קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון]אתם מאמינים בערפדים?שדים?
    על ידי crazy z בפורום חצויה
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 02-06-2010, 14:30
  2. [דיון] אתם מאמינים שאדי גררו באמת מת?
    על ידי Guy בפורום היאבקות/WWE
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 11-10-2009, 23:52
  3. [דיון]אתם מאמינים שהינו פעם קופים
    על ידי TypeShorT בפורום יהדות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 30-05-2009, 15:32
  4. תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 10-05-2009, 00:11
  5. [דיון]אתם מאמינים בזה?....
    על ידי black tear בפורום יהדות
    תגובות: 34
    הודעה אחרונה: 11-09-2006, 17:17
+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 5 << ראשון ... 2345 אחרון >>
מציג תוצאות 46 עד 60 מתוך 62

[דיון] אתם מאמינים שיש משהו נוסף אחרי המוות? - עמוד 4

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

אוקי אני הולך לסטות טיפה מהנושא אבל תהיו סבלניים איתי
    טוב כמו תמיד בואו נתחיל באקסיומה.
    האמונה בעולם שאחרי קיימת מסיבה אחת ומסיבה אחת בלבד, ליצור סדר ויראה פן תהיה קורבן לנסיבות שלך עצמך בעולם הבא ההוא על מעשים שביצעת בעולם הזה..
    עכשיו אני שואל זה באמת נחוץ? יש לזה באמת בסיס? אותי למען האמת כל העיניין קצת מצחיק, כי בואו נצא מנקודת הנחה שקיים אל והוא גדול נורא כל יכול למה לכל הרוחות אתם חושבים שהוא עוקב אחרי כל מעשה ומעשה שלכם מתעד אותו ושומר אותו ליום שבו תבואו לבקר?
    ניראה לכם שלאותו אל כל יכול גדול נורא ומדהים אין דברים קצת יותר טובים לעשות כמו לא יודע ליצור עולם אחר שבו יתעוררו אותם שאלות האם האל קיים?
    למה שישגיח דווקא עלי או עליך או על כל אדם אחר פה בפלנטה למה שיעניין אותו?
    למה ניראה לכם שהאל הוא אישי למה ניראה לכם שיש הצדקה בכלל שמישהו יעקוב אחרי הפרוטות שלכם ואחרי המעשים?
    למה?

עולם הבא הוא סיפור מעשיה בדיוק כמו כל דבר אחר בדת, הוא פשוט נועד להיות שם כדי להוות עוד סיבה למה האלוהים קיים ולמה הדת היא תרמית שמטרתה היחידה היא לגרום לאנשים לעצום עניים ולא לרצות להתפתח וזה באמת חבל לפי דעתי..

מצטער שלא השקעתי הפעם אני טיפה עייף אולי יותר מאוחר אני אארגן איזה תגובה נורמאלית

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה

עולם הבא הוא סיפור מעשיה בדיוק כמו כל דבר אחר בדת, הוא פשוט נועד להיות שם כדי להוות עוד סיבה למה האלוהים קיים ולמה הדת היא תרמית שמטרתה היחידה היא לגרום לאנשים לעצום עניים ולא לרצות להתפתח וזה באמת חבל לפי דעתי..
    אם העולם מחייך, כנראה שמשהו לא בסדר

One Shot - One Kill

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    אם העולם מחייך, כנראה שמשהו לא בסדר
    אני חושב שאתה הראשון ששמם לב למשפט הזה

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

ציטוט נכתב במקור על ידי ShmuelAvera צפיה בהודעה
    ואתה כאחד שלא מאמין בגן עדן, עולם הבא וכו', למה לא עושה מה שבראש לך ועושה דברים שכל אדם תמיד רצה לעשות, לדוגמה לשדוד בנק, ולהנות ממנו כמה שתרצה?
    מה לעשות שבני האדם חיים בהררכיה מסוימת
    וההיררכיה הזאת כוללת את זה שמשפושע מקבל עונש.
    בנוסף בני האדם פתחו מוסר והמוסר גורם להם לחיות בחברה.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

אוקי אני הולך לסטות טיפה מהנושא אבל תהיו סבלניים איתי
    טוב כמו תמיד בואו נתחיל באקסיומה.
    האמונה בעולם שאחרי קיימת מסיבה אחת ומסיבה אחת בלבד, ליצור סדר ויראה פן תהיה קורבן לנסיבות שלך עצמך בעולם הבא ההוא על מעשים שביצעת בעולם הזה..
    עכשיו אני שואל זה באמת נחוץ? יש לזה באמת בסיס? אותי למען האמת כל העיניין קצת מצחיק, כי בואו נצא מנקודת הנחה שקיים אל והוא גדול נורא כל יכול למה לכל הרוחות אתם חושבים שהוא עוקב אחרי כל מעשה ומעשה שלכם מתעד אותו ושומר אותו ליום שבו תבואו לבקר?
    ניראה לכם שלאותו אל כל יכול גדול נורא ומדהים אין דברים קצת יותר טובים לעשות כמו לא יודע ליצור עולם אחר שבו יתעוררו אותם שאלות האם האל קיים?
    למה שישגיח דווקא עלי או עליך או על כל אדם אחר פה בפלנטה למה שיעניין אותו?
    למה ניראה לכם שהאל הוא אישי למה ניראה לכם שיש הצדקה בכלל שמישהו יעקוב אחרי הפרוטות שלכם ואחרי המעשים?
    למה?

מצטער שלא השקעתי הפעם אני טיפה עייף אולי יותר מאוחר אני אארגן איזה תגובה נורמאלית
    מצער לראות כל פעם מחדש, איך נוח לתפוס את הגישה הפשוטה והפרימיטיבית כדי לסתור את הדבר בקלות.

כל התגובה שלך הייתה יכולה להיות נכונה אילו היה האלוהים ישות אנושית כמוני כמוך, רק יותר גדול, יותר חזק, יותר מוסרי, ועוד.
    הנטייה הזאת לשפוט את האל לפי קנה המידה האנושי, לנסות להצדיק את מעשיו או את אי מעשיו לפי אמות מידה אנושיות, מעוקרת מיסודה.
    אלוהים כל יכול, הוא בהכרח על-טבעי, לא משום שכך נוח לי לצייר אותו, אלא משום שכל יכול=על טבעי.
    אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים, אך אי אפשר, ושוב - בהכרח - לדון בו עצמו ובדרכי התנהגותו,
    דווקא משום שהאל ממהותו, הוא על-טבעי, ולא בשביל לעקר את הדיון, אלא כי פשוט, אין אפשרות שכלי הבינה הטבעיים, המוגבלים, הפיסיים, ידונו ויבוננו את מה שמעבר להם.

ברור, כי המדע מעצם הווייתו אינו יכול לחוות דעה בתחום המטפיסי, שהרי אין הוא עוסק אלא בתופעות הנמדדות ומכויילות בחוקים. אם איש מדע חושב שבסמכותו לקבוע כי "אין כחות מטפיסיים", הרי הוא בעצם קובע שלמדע יש סמכות לחוות דעה בתחום זה, וממילא לגיטימי בהחלט שאיש מדע אחר יגיע למסקנה כי ישנן כחות מטפיסיים. אלא שכמובן לפי ההגדרה של המדע, אין הוא יכול לחוות דעה כלל בנושא זה.
    אנשי המדע, השואפים להכניס במסגרת המדע כל תופעה מוכרת, הם אלו שנלחמים במאמיני המטפיסיקה. מבחינה רציונלית זהו פרדוקס: ההנחה כי כל התופעות שביקום מתאימות לשכל האנושי, מזכירה הנחה של בריאה ושל תודעה קוסמית אחידה. כאשר אדם מתעקש לחשוב שהמחשב שברשותו חייב לקרוא נתונים מדיסק מסוים, זה בהכרח מפני שהוא סבור שאותו יצרן ייצר את שניהם. הפרדוקס הזה הינו חלק בלתי נפרד מהוויתו של המדע: המדע חייב להיות אובייקטיבי ואינו יכול לפסול שום אפשרות מבלי ניסוי שיסתור אותה, אלא שבכדי להגיע למסקנה כל שהיא, חייב המדע להשתמש באקסיומות והנחות. מצד אחד המתודה המדעית מייצגת שאיפה לראות עולם סטאטי, אחיד מכל היבט, ובלתי משתנה. ומן הצד השני דוקא החשיבה המדעית החפשית היא שמלמדת אותנו כי העולם אינו חייב ואינו צריך להיות סטאטי, אין שום סבה לחשוב שאין הבדלים בין היכולות המוחיות של בני האדם, אין שום סבה לחשוב שהתבונה יכולה להגיע לחוויות שאין למדע יכולת למדוד ולכמת.

מן הבחינה הזו המדע דומה לדת, לא רק דמיון שטחי של היררכיה חברתית, אלא דמיון אמתי ועמוק, (אבל זה כבר לפעם אחרת...)

כשאתה שואל: "מה לאלוהים ולמעשינו הפעוטים, מה לישות כל כך אדירה עם עולם פעוט ערך..."
    התשובה היא, שהקשר בין האל ליציריו העלובים, הוא מוכרח המציאות, שכן קיומנו מותנה בקיומו. כל קיום ההוויה הוא בעצם תרגום של "רצון" (וזו שוב האנשה לצורך המשלה, שכן לא שייך רצון אצל האל), או יותר נכון לומר "צורך" שכך נכון שיהיה ממהותו של האל (אותו אין לנו אפשרות להבין אלא רק לקרוא על פי הנתונים והעובדות הקיימות) - שיהיו יצירים בעולם.
    עולם הבא, הוא לא התחשבנות קטנונית עם ברואים עלובים, עולם הבא, הוא עובדה, היא מציאות מוכרחת גם כן ממהותו של האל, שכל פעולה של אדם ממקמת אותו במצב מסוים מול המציאות האין סופית, מצב רע או טוב, והוא בעצם העולם הבא, כי קיומו של האדם הסופי והמוגבל, חייב להיות לו מקום מול האינסופיות, הוא חייב להיות בתוך המערכת האינסופית (אם היא אכן קיימת), שכן מלבדה אין כל מציאות אמתית.
    מכיון שכך, עולם הבא הוא מוכרח המציאות בדיוק כמו האל בעצמו.

מקווה מאוד שדבריי יובנו...
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 26-04-2011 בשעה 15:09.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    מצער לראות כל פעם מחדש, איך נוח לתפוס את הגישה הפשוטה והפרימיטיבית כדי לסתור את הדבר בקלות.

כל התגובה שלך הייתה יכולה להיות נכונה אילו היה האלוהים ישות אנושית כמוני כמוך, רק יותר גדול, יותר חזק, יותר מוסרי, ועוד.
    הנטייה הזאת לשפוט את האל לפי קנה המידה האנושי, לנסות להצדיק את מעשיו או את אי מעשיו לפי אמות מידה אנושיות, מעוקרת מיסודה.
    אלוהים כל יכול, הוא בהכרח על-טבעי, לא משום שכך נוח לי לצייר אותו, אלא משום שכל יכול=על טבעי.
    אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים, אך אי אפשר, ושוב - בהכרח - לדון בו עצמו ובדרכי התנהגותו,
    דווקא משום שהאל ממהותו, הוא על-טבעי, ולא בשביל לעקר את הדיון, אלא כי פשוט, אין אפשרות שכלי הבינה הטבעיים, המוגבלים, הפיסיים, ידונו ויבוננו את מה שמעבר להם.

ברור, כי המדע מעצם הווייתו אינו יכול לחוות דעה בתחום המטפיסי, שהרי אין הוא עוסק אלא בתופעות הנמדדות ומכויילות בחוקים. אם איש מדע חושב שבסמכותו לקבוע כי "אין כחות מטפיסיים", הרי הוא בעצם קובע שלמדע יש סמכות לחוות דעה בתחום זה, וממילא לגיטימי בהחלט שאיש מדע אחר יגיע למסקנה כי ישנן כחות מטפיסיים. אלא שכמובן לפי ההגדרה של המדע, אין הוא יכול לחוות דעה כלל בנושא זה.
    אנשי המדע, השואפים להכניס במסגרת המדע כל תופעה מוכרת, הם אלו שנלחמים במאמיני המטפיסיקה. מבחינה רציונלית זהו פרדוקס: ההנחה כי כל התופעות שביקום מתאימות לשכל האנושי, מזכירה הנחה של בריאה ושל תודעה קוסמית אחידה. כאשר אדם מתעקש לחשוב שהמחשב שברשותו חייב לקרוא נתונים מדיסק מסוים, זה בהכרח מפני שהוא סבור שאותו יצרן ייצר את שניהם. הפרדוקס הזה הינו חלק בלתי נפרד מהוויתו של המדע: המדע חייב להיות אובייקטיבי ואינו יכול לפסול שום אפשרות מבלי ניסוי שיסתור אותה, אלא שבכדי להגיע למסקנה כל שהיא, חייב המדע להשתמש באקסיומות והנחות. מצד אחד המתודה המדעית מייצגת שאיפה לראות עולם סטאטי, אחיד מכל היבט, ובלתי משתנה. ומן הצד השני דוקא החשיבה המדעית החפשית היא שמלמדת אותנו כי העולם אינו חייב ואינו צריך להיות סטאטי, אין שום סבה לחשוב שאין הבדלים בין היכולות המוחיות של בני האדם, אין שום סבה לחשוב שהתבונה יכולה להגיע לחוויות שאין למדע יכולת למדוד ולכמת.

מן הבחינה הזו המדע דומה לדת, לא רק דמיון שטחי של היררכיה חברתית, אלא דמיון אמתי ועמוק, (אבל זה כבר לפעם אחרת...)

כשאתה שואל: "מה לאלוהים ולמעשינו הפעוטים, מה לישות כל כך אדירה עם עולם פעוט ערך..."
    התשובה היא, שהקשר בין האל ליציריו העלובים, הוא מוכרח המציאות, שכן קיומנו מותנה בקיומו. כל קיום ההוויה הוא בעצם תרגום של "רצון" (וזו שוב האנשה לצורך המשלה, שכן לא שייך רצון אצל האל), או יותר נכון לומר "צורך" שכך נכון שיהיה ממהותו של האל (אותו אין לנו אפשרות להבין אלא רק לקרוא על פי הנתונים והעובדות הקיימות) - שיהיו יצירים בעולם.
    עולם הבא, הוא לא התחשבנות קטנונית עם ברואים עלובים, עולם הבא, הוא עובדה, היא מציאות מוכרחת גם כן ממהותו של האל, שכל פעולה של אדם ממקמת אותו במצב מסוים מול המציאות האין סופית, מצב רע או טוב, והוא בעצם העולם הבא, כי קיומו של האדם הסופי והמוגבל, חייב להיות לו מקום מול האינסופיות, הוא חייב להיות בתוך המערכת האינסופית (אם היא אכן קיימת), שכן מלבדה אין כל מציאות אמתית.
    מכיון שכך, עולם הבא הוא מוכרח המציאות בדיוק כמו האל בעצמו.

מקווה מאוד שדבריי יובנו...
    העלת פה נושאים רבים מכדי שהנושא הזה מכיל..
    אני אגע בהנחה אחת אם יורשה לי..
    הרעיון המרכזי שעליו את משעין את דעתך הוא שהאל קיים לכן מה אם אני אגיד שלדעתי הוא לא קיים, זה בעצם אומר שכל הטקסט הנ"ל הוא חסר טעם לא ככה?

הכל נקודה של פרספקטיבה ולא בהכרח אי היכולת שלנו לעבד כמות נתונים (או סוג נתונים מסויים) אנחנו מחוייבים בהתאם לנסיבות שאתה דן בנושא מסויים אתה מקדיש את כל תשומת ליבך לכיוונו (פה נכנסת הנקודה של המוגבלות שלנו) אני בוחר את הצד שעליו אתה מתמקד ואיתו אתה מתקדם.
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 26-04-2011 בשעה 15:46.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

העלת פה נושאים רבים מכדי שהנושא הזה מכיל..
    אני אגע בהנחה אחת אם יורשה לי..
    הרעיון המרכזי שעליו את משעין את דעתך הוא שהאל קיים לכן מה אם אני אגיד שלדעתי הוא לא קיים, זה בעצם אומר שכל הטקסט הנ"ל הוא חסר טעם לא ככה?

הכל נקודה של פרספקטיבה ולא בהכרח אי היכולת שלנו לעבד כמות נתונים (או סוג נתונים מסויים) אנחנו מחוייבים בהתאם לנסיבות שאתה דן בנושא מסויים אתה מקדיש את כל תשומת ליבך לכיוונו (פה נכנסת הנקודה של המוגבלות שלנו) אני בוחר את הצד שעליו אתה מתמקד ואיתו אתה מתקדם.
    אז זהו, שהפואנטה כנראה לא הובנה כראוי,
    מה שכתבתי ממש לא נוגע בשאלה האם אלוהים קיים,
    אלא ברלוונטיות של הדיון על קיומו של אלוהים, ועל דרכי וצורות התנהגותו.

אם נסכם את הדברים שלי בנקודה הזו בלבד,
    אז מה שאני אומר זה, שלדבר על קיומו של אלוהים זה רלוונטי,
    אך לשפוט ו/או לדון בדרכי התנהגותו, זה ממש לא רלוונטי,
    במיוחד לא להוכיח מכך שצורת ההתנהגות של אלוהים כפי שהיא משתקפת לעינינו, אינה נראית לנו הגיונית בתבונה האנושית שלנו,
    ממש, אבל ממש, לא רלוונטי.

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

אני מניח שאין כלום אחרי המוות, אבל גם לא פוסל את האפשרות לחלוטין. בכל אופן זה לא משנה לי בכלל, אני לא מתיחס לזה.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    דוד
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני חושב דיוק כמוך
    סיכוי גדול לזה

אנחנו אנרגיה, כשאנחנו מתים פשוט האנרגיה שלנו לאט לאט יורדת עד שהיא עוברת למקום אחר.

"מערכת שמגבילה את התלמידים שלה לחשוב באופן כל כך צר ולא יצירתי לא יכולה להיקרא מערכת החינוך, אנחנו מייצרים רובוטים חסרי יכולת לחשיבה עצמאית, שרגילים שמאכילים אותם בטונות של חומר מאוד טכני ולעולם לא מבקשים מהם לחשוב מעבר. דבר שפוגע במקצועות אמיתיים אשר יועילו לאדם ובפרט לתחום אבטחת המידע והמחשוב שדורש מוטיבציה וסקרנות."

שוב, השאלות פה חסרות כל טעם.
    אם אתה מאמין בדת אז כן בהכרח יש חיים אחרי המוות.

לא חושב שיש משהו אחרי המוות
    בנאדם זה חומר בצורה מסויימת וכשהוא מת הוא הופך לחומר בצורה רגילה

ציטוט נכתב במקור על ידי lior4321 צפיה בהודעה
    לא חושב שיש משהו אחרי המוות
    בנאדם זה חומר בצורה מסויימת וכשהוא מת הוא הופך לחומר בצורה רגילה
    מה קשור?
    אני לא יודע מה זה אדם. למעשה אין שום אדם בעולם שיודע בוודאות מה אנחנו וכיצד אנחנו חיים.

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    מה קשור?
    אני לא יודע מה זה אדם. למעשה אין שום אדם בעולם שיודע בוודאות מה אנחנו וכיצד אנחנו חיים.
    וואלה אחי גם אני לא יודע מה זה קיום ומה זה לא לחיות, אבל זה נשמע לי הכי הגיוני שכל יצור חיי זה פשוט חומר

ציטוט נכתב במקור על ידי lior4321 צפיה בהודעה
    וואלה אחי גם אני לא יודע מה זה קיום ומה זה לא לחיות, אבל זה נשמע לי הכי הגיוני שכל יצור חיי זה פשוט חומר
    אז חבל שאתה מנסה לסכם את זה ב"נשמע לי הגיוני" ולא בבדיקה מעמיקה יותר.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:38.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,120 | הודעות: 8,150,702 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect