כבר הרבה זמן שאני רואה כאן אשכולות עם שאלות על יום סיירות ויחידות מובחרות, אז הגיע הזמן שיהיה אשכול שמרכז הכל.
(ובכלל, יש תחרות שמתנהלת אז זה נתן לי בדיוק את המוטיבציה שהייתי צריך)
יום סיירות - מה זה?
יום הסיירות הוא יום מרוכז שאליו מגיעים מלש"בים (מלש"ב = מועמד לשירות בטחון) רבים מכל רחבי הארץ. יום הסיירות נערך פעמיים בשנה, בהפרשים של 6 חודשים בין אחד לשני.
יום הסיירות מיועד לבעלי כושר קרבי גבוה, פרופיל 82 ומעלה ללא סעיפים פוסלים (יש חריגים), וקב"א 52 ומעלה.
למה לי להגיע ליום סיירות?
יום סיירות מיועד לאנשים שרוצים להגיע לסיירות וליחידות הקרביות המובחרות של צה"ל.
דרך יום הסיירות ניתן לקבל זימון למיונים לאחת או יותר מהיחידות הבאות - סיירת מטכ"ל, שייטת 13, חובלים.
כמובן שהרוב לא מקבלים זימונים לאף אחת מהיחידות האלה.
במידה והגעתם לאחד מהמיונים ליחידות, ועברתם, אתם תקבלו זימון לגיבוש.
כל הגיבושים של סיירת מטכ"ל, ש' 13, וחובלים הם ארבעה ימים, וכוללים מבחני מנהיגות, דינמיקה קבוצתית, כושר גופני וחוסן נפשי. בגיבושים של חיל הים משולבים גם תרגילי ים ובריכה.
אלו שעברו את גיבוש מטכ"ל בהצלחה, זכאים לראיון וגיבוש ליחידת 669 או שלדג של חיל האוויר.
* במיון הראשוני של חובלים מתחלקים בסוף היום העוברים לשתי קבוצות - המיועדים לצוללות והמיועדים לחובלים. (שני גיבושים שונים אבל באותו אורך)
ואם לא עברתי את הגיבוש?
במידה וסיימתם את אחד הגיבושים ולא עברתם - אל דאגה, זה לא הסוף.
הנופלים מגיבוש לשייטת 13 זכאים לקבלת ראיון לצוללות ולגיבוש.
אלו שנפלו מגיבוש מטכ"ל זכאים לראיון וגיבוש ליחידת אגוז או מגלן.
מלש"בים שנפלו מגיבוש חובלים זכאים לראיון לסטי"לים ללא גיבוש (בנים), וראיון וגיבוש ליחידת סנפיר של חיל הים (בנות).
הנופלים מגיבושי מגלן ואגוז (במידה וסיימו) יהיו זכאים לראיון וגיבוש לדובדבן/צנחנים.
בסוף גיבוש זה חלק מהעוברים ייועדו ליחידת דובדבן,חלק ייועדו לצנחנים, והשאר ילכו בידיים ריקות.
אם לא קיבלתי כלום?
צר לי, אבל אתם חוזרים הביתה בידיים ריקות.
יתרון אחד הוא שעכשיו אתם עלולים לקבל זימון לאחת מהיחידות המאתרות, שלא ניתן להגיע אליהן ע"י בקשה.
מניסיון וידע, אחת היחידות שמאתרות מלש"בים שנפלו מיום הסיירות היא יחידה 504. (יחידה מסווגת, אין לי מידע עליה)
איך אני אעבור את הכל?
אין נוסחה מדוייקת, בסופו של דבר כל המיונים מטרתם לבדוק את אופייכם האמיתי. בין אם תסתירו, או תתנהגו כמישהו שאתם לא - בסופו של דבר זה יתגלה בלי שתשימו לב.
כמה טיפים ליום הסיירות ולגיבושים באופן כללי:
- כמו שאמרתי, תהיו אמיתיים. No bullshit.
- אל תהיו יותר מדי נחמדים. נכון, לעזור לחברים זה טוב אבל יש גיבושים שזה מתקבל באופן חיובי, ויש גיבושים שזה מתקבל באופן שלילי. (בחובלים לדוגמה זה מתקבל באופן שלילי, מנסיון אישי)
- תהיו בני אדם.
- תהיו מובילים. תהיו מנהיגים. שוב, אם זה נמצא בכם זה יגיע מעצמו, מה שמחזיר אותי לטיפ הראשון.
מודל הגיבושים ביום סיירות
* שימו לב, אני לא יודע עד כמה זה מעודכן. תודה לויקיפדיה.
אני מקווה שזה הבהיר כמה דברים, ובהצלחה לנבחנים!
שאלות, הערות, הארות, טענות - בתגובות או בפרטי.
![]()

ציטוט ההודעה