קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. Cannibal Corpse-Discography, לאוהבי הדת' מטאל הברוטאלי
    על ידי Göregäsm בפורום רוק ומטאל
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 11-05-2007, 23:33
  2. עמדת הדת להתאבדות?
    על ידי Pirate בפורום יהדות
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 11-05-2007, 19:27
  3. [דיון] האם תקיימו יחסים עם מישהי\ו שלא נמצא באותה הדת כמוכם?
    על ידי Beauty_Angel בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 46
    הודעה אחרונה: 05-12-2006, 23:22
  4. תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 20-05-2006, 21:20
  5. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 26-04-2006, 12:53
+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 5 << ראשון ... 345
מציג תוצאות 61 עד 75 מתוך 75

סעיף הדת במרשם האוכלוסין - עמוד 5

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    עכשיו קראתי וסלח לי על הבורות אבל אני איני מבין את הקשר יש פה הנחה בסיסית שיש פגיעה ישירה של אדם בחברו ובחילול שבת הפגיעה היא בן אדם למקום..
    לכן הגיוני יותר להניח שלא יהיה מוות על מעשה שכזה שכן מידתו ושכרו ינתנו שיעלה להשפט על מעשיו מול בית הדין הראוי לכך..
    בכל מקרה ואם התברר בו מוסר כליות לפני שהריגוהו, האם הסוכלים (או הרוצחים) יתנו דין כפול פי 7 ממנו במשפטם?
    מתפלא עליך. איך אתה שואל שאלה כזו אם למדת לפחות קצת \=
    את בעצם טוען שאם אדם עובר עבירה אז הוא צריך לשלם על זה רק בשמים?
    הרעיון הוא בין היתר, לחנך את האדם ולהביא אותו למצב שהוא לא חוטא - זה לא רצון הקב"ה. ובכלל, התורה מתייחסת לזה בחומרה מסיבה מסויימת (השערה שלי היא שאדם שמחלל שבת במזיד מהווה דוגמה לא טובה בעליל - אני יכול לבדוק לך את זה אם תרצה).
    מה זה קשור? אם הוא התחרט אז כל הכבוד לו (מה אם גנב מתחרט שגנב אז מוחאים לו כפיים ולא עושים לו כלום? O_O) זה לא אומר שהוא לא יקבל את העונש. איזה דין פי 7?
    בברכה,

2. קישורים ממומנים

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    מתפלא עליך. איך אתה שואל שאלה כזו אם למדת לפחות קצת \=
    את בעצם טוען שאם אדם עובר עבירה אז הוא צריך לשלם על זה רק בשמים?
    הרעיון הוא בין היתר, לחנך את האדם ולהביא אותו למצב שהוא לא חוטא - זה לא רצון הקב"ה. ובכלל, התורה מתייחסת לזה בחומרה מסיבה מסויימת (השערה שלי היא שאדם שמחלל שבת במזיד מהווה דוגמה לא טובה בעליל - אני יכול לבדוק לך את זה אם תרצה).
    מה זה קשור? אם הוא התחרט אז כל הכבוד לו (מה אם גנב מתחרט שגנב אז מוחאים לו כפיים ולא עושים לו כלום? O_O) זה לא אומר שהוא לא יקבל את העונש. איזה דין פי 7?
    מוסר פשוט מאוד לפי ההנחה וההסבר שהבאת יש לאדם הזדמנות להתחרט על מעשיו ואז לא יאונה לו כל רע..
    ואם הוא התחרט בזמן שהרגו אותו האם אלו אשר שיביאו למותו יהיו חייבים בדין?

דין על רצח או המתה גדול פי כמה מדין על חילול שבת..
    אגב ניראה לי קצת קשה לחנך בכוח המוות /=

מוסר פשוט מאוד לפי ההנחה וההסבר שהבאת יש לאדם הזדמנות להתחרט על מעשיו ואז לא יאונה לו כל רע..
    ואם הוא התחרט בזמן שהרגו אותו האם אלו אשר שיביאו למותו יהיו חייבים בדין?

דין על רצח או המתה גדול פי כמה מדין על חילול שבת..
    אגב ניראה לי קצת קשה לחנך בכוח המוות /=
    איפה הבאתי את ההנחה הזאת שלאדם יש הדמנות להתחרט על מעשיו ואז לא יאונה לו כל רע?

קודם כל לא פשיטא (אני לא יודע אבל זה לא בטוח). יש לבדוק.
    מי אמר לחנך בכוח המוות? זה מקרה מאוד ספציפי ששאלו עליו שיש עליו הגבלות רבות בדומה לבן סורר ומורה. שוב, בגמרא אומרים שבית דין שהיו מוציא להורג אחת לשבעים שנה היה נחשב בית דין קפדני. זה לא משהו נפוץ התורה לא מצווה להרוג בשביל הכיף אנשים.
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

איפה הבאתי את ההנחה הזאת שלאדם יש הדמנות להתחרט על מעשיו ואז לא יאונה לו כל רע?

קודם כל לא פשיטא (אני לא יודע אבל זה לא בטוח). יש לבדוק.
    מי אמר לחנך בכוח המוות? זה מקרה מאוד ספציפי ששאלו עליו שיש עליו הגבלות רבות בדומה לבן סורר ומורה. שוב, בגמרא אומרים שבית דין שהיו מוציא להורג אחת לשבעים שנה היה נחשב בית דין קפדני. זה לא משהו נפוץ התורה לא מצווה להרוג בשביל הכיף אנשים.
    .... וכל מי שנהרג על כל עבירה שהיא, זה רק כאשר לפני כן הזהירו אותו שני עדים שאם הוא ימשיך הם יעידו עליו והוא יתחייב מיתה, ובכל זאת הוא בחר להמשיך. כאילו היה לו שווה להמשיך לקושש, למרות שידע שזה יעלה לו בחייו.
    בכל מקרה אני אשאל אותך בצורה הכי פשוטה אתה מאמין שיש לחנך את האנושות בעזרת הריגת אלו אשר אין להם רצון לקחת יד בדת שיגעונית שאין לה הוכחה ולו הקטנה ביותר שהיא לגיטימית?
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 20-06-2011 בשעה 00:39.

בכל מקרה אני אשאל אותך בצורה הכי פשוטה אתה מאמין שיש לחנך את האנושות בעזרת הריגת אלו אשר אין להם רצון לקחת יד בדת שיגעונית שאין לה הוכחה ולו הקטנה ביותר שהיא לגיטימית?
    נו, הזהירו אותו שאם הוא יקושש עצים הם יעידו עליו והוא יתחייב מיתה ובכל זאת הוא קושש עצים בשבת. אם הוא החליט לא לקושש אז סבבה אף אחד לא יעיד עליו שהוא חילל שבת.
    אתה איש מאוד מוזר. אני מאמין שצריך לעשות את מה שהתורה מצווה. וצריך להבין הרבה דברים לעומק. יש הרבה אנשים בקיאים שיכולים לעשות לך סדר בראש.
    אתה דיי מלוכלך הייתי אומר. אתה מזכיר לי איזה גוי שהציג סרטון על בן סורר ומורה. כ"כ לא נכון שפשוט לא התייחסתי לסרטון הזה.
    לדת יש הוכחה, אתה פשוט לא מוכן לקבל אותה. אני כמובן לא אענה לזה כמו שאתה מצפה. זה לא רלוונטי וגם אין לי מספיק רקע בשביל לענות על שאלה כזאת (אתה בעצם שואל אם צריך להתערב לאחר בשביל הדת - באמת שאני לא יודע אבל אני בא ממקום שחושב שצריך לומר את הדברים ולתת לאותו אחד לקחת את החלטות שלו).
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

נו, הזהירו אותו שאם הוא יקושש עצים הם יעידו עליו והוא יתחייב מיתה ובכל זאת הוא קושש עצים בשבת. אם הוא החליט לא לקושש אז סבבה אף אחד לא יעיד עליו שהוא חילל שבת.
    אתה איש מאוד מוזר. אני מאמין שצריך לעשות את מה שהתורה מצווה. וצריך להבין הרבה דברים לעומק. יש הרבה אנשים בקיאים שיכולים לעשות לך סדר בראש.
    אתה דיי מלוכלך הייתי אומר. אתה מזכיר לי איזה גוי שהציג סרטון על בן סורר ומורה. כ"כ לא נכון שפשוט לא התייחסתי לסרטון הזה.
    לדת יש הוכחה, אתה פשוט לא מוכן לקבל אותה. אני כמובן לא אענה לזה כמו שאתה מצפה. זה לא רלוונטי וגם אין לי מספיק רקע בשביל לענות על שאלה כזאת (אתה בעצם שואל אם צריך להתערב לאחר בשביל הדת - באמת שאני לא יודע אבל אני בא ממקום שחושב שצריך לומר את הדברים ולתת לאותו אחד לקחת את החלטות שלו).
    איש מוזר אכן, איש מוזר שלא מוכן לקבל את המובן מאיליו משו שהוא אינו כל כך מובן והוא אינו קונקרטי אין שום צידוק מוסרי למעשים משם אלו ולא משנה בכמה רטוריקה תשתמשו..
    מה שיפה הוא שמציגים את חיי האדם כערך עליון ובאותה נשימה אומרים שחיים של אלו שלא לוקחים חלק באמונה אינם חיים שיש לשמר מה אני אגיד גאונות צרופה או מה שניקרא היום אם לא תעשה כפי שאני אומר לך אני אחסל אותך (מרגע לרגע זה מתחיל להזכיר לי סממנים של כת)

איש מוזר אכן, איש מוזר שלא מוכן לקבל את המובן מאיליו משו שהוא אינו כל כך מובן והוא אינו קונקרטי אין שום צידוק מוסרי למעשים משם אלו ולא משנה בכמה רטוריקה תשתמשו..
    מה שיפה הוא שמציגים את חיי האדם כערך עליון ובאותה נשימה אומרים שחיים של אלו שלא לוקחים חלק באמונה אינם חיים שיש לשמר מה אני אגיד גאונות צרופה או מה שניקרא היום אם לא תעשה כפי שאני אומר לך אני אחסל אותך (מרגע לרגע זה מתחיל להזכיר לי סממנים של כת)
    אם היית מאמין בעיקר - היית מבין.

למשפט השני אני לא אתייחס בכלל. רק אומר שהרושם שעשית התפוגג.
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

אם היית מאמין בעיקר - היית מבין.

למשפט השני אני לא אתייחס בכלל. רק אומר שהרושם שעשית התפוגג.
    אז מה שאתה בעצם אומר זה שנעתקו המילים מפיך?
    נורא קל לבוא ולומר אם היית ככה או ככה היית מבין, במקום לומר וואלה אתה צודק אין עשירית או חצי טעות בטענות שלי
    הריגת אדם אינה מוצדקת בשום מצב גם לא בשם הדת ולא בשם האל זה מה שישאיר אתכם בעידן החושך לעד חוסר היכולת שלכם להודות בטעויות שלכם

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

בעבר, פילוסופים עשו ניסוי אם ניתן להגיע למוסר כמו שהדת מכוונת ללא קיום אלוקות. הניסוי נכשל והמסקנה הייתה שלא ניתן להגיע לרמת המוסר שהדת מכוונת אליה.
    ואל תאמר "יש הרבה חילונים טובים" - נכון יש הרבה אנשים טובים, זה לא אומר שהם מגיעים לתובנות מוסריות כמו הדתיים.
    אני כבר מסתובב לא מעט זמן, באופן יומיומי, בחברה של אנשים חילוניים ואני מבטיח לך שאני הרבה פעמים מוצא את עצמי מתפלא על התנהגותם הבזויה וחסרת הערכים.
    כי אתה לא יודע מה זה לתרום לעם שלך.
    אז גברא, שני דברים.
    דבר ראשון, תאמין לי שאני אשמח אם יום אחד תגיע לתובנות שלי או שלי אורי או של הבחור האחר.
    המוסר שלנו יותר טוב פי כמה משלך בשל העובדה שהוא לא נקבע ע"י אנשים שחיו לפניי אלפיי שנים,
    הוא נקבע על פי ההחלטות שלנו.

אנחנו גמישים, מסתגלים. אתה מדבר פה על התנהגות של חילונים,
    וכנראה ראית אותם צוחקים אחד עם השני ואולי אחד על השני.
    וזאתי חברי היא חברות.
    הם חברים, וכן הם צוחקים אחד על השני, והם עושים שטויות,
    כי אתה יודע מה? הם ילדים, בני כמה הם כבר 16-18?

וזה בדיוק מה שהדת חוסמת, את הכיף את הדמיון את הילדותיות,
    וזה אותם ערכים שנעלמים עם הגיל. במקרה שלך בגיל 3 בערך.

בלי אותם ערכים ישראל לא היתה במקום שלה כיום מבחינה טכנולוגית,
    בלי אותו דמיון וילדותיות שמאפיינים רק את העם היהודי לא היתה יושב כאן היום כדי לשוחח איתי.

דבר שני,
    אני לא יודע מזה לתרום לעם שלי?! אני?!
    וואלה, אני תרמתי במד"א שנה. אתה תרמת?
    אני מתכוון להתגייס לקרבי לשרת 10 שנים אם צריך - אתה תשב בישיבה.

ותראה את אורי! הבחור גאון פשוט גאון,
    והוא היה יכול לקבל פטור מקרבי בשניות אבל לא! הוא נלחם על זה!
    והוא הגיע ליחידה קרבית. בזמן שאתה ישבת וקראת תורה.
    הוא זה שסבל למען המדינה, לא אתה ולא אני!

אז אל תדבר איתי על תרומות לעם, כי בינתיים התרומה היחידה
    שהדתיים עושים זה לשבת בחדר גדול ולחכות למשיח.

One Shot - One Kill

משתמש כבוד
    מנעל בטמיחה תחנית
    האוואטר של DooDeLzZz
    שם פרטי
    וולפגנג
    לייקים
    605
    נקודות
    1,159

קראתי פה כמה תגובות שאמרו שלדתיים יש יותר מוסר מהחילוניים.. ואז קראתי שאפשר להצדיק רצח על רקע חילול השבת.
    אפשר לדעת איך בדיוק רצח זה מעשה מוסרי? הרי דתיים הם אנשים מוסריים וחילוניים הם לא, אבל דתיים מצדיקים רצח. לפי דעתי רצח זה דבר לא מוסרי על כל רקע חוץ מגרימת הרס המוני (כגון היטלר וכל הדיקטטורים ושליטים שרצחו מליונים בדם קר). חילול השבת זה בכלל לא סיבה לרצוח בן אדם, "יצירה מושלמת של אלוהים" רק בגלל שהוא משתמש בחשמל או מדליק אש בשבת. מי אתה שתשפוט אותו? אפילו הרבנים, הרב הראשי של ישראל, אם היה בית מקדש אפילו הכהן הגדול, מי הוא שישפוט אותו? זה עניינך מה הוא עושה?

בתגובתכם להודעותיי, אנא מכם, לחצו על הכפתור "ציטוט ההודעה" שנמצא מתחת לשורה זו.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי DooDeLzZz צפיה בהודעה
    קראתי פה כמה תגובות שאמרו שלדתיים יש יותר מוסר מהחילוניים.. ואז קראתי שאפשר להצדיק רצח על רקע חילול השבת.
    אפשר לדעת איך בדיוק רצח זה מעשה מוסרי? הרי דתיים הם אנשים מוסריים וחילוניים הם לא, אבל דתיים מצדיקים רצח. לפי דעתי רצח זה דבר לא מוסרי על כל רקע חוץ מגרימת הרס המוני (כגון היטלר וכל הדיקטטורים ושליטים שרצחו מליונים בדם קר). חילול השבת זה בכלל לא סיבה לרצוח בן אדם, "יצירה מושלמת של אלוהים" רק בגלל שהוא משתמש בחשמל או מדליק אש בשבת. מי אתה שתשפוט אותו? אפילו הרבנים, הרב הראשי של ישראל, אם היה בית מקדש אפילו הכהן הגדול, מי הוא שישפוט אותו? זה עניינך מה הוא עושה?
    צודק 200%
    אבל העניין שהחבר'ה הדתיים פה אומרים שאם אלוהים קיים,
    והוא אומר שמותר לרצוח בנסיבות של חילול שבת אז מי אתה שתפר את החוקים של הבורא שלך?

אתה מבין?
    כמו האיסלאם.

One Shot - One Kill

משתמש מכור
    לייקים
    84
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    "לאחר כל לילה חשוך, יש יום בהיר."

רצח היא פגיעה בקדושת החיים, ופגיעה בחיי אדם היא כמו פגיעה מכוונת לה' כיוון שהאדם נוצר בצלם ה'.
    ובשום מקום בתנ"ך לא מוזכר על רצח, מלבד בספר דברים, שם מוזכר "נקמת דם", כאשר אדם רוצח במכוון הוא יענש באותה מידה כשרצח, אך כשהוא הורג בשגגה, הוא מקבל הגנה בעיר מקלט, ועונשו הוא לא לראות את קרוביו, ולהסתובב כל חייו בעיר אחת.

כל הקטע שמותר לרצוח את מי שמחלל את השבת, זה עיוות של התורה, כמו שהמוסלמים עיוותו, את הקוראן והם מאפשרים כיום לפגוע בחיי אדם שאינו מוסלמים, כך גם אותו מקרה, זה עיוות וסוג של שטיפת מוח.

אז לא בעיה של התורה עצמה, התורה אכן מוסרית ומתנהגת כמו שצריך, זה שיש אנשים טיפ טיפה קוקו, והם מתייגים עצמם כמאמינים בתורה, לא הופך את התורה לשגויה מבחינה מוסרית או בכלל אחרת.

כן לאלכוהול, וכן לסמים.

.When I die, fuck it I wanna go to hell, cause I'm piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
    ".It don't make sense, goin' to heaven wit' the goodie-goodies

.The Notorious B.I.G

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    אז גברא, שני דברים.
    דבר ראשון, תאמין לי שאני אשמח אם יום אחד תגיע לתובנות שלי או שלי אורי או של הבחור האחר.
    המוסר שלנו יותר טוב פי כמה משלך בשל העובדה שהוא לא נקבע ע"י אנשים שחיו לפניי אלפיי שנים,
    הוא נקבע על פי ההחלטות שלנו.

אנחנו גמישים, מסתגלים. אתה מדבר פה על התנהגות של חילונים,
    וכנראה ראית אותם צוחקים אחד עם השני ואולי אחד על השני.
    וזאתי חברי היא חברות.
    הם חברים, וכן הם צוחקים אחד על השני, והם עושים שטויות,
    כי אתה יודע מה? הם ילדים, בני כמה הם כבר 16-18?

וזה בדיוק מה שהדת חוסמת, את הכיף את הדמיון את הילדותיות,
    וזה אותם ערכים שנעלמים עם הגיל. במקרה שלך בגיל 3 בערך.

בלי אותם ערכים ישראל לא היתה במקום שלה כיום מבחינה טכנולוגית,
    בלי אותו דמיון וילדותיות שמאפיינים רק את העם היהודי לא היתה יושב כאן היום כדי לשוחח איתי.

דבר שני,
    אני לא יודע מזה לתרום לעם שלי?! אני?!
    וואלה, אני תרמתי במד"א שנה. אתה תרמת?
    אני מתכוון להתגייס לקרבי לשרת 10 שנים אם צריך - אתה תשב בישיבה.

ותראה את אורי! הבחור גאון פשוט גאון,
    והוא היה יכול לקבל פטור מקרבי בשניות אבל לא! הוא נלחם על זה!
    והוא הגיע ליחידה קרבית. בזמן שאתה ישבת וקראת תורה.
    הוא זה שסבל למען המדינה, לא אתה ולא אני!

אז אל תדבר איתי על תרומות לעם, כי בינתיים התרומה היחידה
    שהדתיים עושים זה לשבת בחדר גדול ולחכות למשיח.
    אתה באמת לא מבין כלום. כמעט שלא הגבתי לזה, אבל לא יכולתי.

לא נכנסתי לפרטים, וזו אולי אחת הדוגמאות הפחות מדאיגות אבל יש בזה גוון לא מוסרי. זה שהם צוחקים על מישהו כולם ביחד לא אומר שזה טוב. אתה לא מסוגל להבין את זה כרגע, וייקח לך הרבה זמן להבין את זה.

אותו דבר. אתה פשוט עוד לא בשל.

יש הרבה מאוד דתיים שלומדים גם מקצועות חול. למעשה המרצה האחרון שלי למתמטיקה היה דתי. חרדים ודתיים זה לא אותו דבר. שני הזרמים מאמינים באותו דבר אבל הגישות שונות מאוד. ואל תעז אפילו לשאול שאלה בנושא כי אין לך זכות.

זה סוג אחד של תרומה. אתה תורם בהיבט החומרי שבו אתה מאמין, וגם שם זה היה עניין זמני בלבד. אני מבטיח לך שגם אני תרמתי בהיבט החומרי ובהיט הרוחני ההודעה הזאת מיני רבות מעידה על השתדלות.
    שוב, אני לא חרדי. אני מקווה שאתה מבין את ההבדל. אני לא הלכתי לישיבה ואם הייתי הולך אז זה לא היה ל 10 שנים. אולי לשנה ואז שירות צבאי כמו כולם. וזה רק בקצרה.

פה אני אפסיק כי באמת כבר קצתי בטיפשות שלך.
    נתתי הסבר קצר על הפסוק "הבל הבלים אמר קהלת, הבל הבלים הכל הבל". אם היית מבין אותו לא הייתה לך בעיה (אבל כמובן שלא תגיע להבנה כזאת עד שלא תאמין).

גם אתה לא שיא ההבנה. תתרכז בעיקר.

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    צודק 200%
    אבל העניין שהחבר'ה הדתיים פה אומרים שאם אלוהים קיים,
    והוא אומר שמותר לרצוח בנסיבות של חילול שבת אז מי אתה שתפר את החוקים של הבורא שלך?

אתה מבין?
    כמו האיסלאם.
    העניין הוא שאתה משנה את מה שהתורה ציוותה ומציג את זה כמו הגוי מהיוטיוב שהזכרתי לאחרונה.
    עוד פעם, אחרי שהתרו בפניו שלא לחלל שבת ושאם הוא יחלל אז הוא יתחייב על זה מיתה כי יש שני עדים שיעידו, רק אז הבית דין צריך להוציא אותו להורג.
    גם אתה, תתרכז בעיקר במקום לזרוק שאלות מטופשות באוויר.
    בברכה,

משתמש כבוד
    מנעל בטמיחה תחנית
    האוואטר של DooDeLzZz
    שם פרטי
    וולפגנג
    לייקים
    605
    נקודות
    1,159

אתה באמת לא מבין כלום. כמעט שלא הגבתי לזה, אבל לא יכולתי.

לא נכנסתי לפרטים, וזו אולי אחת הדוגמאות הפחות מדאיגות אבל יש בזה גוון לא מוסרי. זה שהם צוחקים על מישהו כולם ביחד לא אומר שזה טוב. אתה לא מסוגל להבין את זה כרגע, וייקח לך הרבה זמן להבין את זה.

אותו דבר. אתה פשוט עוד לא בשל.

יש הרבה מאוד דתיים שלומדים גם מקצועות חול. למעשה המרצה האחרון שלי למתמטיקה היה דתי. חרדים ודתיים זה לא אותו דבר. שני הזרמים מאמינים באותו דבר אבל הגישות שונות מאוד. ואל תעז אפילו לשאול שאלה בנושא כי אין לך זכות.

זה סוג אחד של תרומה. אתה תורם בהיבט החומרי שבו אתה מאמין, וגם שם זה היה עניין זמני בלבד. אני מבטיח לך שגם אני תרמתי בהיבט החומרי ובהיט הרוחני ההודעה הזאת מיני רבות מעידה על השתדלות.
    שוב, אני לא חרדי. אני מקווה שאתה מבין את ההבדל. אני לא הלכתי לישיבה ואם הייתי הולך אז זה לא היה ל 10 שנים. אולי לשנה ואז שירות צבאי כמו כולם. וזה רק בקצרה.

פה אני אפסיק כי באמת כבר קצתי בטיפשות שלך.
    נתתי הסבר קצר על הפסוק "הבל הבלים אמר קהלת, הבל הבלים הכל הבל". אם היית מבין אותו לא הייתה לך בעיה (אבל כמובן שלא תגיע להבנה כזאת עד שלא תאמין).

גם אתה לא שיא ההבנה. תתרכז בעיקר.

העניין הוא שאתה משנה את מה שהתורה ציוותה ומציג את זה כמו הגוי מהיוטיוב שהזכרתי לאחרונה.
    עוד פעם, אחרי שהתרו בפניו שלא לחלל שבת ושאם הוא יחלל אז הוא יתחייב על זה מיתה כי יש שני עדים שיעידו, רק אז הבית דין צריך להוציא אותו להורג.
    גם אתה, תתרכז בעיקר במקום לזרוק שאלות מטופשות באוויר.
    אני לא יכול להתרכז בעיקר כשהבאת טענה שסותרת את החשיבה שלך, זה לא הגיוני פשוט.

בתגובתכם להודעותיי, אנא מכם, לחצו על הכפתור "ציטוט ההודעה" שנמצא מתחת לשורה זו.

אני לא יכול להתרכז בעיקר כשהבאת טענה שסותרת את החשיבה שלך, זה לא הגיוני פשוט.
    לא הבאתי שום טענה ובטח לא אחת שסותרת את "החשיבה" שלי.

מאמין במסורת?
    בברכה,

+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 5 << ראשון ... 345

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:48.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,894 | הודעות: 8,150,476 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect