|
|
הנחתי שאתה יודע/חושב שאתה יודע לפחות קצת מה זה..
כמובן. מצטט לך שוב את החלק המאוד חשוב הזה: "שואלים, 'מה, בגלל שאדם קושש עצים הרגו אותו?'. זו לא שאלה פסולה, רק שיש לה תשובה. שהשבת היא קדושה מאוד, וממעשה קטן ביותר, אפשר לעבור על איסור חמור ביותר. וכל מי שנהרג על כל עבירה שהיא, זה רק כאשר לפני כן הזהירו אותו שני עדים שאם הוא ימשיך הם יעידו עליו והוא יתחייב מיתה, ובכל זאת הוא בחר להמשיך. כאילו היה לו שווה להמשיך לקושש, למרות שידע שזה יעלה לו בחייו."
בברכה,
עוד פעם, זה לא מתפקידי אבל אם עליי היה חל הציווי להרוג מחלל שבת במזיד אז כן, הייתי עושה את זה. קשה לך להבין את זה כי אתה בכלל לא מאמין (עדיין).
אה חשבתי שהבנת מהציטוט ששלחתי לך. ההגדרה לבן סורר ומורה מתוארת בציטוט שהבאתי לך. במקרא (אם אני זוכר נכון): "וכי יהיה לאיש בן סורר ומורה איננו שומע בקול אביו ובקול אימו וייסרו אותו ולא שמע אליהם.."
בברכה,
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
אבל שניכם הייתם רוצחים אם לא הייתה לכם ברירה ואם זה היה מספיק מוצדק.
גם כאן להבדיל, המקרה דומה. מחלל שבת במזיד ע"פ התורה חייב מיתה (לפי כל התנאים שהזכרתי - אגב אורי קרא אותם?). ושימו לב שהתורה לא מצווה אותכם להרוג אלא את הדיינים שקיבלו את כל הראיות הדרושות (מדומני שהמקרה שלכם אפילו חריף יותר). אז אתם לא מבינים למה התורה רואה לנכון להרוג בן אדם, אבל יש לה סיבה - כמו לכם.
בברכה,
מה כוונתך ב "מעדיף יום בשבוע על פני חיים?"
שוב, אם היית מאמין לא הייתה לך בעיה עם זה, ואם הייתה לך היית מוצא תשובה.
"הבל הבלים אמר קהלת הבל הבלים הכל הבל" - השני "הבל" הראשונים משמעם מלשון פועל "תהבל את ההבלים" - כלומר, תגיע להבנה שכל מה שאת רואה מסביבך הוא הבל, הוא כלום כי באמת "הכל הבל". לפעמים, קשה להפנים את הפסוק הזה ואני מעיד על עצמי שקשה לי מאוד איתו. אני יודע שהוא נכון אך בכל זאת קשה לי להפנים אותו וליישם אותו במלואו.
בברכה,
עכשיו קראתי וסלח לי על הבורות אבל אני איני מבין את הקשר יש פה הנחה בסיסית שיש פגיעה ישירה של אדם בחברו ובחילול שבת הפגיעה היא בן אדם למקום..
לכן הגיוני יותר להניח שלא יהיה מוות על מעשה שכזה שכן מידתו ושכרו ינתנו שיעלה להשפט על מעשיו מול בית הדין הראוי לכך..
בכל מקרה ואם התברר בו מוסר כליות לפני שהריגוהו, האם הסוכלים (או הרוצחים) יתנו דין כפול פי 7 ממנו במשפטם?
נערך לאחרונה על ידי Ori; 20-06-2011 בשעה 00:14.
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update