קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. עזרה| לא יודע מה לעשות
    על ידי משתמש אנונימי בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 29-06-2008, 00:17
  2. [פריקה+עזרה]לא יודע מה לעשות,תנו עצות
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 16-02-2008, 13:18
  3. צריך עזרה לא יודע מה לעשות באמצע המשחק הנסיך הפרסי 2
    על ידי pegasoos1 בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 21-01-2008, 20:21
  4. [עזרה] לא יודע מה לעשות, אני חושב שאני משתגע
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 23-11-2007, 18:21
  5. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 01-05-2006, 14:44
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 28

עזרה- לא יודע מה לעשות

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ברירת מחדל עזרה- לא יודע מה לעשות

אני כרגע בחופש הגדול בין כיתה יא לכיתה יב, וחשבתי לקרס קורס פסיכומטרי.
    האפשרויות הן או לעשות אחד בחופש, מה שבעייתי קצת כי אני לא אהיה בארץ מה1.8 עד ה8.8, והאפשרות השנייה היא לעשות את הקורס בזמן של תחילת הלימודים. אין לי בעיה של עומס מבחינת בית ספר כי אין לי שום בגרויות של מועד חורף למעט מועד ב שאני יכול להחליט אם ללכת או לא.
    השאלה היא האם כדאי לי ללכת לקורס כזה, ובאילו תאריכים יש מבחני פסיכומטרי.
    אני גר באזור חיפה אם זה עוזר.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור האוואטר של הנודד
    לייקים
    53
    נקודות
    336

אני אגיד לך את החסרונות והיתרונות שלפי דעתי קיימים ותחליט לפי זה...

יתרונות:

כל החומר במתמטיקה טרי בראש (אבל זה בקטנה כי החומר של הבחינה במתמטיקה הוא לא ברמה כל כך גבוהה).

חסרונות:

הפסיכומטרי תקף לשבע שנים בערך, זאת אומרת ששנה י"ב ועוד שלוש שנים במינימום צבא זה כבר ארבע שנים מתוך השבע האלו, מה יקרה אם תרצה לחתום קבע? ולטייל בחו"ל? ולעשות מועדפת? אתה מגביל את עצמך ברוב המקרים.

בשביל להוציא ציון גבוה בפסיכומטרי אתה צריך לחרוש, זאת אומרת שלעבוד או ללמוד תוך כדי זה לא הכי אידיאלי ויש מצב גדול שזה יוריד לך מהציון שאתה יכול לקבל אם תחרוש כמו שצריך.

יכול להיות בכלל שלמה שתרצה ללמוד לא תצטרך פסיכומטרי בכלל, לרוב הדברים צריך, אבל שוב, אתה לא יודע מה יקרה בעתיד ומה תחליט ללמוד ולעשות...ולעשות פסיכומטרי זה לא כזה זול.

לפי דעתי כשאין לך מטרה מסויימת ואתה לא יודע לאן לכוון (לדוגמה אתה לא יודע מה אתה רוצה ללמוד אז אין לך שאיפה מסויימת, אלא אתה סתם רוצה ציון בלי לדעת בכלל כמה אתה צריך בכלל) זה לא הכי טוב, כי הלמידה שלך תהיה בהתאם לזה בדרך כלל.

אם יצוץ לי עוד משהו בראש אני אכתוב, בינתיים זהו...
    בהצלחה בכל מקרה במה שתבחר.

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

שכחת את היתרון במיונים לצבא שהציון הפסיכומטרי מקנה לך.
    מעבר לזה, התוקף של הפסיכומטרי משתנה ממוסד למוסד, יש מקומות שיתחשבו בציון הפסיכומטרי שלך לאורך כל החיים ויש לברר את זה עם כל מוסד בנפרד.
    לדעתי אם אתה מרגיש שאתה יכול (ומההיכרות הקצרה שאני מכיר אותך, אתה לא פרייאר בכלל!), פשוט לך על זה כי אין לך הרבה מה להפסיד.

משתמש מכור
    לייקים
    6
    נקודות
    0

כמו שהנודד כתב היתרון המרכזי זה שהכל יושב לך מאוד מאוד טרי.
    אנגלית, ובעיקר בעיקר חשבון.
    אני קורא לזה בכוונה חשבון כי זה רמה של כיתה ט' -י' בלחץ.
    למרות שהרמה די נמוכה אין לך יותר מידי זמן לכל שאלה- בפרק הכמותי יש לך דקה לכל שאלה.
    וכמובן כאשר אתה חוזר מהצבא שזה מעל 3 שנים שלרוב אף אחד לא מתעניין במערכת משוואות ובעיות תנועה, החומר נשכח וצריך לחזור ולתרגל עד שזה יושב טוב וגם אז לא יושב פרפקט.

אבל וזה אבל גדול, מה אתה רוצה ללמוד. אם אתה רוצה ללמוד הנדסה אז תיגש עכשיו בפקולטות ההנדסה מעניין יותר התחום הכמותי בבחינה, אם אתה רוצה רפואה אז הייתי ממליץ לך להתרכז בבגרויות ובשיפור של בגרויות שכבר עשית ולא קיבלת בהם ציון מספק ואת הפסיכומטרי לאחר השירות.

משתמש כבוד האוואטר של TheNuts
    לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

לא צריך להתחשב במה שאתה חושב שאתה יודע כרגע, גם ככה אתה צריך לשנות את דרך החשיבה שלך, כי כרגע אתה לא חושב בצורה שמתאימה לפסיכומטרי. בשביל זה יש קורס, הקורס מלמד אותך הכל מהבסיס ועד לרמה הכי גבוהה. קח למשל את אלון ("בכמותי יש לך דקה לשאלה"), זה לא מדוייק, יש שאלות שייפתרו ב2 שניות, ויש שאלות שדורשות 2 וחצי דקות לפיתרון.

יש עקרונות שחייבים לשנות בחשיבה שלך כדי לקבל ציון גבוה בפסיכומטרי, ואין מה לעשות, הם לא הולכים יד ביד עם הבית ספר.

אם כבר ההפך, מהנסיון שלי, (2 פסיכומטרים, אחד בין יא' ליב עם 650 ואחד הרבה מעל 700), כשאתה חושב שאתה יודע את החומר כי "זה חומר של כיתה ט' גג", אתה לא מתאמץ לתרגל אותו, או לאמץ דרך חשיבה אחרת. ואז באמת חבל ששילמת. בנוגע ליתרונות בצבא, זה יתרון רק אם אתה מכוון לעתודה.

לסיכום קצר, אני לא הייתי ממליץ לעשות את זה בזמן התיכון, אבל אם ההורים דוחפים ואתה לא בראש של תיכוניסט ובאמת תשקיע (ויש כאלה, אני פשוט לא הייתי אחד כזה..) לא הייתי ממליץ לעשות את זה תו"כ לימודים, ולא בגלל עומס בלימוד, יותר בגלל שהפסיכומטרי דורש זמן -
    לפחות את ה 5-6 שעות ישיבה ביום בבית, וזה לא משהו שאפשר לעשות כשאתה תיכוניסט. אין טעם לזרוק בבגרויות רק בשביל לקבל פסיכומטרי סביר - לא זה ולא זה יעזרו לך בסופו של יום.

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ציטוט נכתב במקור על ידי TheNuts צפיה בהודעה
    לא צריך להתחשב במה שאתה חושב שאתה יודע כרגע, גם ככה אתה צריך לשנות את דרך החשיבה שלך, כי כרגע אתה לא חושב בצורה שמתאימה לפסיכומטרי. בשביל זה יש קורס, הקורס מלמד אותך הכל מהבסיס ועד לרמה הכי גבוהה. קח למשל את אלון ("בכמותי יש לך דקה לשאלה"), זה לא מדוייק, יש שאלות שייפתרו ב2 שניות, ויש שאלות שדורשות 2 וחצי דקות לפיתרון.

יש עקרונות שחייבים לשנות בחשיבה שלך כדי לקבל ציון גבוה בפסיכומטרי, ואין מה לעשות, הם לא הולכים יד ביד עם הבית ספר.

אם כבר ההפך, מהנסיון שלי, (2 פסיכומטרים, אחד בין יא' ליב עם 650 ואחד הרבה מעל 700), כשאתה חושב שאתה יודע את החומר כי "זה חומר של כיתה ט' גג", אתה לא מתאמץ לתרגל אותו, או לאמץ דרך חשיבה אחרת. ואז באמת חבל ששילמת. בנוגע ליתרונות בצבא, זה יתרון רק אם אתה מכוון לעתודה.

לסיכום קצר, אני לא הייתי ממליץ לעשות את זה בזמן התיכון, אבל אם ההורים דוחפים ואתה לא בראש של תיכוניסט ובאמת תשקיע (ויש כאלה, אני פשוט לא הייתי אחד כזה..) לא הייתי ממליץ לעשות את זה תו"כ לימודים, ולא בגלל עומס בלימוד, יותר בגלל שהפסיכומטרי דורש זמן -
    לפחות את ה 5-6 שעות ישיבה ביום בבית, וזה לא משהו שאפשר לעשות כשאתה תיכוניסט. אין טעם לזרוק בבגרויות רק בשביל לקבל פסיכומטרי סביר - לא זה ולא זה יעזרו לך בסופו של יום.
    אני רואה שהתגובה שלך הכי רצינית פה, וגם הציון שלך דיי משקף את מה שאני צריך לקבל פחות או יותר.
    ממה שאני מכיר את עצמי, אני מאמין שבחלק של המתמטיקה אהיה יחסית טוב, ופה לא תהיה הבעיה הרצינית שלי. אני משער שיהיה לי יותר קשה בחלק של המילים.

עד כמה הלמידה באמת חשובה? אני אומר לך דוגרי, לבית ספר אני לא לומד. אולי שעה לפני מבחן בהיסטוריה. אני לא יודע מה זה לשבת וללמוד. אני לא יודע אם יהיה לי ממש ראש של ללמוד, באמת לשבת על התוכס ולפתור מלא מלא תרגילים עד שזה נכנס בשביל לקבל באמת ציון מצוין. (מעל 700) אתה אומר שאם אני לא יודע ללמוד חבל על הזמן?

תזכור שאתה גם עשית 2 מבחני פסיכומטרי, ובד"כ רק משתפרים ממבחן למבחן. עד כמה זה באמת יכול לעזור לי אם אני עושה אחד עכשיו ועוד אחד אחרי י"ב נניח?

עוד שאלה, עד כמה זה באמת חשוב לעשות עכשיו פסיכומטרי אם אני רוצה ללכת לעתודה? או למשוך את זה כמה שיותר רחוק עד שאני אוכל להתרכז רק בזה?
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

משתמש מכור
    לייקים
    6
    נקודות
    0

TheNuts
    אם הייתי כותב "דקה לכל שאלה, בממוצע" אז זה היה בסדר?
    אני לא חושב שצריך להסביר שאם הצלחת לסיים תרגיל ב2 שניות אז חסכת כמעט דקה לשאלות של הגרפים.

אתה צודק שזה מבחן שונה, זה לא בגרות ולא דומה בכלל. אבל כשאתה עדיין בתיכון והחומר יושב טרי, ולא צריך לרענן ולחזור על עקרונות החפיפה וחישוב בע"פ אז הפרק הזה בא יותר בקלות. כמובן שיטת הלימוד היא שונה- בשביל זה יש קורס, ויהיו לו מורים שידריכו אותו לא לנסות לחפש להוכיח אלא לענות תשובה נכונה ותו לא.

אני אעיד על עצמי, אם הייתי ניגש בסוף יא' לפסיכומטרי, הייתי מסיים פרק כמותי ומספיק לבדוק אותו פעמיים והיה נשאר לי זמן לנשנש משהו/לשתות.

משתמש כבוד האוואטר של TheNuts
    לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

שטויות, סיימתי 5 יחל במתמטיקה 7 באנגלית עם פיסיקה ומחשבים בתיכון בלי לפתוח ספר מכיתה א', והייתי ממש טוב, וקיבלתי בחלק הכמותי מתוך 150 נק' 80. זה אומר שאתה תזלזל כשילמדו אותך גיאומטריה כי זה גיאומטריה של גן חובה, ואתה תזלזל באלגברה כי פתרת 2 משוואות עם 2 נעלמים בכיתה ד' בערך, ותזלזל בבעיות כי מי לא יודע שמהירות * זמן = דרך, ותפספס את כל הגישה לשאלה, כי זה מה שבאמת חשוב, איך אתה ניגש. על מה אתה עונה.

פעם שניה, אחרי הצבא אחרי שאני לא זוכר מה זה בכלל זווית ישרה, ומה זה המספר הקטן מעל הX, והוצאתי פלוס מינוס עוד 10 תשובות נכונות לפרק. שוב אני מסתכל על הכל במבט על, עשיתי את המבחן בתיכון ואני יודע איך אנשים מסתכלים על זה כשהחומר טרי אצלם בראש. בעיקר מי שטוב במתמטיקה. אתה ניגש לזה בצורה אחרת, כשאתה בוגר יותר.

ואם אתה מתכנן לא לשבת על התחת וללמוד, אל תעשה פסיכומטרי, תהנה מהחופש שלך, תשתחרר, ואז תגיע לזה עם מוטיבציה.
    חבל על הכמה אלפי שקלים של ההורים שלך..

שזה לא יהיה השיקול שלך,
    גם אם אתה עושה את זה אחרי הצבא, אם הגעת ליום של הפסיכומטרי ואתה עדיין מרגיש שהחומר לא יושב טוב בראש - או שלא התאמנת עליו מספיק, או שעשית חרא של קורס. (או שהיה לך מורה גרוע בקורס טוב, מה שתבחר).

בכל מקרה בנוגע לשאלה שלך יש תשובה אחת פשוטה, אם זה או בחופש או תו"כ לימודים, אז בחופש. תפסת מרובה לא תפסת, מכיר?
    נערך לאחרונה על ידי TheNuts; 28-06-2011 בשעה 15:38.

משתמש כבוד
    אני צהוב בנשמה

לייקים
    6
    נקודות
    1,600

לדעתי אם אתה מוכן להשקיע בזה אז זה לא כל כך משנה..
    אני עשיתי פסיכומטרי באמצע י"ב, לקחתי מורה פרטי תותח (אמנם יקר) והיה שווה את זה (אבל אני עתודאי אז לי זה היה דחוף)

אם אתה מחליט שכשתלמד לפסיכומטרי אתה תשקיע בזה הרבה זמן, כסף ורצון אז זה לא ממש חשוב מתי..
    יהיה לך יותר קל מבחינה של לימודים לפני הצבא אבל יהיה לך יותר קל מבחינה של זמן ללמוד אחרי הצבא.. זה כבר בחירה שלך

כל עוד תשקיע בלימודים כמה שצריך זה לא יפגע לך בציון הכל שאלה של מה יותר נוח לך ומה המטרות שלך בצבא
    עתודאים ועוד כל מיני חייבים פסיכומטרי לפני הצבא..

ואני אומר את זה בתור עתודאי בתוכנית פסגות (הנדסת תוכנה בטכניון)
    בהצלחה :]

שלום לך,

לעשות פסיכומטרי בתקופת הלימודים בביה"ס באמת יוצרת דיסוננס. מצד אחד, חלק מהחומר "טרי" אצלך בראש וכפועל יוצא תצטרך לכלות פחות זמן בלהיזכר בדברים בסיסיים (בעיקר במתמטיקה) לעומת תלמיד שסיים את התיכון לפני יותר משלוש שנים. יתרון נוסף הוא, העובדה שאתה עדיין במסגרת התיכון ומורגל לשבת וללמוד לקראת מבחנים (שוב, יחסית למי שסיים את התיכון לפני שנים).

מאידך, עליך לדעת כי תצטרך להשקיע המון במסגרת ההכנה לבחינה הפסיכומטרית, למרות הידע הבסיסי שטרי אצלך. בבחינה נבחנים בסוגי שאלות רבים ומגוונים, וכמעט כל סוג שאלות (במיוחד בתחום הכמותי) ישנם מס' תת-סוגים של שאלות ושיטות פתרון או טכניקות יחודיות המתאימות לו. בכדי להתמודד עם הבחינה בה יש כ- 220 שאלות עליהן צריך לענות ב- 200 דקות, יש להגיע לרמות שליטה גבוהות בכל סוג ותת סוג שאלות.
    המסקנה מכל זאת היא שתדרש להשקיע המון במסגרת הלימודים וכאן נכנס עניין המשמעת העצמית שלך. אם תיעדר מהארץ למשך שבוע כנראה תחמיץ 2-3 מפגשים בקורס (רוב הקורסים לקראת מועד אוקטובר מתחילים לקראת סוף יולי) דבר שעשוי לפגום במידת הבנתך את החומר הנלמד בקורס (בדרך כלל מדובר בנדבך על נדבך, כך שאם לא הבנת חומר מסוים יקשה עליך להבין את הנושא נלמד אחריו).

לעומת זאת, במידה ותבחר ללמוד בתקופת הלימודים, עליך לשאול את עצמך האם תוכל להשקיע בקורס (ובעיקר בעניין שיעורי הבית) אגב המחוייבויות ושיעורי הבית שתקבל בבית הספר. אם התשובה היא כן, הרי שזו האפשרות המומלצת.

לעניין מועדי הבחינה, בשנה ישנם חמישה מועדי בחינה: פברואר, אפריל, יולי, אוקטובר ודצמבר. המועד בגינו אתה מתלבט, להבנתי, הוא מועד אוקטובר. מומלץ שתבדוק במכון בו אתה מתעתד ללמוד,באיזה צורה יוכלו להשלים לך את החסר במידה ותבחר ללמוד בחופש ותחמיץ מס' שיעורים בשל נסיעתך לחו"ל, ע"מ שתוכל לקבל החלטה מושכלת.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת שתהיה לך.
    בהצלחה,

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ציטוט נכתב במקור על ידי ItayTheMan צפיה בהודעה
    לדעתי אם אתה מוכן להשקיע בזה אז זה לא כל כך משנה..
    אני עשיתי פסיכומטרי באמצע י"ב, לקחתי מורה פרטי תותח (אמנם יקר) והיה שווה את זה (אבל אני עתודאי אז לי זה היה דחוף)

אם אתה מחליט שכשתלמד לפסיכומטרי אתה תשקיע בזה הרבה זמן, כסף ורצון אז זה לא ממש חשוב מתי..
    יהיה לך יותר קל מבחינה של לימודים לפני הצבא אבל יהיה לך יותר קל מבחינה של זמן ללמוד אחרי הצבא.. זה כבר בחירה שלך

כל עוד תשקיע בלימודים כמה שצריך זה לא יפגע לך בציון הכל שאלה של מה יותר נוח לך ומה המטרות שלך בצבא
    עתודאים ועוד כל מיני חייבים פסיכומטרי לפני הצבא..

ואני אומר את זה בתור עתודאי בתוכנית פסגות (הנדסת תוכנה בטכניון)
    בהצלחה :]
    אחד השיקולים הרציניים של לעשות עכשיו פסיכמטרי זה בשביל עתודה.
    אתה ממליץ על המסלול שנכנסת אליו? השיקולים שלי הם או לזה או לתלפיות (שלי אישית נשמע קצת יותר מעניין, אבל זה 3 שנים שבקושי רואים אור יום)

בקשר לאחרים, אין לי בעיה לגשת למצבן בדצמבר וללמוד אליו כמו שצריך. בבית ספר לא באמת עושים משהו, ואין לי שום בגרות חורף ככה שזה לא קריטי.
    העניין הוא שאני מתאמן, ואפילו דיי הרבה. אני לא יודע עד כמה אני ארצה להפסיד הרבה אימונים בשביל זה, וזה שיקולי חשוב. אם אני לומד עד סביבות 16, ואני צריך גם להספיק אימון וגם ללמוד לפות שעתיים, זה נהיה ממש עמוס.
    המטרה זה לעשות פסיכומטרי ולהוציא מעל 700. אני יודע שאני יכול. העניין הוא רק איך זה יוצא לפועל.

מעבר לזה, על איזה קורסים אתם ממליצים?

אלברט איינשטיין

משתמש מכור האוואטר של הנודד
    לייקים
    53
    נקודות
    336

כל הקורסים של המכונים המוכרים סבבה (לא לחמן ואנקורי וכל זה, אלא הייקיו, קידום, יואל גבע וכו').
    השאלה כמה באמת אתה תשקיע ותנצל את כל הכלים שהם יביאו לך.

משתמש מתקדם
    לייקים
    42
    נקודות
    280
    משפט מחץ
    IT IS NOT THE SAME WITHOUT YOU

ממליץ לך לעשות לפני הכול
    נערך לאחרונה על ידי TE--AMO; 29-06-2011 בשעה 16:39.

משתמש ותיק האוואטר של InSane
    לייקים
    468
    נקודות
    534
    משפט מחץ
    Zman is Money

אל תעשה בשום פנים ואופן ביחד עם הלימודים בבית הספר,
    זאת הטעות הכי גדולה שקיימת.
    תבטל את הטיסה, ואם אתה רציני, שב ותעשה פסיכומטרי פעם אחת בחיים כמו שצריך.

PsyTrance לשעבר
    MegaPro לשעבר

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ציטוט נכתב במקור על ידי InSane צפיה בהודעה
    אל תעשה בשום פנים ואופן ביחד עם הלימודים בבית הספר,
    זאת הטעות הכי גדולה שקיימת.
    תבטל את הטיסה, ואם אתה רציני, שב ותעשה פסיכומטרי פעם אחת בחיים כמו שצריך.
    את הטיסה אי אפשר לבטל.
    מקסימום אני אעשה בחופש של יב.

אלברט איינשטיין

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 20:43.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,476 | הודעות: 8,151,058 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect