א. שמח לשמוע, באיזו צורה בדיוק?
המון אנשים אומרים את מה שאמרת אבל עדיין מתנהגים וחושבים בצורה מקובעת. האם אצלך זה שונה?
ב. אני מצאתי שמטרות הנמצאות 100% בטווח ההשפעה והיכולת שלך, הן המועילות ביותר.
למשל, אם תציב לעצמך מטרה להשיג מספר טלפון או דייט, זה עלול ליצור בך תסכול במידה ולא תצליח (מה שאפשרי מאוד שיקרה, הרי רוב המשקל של מטרות מסוג זה תלוי בבחורה, לא בך).
לעומת זאת, מטרות כגון:- תומר לעשר בחורות "שלום" (במידת האפשר המשך את השיחה).
- תחמיא לחמש בחורות על פריט לבוש שלהן.
- תומר לחמש בחורות "שלום, בואי נהיה חברים ונתחתן, יאלה?!" ולאחר מכן תתיישב ומייד כתוב מסקנות (לכתיבת מסקנות בזמן התהליך עצמו ישנם יתרונות וחסרונות, שים לב מתי להשתמש בזה).
מטרות שכאלו תלויות 100% בך!
כך אתה תמיד תוכל להיות אקטיבי, לפעול וברוב הפעמים לבצע את מטרותיך בהצלחה מרובה, מה שמשפיע מאוד על המשחק הפנימי שלך (ועל הפחד גישה).
אגב, ישנן מטרות קצת יותר "מתקדמות/עמוקות" אשר נבנו להשפיע אך ורק על המשחק הפנימי שלך, בחלקן הבחורות בכלל לא מעורבות אבל זה בפעם אחרת.
רק חשוב שתזכור להציב לעצמך מטרות הנמצאות בין גבול האתגר לגבול היכולת. הכוונה למטרה שתאתגר אותך אך בכל זאת תהיה תלויה 100% בטווח ההשפעה שלך. עוד דבר חשוב שעליך לזכור זה לא לצאת לשטח בגישה והרגשה של "יאלה, בוא נבצע את המטרה בהצלחה ונחזור הביתה".. כי בסופו של דבר אתה צריך ליהנות מכל התהליך, ללמוד, לחדד מיומנויות.. עם גישת ה"לצאת מידי חובה" אתה לא תתקדם הרבה. כששחקן כדורגל מתחיל משחק, האם הוא חי בגישה של "בואו ננצח ונלך לישון" או "בואו ננצח ונהנה על הדרך"? כנ"ל לגבי משחק השטח שלך.
ג. אם לא הבנת את הרעיון של הפסיכולוגיה ההפוכה ההיא אל תטרח להבין!
בטח ובטח שלא לבצע.. זה סתם יתסבך אותך.
ד. אני ממש בימים אלו בדילמה קשה האם להירשם לקורס או לא.
באופן כללי אתה צודק, אסור לפתח תלות בקורסים או באחרים בשביל לפעול אך לעשות קורס בצורה מבוקרת זה בריא לדעתי.
אני מתבלט בכלל משיקולים אחרים אבל הרעיון שציינת הוא נכון מאוד, אני גם בעד לצעוד בכוחות עצמך ללא עזרה של "אבא ואמא" (קורסים/מדריכים/קאוצ'רים וכו') אשר יחזיקו לך את הידיים כל הזמן. זה לא מועיל בטווח הארוך ואיפשהו גם משעמם.