קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 07-07-2011, 14:34
  2. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 05-02-2007, 06:50
  3. האם היזדיינתם פעם?
    על ידי פיליפ1 בפורום סקרים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 03-09-2006, 12:33
  4. תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 05-04-2006, 13:00
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 19

האם אי פעם שאלתם את עצמכם את השאלה הזאת?

ברירת מחדל האם אי פעם שאלתם את עצמכם את השאלה הזאת?

שאלה מאוד מעניינת ואני לא חושב שהיא בסיס לאמונה הקיום ה' ובדת בכלל.
    אבל אם נשנה את סגנון השאלות ששואלים פה האתאיסטים:
    כולנו מכירים את ספר התנ"ך. אבל אם תשימו לב יש מחלקות מרובת שנים סביב ספר אחד - האם הוא אמיתי או לא? כלומר האם הוא נכתב ע"י סופר כלשהו להנאתו או שמא זהו המקור לדת הקדושה.

אני אישית לא חושב שקיים אפילו אדם אחד שמסוגל לכתוב ספר שיעורר מחלוקת כזאת.

מה דעתכם?

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    שאלה מאוד מעניינת ואני לא חושב שהיא בסיס לאמונה הקיום ה' ובדת בכלל.
    אבל אם נשנה את סגנון השאלות ששואלים פה האתאיסטים:
    כולנו מכירים את ספר התנ"ך. אבל אם תשימו לב יש מחלקות מרובת שנים סביב ספר אחד - האם הוא אמיתי או לא? כלומר האם הוא נכתב ע"י סופר כלשהו להנאתו או שמא זהו המקור לדת הקדושה.

אני אישית לא חושב שקיים אפילו אדם אחד שמסוגל לכתוב ספר שיעורר מחלוקת כזאת.

מה דעתכם?
    אני בטוח שאנשים כתבו את זה
    בקשר לשאלה שלך, הדת היהודית היא היחידה(בזה אני לא בטוח בכלל) שמתימרת להגיד שה' הכתיב ישירות את התורה.
    אבל אלו רק מילים
    נערך לאחרונה על ידי subwave; 03-06-2011 בשעה 15:07.

משתמש מכור האוואטר של False
    שם פרטי
    False :)
    לייקים
    14
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    כיום זמינה, המחר זה לטובה, אבל של מי? אם לא אני, נישברתי שוב למטאפורות של ליבי...

בתאכלס, בשורה התחתונה השאלה היא האם באמת יש אלוהים? יישות עליונה ששולטת עלינו?
    וביגלל המשפט "אין לו דמות הגוף ואינו גוף" אתה מסכים איתי שזה בעיה?

ומיפה כבר זה שאלות משניות שמקשרות אל התשובה אם יש אלוהים...
    למה החוקים ככה וככה ולמה הוא דווקא בחר ביהודים וכו' וכו'...

מבין...? O_O
    =-=-=-=
    הטקסט הזה יותר ענק מקטע תאטרון דרמתי
    =-=-=-=
    YouTube-MrFalseProd

ציטוט נכתב במקור על ידי legalize צפיה בהודעה
    בקשר לשאלה שלך, הדת היהודית היא היחידה(בזה אני לא בטוח בכלל) שמתימרת להגיד שה' הכתיב ישירות את התורה.
    אבל אלו רק מילים
    סימן שמעולם לא למדת תורה לעומקה. אם היית מנסה ללמוד (כמובן לא ברמה הבית ספרית) היית רואה שאתה לא מצליח.
    בכל אופן, השאלה בהינה עומדת. נראה לך הגיוני שבני אדם יכתבו ספר שיגרום לאנשים במשך תקופה כה ארוכה לחלוק אם אדם כתב אותו או ישות אלוקית (שע"פ תפיסתך כאמור - לא קיימת).
    ממליץ לך להכיר קצת יותר את הסיפור. להלן ה"סיפור" כפי שמוצג בויקיפדיה בנקודת מבט נייטרלית לחלוטין:
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...99%D7%A0%D7%99

ציטוט נכתב במקור על ידי False צפיה בהודעה

ומיפה כבר זה שאלות משניות שמקשרות אל התשובה אם יש אלוהים...
    למה החוקים ככה וככה ולמה הוא דווקא בחר ביהודים וכו' וכו'...

מבין...? O_O
    זו השאלה העיקרית. שאותה אנו מנסים להפריך בכדי "להתחמק" מעול המצוות. ואני משתמש במילה "אנו" כי אני את החקירה שלי התחלתי מנקודה לא טובה ואני עדיין לא סיימתי. אבל על השאלות העיקריות עניתי ועל השאלות שנותרו אני אענה - הן לא מפריעות לי להשתדל במצוות.
    הבעיה מתחילה כשמנסים להתפלפל יותר מדיי ולהגדיר את המושג "יישות אלוקית". אנחנו בני אדם לכן אנחנו לא יכולים להגדיר מושג שהוא מעלינו - לפחות לא באופן מלא.
    השאלה "למה המציאות היא דווקא כזאת" היא שאלה מעניינת אבל תשים לב שכל מציאות שלא היית "נברא אליה" - עדיין היית יכול לשאול את זה. לטעמי זו לא שאלה שצריך להתעמק בה יותר מדיי ולכן גם אין לי תשובה מלאה. אך מדומני שרבים יכולים לענות לך על זה.
    בחירה ביהודים דומה לשאלה לעיל ואפילו פחות חזקה. לטעמי גם לא רלוונטית.

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    סימן שמעולם לא למדת תורה לעומקה. אם היית מנסה ללמוד (כמובן לא ברמה הבית ספרית) היית רואה שאתה לא מצליח.
    בכל אופן, השאלה בהינה עומדת. נראה לך הגיוני שבני אדם יכתבו ספר שיגרום לאנשים במשך תקופה כה ארוכה לחלוק אם אדם כתב אותו או ישות אלוקית (שע"פ תפיסתך כאמור - לא קיימת).
    ממליץ לך להכיר קצת יותר את הסיפור. להלן ה"סיפור" כפי שמוצג בויקיפדיה בנקודת מבט נייטרלית לחלוטין:
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...99%D7%A0%D7%99

זו השאלה העיקרית. שאותה אנו מנסים להפריך בכדי "להתחמק" מעול המצוות. ואני משתמש במילה "אנו" כי אני את החקירה שלי התחלתי מנקודה לא טובה ואני עדיין לא סיימתי. אבל על השאלות העיקריות עניתי ועל השאלות שנותרו אני אענה - הן לא מפריעות לי להשתדל במצוות.
    הבעיה מתחילה כשמנסים להתפלפל יותר מדיי ולהגדיר את המושג "יישות אלוקית". אנחנו בני אדם לכן אנחנו לא יכולים להגדיר מושג שהוא מעלינו - לפחות לא באופן מלא.
    השאלה "למה המציאות היא דווקא כזאת" היא שאלה מעניינת אבל תשים לב שכל מציאות שלא היית "נברא אליה" - עדיין היית יכול לשאול את זה. לטעמי זו לא שאלה שצריך להתעמק בה יותר מדיי ולכן גם אין לי תשובה מלאה. אך מדומני שרבים יכולים לענות לך על זה.
    בחירה ביהודים דומה לשאלה לעיל ואפילו פחות חזקה. לטעמי גם לא רלוונטית.
    לשאלה הראשונה ששאלת אותי כן, בני אדם היו ונשארו יצורים חכמים כפי שרבים אוהבים לשכוח
    לגבי יציאת מצרים אני לא רואה את החוכמה בסיפור אשמח אם תפרט לי מה כלכך אלוהי בסיפור הזה

בני האדם חכמים מאוד מעולם לא טענתי אחרת. באשר ליכולתם לכתוב ספר כזה - אני ללא ספק מגחך.
    דרך אגב, תנסה לכתוב ספר כזה/למצוא אדם שיכול לכתוב ספר כזה ותנסה מדרך מחוכמת אף יותר מכתיבת תוכנו להטמיע אותו בעולם שלנו.

מה שייך חכמה ליציאת מצרים? אם כוונתך היא לכך שיציאת מצרים היא חלק מה"סיפור" אז אני באמת לא מבין את שאלתך.
    הקב"ה עשה לנו כידוע 10 ניסים במהלך המהפך מעבדות לחירות. הניסים מן הסתם - אלוקיים. באשר לתירוצים שמביאים היו:
    1. למה לנסות להוכיח משהו "לא נכון" ע"י המדע? זה דיי מצחיק. אם אתה לא מאמין בזה פשוט אל תאמין. אל תנסה להוכיח את הקיום של זה בדרכים אחרות.
    2. לא הצליחו לתרץ את מכת בכורות. ובאשר לשאר התירוצים - תירוצים רבים מפוקפקים ולא מדוייקים. לדוגמה מכת דם - החוקרים לא שמו לב שאחד הדברים המעניינים במכה הזו היא שכאשר מיצרי ביקש מים מישראל כשהשפתיים של המצרי נגעו במים המים נהפכו לדם.

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

לפי דעתי זוהי אחת השאלות שבאמת מעניינות אותי ולדעתי ספר כזה צריך חוכמה מרובה וכישרון גדול בכדי לכתוב ואני קצת בספק בענין הזה..
    אני הייתי לומד בשיעורי תורה והיתי לומד הרבה ומי שבאמת לומד ורואה את כל ההדרכה לחיים וכל סודות החיים טמונים בתורה תוהה לפעמים מי יכל לדעת דברים כאלו..

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי legalize צפיה בהודעה
    אבל אלו רק מילים
    לאלפי אנשים יש את הזכות להעיד שהם ראו יחד מי הביא להם את התורה ואיפה...

ציטוט נכתב במקור על ידי False צפיה בהודעה
    מבין...? O_O
    ידוע שמשה רבנו כתב את התורה (לכל הדעות את רובה, לגבי הסוף - יש אומרים שנכתב ע"י יהושע).
    בנוסף, חוסר ההגבלות וזה שאין לו דמות וגוף לא הופך את זה לבעיה בשבילו, מקסימום לבעיית הבנה בשבילנו.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

אנשים כתבו את מה שקרה בזמנם והוסיפו אלמנטים דמיוניים מהדת ואז חיברו את כל הסיפורים ויצא התנך.

שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    אנשים כתבו את מה שקרה בזמנם והוסיפו אלמנטים דמיוניים מהדת ואז חיברו את כל הסיפורים ויצא התנך.
    והסימוכין לדבריך הם...?

* * *

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    והסימוכין לדבריך הם...?
    יש יותר מדי דברים שמופיעים בסיפורי המקרא שגם מופיעים במקורות אחרים.כמו למשל סיפור נח שמופיע גם באיזו תורה כנענית.

כן! אנשים כתבו את זה.זה ספר היסטוריה עם כמה סיפורים.בנוסף להכל הספרים הללו שמרכיבים את התנך נכתבו מנקודת מבט דתית.לא פעם עשו בתנך עוול לאיזשהו מלך בגלל שהוא היה מלך גרוע מבחינה דתית,ומצויין כדרך אגב שהוא היה מלך טוב מבחינה חילונית, וגם זה בעצם קישור לספרים אחרים,שכנראה לא שרדו.

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    והסימוכין לדבריך הם...?

מזה סימוכין?

משתמש משקיע
    לייקים
    80
    נקודות
    1,335
    משפט מחץ
    מי שמאמין שהוא יכול - יכול, מי שלא - כנרא�ה צודק.

יש הרבה מחלוקות בתנ"ך.
    בתנ"ך מוזכרים הרבה מלכים שנענשו על ידי אלוהים, אבל הרבה אנשים לא יודעים שהתנ"ך גם מסתיר דברים או לפחות מעוות אותם קצת.
    בתנ"ך כשכתוב את אותם הדברים, אז התנ"ך גורם לך לחשוב שאיך שהמלך חטא הוא נענש.
    זה בדר"כ קורה הרבה שנים אחר כך (20 פלוס) וזה לא על טבעי, המלך מת במלחמה וכו'. הסופר פשוט מעוות קצת את הדברים.

שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי Peace צפיה בהודעה
    יש הרבה מחלוקות בתנ"ך.
    בתנ"ך מוזכרים הרבה מלכים שנענשו על ידי אלוהים, אבל הרבה אנשים לא יודעים שהתנ"ך גם מסתיר דברים או לפחות מעוות אותם קצת.
    זה בדר"כ קורה הרבה שנים אחר כך (20 פלוס) וזה לא על טבעי, המלך מת במלחמה וכו'. הסופר פשוט מעוות קצת את הדברים.
    ומניין לכם שהתנ"ך מעוות?
    מהי העליונות של ספר שחולק על התנ"ך, שיש בו בכדי לפוסלו חלילה?

* * *

ציטוט נכתב במקור על ידי Michael. צפיה בהודעה
    יש יותר מדי דברים שמופיעים בסיפורי המקרא שגם מופיעים במקורות אחרים.כמו למשל סיפור נח שמופיע גם באיזו תורה כנענית.

כן! אנשים כתבו את זה.זה ספר היסטוריה עם כמה סיפורים.בנוסף להכל הספרים הללו שמרכיבים את התנך נכתבו מנקודת מבט דתית.לא פעם עשו בתנך עוול לאיזשהו מלך בגלל שהוא היה מלך גרוע מבחינה דתית,ומצויין כדרך אגב שהוא היה מלך טוב מבחינה חילונית, וגם זה בעצם קישור לספרים אחרים,שכנראה לא שרדו.
    ויש גם מציאות בחפירות ארכיאלוגיות של כלי המקדש. זה לא חשוב, זה יכול לחזק את המאמינים אבל זה לא תחליף למסורת שהיא העיקר.

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    מזה סימוכין?
    סימוכין זה הנימוק, על מה אתה מסתמך. בלשונכם - הוכחה.
    בן כמה אתה?

ציטוט נכתב במקור על ידי Peace צפיה בהודעה
    יש הרבה מחלוקות בתנ"ך.
    אין מחלוקות - יש דברים שאתה לא מבין.
    אתה פשוט לא יודע מה זה תנ"ך, לא מה זה מפרשים ופשוט כלום.
    אם תלמד כמו שצריך אני מבטיחלך שתגלה הרבה דברים שלא ידעת.
    דרך אגב אם אתה מחפש להקשות על היהדות בתירוצים חסרי כל דעת אז אם כבר תשאל איך זה שכתוב בתורה שהעולם נברא במשך שישה ימים? אם הוא אלוקים הוא יכול לעשות הכל תוך חצי יום/בשניה אחת ובכלל למה הקב"ה צריך לנוח ביום השביעי? כמובן שיש לזה תשובה. הקב"ה רצה ללמד אותנו משהו בקטע על בריאת העולם זה לא באמת מציג את איך שהוא ברא את העולם (בכלל, לאלוקים אין מושג כזה של זמן).
    אפשר להרחיב על זה עוד הרבה, אתה מוזמן ללמוד לשם שינוי ולהפסיק להיות לץ.
    בברכה,

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 12:53.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect