי מדינה או מה לא, חסורת אפשרויות?

עצם העובדה שאתה לא יכויל להסביר משהו, לא אומר שהוא לא מוסבר, זה רק אומר -- שאתה לא יכול להסביר אותו.
    וכל עוד אתה לא היית שם, ואין לך הוכחות מן המניין, אתה סתם זורק טענות לאוויר בלי שום בסיס.

אני נולדתי ליהדות.
    ומבדיקה מעמיקה של שלושת הדתות, הדת הנוצרית היא הדת שהכי מקלה, והיא נראית לי די שטותית.
    ומבדיקה של המצוות שלהם לעומת המצוות של שתי הדתות האחרות, הדת הנוצרית היא הכי מקלה משמע יותר נוח להיות לבחור בדת הזאת. האדם מטבעו רוצה נוחיות, והדתות באות לבחון את האנשים בעולם ע"י מצוות שנוגדות את הנוחיות, מצוות שאפילו אם לא יהיה לך נוח או לא יהיה לך מתאים, תחוייב לעשות אותם מרצונך, ככה מודדים את האדם, וכשהוא מגיע למעלה על פי המעשים שלו שולחים אותו לאן שצריך. הנצרות מציעה נוחיות ולא דורשת הרבה, עם הנצרות מודדת את האדם שאין לו בעיות לעשות אותם, אז מה השגת בזה?
    זה כמו שתבחן IQ של אדם כלשהו ע"י סטנדרטים שרק איתם הוא מסתדר, בחיים לא תגלה אותו, ולא תלמד על החוכמה שלו.

אני בא בגישה שאתה באת, חיפוש היגיון, וכשאני בא בגישה שלך שהכל הגיוני בעולם, פתאום אתה לא מסכים, כי זה נוגד את הדעה?

אבל זה שהרבה אנשים טוענים למשהו שראו, משהו שלא מתאים לעולם שלנו, עצם זה שהרבה אנשים טוענים את אותה טענה צריכה לעורר אצלך משהו, ולחושב שאולי זה נכון, הרי מיליון איש לא ישקרו שקר ויטענו את אותה טענה. אלא אם הם מקבץ של משוגעים מכל העולם? אז זה אומר שכל היהודים הם צאצאים של אנשים משוגעים.

היהודים מתאפיינים בחוכמה שלהם, לאורך כל ההיסטוריה האנשים הכי חכמים היו יהודים, ההמצאות הכי גדולות שייכים ליהודים, היהודים הכי הצליחו לאורך כל הדורות, שהגיעו למקום מסויים התאקלמו שם ועקפו את התושבים המקומיים מבחינה כלכלית וכו'. אומרים שמאחורי ההנהגה בארה"ב עומדים יהודים, תעשיית הבידור בהוליווד נשלטת על ידי יהודים, הבנקאות הכי גדולה שייכת ליהודים, נראה לך כי אנשים כאלו שבאים עם חוכמה ישקרו ויהזו דברים, ויחשבו שהשתגעו?

באותו מקום שיציאת מצרים התרחשה נמצאו כרכראות, ועצמות של חיילים מאותה תקופה של יציאת מצרים, נראה לך שזה סתם? עיר דוד שהתגלתה, ועוד הוכחות רבות.

אם הייתי שם לא הייתי כאן עכשיו, ומנהל את הדיון הזה איתך, השורה האחרונה שלך מראה שאין לך כבר מה להגיד!

כן לאלכוהול, וכן לסמים.

.The Notorious B.I.G

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

אם הייתי שם לא הייתי כאן עכשיו, ומנהל את הדיון הזה איתך, השורה האחרונה שלך מראה שאין לך כבר מה להגיד!
    אל תתחיל איתי, נשבע לך זה לא יגמר טוב.

אני נולדתי ליהדות.
    ומבדיקה מעמיקה של שלושת הדתות, הדת הנוצרית היא הדת שהכי מקלה, והיא נראית לי די שטותית.
    ומבדיקה של המצוות שלהם לעומת המצוות של שתי הדתות האחרות, הדת הנוצרית היא הכי מקלה משמע יותר נוח להיות לבחור בדת הזאת. האדם מטבעו רוצה נוחיות, והדתות באות לבחון את האנשים בעולם ע"י מצוות שנוגדות את הנוחיות, מצוות שאפילו אם לא יהיה לך נוח או לא יהיה לך מתאים, תחוייב לעשות אותם מרצונך, ככה מודדים את האדם, וכשהוא מגיע למעלה על פי המעשים שלו שולחים אותו לאן שצריך. הנצרות מציעה נוחיות ולא דורשת הרבה, עם הנצרות מודדת את האדם שאין לו בעיות לעשות אותם, אז מה השגת בזה?
    זה כמו שתבחן IQ של אדם כלשהו ע"י סטנדרטים שרק איתם הוא מסתדר, בחיים לא תגלה אותו, ולא תלמד על החוכמה שלו.

אני בא בגישה שאתה באת, חיפוש היגיון, וכשאני בא בגישה שלך שהכל הגיוני בעולם, פתאום אתה לא מסכים, כי זה נוגד את הדעה?

אבל זה שהרבה אנשים טוענים למשהו שראו, משהו שלא מתאים לעולם שלנו, עצם זה שהרבה אנשים טוענים את אותה טענה צריכה לעורר אצלך משהו, ולחושב שאולי זה נכון, הרי מיליון איש לא ישקרו שקר ויטענו את אותה טענה. אלא אם הם מקבץ של משוגעים מכל העולם? אז זה אומר שכל היהודים הם צאצאים של אנשים משוגעים.

היהודים מתאפיינים בחוכמה שלהם, לאורך כל ההיסטוריה האנשים הכי חכמים היו יהודים, ההמצאות הכי גדולות שייכים ליהודים, היהודים הכי הצליחו לאורך כל הדורות, שהגיעו למקום מסויים התאקלמו שם ועקפו את התושבים המקומיים מבחינה כלכלית וכו'. אומרים שמאחורי ההנהגה בארה"ב עומדים יהודים, תעשיית הבידור בהוליווד נשלטת על ידי יהודים, הבנקאות הכי גדולה שייכת ליהודים, נראה לך כי אנשים כאלו שבאים עם חוכמה ישקרו ויהזו דברים, ויחשבו שהשתגעו?

באותו מקום שיציאת מצרים התרחשה נמצאו כרכראות, ועצמות של חיילים מאותה תקופה של יציאת מצרים, נראה לך שזה סתם? עיר דוד שהתגלתה, ועוד הוכחות רבות.

אתה באת לחפש היגיון בעולם?
    עצם העובדה שאתה מאמין באלוהים, מראה כי אתה לא מחפש היגיון.
    אין הוכחות לאלוהים וגם לא לסיפוריו, לכן קוראים לזה אמונה.

איפה ההיגיון במעשיו? כאשר רצח 42 ילדים מסכנים בספר מלכים?
    איפה ההיגיון כאשר רצח 500 מיליון איש?
    איפה ההיגיון כשחתך נשים הרות לשניים?
    איפה ההיגיון בברבריות הזאת?

אתה יכול להגיד שזה היגיון אלוהי ושאני לא מבין אותו,
    אבל אתה גם לא יכול להגיד שאם אתה מאמין בסיפורים אלה - לך יש היגיון, כי אין לך היגיון.

אני לא אומר שהם שיקרו.
    אתה מסלף את מה שאמרתי בשביל 'לנצח', רק שמראה כי אתה מחפש להוכיח את אלוהים
    יותר מאשר לחפש דיון מעמיק.

אני אמרתי שהם אחד משני דברים: 1.לא הצליחו להסביר תופעה 2. זה לעולם לא קרה, האנשים האלה לא היו שם בכלל. ואז זהו בעצם שקר של מי שרשם אתה ספר.
    ובינתיים, יש תיעוד היסטורי של 90% מסיפורים התנ"ך, בכולם מעורבים כמות גדולה של אנשים, התיעוד נעשה ע"י עמים אחרים - גויים.
    בהתגלות של ה' לעם, מעמד הר סיני, אין שום תיעוד מצד שום עם. מזה אומר על המקרה? הוא לא קרה.
    מיליוני אנשים רואים משהו שכזה, ואין תיעוד בשום עם אחר?!
    עזוב אותך, היו שם כמה מיליונים לפי הסיפור, איך זה הגיוני? הריי העולם קיים 5000 שנה? היו אמורים להיות שם אלף, לאמיליון.
    אתה אומר שהעולם לא קיים אלף שנה? אז התנ"ך טועה? אז בעצם קיימת אפשרות שיש טעויות בתנ"ך?
    אז למה שזה לא יקרה עוד פעם? הריי אם טועים פעם אחת, אפשר גם לטעות פעם שניה ושלישית - טעויות אפשריות= לא מושלם.

One Shot - One Kill

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

קצת סדר
    זה שהיהדות הכי קדומה מבין 3 דתות שמאמינות שיש יצור בלתי נראה ששולט על העולם לא אומר שהיא נכונה
    זה שאתה סופר את אינסופור הדתות שקימות ככה : 1,2,3 זאת טעות
    זה שאתם מאמינים ביהדות הוא רק כי נולדתם לתוך זה
    613 מהמצוות הן ממש לא המצוות שצריך לקיים.

הנה הסבר קטן

493 (כ-80.4%) - הם ציוויים שאינם קשורים למוסר אנושי כללי, ומרביתם מעשי פולחן דתי שאיננו קשור ליחסים שבין אדם לחברו.
    מתוך ה-493:

395 (כ-64.4%) - הן מצוות פולחניות אישיות או הקשורות לבית המקדש בלבד;

53 (כ-8.6%) - הן מצוות טכניות שעניינן נוהל בית דין, ואינן עניין לפרט;

45 (כ-7.3%) - הן מצוות שעניינן דעות קדומות בהתנהגות בתחום המיני, מצוות גזעניות ומתבדלות, מצוות שיש בהן מוסר לגבי יהודים בלבד, והן מפלות בין יהודי לשאינו יהודי ובין אישה לגבר;
    18 (כ-2.9%) - הן מצוות לא אנושיות, גזעניות ו/או מרושעות, שעל פי אורח החיים שלנו כיום הן לא הוגנות, לא מוסריות ו/או לא חוקיות בעליל;

לדוגמא

להסבר מפורט נא לקרוא את הכתבה הבאה
    http://www.hofesh.org.il/articles/halacha/taryag.html
    102 בלבד (כ-16.6%) - הם ציוויים מוסריים, שניתן להגדירם "ערכים אנושיים".

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי legalize צפיה בהודעה
    קצת סדר
    זה שהיהדות הכי קדומה מבין 3 דתות שמאמינות שיש יצור בלתי נראה ששולט על העולם לא אומר שהיא נכונה
    זה שאתה סופר את אינסופור הדתות שקימות ככה : 1,2,3 זאת טעות
    זה שאתם מאמינים ביהדות הוא רק כי נולדתם לתוך זה
    613 מהמצוות הן ממש לא המצוות שצריך לקיים.

הנה הסבר קטן

493 (כ-80.4%) - הם ציוויים שאינם קשורים למוסר אנושי כללי, ומרביתם מעשי פולחן דתי שאיננו קשור ליחסים שבין אדם לחברו.

18 (כ-2.9%) - הן מצוות לא אנושיות, גזעניות ו/או מרושעות, שעל פי אורח החיים שלנו כיום הן לא הוגנות, לא מוסריות ו/או לא חוקיות בעליל;

לדוגמא

להסבר מפורט נא לקרוא את הכתבה הבאה
    http://www.hofesh.org.il/articles/halacha/taryag.html
    102 בלבד (כ-16.6%) - הם ציוויים מוסריים, שניתן להגדירם "ערכים אנושיים".
    אני ארצה להתייחס לנקודה המרכזית של התגובה שלך: האם הדת היהודית אכן מכוונת למוסר?

ראשית כל, גם ענייני טומאה וגם ענייני קרבנות, הם דברים הגיוניים השומרים על מוסר. אם תרצה אפשר להידיין באריכות על כל מצווה ועל המשמעות המוסרית שלה.

אני מסכים להניח, שחלק מהמוסר אתה מבין מעצמך ומקיים אותו אף ללא דת. אך כאן נעוצה הנקודה המרכזית של הדת –
    המוסר אינו מצטמצם בהקשר של אנושיות ונימוסים בין אדם לחברו, אלא הרבה מעבר לכך. המוסר הנו דבר כללי מאד המתייחס לכל תחום מתחומי המציאות. הוא מתייחס גם לבעלי החיים, גם לצמחים ואפילו לדוממים. הדת מלמדת איך לשמור על כבודו של החי, על היחס הנכון לצומח, ועל שאר חוקי המציאות.
    מעבר לכך, המוסר התורני מתייחס גם ליחס הכללי של האדם לחיים שלו ולמציאות בה הוא חי. הדת מקפידה מאד על ההשקפה הכללית של האדם על המציאות, התורה מכוונת אותו לראות את עצמו במקום הנכון ביחס למציאות וכך להתנהג ולהשלים עמה באופן הנכון.

העיקרון של מוסר הוא אחד בכל התחומים הללו. כשם שלגנוב מאחר, אתה מבין שיש בכך עיוות ועוול, כך גם לבטל זכות מבעלי החיים, כך גם לשבש את המבנה והצורה של הצומח או הדומם, וכמו כן גם בשיבוש היחס הנכון אל המציאות ששורשו במחשבה.

הגישה שלך מבוססת מתוך תפיסה שמוסריות עניינה העיקרי בין אנשים ובעלי רגש. בגלל זה קשה לך לתפוס שענייני קרבנות וטומאה הם עניינים מוסריים, באותה המידה גם אינך תופס מה לתפילה או לתרומות ומעשרות ולמוסר. אך מעתה, תחום המוסר אינו מצטמצם בתחום מסוים, המוסר הוא היחס הנכון בכל תחום ותחום.

אמחיש את העניין בדוגמא שקל להסכים איתה. אם יש לי בביתי בסלון נברשת גדולה ויפה והיא תלויה במרכז החדר, האם כאשר אזיז אותה אל צד החדר -במקום לא מתאים- יצדק האומר כי אני מעוות? האם יצדק האומר כי יש כאן עוול והשחתה? חושבני שמקובל עליך כי יצדק! חושבני כי נסכים שעשיתי דבר לא ראוי!
    באותה המידה כל שינוי המעוות פרופורציות וסדר נכון יש בו עיוות וגם הוא נכלל בתחום המוסר. לא רק בדברים מוחשיים אלא גם במחשבה. מחשבה לא נכונה המעוותת את היחס הנכון למציאות, גם היא עיוות. בהרבה מהמקרים העיוותים בהשקפות היסודיות על העולם, מעוותים הרבה יותר מאשר עיוותים הנראים לעין בשר.
    אתן רק דוגמא קצרה, אדם שתפיסת העולם שלו היא כזו שהכל מגיע לו, או אדם הלוקח את התנאים הטובים שהוא מורגל אליהם כמובנים מאליהם, מתנהג ברוב תחומי חייו בצורה מעוותת. בדרך כלל התנהגותו מעוררת סלידה אצל הסובבים אותו.

הסיבה שראשית כל רואים את המוסר ביחס שבין אדם לאדם, הוא משום שבדברים שבין אדם לחברו, העיוות נתפס בקלות. אדם, מהיותו אדם, קרוב לענייניו וצרכיו של האדם, בפרט בהיותו אדם בעל רגשות. כאשר הוא מתבונן על עוול הנעשה לאדם או בעל חיים, ראשית הוא מכיר ומבין טוב את העוול, שנית, הוא חש מעבר לעוולות עצמם גם את הצער הרגשי. הרגש מרשים יותר ולכן הוא נתפס יותר בקלות.

אך חטא גדול הוא, להישאר מצומצם בתחום אחד מתחומי המוסר ולזנוח את שאר התחומים השייכים כולם לאותו העיקרון של מוסר. כפי שכבר כתבתי, המוסר מגיע לכל מקום ולכל שטח אליו האדם מגיע. כל דבר שאדם יכול להתנהג, במעשה או במחשבה, כך או כך, המוסר קם וניצב לפניו ומכוון לכיוון הנכון ומתריע נגד הלא נכון.

החלוקה שהצגת, נובעת ממיעוט הבנה במשמעותם של מצוות הדת.

משתמש ותיק האוואטר של Mslipknot
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    67
    נקודות
    1
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Atheist Peace

אם אכן התורה ניתנה לנו בהר סיני,העדים מתים.
    האמת אני גם חושד בקיום משה הנביא,
    נקבר באזורי הר סיני ומיקום קבורתו נאבד?
    האמת הנצרות היא הכי טובה,ונראת הגיונית
    )לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
    LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
    LokomotivKid
    http://9gag.com/icecreamman?success=1
    קישוריית המדריכים של Mslipknot

הנוצרים לא מאמינים בתורה ישראל, בגלל זה הם קוראים לה הברית ישנה (AKA זו שכבר פג תוקפה), לכן יש להם את הברית החדשה, עם ישוע ומרים ויוסף והשליחים עם הבשורות שהיא הברית שתקפה כיום. זה נכון שהם מאמינים בחלק מסיפורי התנ"ך היהודי, אך לא מקבלים את הנביאים וכו'.

וכל הזבל המיסיונרי שאתה צופה בו, לא אמיתי- סמוך עליי. לא הוכיחו לא את מעמד סיני, לא את יציאת מצריים ולא את תיבת נוח- כי כל "הסרטים" שלהם מלאים בפברוקים וכשלים לוגיים רבים.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ

אל תתחיל איתי, נשבע לך זה לא יגמר טוב.

אתה באת לחפש היגיון בעולם?
    עצם העובדה שאתה מאמין באלוהים, מראה כי אתה לא מחפש היגיון.
    אין הוכחות לאלוהים וגם לא לסיפוריו, לכן קוראים לזה אמונה.

איפה ההיגיון במעשיו? כאשר רצח 42 ילדים מסכנים בספר מלכים?
    איפה ההיגיון כאשר רצח 500 מיליון איש?
    איפה ההיגיון כשחתך נשים הרות לשניים?
    איפה ההיגיון בברבריות הזאת?

אתה יכול להגיד שזה היגיון אלוהי ושאני לא מבין אותו,
    אבל אתה גם לא יכול להגיד שאם אתה מאמין בסיפורים אלה - לך יש היגיון, כי אין לך היגיון.

אני לא אומר שהם שיקרו.
    אתה מסלף את מה שאמרתי בשביל 'לנצח', רק שמראה כי אתה מחפש להוכיח את אלוהים
    יותר מאשר לחפש דיון מעמיק.

אני אמרתי שהם אחד משני דברים: 1.לא הצליחו להסביר תופעה 2. זה לעולם לא קרה, האנשים האלה לא היו שם בכלל. ואז זהו בעצם שקר של מי שרשם אתה ספר.
    ובינתיים, יש תיעוד היסטורי של 90% מסיפורים התנ"ך, בכולם מעורבים כמות גדולה של אנשים, התיעוד נעשה ע"י עמים אחרים - גויים.
    בהתגלות של ה' לעם, מעמד הר סיני, אין שום תיעוד מצד שום עם. מזה אומר על המקרה? הוא לא קרה.
    מיליוני אנשים רואים משהו שכזה, ואין תיעוד בשום עם אחר?!
    עזוב אותך, היו שם כמה מיליונים לפי הסיפור, איך זה הגיוני? הריי העולם קיים 5000 שנה? היו אמורים להיות שם אלף, לאמיליון.
    אתה אומר שהעולם לא קיים אלף שנה? אז התנ"ך טועה? אז בעצם קיימת אפשרות שיש טעויות בתנ"ך?
    אז למה שזה לא יקרה עוד פעם? הריי אם טועים פעם אחת, אפשר גם לטעות פעם שניה ושלישית - טעויות אפשריות= לא מושלם.
    ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    הנוצרים לא מאמינים בתורה ישראל, בגלל זה הם קוראים לה הברית ישנה (AKA זו שכבר פג תוקפה), לכן יש להם את הברית החדשה, עם ישוע ומרים ויוסף והשליחים עם הבשורות שהיא הברית שתקפה כיום. זה נכון שהם מאמינים בחלק מסיפורי התנ"ך היהודי, אך לא מקבלים את הנביאים וכו'.

וכל הזבל המיסיונרי שאתה צופה בו, לא אמיתי- סמוך עליי. לא הוכיחו לא את מעמד סיני, לא את יציאת מצריים ולא את תיבת נוח- כי כל "הסרטים" שלהם מלאים בפברוקים וכשלים לוגיים רבים.

רק משפט אחד יש לי להגיד לכל חסרי האמונה כאן: "במטוס מתרסק, אין אתיאסטים"

כן לאלכוהול, וכן לסמים.

.The Notorious B.I.G

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:39.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect