קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [כתבה] המתלוננת הסכימה: הסדר טיעון לארז אפרתי
    על ידי omerZ בפורום פוליטיקה וחדשות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 15-06-2010, 13:57
  2. [קונה]משהו שיכין לי פסקת טיעון כנסו...40 נק'
    על ידי Human בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 05-10-2007, 16:33
  3. עסקת טיעון לגנב הרכב שרצח את ענבל עמרם
    על ידי eminem בפורום פוליטיקה וחדשות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 31-10-2006, 13:48
נושא נעול
מציג תוצאות 1 עד 13 מתוך 13

טיעון הכוזרי

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ברירת מחדל טיעון הכוזרי

כידוע, אחד הטיעונים המרכזיים של רבי יהודה הלוי בספר הכוזרי הוא הטיעון על שרשרת המסירה,
    מסורת היהדות היא מסורת שנמסרה מאב לבנו, ואבות אינם משקרים לבניהם, ללא טעם וללא מטרה.
    טענה זו מוזכרת גם בדברי הרמב"ן בפירושו לתורה בכמה מקומות.
    הטענה הזאת מתייחסת כמובן בקשר למקוריותה של היהדות, מסורת אבות ישנה על יציאת מצרים, מעשי המדבר, והכי חשוב - על מתן תורה, שהוא בעצם המקור למקורה האלוהי של התורה.

בלי שום קשר לאמיתתה של התורה, אני פשוט לא מצליח לקלוט את הטענה הזאת:

אבא שלי לא סיפר לי שום סיפור על עלילות המשפחה בזמן מתן תורה. כך גם אצל כל חברי ומכרי. למעשה, לא שמעתי מעולם על מישהו שאבא שלו סיפר לו על עלילות המשפחה בזמן מתן תורה.
    בואו נשאל אתכם, האם למישהו מכם יש סיפור משפחתי באשר למתן תורה? מה בדיוק סיפר לכם אביכם? מה הסיפור המלא? באיזה צד של ההר עמדה המשפחה שלכם? מה היו שמות בני המשפחה באותו זמן? מה הם עשו במשך ארבעים היום שמשה היה למעלה? איפה הם היו בחטא העגל? אל תצטטו לי מהספר, אלא ספרו לי מה שסיפר לכם אביכם!

הנוסח בתורה הוא אחיד ונעדר מבט אישי: העובדה שכל הסיפורים הם לפי ספר מעידה שהסיפור לא עבר מאב לבן. כל מי שהיה בארץ בזמן הכרזת המדינה או האינתיפאדות השונות, יספר סיפור אחר, עם אלמנטים אישיים ומשפחתיים. באגדות עם - אין מבט אישי אלא סיפור אחד ואחיד...
    לא צריך להניח שמישהו בא ושכנע את כל העם בבת אחת, אף אחד לא "עבד" על עם שלם בסיפור שיקרי. מספיק להניח כי מדובר באגדת עם, שהתחילה ממעמד של אגדת עם וככל שנמתחו השנים והשתנתה המסורת כך היא קיבלה חשיבות גדולה יותר ויותר ולבסוף קיבלה משמעות של "אירוע היסטורי", גם אם זו לא אירעה מעולם. כמו שינויים בכל דבר מורכב בטבע, גם השינוי הזה היה איטי, והתרחש עקב בצד אגודל במשך מעל ל-1000 שנה עד שנחתם המקרא בגרסתו הנוכחית.

אדגיש:
    אני מדבר כאן רק ביחס לטיעון הזה, לא על עצם הדברים שעדיין אני חושב שהם אמתיים, אני רק מדבר על ההוכחה הספציפית הזאת!

2. קישורים ממומנים

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

אני אחזיר אותך לקטע הנוגע ללב שכתבתי זה מדגיש בדיוק את הנקודה הזאת.
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    נעבור לעיניין קצת יותר רלוונטי.
    אמונה גירדא היא רצון להכניס דימיון לתוך קופסא, אפשר לעשות מה שרוצים אפשר לדמיין ולהכניס לקופסא כל מה שמתקבל על דעת החוג המקורב ולקבוע כי הוא אמת, לגלגל הלאה ליצור מוסכמה חברתית לגבי הרעיון לגרום לו להיות ממשי ואמיתי בעבור חוג חיצוני יותר ולפני שמבינים, אותו רעיון דימיוני הופך לממשי עבור אוכלוסיה ודורות אחר כך לא ניתן להפריך אותו.. (יש לפחות 3 ניסויים על כך לאורך התקופה המודרנית שיהיה לי נחת וזמן אמיתי אני אביא אותם).
    הפחד שלנו בתור אינדיבידואלים תמיד ידחוף אותנו לכיוון רעיון קיבוצי ותמיד יעמיד לנו את הדימיון כמפלט למציאות..
    כשלא מבינים חוקרים ושאין איפה לחקור אז מדמיינים יוצרים מציאות עצמאית שתסביר את הנסתר שתתן משמעות לחוסר ההבנה משחקים עם המציאות עד שהיא מתאימה לאני מאמין שלי (אופס?) עד שהאידיאולוגיה שלי והאמת שלי משתלטים על האמת הגלובלית ואני מנצח את המציאות!
    זה התהליך הנפשי האמיתי שמתרחש בלב כל מאמין, כל אחד מאיתנו קם בבוקר עם שאלה אחת בראש מה שאני רואה בעיניים הוא אמיתי או שזה עדין חלק מהחלום שלי אני מרגיש או שאני מדמיין אני אמיתי או שמא אני דמיון של מישהו אחר, אני יכול להיות חלום ולהרגיש אמיתי אבל למה הכל ככה למה אנחנו קיימים חייב להיות לי בורא חייב להיות לי מישהו שחולם אותי חייב להיות מישהו ששולט על המחשבות שלי עצמי על מעשי מישהו ששופט אותי מישהו שבודק את צעדי מהנה להנה מישהו שמביט לתוך הכיס שלי לראות את הפרוטות שלי משתוללות לכאן או לכאן מישהו שיודע את מעשי לפני שהחלטתי לבצע אותם מישהו שעושה חשבון איתי בנפשי שלי או שמא שלו על כל מהלך שניראה לי או בעצם לו שגוי אחח הקונפליקט! אולי נכנע אולי נאמין אולי נהיה אחידים עם כולם הרי זה לא הגיוני לא לרצות להיות כמו כולם למה להיות חריג למה להיות שושן אדום בשלג?
    למה לבלוט למה להיות אנדיבידואל למה לרצות לחלום את החלומות של עצמי לעצמי למה לעקוב אחר מעשי שלי גרידא כדי להיות מודע לעצמי ובלבד לא כדי להיות לבן בשלג להיטמע, להישאר חלק מהתבנית, נכנעתי האמנתי!

אחרי הקטע האומנותי הקל הגיע הזמן לרצינות.
    הוכחות נערמות מיום ליום מביאות לסף דלתינו נאורות ואמת איאפשר להישאר כבולים לאמונות ישנות שהחזיקו את עצמם על זיז שערה כדי ליצור אחדות ונורמה אחידה בקרב אוכלוסיה אנחנו כטבענו כבני אנוש חייבים להיות דינאמים ולא נימוק ונעלם מהעולם כדי לפנות מקום לזן עולה אחר האמונה היא הסם שמחזיק אותנו בשיתוק עצמי בתוך תבנית לא הגיונית של עשה אל תעשה למען יהיה עתידתך מתחת פני האדמה טוב..
    אשכרה מחונכים לחיות כדי למות טוב.
    זאת אינה דרך חיים זה הוא שביל ישיר למוות לקום כל בוקר לתוך שיגרה מקובעת לתוך סלע מזהב מדומה חברי זאת אינה הדרך העולה אל ההגשמה העצמית זאת הדרך לתוך המערה החשוכה של חייכם לתוך חוסר אמונה עצמית (האמונה היחידה שחשובה) אתם מבצעים מעשים אלו כדי לרצות מישהו אחר, ולא את עצמיכם הסיפוק אותו אתם חשים מוכתב לכם מתוך אותו מעשה ולא מתוך מעמקי הרצון שלכם להתפתח להיות מוגשמים להיות פה ולא להעלם בשקיעת השמש.

שיהיה לכולנו חיים קצת יותר מלאים אנרגיה ומי יתן שיום אחד נקום לתוך עולם של אמונה עצמית ולא אמונה משתקת באל רוח רפאים שרק בודקת את כיסיינו עבור פרוטות
    נערך לאחרונה על ידי subwave; 03-06-2011 בשעה 15:46.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

זהו קטע מגניב לפורום יוצרים.

לפורום תאולוגיה ודתות, זוהי לא יותר מאשר השערה!

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

פעם ראשונה שאני שומע טיעון שבאמת מסביר למה טיעון ה"מאב לבן" שגוי
    אז תודה לך.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

א. תלוי באיזו משפחה אתה גדל, דתית מסורתית חילונית מאמינה או חילונית לא מאמינה, ולרוב, בשלוש האחרונות לא מספרים את זה, אבל אתה לא יודע אם במשפחות דתיות (לא כולן) לא מספרים את הסיפור. ב. יש את התנ"ך, למה צריך להעביר את זה הלאה עכשיו? ג. פעם באמת העבירו את זה מדור לדור, ויש גם היום דברים שמועברים אלפי שנים, כמו למשל, יש אנשים שיודעים שהם צאצאים של דוד המלך.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי דוד 3 צפיה בהודעה
    א. תלוי באיזו משפחה אתה גדל, דתית מסורתית חילונית מאמינה או חילונית לא מאמינה, ולרוב, בשלוש האחרונות לא מספרים את זה, אבל אתה לא יודע אם במשפחות דתיות (לא כולן) לא מספרים את הסיפור. ב. יש את התנ"ך, למה צריך להעביר את זה הלאה עכשיו? ג. פעם באמת העבירו את זה מדור לדור, ויש גם היום דברים שמועברים אלפי שנים, כמו למשל, יש אנשים שיודעים שהם צאצאים של דוד המלך.
    א. אני גדלתי במשפחה דתית, ולא, לא סיפרו לי סיפור "משפחתי" מתקופת מתן תורה.
    ב. אני לא מכיר אף אדם כזה.
    ג. ההעברה היא לא צורך, היא דבר שקורה מאליו, "סיפור משפחתי" כזה, לכן, אין קשר לזה שיש את התנ"ך.
    ד. מה היה פעם אין אנו יודעים, אבל אי אפשר גם להוכיח ממשהו שאולי היה פעם.

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי legalize צפיה בהודעה
    פעם ראשונה שאני שומע טיעון שבאמת מסביר למה טיעון ה"מאב לבן" שגוי
    אז תודה לך.
    אתה מנסה אולי בכוח למצוא פרכות, אבל זה כלל לא פורך את הטיעון,
    בעזרת ה', בשבוע הבא אני יעלה אשכול שידון במיוחדות שביהדות - "אתם ראיתם".

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    כידוע, אחד הטיעונים המרכזיים של רבי יהודה הלוי בספר הכוזרי הוא הטיעון על שרשרת המסירה,
    מסורת היהדות היא מסורת שנמסרה מאב לבנו, ואבות אינם משקרים לבניהם, ללא טעם וללא מטרה.
    טענה זו מוזכרת גם בדברי הרמב"ן בפירושו לתורה בכמה מקומות.
    הטענה הזאת מתייחסת כמובן בקשר למקוריותה של היהדות, מסורת אבות ישנה על יציאת מצרים, מעשי המדבר, והכי חשוב - על מתן תורה, שהוא בעצם המקור למקורה האלוהי של התורה.

בלי שום קשר לאמיתתה של התורה, אני פשוט לא מצליח לקלוט את הטענה הזאת:

אבא שלי לא סיפר לי שום סיפור על עלילות המשפחה בזמן מתן תורה. כך גם אצל כל חברי ומכרי. למעשה, לא שמעתי מעולם על מישהו שאבא שלו סיפר לו על עלילות המשפחה בזמן מתן תורה.
    בואו נשאל אתכם, האם למישהו מכם יש סיפור משפחתי באשר למתן תורה? מה בדיוק סיפר לכם אביכם? מה הסיפור המלא? באיזה צד של ההר עמדה המשפחה שלכם? מה היו שמות בני המשפחה באותו זמן? מה הם עשו במשך ארבעים היום שמשה היה למעלה? איפה הם היו בחטא העגל? אל תצטטו לי מהספר, אלא ספרו לי מה שסיפר לכם אביכם!

הנוסח בתורה הוא אחיד ונעדר מבט אישי: העובדה שכל הסיפורים הם לפי ספר מעידה שהסיפור לא עבר מאב לבן. כל מי שהיה בארץ בזמן הכרזת המדינה או האינתיפאדות השונות, יספר סיפור אחר, עם אלמנטים אישיים ומשפחתיים. באגדות עם - אין מבט אישי אלא סיפור אחד ואחיד...
    לא צריך להניח שמישהו בא ושכנע את כל העם בבת אחת, אף אחד לא "עבד" על עם שלם בסיפור שיקרי. מספיק להניח כי מדובר באגדת עם, שהתחילה ממעמד של אגדת עם וככל שנמתחו השנים והשתנתה המסורת כך היא קיבלה חשיבות גדולה יותר ויותר ולבסוף קיבלה משמעות של "אירוע היסטורי", גם אם זו לא אירעה מעולם. כמו שינויים בכל דבר מורכב בטבע, גם השינוי הזה היה איטי, והתרחש עקב בצד אגודל במשך מעל ל-1000 שנה עד שנחתם המקרא בגרסתו הנוכחית.

אדגיש:
    אני מדבר כאן רק ביחס לטיעון הזה, לא על עצם הדברים שעדיין אני חושב שהם אמתיים, אני רק מדבר על ההוכחה הספציפית הזאת!
    אבי ואביך כנראה לא הסטוריונים גדולים, אין ספק.
    בכלל, כל הקטע שלהם עם סיפורים לא משהו.

אבל את התורה אביך ירש מאביו, וכן הלאה - עד לאותם אנשים שהיו במעמד. כך שיש לנו הצמדות למקור אמין (באותה מידה של סיפור מאב לבן), אם כי חסר נימה אישית.
    בגמרא עוד תוכל למצוא חכמים שמעידים על סיפורים שהם קיבלו מאבותיהם ועברו מדור לדור, ובדיוק מסיבה זו נכתבה הגמרא.
    התורה שבעל פה דינה היה להשאר על פה, עד שראו חכמים את הצרות שבאות על ישראל, וחששו שמא תשכח תורה מישראל, והעלו את הכל על הכתב.
    נראה לך שבשואה, למשל, מישהו סיפר משהו לבן שלו? וכידוע, עם ישראל לא סבל מחוסר רדיפות...
    אין מה לומר, חכמים כיוונו נכון.

שבת שלום

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    אתה מנסה אולי בכוח למצוא פרכות, אבל זה כלל לא פורך את הטיעון,
    בעזרת ה', בשבוע הבא אני יעלה אשכול שידון במיוחדות שביהדות - "אתם ראיתם".

אבי ואביך כנראה לא הסטוריונים גדולים, אין ספק.
    בכלל, כל הקטע שלהם עם סיפורים לא משהו.

אבל את התורה אביך ירש מאביו, וכן הלאה - עד לאותם אנשים שהיו במעמד. כך שיש לנו הצמדות למקור אמין (באותה מידה של סיפור מאב לבן), אם כי חסר נימה אישית.
    בגמרא עוד תוכל למצוא חכמים שמעידים על סיפורים שהם קיבלו מאבותיהם ועברו מדור לדור, ובדיוק מסיבה זו נכתבה הגמרא.
    התורה שבעל פה דינה היה להשאר על פה, עד שראו חכמים את הצרות שבאות על ישראל, וחששו שמא תשכח תורה מישראל, והעלו את הכל על הכתב.
    נראה לך שבשואה, למשל, מישהו סיפר משהו לבן שלו? וכידוע, עם ישראל לא סבל מחוסר רדיפות...
    אין מה לומר, חכמים כיוונו נכון.

שבת שלום
    פה אני שומע בקיע מסוים בטיעון שלי:
    נכון שהסיפור שעבר מאב לבן, הוא נעדר נימה אישית, ובאמת לא עבר (לפחות אלינו) בתור "סיפור"
    אבל התורה עצמה, היותה ספר החוקים שלנו, כן עברה מדור לדור,
    זאת אומרת לא סיפורי התורה, אלא העובדה שהיא מערכת החוקים הבלתי מעורערת שלנו - עברה עד אלינו מדור לדור.

מקווה שהבנתי אותך נכון

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

השערה?
    למה השערה מה בדיוק נישמע פה לא מבוסס?

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

השערה?
    למה השערה מה בדיוק נישמע פה לא מבוסס?
    מבוסס, אבל לא מוכח,

ואני מדבר על התאוריה למה מביא אנשים להאמין.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

מבוסס, אבל לא מוכח,

ואני מדבר על התאוריה למה מביא אנשים להאמין.
    אוקי קיבלתי

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

פה אני שומע בקיע מסוים בטיעון שלי:
    נכון שהסיפור שעבר מאב לבן, הוא נעדר נימה אישית, ובאמת לא עבר (לפחות אלינו) בתור "סיפור"
    אבל התורה עצמה, היותה ספר החוקים שלנו, כן עברה מדור לדור,
    זאת אומרת לא סיפורי התורה, אלא העובדה שהיא מערכת החוקים הבלתי מעורערת שלנו - עברה עד אלינו מדור לדור.

מקווה שהבנתי אותך נכון
    כמעט,
    אבל אתה מחוייב באותה מידה להאמין בסיפורי התורה (אני לא הולך רחוק מדי - סיפורי התורה עצמה),
    שעברה מדור לדור, החל מהדור הראשון שראה את הסיפור.
    אחרת, קצת מסובך להאמין רק לחצי מהאמת.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    כמעט,
    אבל אתה מחוייב באותה מידה להאמין בסיפורי התורה (אני לא הולך רחוק מדי - סיפורי התורה עצמה),
    שעברה מדור לדור, החל מהדור הראשון שראה את הסיפור.
    אחרת, קצת מסובך להאמין רק לחצי מהאמת.
    אי אפשר לקחת את סיפורי התורה ברצינות,
    אתה לא באמת מצפה מאנשים להאמין לסיפורים שכאלה?

בכל זאת, עוד לא ראיתי מדען שביקש מאנשים להאמין בדבריו בלי שום הוכחה,
    רק "עדות". זה פשוט לא מקובל.

כי יש דבר שנקרא אמינות.
    התורה איבדה את אמינותה ברגע שדיברה על נחש מהלך ובריאת יקום ועולם בשעות ספורות.

One Shot - One Kill

נושא נעול

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:26.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect