קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [תמונות] איזה רשע מרושע! הוא מבקש לשתות והולך להשתין! (אני הכנתי!)
    על ידי Scofield בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 18-02-2012, 23:31
  2. תגובות: 41
    הודעה אחרונה: 22-03-2011, 21:33
  3. אני רשע
    על ידי SoL בפורום Travian
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 22-08-2009, 12:44
  4. מי מי מי יודע מי אני(((:
    על ידי techno barzel בפורום דיבורים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 11-01-2006, 14:20
  5. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 02-09-2005, 22:31
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

אני רשע ?

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

ברירת מחדל אני רשע ?

הפוסט נכתב ע''י אוריה בן ניסן מצוות אתר חופש

סמל אתר חופש

רשע, מה הוא אומר -- "מה העבודה הזאת, לכם" (שמות יב,כו)
    כדי שרעיון נשגב ישרוד, חייב הרעיון להיות עליון לאדם:

ה______ הוא הרעיון החשוב ביותר, על כן לא יכולים להיות אדם או קבוצה או עם מעל ה______.
    מכיוון שכך, כל אדם חייב להקדיש את עצמו ל______.

המילה החסרה היא 'אלוהים'? ואולי שם של דיקטטורה כלשהי? כך או כך המסקנה דומה.

הרעיון (אלוהים, קומוניזם, פאשיזם) מעל האדם, ואין האדם יכול להוות איום על הרעיון. דרכי הפיתרון הן שונות: סקילה, תאי גזים, מלחמת מצווה, ק.ג.ב, רק תבחרו. אבל המסקנה אחת היא: כדי שהרעיון ישרוד הוא חייב להיות עליון לאדם.

שכן מעטים מאד הם אלה שהרגו למען עצמם - והם בבתי כלא. אבל למען הרעיון? למען הרעיון תתרגש עד דמעות אם אוהבת שבנה הרך סיים הכשרה צבאית ויאחז כלי הרג ביד, מוכן לקרב.

תוציא את הרעיון מהמשוואה ומה נשאר מהסכסוך? כלום.

ומה אם נחליט שאין אף רעיון עליון לאדם? מה נעשה אז? מוזיקה? אהבה? גלישה בים? כנראה שזה משעמם מדי. מלחמות עדיפות.

ובינתיים, כל אחד שיוציא את עצמו מהמשוואה הבסיסית של "אומרים שזה אלוהים אז אל תתווכח", ויעז לשאול שאלה מאיימת על רעיונות עליונים כמו: "מה העבודה הזאת לכם?" - ייקרא "רשע".

אז אני רשע.

יחד עם גנדי, דארווין, גלילאו וכל הרשעים האחרים שהעזו לשאול.
    --------
    מכאן זה אני כותב
    אז אני רשע ומי אתה?
    מה דעתכם על הפוסט, מסכימים או לא?

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי legalize צפיה בהודעה
    הפוסט נכתב ע''י אוריה בן ניסן מצוות אתר חופש

סמל אתר חופש

רשע, מה הוא אומר -- "מה העבודה הזאת, לכם" (שמות יב,כו)
    כדי שרעיון נשגב ישרוד, חייב הרעיון להיות עליון לאדם:

ה______ הוא הרעיון החשוב ביותר, על כן לא יכולים להיות אדם או קבוצה או עם מעל ה______.
    מכיוון שכך, כל אדם חייב להקדיש את עצמו ל______.

המילה החסרה היא 'אלוהים'? ואולי שם של דיקטטורה כלשהי? כך או כך המסקנה דומה.

הרעיון (אלוהים, קומוניזם, פאשיזם) מעל האדם, ואין האדם יכול להוות איום על הרעיון. דרכי הפיתרון הן שונות: סקילה, תאי גזים, מלחמת מצווה, ק.ג.ב, רק תבחרו. אבל המסקנה אחת היא: כדי שהרעיון ישרוד הוא חייב להיות עליון לאדם.

שכן מעטים מאד הם אלה שהרגו למען עצמם - והם בבתי כלא. אבל למען הרעיון? למען הרעיון תתרגש עד דמעות אם אוהבת שבנה הרך סיים הכשרה צבאית ויאחז כלי הרג ביד, מוכן לקרב.

תוציא את הרעיון מהמשוואה ומה נשאר מהסכסוך? כלום.

ומה אם נחליט שאין אף רעיון עליון לאדם? מה נעשה אז? מוזיקה? אהבה? גלישה בים? כנראה שזה משעמם מדי. מלחמות עדיפות.

ובינתיים, כל אחד שיוציא את עצמו מהמשוואה הבסיסית של "אומרים שזה אלוהים אז אל תתווכח", ויעז לשאול שאלה מאיימת על רעיונות עליונים כמו: "מה העבודה הזאת לכם?" - ייקרא "רשע".

אז אני רשע.

יחד עם גנדי, דארווין, גלילאו וכל הרשעים האחרים שהעזו לשאול.
    --------
    מכאן זה אני כותב
    אז אני רשע ומי אתה?
    מה דעתכם על הפוסט, מסכימים או לא?
    אחד הכללים המנחים את הפילוסופים של היהדות מנוסח היטב בידי יש"ר מקנדיא: "השכל נתן הבורא והתורה נתן הבורא, ואי אפשר שיסתור הבורא את עצמו", ('נובלות חכמה' ליש"ר מקנדיא עמ' ו'). וכן: "חלילה לאל להיות דבר התורה סותר דבר הנראה עין בעין או דבר שהוכח במופת שכלי". (ספר הכוזרי א סו).
    אין ביהדות משפט הכולל את הצירוף "אסור לחשוב ש..", מכיון שאם האדם חושב - כלומר שכלו מגיע למסקנה פלונית - אין כאן ענין של איסור או היתר, אלא זו עובדה שכך שכלו מבין, והאיסור אינו יכול לשנות את ההכרה.

עריכה:

בנוגע לקישור הנושא ל"רשע" מההגדה:
    מילת המפתח היא: סובלנות.
    מקובל לחשוב שסובלנות פירושה: היכולת לקבל את השוני של האחר, להבין כי על אף השוני, על אף הדעות השונות, עדיין הוא אדם על כל זכויותיו המשתמעות מכך.
    אבל לא, לדעתי זה עדיין אינה סובלנות.
    סובלנות היא היכולת העקרונית לקבל את דעתו של האחר, היכולת להשתכנע ממנו לגמרי, והפתיחות לקבל את דעתו כנכונה, אמתית ותקפה.

רשע מה הוא אומר?
    מה העבודה הזאת לכם?!
    על מה נקהה את שיניו? על כך שהוא שואל כי ברצונו לדעת ולהבין? לא ולא! אין בכך כל רע. אף החכם אומר: "מה העדות והחוקים והמשפטים אשר ציוה ה' אלוהינו אתכם?"
    מה נשתנה החכם מן הרשע, אליבא דאתר חופש???

ההסבר האמתי הוא, כמו שאומר מחבר ההגדה עצמו: "כיון שהוציא את עצמו מן הכלל"
    מה היא הוצאה זו?
    החכם גם כן שואל בעצם את אותה שאלה, אבל הוא פותח ואומר: "אשר ציוה ה' אלוהינו אתכם", מחד הוא אומר "אלוהינו" הוה אומר שהוא מכליל את עצמו עם הכלל, אך מאידך הוא אומר "אתכם" לכאורה הוצאה מן הכלל...
    החכם אינו הצדיק - היפוכו הטבעי של הרשע - כמו שמקובל לחשוב, החכם כמו הרשע גם כן אינו יודע ובא לשאול, אבל הוא אינו מוציא מכלל אפשרות את האפשרות כי לאחר שיסבירו ויבהירו לו את העניין הוא יקבל, יבין, וישתכנע, הוא אינו נוקט עמדה ברורה וסגורה לשינויים עוד לפני ששמע מה יש לצד השני להסביר.
    הרשע לעומתו, אומר: "מה העבודה הזאת לכם?" הרשע מתעניין אמנם, מה זאת ועל מה זאת, אבל הוא שואל בצורה שכל כולה אומרת זלזול, בצורה שנוקטת מראש כי אין מצב שהוא ישתכנע ויקבל את הדברים, הוא רק שואל כדי "להבין" אתכם...
    לאדם כזה אין צורך באמת להסביר מאומה.

עכשיו, גיא, תגיד אתה על עצמך: חכם או רשע???
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 27-04-2011 בשעה 17:05.

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    אחד הכללים המנחים את הפילוסופים של היהדות מנוסח היטב בידי יש"ר מקנדיא: "השכל נתן הבורא והתורה נתן הבורא, ואי אפשר שיסתור הבורא את עצמו", ('נובלות חכמה' ליש"ר מקנדיא עמ' ו'). וכן: "חלילה לאל להיות דבר התורה סותר דבר הנראה עין בעין או דבר שהוכח במופת שכלי". (ספר הכוזרי א סו).
    אין ביהדות משפט הכולל את הצירוף "אסור לחשוב ש..", מכיון שאם האדם חושב - כלומר שכלו מגיע למסקנה פלונית - אין כאן ענין של איסור או היתר, אלא זו עובדה שכך שכלו מבין, והאיסור אינו יכול לשנות את ההכרה.

עריכה:

בנוגע לקישור הנושא ל"רשע" מההגדה:
    מילת המפתח היא: סובלנות.
    מקובל לחשוב שסובלנות פירושה: היכולת לקבל את השוני של האחר, להבין כי על אף השוני, על אף הדעות השונות, עדיין הוא אדם על כל זכויותיו המשתמעות מכך.
    אבל לא, לדעתי זה עדיין אינה סובלנות.
    סובלנות היא היכולת העקרונית לקבל את דעתו של האחר, היכולת להשתכנע ממנו לגמרי, והפתיחות לקבל את דעתו כנכונה, אמתית ותקפה.

רשע מה הוא אומר?
    מה העבודה הזאת לכם?!
    על מה נקהה את שיניו? על כך שהוא שואל כי ברצונו לדעת ולהבין? לא ולא! אין בכך כל רע. אף החכם אומר: "מה העדות והחוקים והמשפטים אשר ציוה ה' אלוהינו אתכם?"
    מה נשתנה החכם מן הרשע, אליבא דאתר חופש???

ההסבר האמתי הוא, כמו שאומר מחבר ההגדה עצמו: "כיון שהוציא את עצמו מן הכלל"
    מה היא הוצאה זו?
    החכם גם כן שואל בעצם את אותה שאלה, אבל הוא פותח ואומר: "אשר ציוה ה' אלוהינו אתכם", מחד הוא אומר "אלוהינו" הוה אומר שהוא מכליל את עצמו עם הכלל, אך מאידך הוא אומר "אתכם" לכאורה הוצאה מן הכלל...
    החכם אינו הצדיק - היפוכו הטבעי של הרשע - כמו שמקובל לחשוב, החכם כמו הרשע גם כן אינו יודע ובא לשאול, אבל הוא אינו מוציא מכלל אפשרות את האפשרות כי לאחר שיסבירו ויבהירו לו את העניין הוא יקבל, יבין, וישתכנע, הוא אינו נוקט עמדה ברורה וסגורה לשינויים עוד לפני ששמע מה יש לצד השני להסביר.
    הרשע לעומתו, אומר: "מה העבודה הזאת לכם?" הרשע מתעניין אמנם, מה זאת ועל מה זאת, אבל הוא שואל בצורה שכל כולה אומרת זלזול, בצורה שנוקטת מראש כי אין מצב שהוא ישתכנע ויקבל את הדברים, הוא רק שואל כדי "להבין" אתכם...
    לאדם כזה אין צורך באמת להסביר מאומה.

עכשיו, גיא, תגיד אתה על עצמך: חכם או רשע???
    אהבתי את התגובה, לא ציפיתי ממך לפחות.
    בכל זאת לדעתי הופכים את הרשע לרשע רק משום שהוא מוציא את עצמו.
    דעה שונה בסה''כ לכן אני חושב שאני איפשהו באמצע.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי legalize צפיה בהודעה
    אהבתי את התגובה, לא ציפיתי ממך לפחות.
    בכל זאת לדעתי הופכים את הרשע לרשע רק משום שהוא מוציא את עצמו.
    דעה שונה בסה''כ לכן אני חושב שאני איפשהו באמצע.
    לא כל כך הבנתי עם איזה פרט שכתבתי אתה לא מסכים,
    אבל כמו שכתבתי "הוציא את עצמו מן הכלל" פירושו: הוצאה מוחלטת וסופית בלי קשר לתשובה שייענה על שאלתו,
    זה רשע זה!

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:40.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect