הדיווחים אודות המגמות במחירי הדירות בישראל סותרים. מנתוני השמאי הממשלתי עולה כי העלייה התרחשה ברבעון הראשון של השנה, לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. באוצר לעומת זאת, מדווחים דווקא על הוזלת הדירות, בשיעור של 1%
נמשכת מגמת ההתייקרות של דירות ברחבי הארץ: מנתוני השמאי הממשלתי עולה כי ברבעון הראשון של השנה חלה עלייה של 3% במחירי הדירות, לעומת הרבעון הקודם, ובסך הכול התייקרות של 12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מנגד, משרד האוצר טוען שחלה דווקא ירידה של 1% במחירי הדירות החדשות בישראל, זאת בשל ירידה חדה ברכישת דירות להשקעה.
אין זו הפעם הראשונה שישנם דיווחים סותרים לגבי המגמות במחירי הדירות בישראל, המקשים על הצרכנים לדעת באמת מה קורה בתחום הנדל"ן. לפני חודש, משרד האוצר דיווח על ירידה במחירי הדירות, ומסקירה של המשרד עלה כי הדירות הוזלו בשיעור ממוצע של 1.5% בחודש לפני כן.
מנגד, בנק ישראל דיווח זמן קצר קודם לכן על המשך העלייה במחירי הדירות שהסתכמה בשנתיים האחרונות ב-37%. נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, אף העריך לאחר העלאת הריבית בסוף חודש מארס, כי מחירי הנדל"ן בארץ ימשיכו לטפס. "אם זה יימשך בקצב הזה נמצא את עצמנו במצב בועתי. אנחנו מתקרבים לזה. מתי בדיוק? אין הגדרה כמותית למצב הבועה", הסביר הנגיד.
קרידיט ל Nana10
אני חושב שזה מוגזם שהקפיצו ככה את מחירי הנדל"ן .
אני רק חושב על זה שעוד כמה שנים אני ירצה לעבור לגור עם בת זוג ואני לא יוכל בגלל המחיר.
מה אתם חושבים?
דיון מהנה

ציטוט ההודעה