שלום חברים,
אני לומד באיזה שהוא פרוייקט, להעשרה ולמידה יעילה . בקיצור, נתנו לנו שם כל מיני שיטות כמו שיטות זיכרון, שיטה להתכונן למבחנים, שיטה להתרכז וכ' .. . כמו כן, אנו לומדים שם כל מיני דברים וגלויים .
אז אני רוצה לשתף אתכם, בשיטה שלמדתי שם להתכונן למבחנים, שבעצם מתבססת על כמה שיטות לזיכרון .
אני אישית לא ניסיתי אותה (לא היו לי מבחנים מסוג היסטוריה , ספרות וכ'), אבל אני יודע שהיא עובדת .
השיטה תעזור מאד במקצועות שצריך לזכור בהם הרבה פרטים, כמו היסטוריה, מורשת, ביולוגיה, פיזיקה, תנ"ך וכ' .. .
לשיטה קוראים "השליף החוקי" .
* הקטע הבא כתוב בלשון זכר מתאמי נוחות בלבד, אך מובן שהוא מתאים לשני המינים כאחד . (תמיד רציתי להגיד את זה XD)
אז אני ממליץ להפוך את הסיכום לקודים (מילים) שרק אתה מבין, לדוגמה כתוב לך בסיכום : "בשנת 1948 דוד בן גוריון הכריז על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל " - אתה יכול לזכור את המספר 48 , או את השם בן גוריון . אבל הכי טוב, לזכור דברים שמדברים אליך או דברים מצחיקים, כלומר, אם כתוב לך את המשפט שכתבתי מלמעלה, אתה יכול לזכור "עמידת ראש" - כי בן גוריון עשה עמידת ראש , או שאתה יכול לזכור שם של עיר מצחיקה שתזכיר לך את מדינת ישראל ואז תזכר במשפט , או אפילו את השם של העיר שאתה גר בה, ואז המשפט מדבר אליך ברמה האישית. ככה תעשה כל פעם, אז שתצא לך רשימה של מילים כמו לדוגמה : בן גוריון, 49, 53, שוקולד - זה למשל סיכום שהמצאתי עכשיו להיסטוריה של העם היהודי (בן גוריון- מכריז העצמאות, 49- סיום מלחמת העצמאות, 53- מסמלת את שנת 1953 - לא זוכר מה קרה בה אם בכלל, אבל נגיד שהייתה שם עלייה של אנשים שחומי עור - וזה מוביל אותי למילה הבאה- שוקולד - צבעו חום בדיוק כמו הצבע של העולים בעלייה .
בקיצור, אחרי שיש לך את המילים, אתה רק צריך לזכור אותם .
יש כמה שיטות לזכור מילים (אני אכתוב כמה שיטות פה, ואפשר להשתמש בהם גם סתם ככה לזכור פרטים ולא דווקא לקראת מבחנים).
אז שיטה אחת- שיטת הסיפור- אתה מספר סיפור מהמילים האלה, רצוי שהסיפור יהיה מצחיק, הזוי, לא אמיתי או איזה שהוא זיכרון ילדות שלך . לדוגמה אני אספר לך סיפור מהמילים שכתבתי . "יום אחד, סתם אני רואה טלוויזיה, ובדיוק יש סדרה על דוד בן גוריון . אני מסתכל על הטלוויזיה, ופתאום, אני רואה שיש לו את המספר 49 על הראש. המספר מתחיל לרקוד לו על הראש . חשבתי לעצמי, איך הוא לא מתבייש להצטלם ככה מול כל האומה, כשמספר רוקד לו על הראש ! . העברתי לערוץ 53, ובדיוק היה פרסומת של שוקולד פרה (וזה ממשיך איך שאתה רוצה) ....
שיטה שנייה: שיטת המרצדס .
תדמיין לך מסלול שאתה אוהב ללכת בו, או מסלול שאתה הולך בו הרבה . אולי את המסלול ההליכה שלך מבית הספר, אולי את מסלול ההליכה שלך שאתה נוהג לעשות בו ספורט, אולי את הדרך לסבתא שלך וכ' ... . עכשיו, תבחר בערך 20 תחנות על המסלול, לדוגמה, אם בחרת את הדרך חזרה מבית הספר, אז תדמיין שאתה הולך בו והתחנת אוטובוס שליד הבית ספר היא התחנה הראשונה שלך , ואחריה, הכביש שאתה תמיד חוצה אותו ואתה שמח לחצות אותו כי הוא מסמל לך שנגמר סוף סוף יום הלימודים וכ', עד שיש לך משהו כמו 20 תחנות . אני מציע לך לרשום את המסלול, ולחזור עליו הרבה (טוב שיהיה לך מסלול קבוע כזה ! שאלו את האיש הטוב ביותר בעולם בזיכרון איך הוא זוכר ברמה כזאת- הוא אמר מה שכתבתי כאן על המסלול) . בסוף, תלביש על כל תחנה מילה . לדוגמה, על התחנת אוטובוס ליד הבית ספר- את המילה בן גוריון. את הכביש- המספר 49 וכ' , עד שאתה זוכר את המילים כשאתה מדמיין את עצמך הולך במסלול שבחרת, כאילו, תדמיין שאתה הולך במסלול וככה תראה אם אתה זוכר את כל המילים .
אחרי שזכרת את המילים - תגיע למבחן ואחרי שהמורה מחלקת את המבחנים, תבקש מהמורה דף טיוטה שתחתום עליו על מנת שתראה שזה לא שליפים שלך מהבית . על הדף, תדמיין לעצמך את הסיפור שהמצאת, או את עצמך הולך בדרך וככה תרשום את כל המילים שהוצאת מהטקסט על הדף.
הופ, תראה מה יש לך ביד !! דף "טיוטה" שבעצם כל הטקסט רשום עליו בקודים שרק אתה מבין
ולזה, קוראים, "השליף החוקי"
זה קצת הרבה עבודה, אבל זה לא נורא .
מה אתם חושבים ? אני ידוע שיש מצב שזה מוכר, אבל אני הבאתי את זה לפה למי שלא מכיר
אשמח לדעת אם זה עזר לכם מאד במבחנים .
בהצלחה לכולם

ציטוט ההודעה