|
|
חחחח הדבר הכי עצוב זה שכשמישהו שואל פה שאלה פשוטה, האנשים פה ש״מייצגים את הדת״ לא יכולים לענות עליה, ואח שלי בכיתה א׳ כן יכול.
בפעם הראשונה שה׳ התייחס למישהו כמו למה שנקרא היום ״יהודי״ ופעם ״עברי״ היה אברהם אבינו. (״אברהם העברי״)
מי שפתח ספר בראשית וקרא אותו פעם אחת, יודע שהסיבה לכך היא שלא ה׳ מצא את אברהם, אלא אברהם הוא היה הראשון שעזב את כל העבודה זרה בעולם ועבר להאמין ביישות אלוהית.
רק אחרי זה, ה׳ נגלה אליו והיה את ברית בין הבתרים וכו.
ככה שהתשובה הכי פשוטה היא שאחרי המבול, מתו נח ומשפחתו, האמונה בה׳ לא הייתה קיימת בעולם, ואברהם בגלל ה״יוזמה״ שלו, זכה להתגלות אלוקית ולהיות מאבותיו של העם הנבחר.
נערך לאחרונה על ידי Daniel; 17-04-2011 בשעה 09:32.
וגם הדור שלפני המבול רק הדרדר, אז ברור שלא משם יבוא העם הנבחר, אלא אחרי שהאנושות עוד הפעם תהיה רבה, אז הוא יבחר במשהו שיהיה הנבחר.
חהחהחחהחהחהחהחחהחהחחהחה
"בכיוון המשנה" חחחחחחח.
המשנה נכתבה על ידי רבנים,שם אתה לא תמצא אמת.
"ואם היקום לא מסתיים,אז הגיוני לומר שה' הוא נצחי!"
חחחחחחחחחחח,מאיפה הוצאת את זה שה' הוא נצחי???
היקום ענק אך הוא כנראה נגמר,פשוט אנחנו לא יכולים לחקור את היקום למרחק ענקי.
-----------------
מה התרוצים שלכם?
המבול?לא העם הנבחר?
סיפור תיבת נוח הוא הדבר הכי לא הגיוני ששמעתי בחיי.:
---
העם הנבחר.
אתה אומר לי שאברהם הוא היה הנבחר,הוא הרי אחרי זה משך אחריו את אחיו "הלא נבחר" שהיה בעצם מהעם שהאמין בפסלים.
אז מה ההיגיון פה???
אבל רגע,אם אנחנו העם הנבחר...
יש אצלנו גיור,אנחנו הופכים אנשים שמאמינים במשהו אחר,ליהודים.
זה רק מוכיח כמה העם הנבחר,הוא לא העם הנבחר.
)לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
LokomotivKid
http://9gag.com/icecreamman?success=1
קישוריית המדריכים של Mslipknot
כל הזמן אני מסביר שדווקא בזכות הידע המודרני אנחנו מבינים שלא הכל אנחנו יודעים - הנה אתה מביא ראיה.
שהגדרתי 'עם נבחר' התכוונתי לאחרי מתן תורה.
וכאילו שדיברתי לקיר, אתה מוציא את המושג 'העם הנבחר' מהקשרו.
ההגדרה שלנו כעם נבחר נותנת לנו מחוייבות לקיום תורה ומצוות ולהיות אור לגויים.
ואגב, אי אפשר להביא שום הוכחה שאנחנו לא העם הנבחר. כי אתה מאמין במושג, אתה מאמין בכולו.
פסח כשר ושמח!![]()
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
אופיר אתה חייב להבין שאתה לא יכול לעזור למי שלא רוצה לעזור לעצמו.
LokomotivKid
גזעני עאלק.
א. גזעני זה לא תמיד משהו רע, זה שהיטלר היה גזען פאנטי, לא אומר שכל "גזען" הוא כזה, למשל, המצב בארץ פה והיום, מה אתה חושב שיותר מתאים, גישה ליברלית כלפי הערבים ששוחטים תינוקות, ולתת להם סיותות שיחשבו בתור בתי כלא, ולתת להם להתרבות פה ולהפוך יום אחד לרוב, ולהשמיד אותנו, או, שנשים ... על המושג המערבי הזה שנקרא "להתגזען" (שאגב, המצב שלהם לא מי יודע מה טוב, המוסלמים משטלתים עליהם), ונחרים את הערבים ונלחם בהם, ותמורת זאת, נקבל חיים? מה את בוחר, חיים או "נאורות"? משום מה יש לי תחושה שתבחר ב"נאורות"
ב. תשמע, עם נבחר זה עובד ככה, תעשה מה שה' אומר לך לעשות, תקבל יותר מכולם, לא תעשה, תענש יותר מכולם, זה יותר כמו אח בכור ואחים קטנים, הבכור יקבל קצת יותר בירושה, אבל, יש עליו יותר אחריות מכולם. חוץ מזה, מזה, מה אנחנו פה בעולם ליברלי או משהו שכולם צריכים להיות שווים פה או משהו, נראה לי שכבר ראינו מספיק מזה בברית המועצות.
נערך לאחרונה על ידי דוד 3; 20-04-2011 בשעה 17:20.
אוייש, למה אני צריך לחזור כבר בפעם המי יודע מה על דבריי?
ההגיון שלך אומר לא להאמין ואין לך שום הוכחה, אז מה בעצם אתה רוצה להגיד?
כל אחד יכול אולי ללכת אחרי גחמותיו, אבל אין צורך להשמיע אותם בדיון כל עוד אין להם אסמכתא ובסיס כלשהו.
אני יגיד בפעם השלישית - 'העם הנבחר' משמעותו שעלינו להוות דוגמא, וזו מחיבות מאוד גדולה.
גזענות? אולי גזענות עצמית.
ואגב, מה גזעני בזה שאלוקים נגלה לפנינו? אולי תתן לו גם סדר יום?
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
שום דבר לא מוכח.
אין הוכחה לזה שערפדים לא קיימים,אין הכוחה לזה שחייזרים לא קיימים,אין הוכחה שישו לא הלך על המים,אין הוכחה שהמיתולוגיה היוונית אינה נכונה.
לנו יש תאוריה,שמורכבת מהמון המון המון עובדות.
אתה יכול להמשיך להאמין,ולנחם את עצמך בזה שאין הוכחות.
אתה יודע,לך אין בכלל הוכחות וגם אין לך אפילו תאוריות.
---
אתם בעצם מפרידים את עצמכם מהאחרים,
המיוחדים,שצריכים להוות דוגמא.
החכמים.
LokomotivKid
מה לעשות שהיוצר שלך בחר בך בשביל להוות דוגמא לאחרים, ולא שאנחנו ניסחף אחרי האחרים?
אגב, מי ההזוי שמנסה להוכיח שאין חייזרים, אתה בעצם מודה בזה שה' הוא הגיוני בכך שאתה משווה אותו לחייזרים (ויש כאלו).
ועוד הפעם, היהדות יותר הגיונית מהמיתולוגיה, נמצאו לה גם יותר הוכחות, לגבי הערפדים, לך תדע אם לא היה או יהיה משהו כזה, לגבי זה שישו הלך על המים, הומצא 300 שנה אחרי שמת, ישו היה יהודי מן השורה, אפילו מטיף לשמירת מצוות, הוא לא התיימר להיות משיח, ובמיוחד לא טען שהוא אל (בן של אל זה בעצם אל), הוא בסך הכל התנגד למנהיגות הרוחנית פה, והתומכים שלו פשוט העריצו אותו, וכשהיהודים לא רצו לקבל אותו (זה מובן למה לא, משהו שמתנגד לשליטה הרוחנית (הכהן הגדול וכו'), לא אמור להתקבל בידיים פתוחות במילים מעודנות), הם פשוט לא ידעו את עצמם מרוב צער, אז אחרי 300 שנה, המציאו לו כל מיני ניסים שעשה, שכמובן היו אמורים למשוך הרבה תשומת לב, ולגרום לכך שהוא יהיה בן אדם ידוע ואף מוערץ בתקופתו, אבל מה, אף אחד לא שמע שהחיה מתים (ראו לדוגמא יוסף בן-מתיתהו, סרק את התקופה הזאתי לאורך לרוחב ולעומק, אבל מה, הוא לא הזכיר ולא פעם אחת את ישו, מה שמצביע על כך שהיה בסך הכל עוד יהודי שהתנגד לשלטון הרוחני), כך שהוא בסך הכל יהודי דתי, שלא מי יודע שמח אם היה מגלה שהפך לאל (אם כבר לא יודע, נשמתו ליתר דיוק).