קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 06-02-2014, 15:13
  2. תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 16-10-2005, 02:01
  3. איזה מאמן צריך לאמן את הנבחרת?
    על ידי FLaShBaCk בפורום כדורגל
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 08-10-2005, 15:16
  4. מי לדעתך יקח מאמן השנה ב-NBA?
    על ידי Big Man בפורום כדורסל
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 03-10-2005, 21:12
  5. דידי הררי:דידיה דה שאן מאמן בית"ר
    על ידי RoM בפורום כדורגל
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 02-10-2005, 06:20
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

השיטות והטקטיקות של מאמן הגנתי

מורחקים
    שם פרטי
    עדי
    לייקים
    0
    נקודות
    2
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    "חבר חבל שתהיה חסר

ברירת מחדל השיטות והטקטיקות של מאמן הגנתי

הותיקים שביניכם בפורום הזה אולי יזכרו שלא מזמן כתבתי כאן מדריך דומה על כיצד לשחק הגנתי ב-FM.
    אבל החלטתי עם המדריך הזה להיות יותר כללי ולכסות יותר נושאים ותחומים.

ראשית, אני מאד אוהב לשחק ולעשות שינויים קטנים בטקטיקות שלי בהתאם ליריבה שלי.
    חלק מהדברים שלי פה ידברו יותר אל אלה שמשחקים כמוני.
    יש את אלה שיוצרים טקטיקה אחת ודובקים בה בכל המצבים, זה סבבה אם זה עובד עבורכם אבל אולי תלמדו פחות דברים מהמדריך הזה.

כמישהו שהעדיף לשחק עם קבוצות צנועות בכמעט 10 השנים שלי של משחק בסימולציות אימון, התפתחתי למאמן די הגנתי.
    אני אוהב שהקבוצות שלי יהיו קומפקטיות, מאורגנות וקשות לפריצה יותר מהכל.
    בדיוק כמו בחיים האמיתיים, אם הקבוצה שלך היא לא מבין הטובות, יש לך סיכוי טוב יותר לא לספוג שער מאשר להבקיע אחד.
    להיות משעמם אך יעיל זו המטרה של המאמן ההגנתי והזהיר.
    ולסיכום, כמובן שניתן לשחק בצורה הזו גם עם קבוצות צמרת. הדוגמא הכי טובה למנג'ר שכזה הוא מוריניו.

הערה: אני משחק בגרסה האנגלית של המשחק אבל פה במדריך אני אשתמש במונחים בעברית, שחלקם תרגמתי בעצמי ואני לא יודע אם זה התרגום הנכון שמופיע בגרסה העברית.
    בכל אופן, אני מאמין שיהיה ניתן להבין למה בדיוק אני מתכוון.

השחקנים

השיטה
    הדבר הכי חשוב עם כל קבוצה זה להשיג שחקנים שיתאימו לשיטה שלכם.
    יש כל כך הרבה אנשים במשחק שפשוט קונים שחקנים טובים אבל לא מתחשבים בכיצד לשלב אותם בקבוצה, בשיטה.
    בעצם, להרבה מהם אין בכלל שיטה.
    לפעמים זה יכול לקחת מספרי חלוני העברות כדי להשיג את השחקנים המתאימים לכם, או שאתם יכולים ללכת על מהפך מהיר ולנסות לשנות את הסגל תוך שנה או פחות.
    אם לדוגמא אין לכם בקבוצה מרימי כדור טובים, זה לא יהיה כל כך חכם להשאיר בקבוצה חלוץ מטרה בשביל להכניס לרשת כדורי אוויר.
    זה משהו שתמיד חייבים לקחת בחשבון, תתאימו את הקבוצה לשיטה.

ההכנות והאימונים
    הדבר הראשון שאני עושה כשאני מתמנה למאמן של קבוצה זה קודם כל לעבור על התכונות של השחקנים שלי ולראות מי בתוכניות שלי ומי לא.
    מאלה שלא אני נפטר ואת אלה שכן אני מתחיל לעבוד איתם כדי להתאימם לשיטה שלי.
    לאחר שראיתי את נק' החוזקה והתורפה של כל שחקן אני מתחיל לעבוד איתו כדי שיעבוד בשיטה שלי, וזה מתחלק לשני דברים: מהלכים מועדפים (Player's preferred moves) ותחום האימון האישי (Individual training focus, הכוונה לסוג אחד של יכולת שהשחקן עובד עליו).
    אם לדוגמא יש לי חלוץ מטרה שאני רואה שיש לו יכולות טובות בנגיחה, כוח ומסירות, אני אבקש ממנו להתחיל לשחק עם הגב לשער. הוא יעבוד על זה (זה לוקח כמה חודשים) ואז או שהוא יצליח באימוניו ויתחיל לשחק עם הגב לשיער או שיכשל.
    אבל חלוץ מטרה זה גם חלוץ שנוגח ואני ארצה ווינגרים מהירים שיוכלו לעבור את השומר שלהם ולהרים לו כדור מהר.
    לדוגמא יש לי ווינגר והוא טוב בהרמות אבל הוא די איטי. אני אעבוד איתו בשני דרכים: ראשית, אני אבקש ממנו שיתחיל לכדרר לאורך הקו ולא לחדור פנימה (אם כבר יש לו את המהלך של לחדור פנימה, אז לבקש ממנו להפסיק לשחק ככה) ושנית, אני אבחור לעבוד איתו בתחום האימון האישי על המהירות כדי לשפר אותו בתחום הזה.
    לפעמים אני אפילו בונה לשחקן לו"ז אימונים מיוחד משלו, אבל זה קצת מסובך ואני לא ארחיב על זה כאן.
    קבוצה זה קולקטיב, זה מכונה שמורכבת מכמה ברגים. כולם צריכים להתאים אחד לשני ולשיטה.
    להכין קבוצה ושיטה מנצחת לוקח לפעמים זמן, לכן הקבוצות שלי בדרך כלל מגיעות לשיאן בעונה השנייה.
    בקשר למחליפים, בדרך כלל אתם רוצים שיהיה לכם מחליף שיהיה באותו סגנון של השחקן שאותו הוא המחליף. אבל זה לא מומלץ תמיד ולא לכולם, שכן זה חשוב לשמור על קצת גמישות טקטית.

מערך

מערכים עם חלוץ אחד צריכים להיות העדיפות הראשונה שלכם.
    היתרון הברור הוא שיש לכם ככה שחקן נוסף שמגן או תומך, ולעבות את הקישור זה חשוב עבור מאמן הגנתי.
    אין שום מערך שהוא הכי נכון אבל אני אישית אוהב להשתמש ב4-2-3-1 וב4-3-3\4-5-1.
    ניסיתי במקרים מסוימים לשחק עם 5-4-1 אבל זה לא כל כך התאים לי.
    אני כמעט ולא משחק עם 4-4-2 חוץ מבמקרים מאד מסוימים וגם שם בדרך כלל לחלוץ אחד יש לא מעט משימות הגנתיות כמו ללחוץ על ההגנה של היריב.

הכנה למשחק

הכנה למשחק זו אפשרות חדשה בFM 11. אני מניח שרובכם כבר יודעים במה מדובר.
    אני משתמש בה כך:
    הטקטיקה הראשונה היא ברירת המחדל שלי והיא כמובן הגנתית באופיה.
    הטקטיקה השנייה שלי היא גרסה קצת יותר התקפית של הראשונה. בדרך כלל הגישה שם היא פחות נוקשה ויש לשחקנים יותר חופש טקטי.
    הטקטיקה השלישית היא טקטיקת הבונקר שלי. טקטיקה שמטרתה לבוא לחלץ תיקו. אני לפעמים משתמש בה אם אני משחק בחוץ במשחק גביע, אם אני משחק נגד קבוצה חזקה בהרבה או אם המוראל בקבוצה נמוך ויותר מכל, אני מעדיף להימנע מהפסד כרגע.
    לאורך העונה הדגש הוא על מיקום הגנתי (Defensive positioning) ובקיץ לפני תחילת עונה הדגש הוא על גיבוש קבוצתי.

מימדי המגרש

בתחילת כל עונה, יש לכם אפשרות לקבוע את גודל המגרש. האפשרויות הם גודל מינימלי ומקסימלי.

גודל מינימלי
    אני חושב שזו האפשרות העדיפה עבור מאמן הגנתי.
    מגרש גדול יאפשר לקבוצות חזקות יותר לנצל את השטח הפנוי כדי לנצח אתכם.
    במגרש קטן יש פחות סכנה אם שחקן שלכם יגרר מהעמדה שלו כי יש פחות שטח ליריבה לנצל.

גודל מקסימלי
    אני מאמין שניתן וכדאי לשחק על גודל מקסימלי בשלושה תנאים:
    א. השחקנים שלי לא כל כך טובים בשליטה בכדור ובמסירות בצורה מספקת.
    ב. יש לי חלוץ מטרה שמסוגל לנצח קרבות אוויריים ויש לי ווינגרים מהירים יחסית.
    ג. לבלמים שלי יש מהירות ממוצעת בהשוואה לרמה בהם הם משחקים (על מנת שיוכלו להדביק חלוצים שברחו להם וליירט כדורי עומק).
    על מגרש גדול, צריך לשים דגש גדול יותר על הצורה של הקבוצה בגלל העובדה שהם יכולים לזוז מן העמדה שלהם וגם בגלל ששחקנים טובים באופן כללי באים לידי ביטוי כשיש להם הרבה שטח.

רולים ותפקידים לשחקנים

שוער
    רוב הפעמים הרול פה צריך להיות שוער סטנדרטי, כדי שהשוער לא יזוז קדימה מדי וישאיר את השער חשוף.
    אבל אם בהתקפה אתם מעדיפים לשחק עם אוריינטציה של החזקת כדור, אפשר לתת לו רול של Sweeper keeper עם הגנה או תמיכה (בהתאם לעד כמה אתם חושבים שהוא יוכל לתרום לכם בהתחלת התקפות)

מגנים
    אני חושב שאת התפקיד מגן התקפי (Wing back) צריך לתת רק כשמשחקים במערך שבו אין ממש ווינגר ולכן המגן צריך לשחק בשני עמדות.
    עדיין, ניתן לשחק עם הרול הזה אם אתם רוצים קצת יותר מחץ בכנפיים.
    אני עדיין ממליץ לתת לו רול של מגן רגיל (Full back) עם תפקיד אוטומטי.

בלמים
    אני הכי אוהב, וחושב שזה הכי יעיל כשצמד הבלמים משלים אחד את השני. כלומר, אחד מהם הוא סטופר (רץ קדימה וסוגר את השחקן היריב ומפריע להתקפה. צריך שיהיה טוב באגרסיביות ואומץ) והשני מכסה, קאבר (נסוג קצת לאחורה, ומטפל בכל כדור ושחקן שמצליחים לעבור את כל שאר ההגנה. צריך שיהיה טוב בראיית משחק ובמהירות).
    דוגמאות לצמד שכזה במציאות הם וידיץ' (סטופר) ופרדיננד (קאבר) של יונייטד ופויול (סטופר) ופיקה (קאבר) של בארסה.
    אם יש לכם צמד כזה שמסוגל לשחק ככה - מצויין.
    אם לא, צמד בלמים סטנדרטי יעבוד בסדר.
    בקשר לרולים, רוב הפעמים יש לתת להם רול של בלם רגיל אבל אם יש לכם בלם שטוב במסירות וביצירתיות, אפשר לתת לו רול של Ball playing defender כדי שיעזור בכך שיתחיל את השלב ההתקפי של הקבוצה. מנגד, אם יש לכם בלם שטוב רק למטרות הגנתיות ולא מרגיש בנוח עם הכדור, מומלץ לתת לו רול של בלם מוגבל (Limited defender) כדי שירחיק כדורים במהירות ולא יתמזמז איתם.

קשרים אחוריים
    אם יש לכם קשר אחורי גבוה, חזק ונוגח טוב אבל אין לו מהירות גבוהה, סיבולת גבוהה ושמירה טובה, אז מומלץ לתת לו רול של גרזן (Anchor man). דוגמאות לגרזנים הם מיקל, מהמדו דיארה וג'ילברטו סילבה.
    קשר אחורי עם סיבולת טובה, שמירה טובה ותיקול טוב, יקבל את הרול של קשר אחורי רגיל (תפקיד של הגנה או תמיכה בהתאם לעד כמה אתם חושבים שהוא יוכל לתרום בהתקפה).
    קשר אחורי שממש מצטיין במסירות ויצירתיות, כדאי לתת לו תפקיד של פליימייקר אחורי. דוגמאות לשחקנים כאלה הם אלונסו, קאריק ופירלו (תפקיד של הגנה או תמיכה בהתאם לעד כמה טוב הוא בבעיטות מרחוק).

קשרים מרכזיים
    קשר מרכזי סטנדרטי זה שחקן שאין לו תכונות מיוחדות והוא מין שחקן כללי שכזה.
    אחד הרולים שאני אוהב אצל קשר מרכזי זה בול ווינר. אלה שחקנים עם תיקול מצוין וסיבולת גבוהה (תפקיד של הגנה או תמיכה בהתאם לעד כמה אתם חושבים שהם יוכלו לתרום בהתקפה).
    קשר 50-50 או קשר רחבה אל רחבה זה קשר עם סיבולת מאד גבוהה ושיכול לתרום במידה שווה גם בהגנה וגם בהתקפה. כמו ששמו מרמז, זה שחקן שמשתמש בסיבולת שלו כדי לרוץ מרחבה אל רחבה ולתרום בשני חלקי המגרש. דוגמאות לשחקנים כאלה הם באלאק, אסיין ודיאבי.
    על הפליימייקר המתקדם אני ארחיב בעמדה הבאה.

קשרים התקפיים
    קודם כל, אני כמעט ולעולם לא משתמש פה ברול של חלוץ פנימי, חודר (Inside forward) או טרקוורטיסטה. מהסיבות שזה לא הגיוני לשים חלוץ פנימי באמצע וכי כמעט ואין שחקנים שמסוגלים לשחק כטרקוורטיסטה (עמדה מודרנית יחסית, מעין שלושה רבעים של חלוץ). דוגמא אחת לשחקן כזה זה טוטי.
    בדרך כלל בעמדה הזאת אני אוהב לתת רול של פליימייקר מתקדם, כזה שיושב ב"בור" (Hole) והתפקיד שלו כולל בעיקר להיות מרסס מסירות.
    לתת לו תפקיד של תמיכה אם הוא טוב יותר במסירות מאשר בסיומת (לדוגמא אוזיל) ותפקיד של התקפה אם הוא מסוגל לחדור לרחבה ולהבקיע בעצמו (אינייסטה למשל).
    יש גם את הרול של קשר תוקף, זה מאד דומה לפליימייקר מתקדם. ההבדל הוא שלקשר תוקף, לפי הסליידרים של המשחק, יש פחות חופש יצירתי, הוא בועט לעיתים תכופות יותר מרחוק, המסירות שלו ארוכות וישירות יותר ובכללי, הוא מחפש לחדור יותר לרחבה.

ווינגרים
    הווינגר הרגיל הסטנדרטי פשוט ישחק כקשר צדדי רגיל. עם תפקיד של תמיכה הוא יחפש לנסות ולעבור מהר את השומר שלו ולהרים כדור מהיר לרחבה (כמו אנטוניו ולנסיה לדוגמא). עם תפקיד התקפה הוא יחפש קצת יותר לחדור לרחבה, קצת יותר לחדור לאמצע ולקשר מסירות עם שאר השחקנים (מאלודה למשל).
    הווינגר ההגנתי זה בדיוק אותו דבר אבל אם יותר משימות הגנתיות. הוא יצטרך לסגור יותר את המגנים היריבים ולהפריע ליריבה בשלב ההתקפי שלה (דירק קאוט לדוגמא). תפקידי התמיכה והתקפה זהים פה לתפקידים של הווינגר הרגיל.
    פליימייקר מתקדם זה בדיוק אותו דבר שפירטתי עליו בסעיף הקודם רק שפה הוא משחק בכנף ולא באמצע.
    החלוץ הפנימי (Inside forward) זה שחקן שמשחק בכנף אבל תמיד מחפש לחדור לאמצע המגרש.
    עם תפקיד של תמיכה הוא יחפש לחדור כך שיוכל לשחרר בעיטה מרחוק או למסור כדור עומק לשחקן אחר (אריין רובן למשל).
    עם תפקיד של התקפה הוא למעשה חלוץ שפשוט משחק בצד (כמו רונאלדו ומסי).

חלוצים
    לחלוצים יש הרבה רולים עסיסיים.
    חלוץ מקשר (Deep lying forward) זה חלוץ שיורד אחורה והופך למעין קשר התקפי. עם תפקיד התמיכה הוא בעיקר ינסה למשוך את המגנים ממקומם לפני שהוא ינסה למסור לשחקן אחר. דוגמא לחלוץ כזה זה ברבאטוב.
    חלוץ מתקדם (Advanced forward) - אין הרבה מה להרחיב פה. זה החלוץ הקלאסי. הוא בא רק עם תפקיד של התקפה.
    חלוץ מטרה - הרוב יודעים באופן כללי מה זה אומר. עם תפקיד תמיכה הוא ישחק עם הגב לשער וינסה להכניס שחקנים אחרים למשחק. חשוב שיהיה פה חזק ומוסר טוב. עם תפקיד התקפה הוא ינסה להיות בקצה ההתקפה רוב הזמן ובעיקר ינסה להגיע ולנגוח כדורים שמוגבהים אליו. דוגמאות הם דרוגבה, איברהימוביץ' ואדבאיור.
    חלוץ רחבה (Poacher) זה חלוץ שמשחק על הכתף של היריב, על קו ההגנה ומתמחה בלשבור מלכודות נבדל של היריב. הוא מחכה כל הזמן לכדור עומק שהוא יוכל לרוץ אליו. חלוץ כזה צריך להיות מהיר, עם תנועה טובה בלי כדור ועם ראיית משחק טובה. הוא בא רק עם תפקיד התקפה. דוגמאות לחלוץ כזה הם דייגו מיליטו ואינזאגי.
    חלוץ חופשי (Complete forward) בניגוד לתרגום הגרוע, החלוץ החופשי הוא לא בדיוק חופשי במובן שאין לו הוראות טקטיות והוא עושה מה שבא לו. זה פשוט חלוץ שמתמחה בכל הסוגים והתחומים. הוא חלוץ מקשר, חלוץ מתקדם, חלוץ מטרה ורחבה הכל באחד. תפקידי התמיכה וההתקפה הם כמו אלה של חלוץ המטרה.
    חלוץ הגנתי זה חלוץ שמטרתו העיקרית היא ללחוץ על היריב, להפריע לו להתחיל התקפות ולנסות לחטוף את הכדור. עם תפקיד התמיכה הוא ילחץ על הקשרים האחוריים של היריבה ועם תפקיד ההתקפה הוא ילחץ על ההגנה. דוגמאות הם קאוט ואוליץ'.
    טרקוורטיסטה - ראו סעיף "קשרים התקפיים".

טקטיקות קבוצתיות

אסטרטגיה
    אין פה משהו שהוא תמיד נכון.
    כל אסטרטגיה מבונקר (Contain) ועד שליטה בכדור עובדות בסדר בהתאם למצב והטקטיקה הנכונים.

גישה
    מגרש קטן:
    בית - נוקשה נגד כולם.
    חוץ - נוקשה נגד קבוצות דומות-חלשות יותר. נוקשה מאד נגד קבוצות חזקות יותר.

מגרש גדול:
    בית - נוקשה נגד קבוצות חלשות יותר. נוקשה מאד נגד קבוצות דומות-חזקות יותר.
    חוץ - נוקשה מאד נגד כולם.

ההיגיון? אני לא רוצה לוותר על יציבות הגנתית בתמורה למעבר חלק יותר להתקפה.
    כמאמן הגנתי, הצורה של הקבוצה זה מאד חשוב, וזה חשוב עוד יותר על מגרש גדול.

שיטת מסירות
    קשה לקבוע פה מה נכון.
    זה עניין של גודל מגרש והעדפות אישיות.
    אם אתם מעדיפים התקפה של אחזקה בכדור ו\או משחקים על מגרש קטן, אז מסירות קצרות.
    אם אתם מעדיפים התקפה מהירה של מתפרצות ו\או משחקים על מגרש גדול, אז מסירות ארוכות.

חופש יצירתי
    מגרש קטן:
    בית - ברירת מחדל נגד קבוצות דומות-חלשות יותר. יותר ממושמע נגד קבוצות חזקות יותר.
    חוץ - יותר ממושמע נגד כולם.

מגרש גדול:
    בית - ברירת מחדל נגד קבוצות חלשות יותר. יותר ממושמע נגד קבוצות דומות-חזקות יותר.
    חוץ - יותר ממושמע נגד כולם.

כשאני משחק בחוץ, אני אוהב שהקבוצות שלי יהיו ממושמעות בכל מחיר.
    בבית, ועל מגרש קטן אני לפעמים נותן לשחקנים שלי קצת חופש טקטי כי הסכנות של כך נמוכות יותר.

סגירה ולחץ
    מגרש קטן:
    בית - ברירת מחדל נגד קבוצות דומות-חזקות יותר. לסגור פחות נגד קבוצות חלשות יותר.
    חוץ - ברירת מחדל נגד קבוצות דומות-חלשות יותר. לסגור פחות נגד קבוצות חזקות יותר.

מגרש גדול:
    בית - ברירת מחדל נגד קבוצות חלשות יותר. לסגור פחות נגד קבוצות דומות-חזקות יותר.
    חוץ - לסגור פחות נגד כולם.

שימו לב לניגודים פה.
    בבית על מגרש קטן, אני דווקא מעדיף ללחוץ יותר מול קבוצות דומות-חזקות יותר, למרות העובדה שלחץ זה מתאים לשיטות התקפיות.
    אני עושה זאת על מנת להפריע להתקפה של היריבה, הם גם ככה יתקשו עם המסירות שלהם כי הם משחקים בחוץ, ואף יותר כשהם יהיו תחת לחץ על מגרש קטן.
    בבית נגד קבוצות חלשות אני בוחר לסגור פחות על מנת לגרום להם לעלות למעלה ולתקוף אותי, במטרה לפתוח אצלם חורים בהגנה שאני אוכל לנצל במתפרצות.
    כשאני משחק בחוץ על מגרש קטן, יש לי העדפות מנוגדות. נגד קבוצות חלשות אני רוצה להפריע להן וללחוץ עליהן אבל נגד קבוצות חזקות בחוץ יותר חשוב לי לשמור על הצורה של הקבוצה ולכן אני סוגר אותן פחות.
    על מגרש גדול, אני כמעט ולא בעד ללחוץ על היריבה בלי קשר לעד כמה חזקה היא בגלל שזה כל כך קל לעשות חורים בהגנה שהיריבה תוכל לנצל. זה מאד חשוב לשמור על הצורה של הקבוצה, במיוחד על מגרש גדול.
    על מגרש גדול בבית אני משתמש בברירת המחדל רק נגד קבוצות חלשות יותר.
    על מגרש גדול בחוץ אני סוגר פחות בלי קשר לנגד מי אני משחק.

תיקול
    בית - ברירת מחדל נגד קבוצות דומות-חלשות יותר. יותר אגרסיבי נגד קבוצות חלשות יותר.
    חוץ - יותר אגרסיבי נגד כולם.

נגד קבוצות חלשות בבית, אני רוצה להזמין אותן לתקוף על מנת לנצל חורים בהגנה שלהם.
    אבל נגד קבוצות חזקות אני רוצה להפריע להם לתקוף כמה שאפשר.
    בחוץ, אני חושב שתיקול אגרסיבי זה חשוב כי אתה צריך למנוע מהיריב ספייס, להישאר מאחורה ולהיות יציב הגנתית. הרי הקבוצה הביתית תנסה לתקוף אתכם.

שמירה
    בית - איזורית נגד קבוצות חלשות יותר. ברירת מחדל נגד קבוצות דומות. אישית נגד קבוצות חזקות יותר.
    חוץ - אישית נגד כולם.

אני מאמין ששמירה אישית היא הכי טובה והכי יעילה. אבל אני משנה זאת בהתאם לעד כמה אני רוצה להזמין את היריבה לתקוף אותי.
    צריך לחשוב פה באופן של "עד כמה מזמין אני רוצה להיות?". שמירה איזורית זו הכי רופפת והאישית זו הכי הדוקה, וכך לשנות לפי מה שמתאים.

הרמות
    בית - לקורה הרחוקה רק אם יש לך חלוץ מטרה טוב וווינגרים מהירים ומרימים טוב. אחרת - לקורה הקרובה.
    חוץ - לקורה הקרובה נגד כולם.

הרמות לקורה הרחוקה יכולות להיות מאד יעילות אבל למה לטרוח אם:
    א. אין לך ווינגר שיכול להרים את הכדור לחלוץ.
    ב. אין לך חלוץ שיכול לנגוח את הכדור לרשת.
    הרמות לקורה הקרובה מאד טובות בהתקפות מתפרצות, כי הן מתמקדות בהכנסת הכדור לרחבה כמה שיותר מהר.

הישארות בעמדה
    בית - ברירת מחדל נגד קבוצות דומות-חלשות יותר. הישארות בעמדה נגד קבוצות חזקות יותר.
    חוץ - הישארות בעמדה נגד כולם.

בבית, אני בוחר בברירת מחדל רק אם אני חושב שככה אני אראה יותר מהכדור ואצור יותר מצבים.
    נגד קבוצות שיתקפו אותי, אני מעדיף שהשחקנים שלי ישארו מאורגנים כמה שיותר.
    בחוץ, הדגש שלי הוא תמיד על זה שהשחקנים יקשיבו להוראות שלהם.

לקח לי ממש הרבה זמן לכתוב את זה, מקווה שזה עזר לכם.
    אני מוכן להקשיב לכל דעה, ביקורת ורעיון [IMG]http://images.***.co.il/smilies2/smile.gif[/IMG]

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    0

ווואוווו אחי איזה השקעה!!! תודה רבה!! הולך צעד צעד לפי המדריך!

משתמש ותיק
    לייקים
    36
    נקודות
    515

פשש איזה השקעה, כל הכבוד, תודה.
    קרא חוקי חתימות

משתמש מתקדם האוואטר של kingdevilb
    שם פרטי
    דודי
    לייקים
    36
    נקודות
    275
    משפט מחץ
    למות? זה הדבר האחרון שעשה.

הולי שיט אחי אתה כתבת את זה כל זה O_O
    כל הכבוד על ההשקעה !

משתמש כבוד האוואטר של -Tal-
    שם פרטי
    טל
    לייקים
    14
    נקודות
    6

ציטוט נכתב במקור על ידי kingdevilb צפיה בהודעה
    הולי שיט אחי אתה כתבת את זה כל זה O_O
    כל הכבוד על ההשקעה !
    נראלך שהוא כתב את זה?
    בסוף יש סמיילי של אתר אחר שהוא שכח להוריד שלא תומך בפורום הזה אז נראלך הגיוני,
    לנושא
    חבל שלא נתת קרדיט
    תודה בכ"מ
    עריכה:
    לא ראיתי שהקפצתי כי הוא הקפיץ..
    נערך לאחרונה על ידי -Tal-; 03-05-2011 בשעה 22:16.
    מפקח קטגורית פנאי ותחביבים לשעבר!

משתמש מתקדם
    לייקים
    3
    נקודות
    457

מעתיקן זה מ FMISREAL

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:01.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect