קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 25
    הודעה אחרונה: 25-07-2009, 17:21
  2. אני לא מאמין, פשוט לא מאמין
    על ידי unique בפורום דיבורים
    תגובות: 48
    הודעה אחרונה: 21-01-2008, 15:15
  3. תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 13-11-2005, 19:51
  4. תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 13-10-2005, 21:41
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 11 מתוך 11

אני לא מאמין פשוט כנסו!

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

ברירת מחדל אני לא מאמין פשוט כנסו!

שלום חברי המאמינים והלא מאמינים.

אספר לכם קצת על עצמי : עוד כחודש אני בן 16 אני בא ממשפחה של אמונה אחותי שומרת שבת - אבא שלי מסורתי מגיל 0 אגב הוא בן 56.
    ואמא שלי היחידה שיש לה ספקות והיא אוהבת ללמוד אבל היא לא כל כך מדברת על זה בקול רם.

[
    אני אתאיסט כבר די הרבה זמן - בזמן האחרון פשוט למדתי המון - קראתי ספרים , שמעתי דיונים , ולמדתי מכל זוית אפשרית עד שהגעתי להבנה שאין לי שום סיבה להאמין באלוהים יהודי ששולט בחיי.
    אני לעולם לא מתרברב בכך ונותן כבוד למאמינים ואתאיסטים כאחד ותמיד שמח להשתתף בדיונים.(אני גם לעולם לא אכריח מישהו להתעמת איתי אם הוא לא רוצה..).

כמעט כל יום שישי אנחנו עושים בבית קידוש , בזמן האחרון אבא שלי התחיל ללכת יותר לבית כנסת ו"מתחזק" ביהדות.
    אחותי התחילה לשמור שבת כי יש לה גם חבר דתי כנראה זה "צירוף מקרים" .
    אתמול בארוחת הקידוש , דיברנו על התיכון שלי ושאני צריך לעבור בגלל שאנו עוברים דירה - ואני צריך לעבור תיכון לקראת כיתה י"א.
    עכשיו כבר כמה זמן אבא שלי מנסה לשכנע ותי שאני צריך ללכת לבית ספר "יבנה" בית ספר דתי אדוק שהוא מכיר שמה כמה רבנים שמנהלים את המקום..

ואני כמובן התנגדתי שאל אותי למה, עניתי לו :
    יש לי כמה סיבות אביא לך את העיקריות:
    1.אין שמה בנות(אמרתי תאמת).
    2.אני אתאיסט - לא מאמין באלוהים ובמיוחד לא באלוהים יהודי ולכן לא נראלי שמה שיתאים לי זה ללמוד בבית ספר דתי בחברה של מאמינים הדוקים..

כשאמרתי שאני אתאיסט - אחותי צעקה גוי מסריח (כן כן.. אחותי ממש לא בוגרת למרות שהיא בת 17..)
    אמא שלי קיבלה את זה בקלות היא גם יודעת את זה כבר זמן מה ואני תמיד מדבר איתה על הנושא - אפשר לומר שאמא שלי עם ראש פתוח האישה הכי חכמה והגיונית בבית הזה..(היא מאוד תומכת בי שאני לומד ומגלה תובנות).

אבא שלי נשאר עם פה פעור והתחיל להתווכח איתי - יותר משדיבר בהיגיון הוא השתמש ברטוריקה של שיחה.. מאוד הזכיר לי את אמנון יצחק ובאותו זמן שאבי מתווכח איתי אחותי צועקת דברים שטותיים ללא שום הקשר והיגיון (הוא מדבר כמ והמורות הזונות בבית הספר שלי..).

תחילה אבי הטיח בי שאני זרם קיצוני יחסית לחברה - הוא טען שאני מיעוט ושונה יחסית לחברה כאן בישראל.
    הסכמתי עם זה שאני בקהילת מיעוט אך הסברתי לו שני דברים : 1)הרוב לא תמיד צודק,
    2)אני ממש לא זרם קיצוני אלה פשוט מיעוט - אין בדעותיי שום קיצוניות וע"פ הזכויות שלי כאזרח יש לי חופש דת וחופש מ-דת.

לאחר מכן צעק עלי אבי : אם אתה לא מאמין ואתה סותר פתאום תורה שלמה ( רק רוצה לציין שבמשך כל הדיון - קצת מילה יפה מידי למה שהיה,הוא ואחותי פשוט השתמשו בצעקות ובטון מלגלג בקשר לכל הסבר שלי וטיעון מדעי).
    הוא שאל: אם ישראל היא לא הארץ המובטחת על פי אלוהים והתורה איזה זכות יש לך בכלל פה על המדינה?! (אבא שלי ימני בדעותיו),
    הוא הוסיף ושאל מי אתה ולמה אתה יושב פה בכלל , ולמה כבשת על הדרך ערבים וישובים שונים.

עניתי לו שאני יושב פה כאזרח והזכויות שלי למדינה הן כזכויות כל מדינה למדינתה.
    אמרתי לו שהיהודים סבלו בכל רחבי העולם ועם התפתחות התנועה הציונית סיכמנו להגיע לארץ ישראל ולאחד את כל היהודים כדי שיפסיקו להתעלל בנו ונקבל סוף סוף מדינה ריבונית..
    כאן לא היתה מדינה רשמית וזה היה אחד מהמקומות היחידים שיכלנו להגיע לכאן , כמובן הייתה את אוגנדה ועוד כמה אבל בכל אחד מהדיונים על מקומות אחרים היו טיעונים בעד ונגד שאיני בקיא בכולם והנגד ניצחו עד שהגענו לכאן והא"ום נתן לנו מדינה - בית יהודי.

הוא הטיח בפני - יופי!!! עכשיו האו"ם הוא האלוהים שלך! מי אתה שבאת וסילקת מפה את כל מי שישב פה על איזו זכות?
    עניתי: אתה רוצה לומר שבאנו לפה רק משום ש"אלוהים" המוסרי ציווה עלינו לרצוח את כל מי שיעמוד לנו בדרף בכדי להגיע לחלקת האדמה הזאת?
    הדיון המשיך כשאבי ממשיך בצעקות וכמובן לא הביא לשום מקום , עזבנו את הנושא ואמרתי לו איך כל זה קשור להיותי שלא מאמין באלוהים? והתחלנו להתווכח סוף סוף על שאלת האם יש אלוהים או אין - אבא שלי אמר לי יש הסבר לבריאת העולם ותופעות טבע - אלוהים!
    אמרתי לו שכך לא נוכל להגיע למסקנות אלה הוא חייב לצאת עכשיו מנקודה אובייקטיבית שאין שום הוכחה לאלוהים ושכרגע לא יודעים איך נברא העולם יכול להיות אלוהים חייזרים , אלילים ויכול להיות שהכל נהיה בעצמו .

הוא אמר לי לא! לי יש הסבר אם לא תיתן לי הסבר מספיק טוב שהוא הסבר אחר משלי לבריאת העולם יש אלוהים!
    שוב חזרתי על הגישה שהוא אמור לנקוט בה בכדי להגיע לדיון רציונאלי.
    לאחר מכן הוא הסכים בקצת התנגדות ולא להרבה זמן - ואמרתי לו וכעת לך אין שום הסבר מבוסס לוגית או מדעית לבריאת העולם - הוא אמר לי גם לך אין.
    עניתי : קודם כל נניח ואין לי ואין לך (מכך אתה מסיק שפוף קוסם בלתי נראה יצר הכל?) ניסיתי בעצם להסביר לו שגם אם אין לאף אחד הסבר אז לא צריך לצאת מנקודת הנחה שאלוהים יהודי ברא את האדם בצלמו לפני 5771 שנה.
    לאחר מכן אמרתי לו וכעת , מנקודת האפס בנוסף לכך שאין שום הוכחה לאלוהים או למשהו אחר - כאן בא המדע לטובתי!
    והסברתי לו על האבולוציה והאביוגנזה - לכל אורך ההסבר הוא ואחותי צחקו או יופי בלבולוציה ממש איזה בנאדם הגיוני יכול להאמין שאביך היה קוף - למרות שהסברתי להם שלא באנו מהקופים כלום לא עזר פשוט ראש אטום!
    אבא שלי קם ואמר לאמא שלי אני מצטער שיצא לך בן כזה! לכל אורך הדרך אבא שלי היה מלווה עצבים וצעקות כמו אחותי.

אמא שלי באה לעזרתי ועזרה לי קצת בדיון וניסתה להסביר לו את ההיגיון השגוי שלו - בנוסף אמרתי לאבי שאין כל צורך להתעצבן אני מודע לכך שזאת תפיסת עולמו במשך 56 השנים האחרונות וזה הכי קשה שפתאום תפיסת עולמך מתערערת אך לא צריך להתעצבן.

לאחר מכן אמרתי לו למה אין שום הבדל בין אלוהים למפלצת הספגטי המעופפת- מיד כשאמרתי זאת אחותי צעקה הבנתי!!! שטפו לו את המוח בפורומים! אני שמעתי על המילים האלה בדיוק - מיד אבא שלי פיתח פראנויות וקונספירציות לגבי כך שאני עובר שטיפות מוח על ידי שונאי דת ושמלאנים שרוצים בעצם לערער את אמונתי ובכך לגרום לי להבין שאין לי שום בעלות דתית על המדינה ולהפוף לאחד מהם....

הסברתי להם שכל מה שאני עושה באינטרנט זה משתתף בדיונים לעיתים וקורא מידע ורואה סרטונים - אין כאן שום שטיפת מוח כי עובדה אני עדיין עומד מולכם ומדבר בהיגיון.. הוספתי שמפלצת הספגטי זה רק ביטוי בכדי לשים להם מול העיניים כמה מגוחך הרעיון של אלוהים ושאף אחד לא לחץ עלי ונשא להפוך אותי לאנטי דת.
    אני מאוד אוהב את המדינה שלי ואלחם עליה ואם צריך אמות בשבילה! אני מכבד כל אדם באשר הוא ומאמין שלכל אדם יש זכות לבחור דת וגם להיות חופשי מדת.

זה מאוד הזכיר לי פנאטים דתיים בימי הביניים אבא שלי פשוט צרח זה מה שאתה עושה ליד המחשב? מדבר עם ארגוני אנטי דת ושוטפים לך תמוח אני מצטער שככה יצאת תאמין באלוהים! באותם שלבים הוא איבד כל היגיון והתעצבן עוד יותר - זהו ממחר אני מטיל צנזורה ואתה לא תיכנס יותר לפורומים האלה! - אמרתי לו שהוא לא יכול לעשות זאת מכיוון שזכותי המלאה להיחשף למידע שלא נדבר על כך שהמידע שיש כאן הוא נפלא ואינו פוגע בשום דרך שהיא.
    הוא לא רצה לשמוע ואחותי התחילה לספר על אתאיסט אנטי דתי שתפס אותה במסן ושטף לה את המוח אך במזל היא ניצלה בסוף כי תפסו אותו...

הסברתי להם שזה קיים מכל צד ואם כבר אז רוב האנשים שפגשתי ברחבי האינטרנט הם מחזירים בתשובה שניסו להחזיר אותי בשטיפת מח ואיומים והפחדות בכל הקשור לדת.

אבא שלי צעק לא מעניין אותי! מחר אני חוסם לך מצידי גם את האינטרנט - תראה מה נהיה ממך קיצוני שמכריז על עצמו אתאיסט!!!
    אחותי רק הוסיפה אש וחוסר היגיון למדורה והוא יצא בעצבים מהבית.

אני לא מאמין שזוהי פנימיותם של המאמינים ושהם עוד מסוגלים להגיע לדברים כאלה - אשמח לתגובות.

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

בני בוי,
    שיהיה לך רק טוב, אתה יודע שכולנו תומכים בך פה(תאיסטים או אתאיסטים)
    וכולנו מעריכים אותך מאוד.

הדבר שמפריע לי...זה עצם העובדה שהוא רוצה לנתק לך את האינטרנט...
    זה בעצם לקבל עונש על כך שאתה שונה בדעותיך?
    וכשאחותך צעקה "גוי מסריח!"....נכנסתי להלם!
    מה? בגלל דעה שונה, כל ה-16 שנים שאתם משפחה ביחד ירדו לטמיון?
    לא יודע....משהו פה מוזר.

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    בני בוי,
    שיהיה לך רק טוב, אתה יודע שכולנו תומכים בך פה(תאיסטים או אתאיסטים)
    וכולנו מעריכים אותך מאוד.

הדבר שמפריע לי...זה עצם העובדה שהוא רוצה לנתק לך את האינטרנט...
    זה בעצם לקבל עונש על כך שאתה שונה בדעותיך?
    וכשאחותך צעקה "גוי מסריח!"....נכנסתי להלם!
    מה? בגלל דעה שונה, כל ה-16 שנים שאתם משפחה ביחד ירדו לטמיון?
    לא יודע....משהו פה מוזר.
    זה בדיוק הדבר שהדהים אותי גם.
    אני רק מנסה להיכנס לראש שלהם שהם חושבים שאתאיסט זה היצור הכי גרוע שקיים וגם הסברתי להם שלמה הם צריכים להתבטא ככה רק בגלל שמישהו שונה בדעותיהם?
    אמרתי לו גם שאם הוא יחסום לי את האינטרנט הוא לא יהיה שונה מאותם פאנאטים דתיים שחוסמים את ילדהם בבתי ספר דתיים בלי טלויזיה ומחשב ושוטפים להם את המוח לדת ולא נונתנים להם להיחשף בכלל למידע ולמדע.....

ציטוט נכתב במקור על ידי המאמין צפיה בהודעה
    שלום חברי המאמינים והלא מאמינים.

אספר לכם קצת על עצמי : עוד כחודש אני בן 16 אני בא ממשפחה של אמונה אחותי שומרת שבת - אבא שלי מסורתי מגיל 0 אגב הוא בן 56.
    ואמא שלי היחידה שיש לה ספקות והיא אוהבת ללמוד אבל היא לא כל כך מדברת על זה בקול רם.

[
    אני אתאיסט כבר די הרבה זמן - בזמן האחרון פשוט למדתי המון - קראתי ספרים , שמעתי דיונים , ולמדתי מכל זוית אפשרית עד שהגעתי להבנה שאין לי שום סיבה להאמין באלוהים יהודי ששולט בחיי.
    אני לעולם לא מתרברב בכך ונותן כבוד למאמינים ואתאיסטים כאחד ותמיד שמח להשתתף בדיונים.(אני גם לעולם לא אכריח מישהו להתעמת איתי אם הוא לא רוצה..).

כמעט כל יום שישי אנחנו עושים בבית קידוש , בזמן האחרון אבא שלי התחיל ללכת יותר לבית כנסת ו"מתחזק" ביהדות.
    אחותי התחילה לשמור שבת כי יש לה גם חבר דתי כנראה זה "צירוף מקרים" .
    אתמול בארוחת הקידוש , דיברנו על התיכון שלי ושאני צריך לעבור בגלל שאנו עוברים דירה - ואני צריך לעבור תיכון לקראת כיתה י"א.
    עכשיו כבר כמה זמן אבא שלי מנסה לשכנע ותי שאני צריך ללכת לבית ספר "יבנה" בית ספר דתי אדוק שהוא מכיר שמה כמה רבנים שמנהלים את המקום..

ואני כמובן התנגדתי שאל אותי למה, עניתי לו :
    יש לי כמה סיבות אביא לך את העיקריות:
    1.אין שמה בנות(אמרתי תאמת).
    2.אני אתאיסט - לא מאמין באלוהים ובמיוחד לא באלוהים יהודי ולכן לא נראלי שמה שיתאים לי זה ללמוד בבית ספר דתי בחברה של מאמינים הדוקים..

כשאמרתי שאני אתאיסט - אחותי צעקה גוי מסריח (כן כן.. אחותי ממש לא בוגרת למרות שהיא בת 17..)
    אמא שלי קיבלה את זה בקלות היא גם יודעת את זה כבר זמן מה ואני תמיד מדבר איתה על הנושא - אפשר לומר שאמא שלי עם ראש פתוח האישה הכי חכמה והגיונית בבית הזה..(היא מאוד תומכת בי שאני לומד ומגלה תובנות).

אבא שלי נשאר עם פה פעור והתחיל להתווכח איתי - יותר משדיבר בהיגיון הוא השתמש ברטוריקה של שיחה.. מאוד הזכיר לי את אמנון יצחק ובאותו זמן שאבי מתווכח איתי אחותי צועקת דברים שטותיים ללא שום הקשר והיגיון (הוא מדבר כמ והמורות הזונות בבית הספר שלי..).

תחילה אבי הטיח בי שאני זרם קיצוני יחסית לחברה - הוא טען שאני מיעוט ושונה יחסית לחברה כאן בישראל.
    הסכמתי עם זה שאני בקהילת מיעוט אך הסברתי לו שני דברים : 1)הרוב לא תמיד צודק,
    2)אני ממש לא זרם קיצוני אלה פשוט מיעוט - אין בדעותיי שום קיצוניות וע"פ הזכויות שלי כאזרח יש לי חופש דת וחופש מ-דת.

לאחר מכן צעק עלי אבי : אם אתה לא מאמין ואתה סותר פתאום תורה שלמה ( רק רוצה לציין שבמשך כל הדיון - קצת מילה יפה מידי למה שהיה,הוא ואחותי פשוט השתמשו בצעקות ובטון מלגלג בקשר לכל הסבר שלי וטיעון מדעי).
    הוא שאל: אם ישראל היא לא הארץ המובטחת על פי אלוהים והתורה איזה זכות יש לך בכלל פה על המדינה?! (אבא שלי ימני בדעותיו),
    הוא הוסיף ושאל מי אתה ולמה אתה יושב פה בכלל , ולמה כבשת על הדרך ערבים וישובים שונים.

עניתי לו שאני יושב פה כאזרח והזכויות שלי למדינה הן כזכויות כל מדינה למדינתה.
    אמרתי לו שהיהודים סבלו בכל רחבי העולם ועם התפתחות התנועה הציונית סיכמנו להגיע לארץ ישראל ולאחד את כל היהודים כדי שיפסיקו להתעלל בנו ונקבל סוף סוף מדינה ריבונית..
    כאן לא היתה מדינה רשמית וזה היה אחד מהמקומות היחידים שיכלנו להגיע לכאן , כמובן הייתה את אוגנדה ועוד כמה אבל בכל אחד מהדיונים על מקומות אחרים היו טיעונים בעד ונגד שאיני בקיא בכולם והנגד ניצחו עד שהגענו לכאן והא"ום נתן לנו מדינה - בית יהודי.

הוא הטיח בפני - יופי!!! עכשיו האו"ם הוא האלוהים שלך! מי אתה שבאת וסילקת מפה את כל מי שישב פה על איזו זכות?
    עניתי: אתה רוצה לומר שבאנו לפה רק משום ש"אלוהים" המוסרי ציווה עלינו לרצוח את כל מי שיעמוד לנו בדרף בכדי להגיע לחלקת האדמה הזאת?
    הדיון המשיך כשאבי ממשיך בצעקות וכמובן לא הביא לשום מקום , עזבנו את הנושא ואמרתי לו איך כל זה קשור להיותי שלא מאמין באלוהים? והתחלנו להתווכח סוף סוף על שאלת האם יש אלוהים או אין - אבא שלי אמר לי יש הסבר לבריאת העולם ותופעות טבע - אלוהים!
    אמרתי לו שכך לא נוכל להגיע למסקנות אלה הוא חייב לצאת עכשיו מנקודה אובייקטיבית שאין שום הוכחה לאלוהים ושכרגע לא יודעים איך נברא העולם יכול להיות אלוהים חייזרים , אלילים ויכול להיות שהכל נהיה בעצמו .

הוא אמר לי לא! לי יש הסבר אם לא תיתן לי הסבר מספיק טוב שהוא הסבר אחר משלי לבריאת העולם יש אלוהים!
    שוב חזרתי על הגישה שהוא אמור לנקוט בה בכדי להגיע לדיון רציונאלי.
    לאחר מכן הוא הסכים בקצת התנגדות ולא להרבה זמן - ואמרתי לו וכעת לך אין שום הסבר מבוסס לוגית או מדעית לבריאת העולם - הוא אמר לי גם לך אין.
    עניתי : קודם כל נניח ואין לי ואין לך (מכך אתה מסיק שפוף קוסם בלתי נראה יצר הכל?) ניסיתי בעצם להסביר לו שגם אם אין לאף אחד הסבר אז לא צריך לצאת מנקודת הנחה שאלוהים יהודי ברא את האדם בצלמו לפני 5771 שנה.
    לאחר מכן אמרתי לו וכעת , מנקודת האפס בנוסף לכך שאין שום הוכחה לאלוהים או למשהו אחר - כאן בא המדע לטובתי!
    והסברתי לו על האבולוציה והאביוגנזה - לכל אורך ההסבר הוא ואחותי צחקו או יופי בלבולוציה ממש איזה בנאדם הגיוני יכול להאמין שאביך היה קוף - למרות שהסברתי להם שלא באנו מהקופים כלום לא עזר פשוט ראש אטום!
    אבא שלי קם ואמר לאמא שלי אני מצטער שיצא לך בן כזה! לכל אורך הדרך אבא שלי היה מלווה עצבים וצעקות כמו אחותי.

אמא שלי באה לעזרתי ועזרה לי קצת בדיון וניסתה להסביר לו את ההיגיון השגוי שלו - בנוסף אמרתי לאבי שאין כל צורך להתעצבן אני מודע לכך שזאת תפיסת עולמו במשך 56 השנים האחרונות וזה הכי קשה שפתאום תפיסת עולמך מתערערת אך לא צריך להתעצבן.

לאחר מכן אמרתי לו למה אין שום הבדל בין אלוהים למפלצת הספגטי המעופפת- מיד כשאמרתי זאת אחותי צעקה הבנתי!!! שטפו לו את המוח בפורומים! אני שמעתי על המילים האלה בדיוק - מיד אבא שלי פיתח פראנויות וקונספירציות לגבי כך שאני עובר שטיפות מוח על ידי שונאי דת ושמלאנים שרוצים בעצם לערער את אמונתי ובכך לגרום לי להבין שאין לי שום בעלות דתית על המדינה ולהפוף לאחד מהם....

הסברתי להם שכל מה שאני עושה באינטרנט זה משתתף בדיונים לעיתים וקורא מידע ורואה סרטונים - אין כאן שום שטיפת מוח כי עובדה אני עדיין עומד מולכם ומדבר בהיגיון.. הוספתי שמפלצת הספגטי זה רק ביטוי בכדי לשים להם מול העיניים כמה מגוחך הרעיון של אלוהים ושאף אחד לא לחץ עלי ונשא להפוך אותי לאנטי דת.
    אני מאוד אוהב את המדינה שלי ואלחם עליה ואם צריך אמות בשבילה! אני מכבד כל אדם באשר הוא ומאמין שלכל אדם יש זכות לבחור דת וגם להיות חופשי מדת.

זה מאוד הזכיר לי פנאטים דתיים בימי הביניים אבא שלי פשוט צרח זה מה שאתה עושה ליד המחשב? מדבר עם ארגוני אנטי דת ושוטפים לך תמוח אני מצטער שככה יצאת תאמין באלוהים! באותם שלבים הוא איבד כל היגיון והתעצבן עוד יותר - זהו ממחר אני מטיל צנזורה ואתה לא תיכנס יותר לפורומים האלה! - אמרתי לו שהוא לא יכול לעשות זאת מכיוון שזכותי המלאה להיחשף למידע שלא נדבר על כך שהמידע שיש כאן הוא נפלא ואינו פוגע בשום דרך שהיא.
    הוא לא רצה לשמוע ואחותי התחילה לספר על אתאיסט אנטי דתי שתפס אותה במסן ושטף לה את המוח אך במזל היא ניצלה בסוף כי תפסו אותו...

הסברתי להם שזה קיים מכל צד ואם כבר אז רוב האנשים שפגשתי ברחבי האינטרנט הם מחזירים בתשובה שניסו להחזיר אותי בשטיפת מח ואיומים והפחדות בכל הקשור לדת.

אבא שלי צעק לא מעניין אותי! מחר אני חוסם לך מצידי גם את האינטרנט - תראה מה נהיה ממך קיצוני שמכריז על עצמו אתאיסט!!!
    אחותי רק הוסיפה אש וחוסר היגיון למדורה והוא יצא בעצבים מהבית.

אני לא מאמין שזוהי פנימיותם של המאמינים ושהם עוד מסוגלים להגיע לדברים כאלה - אשמח לתגובות.

היי, המקרה שלך לצערי הרב לא חדש, אנשים נוטים להגזים בתגובתם (בדיוק מה שעשו לך) למראה חריגה כלשהי מהנורמה החברתית.

הדרך שלך להילחם בזה (לדעתי כן) היא להפגין קור רוח ולהראות את הצד שלך שמגובה בשלל עובדות, ואז להראות את הצד הדתי שמגובה ב.... אממממ כלום חח.

אף אחד לא ירצה להיות לא רציונלי (כל בן אדם מחשיב עצמו לטיפוס הגיוני שעובד עם "עובדות"), ברגע שתראה לאבא שלך שאתה פשוט הולך עם הצד של העובדות ושאתה עדיין נשאר אתה, שום דבר באישיות שלך לא שונה מכיוון שאתה אתאיסט אני מאמין שהוא יקבל את זה, לא יאהב את זה, אבל יקבל את זה (תשתדל לבינתיים לכבד את הדת ולא לצאת בהתבטאויות חריפות מדי).

בקשר לאחותך, אין ממש מה לעשות בנידון, כל עוד היא לא קובעת לך מה לעשות בחיים- שתחיה איך שבא לה, גם תגיד לה שאולי היא לא כל כך בקיאה בדת אם היא מרשה לעצמה לקלל (וזה לא "הוכח תוכיח את עמיתך", אלא לשון הרע, דבר שאסור ביהדות, דרך אגב גם נאמר באותו משפט: "לא תשנא את אחיך בלבבך"- אז כדאי לה ללמוד קצת יותר על היהדות)....

אם הקור רוח לא עובד, לדעתי תעבור לארטילריה כבדה, הפרכה טוטלית של רוב עמודי התווך של הדת (הרשת מלאה בדברים כאלו), אפילו תבקש ללכת להתעמת עם רבנים (אם תוכיח שהם לא יודעים כלום- זה בכלל יהיה מעולה ).

אל תדאג, הכל יסתדר אם תפעל נכון, ואני מאוד מקווה שבדרכי שלום.

בקשר ל "לחסום לך את הגישה לאינטרנט"- פה זה לא איראן, תסביר לו שוב שאקט כזה דווקא לא מוציא את הדת טוב.

בהצלחה.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    היי, המקרה שלך לצערי הרב לא חדש, אנשים נוטים להגזים בתגובתם (בדיוק מה שעשו לך) למראה חריגה כלשהי מהנורמה החברתית.

הדרך שלך להילחם בזה (לדעתי כן) היא להפגין קור רוח ולהראות את הצד שלך שמגובה בשלל עובדות, ואז להראות את הצד הדתי שמגובה ב.... אממממ כלום חח.

אף אחד לא ירצה להיות לא רציונלי (כל בן אדם מחשיב עצמו לטיפוס הגיוני שעובד עם "עובדות"), ברגע שתראה לאבא שלך שאתה פשוט הולך עם הצד של העובדות ושאתה עדיין נשאר אתה, שום דבר באישיות שלך לא שונה מכיוון שאתה אתאיסט אני מאמין שהוא יקבל את זה, לא יאהב את זה, אבל יקבל את זה (תשתדל לבינתיים לכבד את הדת ולא לצאת בהתבטאויות חריפות מדי).

בקשר לאחותך, אין ממש מה לעשות בנידון, כל עוד היא לא קובעת לך מה לעשות בחיים- שתחיה איך שבא לה, גם תגיד לה שאולי היא לא כל כך בקיאה בדת אם היא מרשה לעצמה לקלל (וזה לא "הוכח תוכיח את עמיתך", אלא לשון הרע, דבר שאסור ביהדות, דרך אגב גם נאמר באותו משפט: "לא תשנא את אחיך בלבבך"- אז כדאי לה ללמוד קצת יותר על היהדות)....

אם הקור רוח לא עובד, לדעתי תעבור לארטילריה כבדה, הפרכה טוטלית של רוב עמודי התווך של הדת (הרשת מלאה בדברים כאלו), אפילו תבקש ללכת להתעמת עם רבנים (אם תוכיח שהם לא יודעים כלום- זה בכלל יהיה מעולה ).

אל תדאג, הכל יסתדר אם תפעל נכון, ואני מאוד מקווה שבדרכי שלום.

בקשר ל "לחסום לך את הגישה לאינטרנט"- פה זה לא איראן, תסביר לו שוב שאקט כזה דווקא לא מוציא את הדת טוב.

בהצלחה.
    תודה רבה : )
    כן אני פשוט אתנהג בקור רוח כעת אמא שלי אמרה לאבא שלי למה אתה צועק עליו אם הוא רוצה זכותו המלאה אפילו ללכת לרב ולנסות להתווכח או ללמוד ונראה אין פה מה להפסיד.
    חוץ מיזה בקשר לאינטרנט אני פשוט אומר לו שהוא צודק ואמא שלי אומרת לו שהיא תשגיח עלי והוא כנראה ירגע ..
    ואחותי נראה לי שהיא אפילו הבינה שיש משו קצת מוזר בדת שלה והקטע שהיא קצת אטומה והשפה שלה לא נקייה בלי קשר ביום ביום.(היא לא צדיקה גדולה) לעשות רוח ולשמור שבת היא יודעת אבל בשאר הדברים.. קצת צולע..
    נערך לאחרונה על ידי המאמין; 09-04-2011 בשעה 19:07.

משתמש ותיק האוואטר של Mslipknot
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    67
    נקודות
    1
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Atheist Peace

פשוט נורא...
    אבא שלי קיבל את זה שאני אתאיסט בצורה הרבה יותר קלה.
    אבל הוא התחיל להגיד לי,שאני רוצה להיות אחר וכאלה...
    בקיצור,הם לא מבינים שהדת לא צריכה להיות קשורה לעם.
    אבא שלי בכלל לא פעל,אמר שיש לי דעה ושהוא מכבד את זה...
    אח שלי?הוא בכלל לא הגיב...הוא גם אתאיסט.
    אמא שלי היא בעצם באה אחרי אבא שלי,והתגיירה רק בגלל אבא שלי...אז בשבילי אין לה דעה.
    )לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
    LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
    LokomotivKid
    http://9gag.com/icecreamman?success=1
    קישוריית המדריכים של Mslipknot

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

שמע אם הבן שלי היה אומר לי משהו כזה, ברור שהייתי מתבאס והייתי מנסה לשכנע אותו חזרה, אבל בטח לא הייתי צועק עליו או "מעניש" אותו על הבחירות שהוא עושה.
    גם לנתק קשר או דברים בסגנון הם דברים שלא היו עוברים לי בראש בכלל
    הייתי מתבאס הרבה יותר לגלות שהבן שלי הומו ולא יהיו לי ממנו נכדים מאשר אם הייתי מגלה שהוא לא מאמין, לשם השוואה.

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    שמע אם הבן שלי היה אומר לי משהו כזה, ברור שהייתי מתבאס והייתי מנסה לשכנע אותו חזרה, אבל בטח לא הייתי צועק עליו או "מעניש" אותו על הבחירות שהוא עושה.
    הייתי מתבאס הרבה יותר לגלות שהבן שלי הומו ולא יהיו לי ממנו נכדים מאשר אם הייתי מגלה שהוא לא מאמין, לשם השוואה.
    חחחחח למה לא יהיו נכדים? אימוץ
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    בסדר אתה דתי פוסט מודרני,
    אבא שלו זה גבר מבוגר בשנות השישים לחייו, דינוזאור.
    אי אפשר להשוות בינכם.

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    בסדר אתה דתי פוסט מודרני,
    אבא שלו זה גבר מבוגר בשנות השישים לחייו, דינוזאור.
    אי אפשר להשוות בינכם.
    חחחח תודה על כל המחמאות לאבא שלי - הוא חזר מהעבודה לפני 3 שעות והוא דיבר איתי.
    לא האמנתי אבל הוא פשוט בא וביקש סליחה ואמר לי שזה לא משנה במה אני יבחר והוא מצטער שהוא התבטא כמ ושהוא התבטא ושהוא אוהב אותי אותי..
    אחרי הכל משפחה : )

ואופיר מצטער שלא חזרתי למסן פשוט לא יכולתי להשתמש במחשב לשעתיים.
    בכל מקרה תמשיך להסביר לי מחר : )

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

יוסי, זה לא להאמין כמה אתה דבק בדרכך, ותעשה הכל כדי לגרום לאנשים לחשוב כמוך, אפילו שהרעיון שלך רק מחריף את המצב.
    למעשה הבעיה העיקרית שלו זה חוסר הדיון הנכון בבית, והראיה לכך היא אמא שלו - האיש ההגיוני והחושב.
    הוא בא לאבא שלו בכיוון של מלחמה, יש לי דעה וזהו, מה שמתנגש באחת עם הדרך של אבא שלו, ורק יוצר מחסום.
    הסיפור צריך להראות אחרת - אבא, אני רוצה שנדון בנושא ברוגע, וכך, מתוך מחשבה מושכלת, ניגש להחלטה.

בדיוק לכן אני גם מבין את זה שהוא חזר מהעבודה וביקש סליחה, כי יצרת התקלות במקום ליצור הדברות.

שבו, תלבנו את הנושא כראוי, וכף, כל מה שתעשה יהיה מוסכם ומתוך שלווה משפחתית.

בהצלחה חבר

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:32.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect