נכתב במקור על ידי
XsonicX
כלכך מבין ומזדהה.
יש מצב שלעיתים אפילו שמעת מהבחורות "אתה לא חייב לשחק כל הזמן, תהיה אתה"? לי יצא לשמוע את זה מלא.
בכל מקרה, הנקודה כאן היא קריעת הלולאה.
כשאתה במצב רוח סטטי וקצת משועמם, מה אתה עושה?
קופץ מעל מכוניות, עושה שטויות, אומר משהו טפשי.. למעשה אתה קורעה את הרצף האנרגטי שלך ומכניס אותו לקצב חדש - אדרנלין, "ביטחון עצמי" וכו'.
ביכולתך להשתמש באותה צורה כשאתה רוצה לשנות פאזה ולהפוך לרגוע ופתוח יותר עם הבחורה.
למשל, בכל פעם שאני במקום סגור מפלרטט עם מישהי והיא כבר נמשכה, לפני המעבר לשלב הנוחות אני קם לשירותים, קם שנייה לדבר בטלפון בחוץ או הולך לצד שנייה "לקרוא סמס חשוב". הרעיון הוא פשוט לשבור את המצב רוח שהייתי בו, לשנות פאזה, ולהכנס למצב רוח חדש ע"י שינויים פיזיולוגיים. כשאני הולך לשירותים לדוגמה, אני נוהג לשטוף פנים, להביט על עצמי במראה, להירגע (ע"י נשימות עמוקות) ולכוון את עצמי ע"י מחשבותיי למצב רוח רגוע יותר, עם פחות אקסטזה ואדרנלין, יותר פתיחות ורוגע. אני דואג גם לבוא מצוייד עם מספר נושאי שיחה המעודדים נוחות ופתיחות אחד כלפי השני, כמו למשל "מה שאני משדר לך? ביטחון או ביישנות?" אצלי לרוב הן מציינות שביישנות אז זה יוצר המון קירבה ופתיחות כי הרי "חשפתי את עצמי" ועכשיו תורה להיחשף יחד איתי. כמובן שנושאי השיחה משתנים בהתאם.
שורה תחתונה, בצע סוויץ' ע"י כך שפשוט תקום משם, לך לצד רגע ושנה פאזה במשחק הפנימי.
כשאתה משנה מקום ותנוחה, גם המצב הפנימי משתנה, זה ידוע לכל חובבי ה-NLP.
BLUE כבר סיפק לך תשובה יפה, רק חשוב לי לחדד את הכוונה, לפחות מבחינתי.
קח לדוגמה שני בחורים:
האחד משיג עשרה מספרי טלפון בשבוע.
השני לא השיג אפילו מספר אחד בכל חייו אך הוא תמיד אנרגטי, קליל וזורם.
עכשיו, נניח ותומר לבחור השני "אחי, להשיג מספר טלפון מבחורה זה דבר מאוד מאוד קשה ועל-סף הבלתי אפשרי, אל תנסה אפילו!". ישנם סיכויים גדולים שהוא יאמין לך, הביטחון שלו ירד והוא באמת לא ינסה.. אף-על-פי שיש לו את כל הנתונים להשיג מאות מספרי טלפון (הרי הוא אנרגטי, קליל וזורם.. נכון?). למה הוא יקשיב לך? מכיוון שאין לו ראיות לכך שאפשר (אין כאן שום קשר לביטחון העצמי).
לעומת זאת, אם תומר בדיוק את אותו המשפט לבחור הראשון, הוא לא יאמין לך ו"הביטחון העצמי" שלו לא יתערער כלל!
למה? מכיוון שהוא כבר הספיק להיווכח המון פעמים בעובדה שאפשר להשיג מספרי טלפון מבחורות, הוא כבר עשה זאת, ועשה זאת הרבה! לא משנה אם אתה תהיה אומן הפיתוי מספר אחת בעולם, לא תוכל לשכנע את הבחור הזה שאי-אפשר להשיג מספרי טלפון מכיוון שהוא כבר השיג, הוא חווה, יש לו "הוכחות" לכך שכן אפשר.
מבחינתי, זהו ההבדל בין ביטחון עצמי מוצק לביטחון עצמי במצב צבירה גז..
את האמת, אין כאן שום קשר לביטחון עצמי אלא פשוט למציאות עצמה, המציאות הוכיחה לך שאפשר להתחיל עם נשים, שאפשר לדבר איתן, שהן לא נושכות ושגם אם תהיה במצב רוח לא משהו, עדיין הן ישמחו "להתפתות" על-ידיך. כך שהפתרון ל"בעיית הביטחון העצמי" שלך הוא פשוט, תתחיל עם בנות כשאתה במצב רוח סטטי ומשעמם, בהתחלה זה יקרטע אבל ככל שיחלוף הזמן וככל שתחווה יותר אתה תתחיל להשיג תוצאות ועם תוצאות אי-אפשר להתווכח, מה שיעלה את ה"ביטחון העצמי" שלך מן הסתם.