נכתב במקור על ידי
TheNuts
לא צריך להתחשב במה שאתה חושב שאתה יודע כרגע, גם ככה אתה צריך לשנות את דרך החשיבה שלך, כי כרגע אתה לא חושב בצורה שמתאימה לפסיכומטרי. בשביל זה יש קורס, הקורס מלמד אותך הכל מהבסיס ועד לרמה הכי גבוהה. קח למשל את אלון ("בכמותי יש לך דקה לשאלה"), זה לא מדוייק, יש שאלות שייפתרו ב2 שניות, ויש שאלות שדורשות 2 וחצי דקות לפיתרון.
יש עקרונות שחייבים לשנות בחשיבה שלך כדי לקבל ציון גבוה בפסיכומטרי, ואין מה לעשות, הם לא הולכים יד ביד עם הבית ספר.
אם כבר ההפך, מהנסיון שלי, (2 פסיכומטרים, אחד בין יא' ליב עם 650 ואחד הרבה מעל 700), כשאתה חושב שאתה יודע את החומר כי "זה חומר של כיתה ט' גג", אתה לא מתאמץ לתרגל אותו, או לאמץ דרך חשיבה אחרת. ואז באמת חבל ששילמת. בנוגע ליתרונות בצבא, זה יתרון רק אם אתה מכוון לעתודה.
לסיכום קצר, אני לא הייתי ממליץ לעשות את זה בזמן התיכון, אבל אם ההורים דוחפים ואתה לא בראש של תיכוניסט ובאמת תשקיע (ויש כאלה, אני פשוט לא הייתי אחד כזה..) לא הייתי ממליץ לעשות את זה תו"כ לימודים, ולא בגלל עומס בלימוד, יותר בגלל שהפסיכומטרי דורש זמן -
לפחות את ה 5-6 שעות ישיבה ביום בבית, וזה לא משהו שאפשר לעשות כשאתה תיכוניסט. אין טעם לזרוק בבגרויות רק בשביל לקבל פסיכומטרי סביר - לא זה ולא זה יעזרו לך בסופו של יום.