לדעתי קו המחשבה הזה של " הישגיות =\= אושר " מוטעה.
הרי בשביל מה אנחנו שואפים להשיג מטרות? בשביל ההיי הזה שעושה לנו כ"כ טוב כשאנחנו מתגברים על אתגר.
להרגיש 'מאושר עכשיו' זה נחמד אבל האם באמת תרגיש מאושר בלי ההרגשה שהשגת משהו? האם בתור בטטת כורסא תרגיש מאושר?
הגוף האנושי נועד להיות בתנועה, אנחנו נועדנו להיות בתנועה, כל שניה אנחנו בתנועה ישירה לעתיד.
עצם העובדה שבנאדם שמח בחלקו לא אומר שהוא לא שואף להגדיל את חלקו. יש הבדל בין לחיות את החיים בהרגשה ש"הדשא של השכן ירוק יותר" לבין "הדשא שלי ירוק, ואני שואף לעשות אותו אף שופע יותר".
הספורטאים שאתה מדבר עליהם? מכורים לאנדרופינים, לאדרנלין שבתחרות, שבספורט. אם הם סובלים למה שהם יעשו את זה?
הם אוהבים את זה. הם מתים על זה! ברגע שספורטאים נמנעים מלעשות ספורט בשל בעיות בריאותיות/אחרות, כאן נכנס הסבל שלהם (לדוגמא ידיד שלי, אחת מאפריקה שזכתה בתחרות אולימפית ובשל המיניות שלה מנעו ממנה לשחק).
לדעתי הקטע הוא לשלב בין ההתקדמות לבין ההנאה. הרי מי לא נהנה מהדרך שבאתגר? הדרך רצופה באדרנלין וחוויות.
ברור שכל פעם הפוקוס שלנו נתון לדבר אחד ושאר הדברים מקבלים עדיפות אחרת.. למשל בתחילת השנה הייתי עסוקה בחברים ומסיבות ועכשיו אני עסוקה בבגרויות. זה לא אומר שדברים אחרים פשוט נעלמים לי.. הם שם, פשוט מקבלים פחות צומי ופחות זמן.
כך שלסיכום.. תזרום.