|
|
בשביל להוכיח צריך שיתוף פעולה. הרבה פעמים השאלות משתנות מאדם לאדם.
במילה אחת אני יכול לומר "ספר הכוזרי", אבל אני חושב שהספר לא יהיה פשוט בעיניך ולכן תוותר ולא תתן לבך מספיק כדי להבין את כל האמור שם. לכן אני מציע ללכת איתך שלב שלב.
אתה לא מכיר במסורת היהודית. למה?
על אנשים כמוך נאמר אפסות האדם וגדלות האל.
תשים לב כמה שאלות אתה שואל כאילו זה מאגר שאלות וככל שאתה שואל יותר ככה הדת הופכת ללא נכונה.
שתי השאלות הראשונות שלך (מאדים ומשאבים) שאלה אחת היא. בעיני פשוט הדבר, כיוון שאני מאמין בקב"ה ובבוא המשיח. המציאות שלנו בעולם הזה היא זמנית. אל תדאג, אלוקים כבר חשב על זה.
אני במקומך הייתי משפיל ראש. השאלות שלך יותר מדיי מגוחכות. נתקלתי בכ"כ הרבה שאלות שבאו ממני, מאנשים אחרים ומעולם לא שמעתי שטויות כאלו.
תשים לב שהשאלות האלו נובעות מההנחה "אלוקים לא קיים".
מכיוון שאלוקים קיים הרי שאסטרואידים לא יפגעו בכדור הארץ, אנחנו לא נתנגש בגלקסיה אחרת ולא יקרה שום דבר לא הגיוני שאלוקים "לא חשב עליו" לפניך.
מאיפה הסקת "שנשב פה לנצח"? בכלל, איך פירשת את המילה "נצח" באותו הקשר? (רטורי)
תלמד ותצליח.
בברכה,
נערך לאחרונה על ידי Ori; 15-06-2011 בשעה 23:28.
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל אני עושה קידוש,
חוגג את החגים, והולך מדיי פעם להתפלל בבית כנסת.
אתה יודע למה?
כי זה מסורת.
זאתי היא המסורת שלי ושל העם שלי, ואני לא חייב להאמין במשהו על-טבעי בשביל לקיים את המסורת.
אתה רוצה להאמין במשהו שאנשי הקדמון שחיו במערות האמינו בו כי לא היו מספיק מפותחים? בעיה שלך.
One Shot - One Kill
אז אתה בבעיה שונה במקצת מהאחרים כאן.
אני אתן דוגמה כדי שתבין. יש אנשים שהם גם "שומרים מסורת", עושים קידוש, חוגגים את החגים אבל בניגוד אליך הם דווקא לא הולכים לבית הכנסת בכלל. למה? התשובה היא שהם עושים מה שהם רוצים. נוהגים איך שנוח להם, וכך גם אתה.
בכל אופן, אתה "משתדל במסורת" ובכל זאת לא מאמין בכולה - על סמך מה? הרי כל החגים וכל העניינים שאתה נוהג נובעים מקיום הקב"ה, מעמד הר סיני, קבלת התורה וכו'.
בברכה,
מעניין אותי ממה הם נובעים? זה מסורת!
זה נותן לי כוח מנטלי להמשיך הלאה גם כשקשה.
אבל באלוהים? לא מאמין.
למה? כי למה שאני יאמין לאיזה קוף שחי במערה שחשב שראה את אלוהים בזמן שבעצם ראה אש והיה על סמים או קלקול קיבה.
זה קרה לפניי אלפיי שנים! לך תדע מה קרה שם, ובכלל לבסס את היום-יום שלך על זה?
אמונה זה מין מעגליות שאתה לא יכולה לשבור מבפנים,
לכן אתה חיב לצאת החוצה(ולראות את המדע בשלמותו) כדי להבין שהמעגל הוא - מוטעה.
One Shot - One Kill
אתה פשוט טועה בדבריך אז אנסה להסביר לך מהי מסורת.
לאחר שבני ישראל יצאו ממצרים הם קיבלו את התורה במעמד הר סיני. שם, נכח כל העם והיה עד למראות ולקולות המעוררים שהיו שם.
על סמך מה אני אומר את זה? כי אבא שלי אמר לי את זה, וכך גם אבא שלו אמר וכן הלאה עד לאבות אבותינו שנכחו במעמד הר סיני בעצמם.
אבל רגע, זה באמת הרבה זמן, אולי משהו השתבש בדרך? כאמור, כל בני ישראל נכחו במעמד הר סיני. והמסורת הועברה מאב לבן, אך כיום כולם מספרים את אותו סיפור, כולם מסכימים על המסורת. רבבות יהודים ברבבות שנים בטוחים במעמד הר סיני, קבלת התורה וכמובן יציאת מצרים.
חחחחחחחחחח נו אז מה אתה רוצה אבא שלי לא סיפר לי את זה! אני לא צריך להאמין! ראשית, אביך היה צריך לספר לך את זה. אנשים טועים. יש לא מעט יהודים שגדלו במשפחה דתייה ולבסוף החליטו לחיות חיים חילוניים מסיבות כאלו ואחרות. ושנית, בתור אדם אתה צריך לחקור בענייני האמונה לברר מהם השורשים שלך (בשביל זה יש אתאיזם דרך אגב - אלו אנשים שחקרו וחקרו אך פשוט טעו וממשיכים לטעות).
נערך לאחרונה על ידי gavra; 16-06-2011 בשעה 19:49.
בברכה,
עוד 300 שנה לא תהיה יותר יהדות.
אחרי שהמשיח לא יגיע בשנה ה "6000", ייגמרו התירוצים.
חבל שנולדתי 5 דורות מוקדם מדי![]()