|
|
חחחחחחחחח פרוטקציות מס' 1 בצהל זה בטייס חבר.
כמה עובדות (מהאתר של חיל האוויר, תיהיה בטוח שיש עובדות סטטיסטיות הרבה פחות יפות) על אחד הקורסים האחרונים:
ל-%20 מהבוגרים יש אח או אב שמשרתים או שירתו כאנשי צוות-אוויר.
לאחד מהם, סג"מ ש', יש שני אחים טייסים - טייס אפאצ'י וטייס הרקולס.
אחד הבוגרים, סג"מ ע', שסיים את הקורס במגמת מסק"ר, הוא דור שלישי לטייסים בחיל-האוויר. אביו, אל"מ (מיל') ד', היה טייס F-16, סבו מצד אביו גם היה טייס וסבו מצד אימו הוא האלוף (מיל') עזר ויצמן, נשיא המדינה ומפקד חיל-האוויר לשעבר.
ארבעה מאבות הבוגרים משמשים כמדריכי טיסה בקורס-הטיס.
שלא נדבר על אנשים שאני מכיר באופן אישי ולא דרך סטטיסטיקה...
זה ממש לא מעיד על פרוטקציות...חשבת על זה אולי שמבחינה גנטית פשוט יש להם יכולות מוטוריות וקוגניטיביות מתאימות בשביל לשרת כטייס?אולי בגלל זה קרובי משפחה מגיעים לטייס?
דבר שני לשרת ביחידה כל כך קרבית ולהשקיע 12 שנים מהחיים שלך זה ערך שבא מהבית מה שעוד מסביר את עניין קרובי המשפחה.
ד"א אני מכיר אישית בנים של טייסים שלא התקבלו לקורס ושנפלו בקרוס וגם חבר'ה שאין להם טייס אחד במשפחה והגיעו לזה.היה איתי בגיבוש הבן של מפקד מאוד מאוד בכיר בחיל האוויר ואח"כ בצה"ל(לא רוצה לאמר מי זה מצנעתו)-ולא העבירו אותו( ! )
עדיף להלחם בשביל מטרה מאשר לחיות בשביל כלום.
שמע ברור שאם יש לך פרוטקציות ברמה גבוהה אתה יכול להגיע לכל מקום
אבל לרוב אין ואתה מדבר שטויות משפחתית וכאלה טייס כל פעם כותבים בעיתון אנשים מאזורים אחרים שמתקבלים
ברור לך שכולם שמה כאלה חנונים כי זה חלק מהנתונים שצריך לא תמצא שמה חמולה של אתיופים (לא תמצא בכלל) כי לרוב הם לא מתאימים מהנותנים ואם אבא שלך היה טייס וזה החלום שלך אז אולי הוא יוכל לתרום לך בכך שיסביר לך מה עוברים שמה ומה צריך לדעת ומה לעשות אז אולי יש לך סיכוי יותר גדול מאחרים
669 זה שטויות יחידה משפחתית יש שמה אפילו אתיופים ועולים מחול יענו כאלה שבאו נגיד מארהב בשביל להתגייס לא הרבה אבל יש
איך זה בדיוק משפחתי :|
בקיצור לא להרבה יש פרוטקציות שמה
ה
הא-הא, כן.. סטטיסטיקה משקרת, אין ח"לים בצהל, אין פרוטקציות בצבא...
זה הכל גנטיקה.
ברור.
אני אומר לך שאח של חבר שלי היה מגבש בגיבוש שלו.
אני אומר לך שחבר שלי טייס עכשיו. בדיוק באותה טייסת.
בדיוק באותו תפקיד.
נראה לך שמישהו ידיח את הבן שלו מקורס טייס? נ-ר-א-ה לך באמת, שמישהו יגיד לבן שלו,
"אני לא מעביר אותך לקורס טייס"?
4 בנים של מדריכים בקורס. לא טייסים בדימוס, לא מפקדים לשעבר בחיל האוויר, טייסים באותו הקורס.
הכל גנטיקה?
אתה מזלזל בכוח הקומבינה וביוקרה של התפקיד. וזה כי אתה לא שירתת ביחידה כזאת, אז אתה לא מבין כמה שזה שכונה ולא
מה שבאמת נדמה לך..
בטח שיש פרוטקציות בקורס טייס..אבל זה לא נפוץ כמו שאתה מצייר את זה פה.
אני לא מדבר סתם,אני בדיוק דוגמה למה שאתה מנסה לצייר פה,אז תן לי להוכיח לך אחרת.
אבא שלי טייס לשעבר,כשהנושא של פרוטקציה עלה בארוחה משפחתית הוא אמר שהוא בחיים לא יעז להפעיל בשבילי פרוטקציה בגלל שאם אני באמת לא מתאים ויקרה לי משהו בגלל זה הוא לא יוכל לסלוח לעצמו.עברתי גיבוש באפריל האחרון,אני יכול להבטיח לך שבזכות עצמי ולא בזכות אף אחד אחר,ואם אני אפול בקורס או אצליח גם זה יהיה בזכותי.
מצד שני הבן של חבר שלו שסיים באותו הקורס לא עבר את הגיבוש.
והבחור שדיברתי עליו שלא עבר גיבוש? בן של מפקד בכיר? אבא שלו הוא אחד מהשלושה מפקדים האחרונים של חיל האוויר!(לא רוצה לפגוע בפרטיות שלו).
איתי בגיבוש עברו עוד 3 חברים שלי שלא קשורים בכלל לחיל האוויר.
וכן הגנטיקה בהחלט משחקת תפקיד..בטח שבפוטנציאל להטיס מטוס..
עדיף להלחם בשביל מטרה מאשר לחיות בשביל כלום.