אם יש לי התאמות לבגרויות, אני מקבל את אותן התאמות למבחן הפסיכומטרי?
אם יש לי התאמות לבגרויות, אני מקבל את אותן התאמות למבחן הפסיכומטרי?
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
|
|
לא בהכרח.
אתה צריך להראות שהיו לך את ה"בעיות" האלו ממזמן ולשלוח את זה למרכז הארצי לבחינות והערכה או משהו כזה.
אם יבחנו את מה ששלחת להם ובהתאם הם יתנו לך הקלות, אבל זה לא פשוט בכלל ואתה צריך להביא הוכחות מהעבר שוב.
אבחונים שעשית בבית ספר, הקלות שניתנו לך כשהיית קטן...ככל שזה יותר מהעבר הרחוק זה יותר טוב.
בכדי לקבל הקלות במבחן הפסיכומטרי אתה צריך יותר מסתם לשלם 2000 שקל לאיזה מאחבנת שתתן לך תוספת זמן
היי עידן,
בשום פנים ואופן לא מקבלים את אותן התאמות. כל המידע נמצא באתר המרכז הארצי; חשוב לדעת שלא קיימת בפסיכומטרי "תוספת זמן" שהיא ההקלה השכיחה ביותר. חשוב גם לדעת שאם לא אובחנת כסובל מלקות מסויימת בגיל מוקדם (חטיבת הביניים לכל המאוחר), אזי סיכוייך לקבל הקלות בפסיכומטרי ובהמשך באקדמיה הם נמוכים- בלי כל קשר להקלות שניתנו לך בתקופת הבגרויות.
בהצלחה,
משה
המכון הארצי לבחינות ולהערכה מכיר בליקויי הלמידה הבאים:
1. לקות למידה כגון דיסגרפיה, דיסלקציה וכדומה;
2. הפרעות קשב וריכוז;
3. מגבלות רפואיות / פסיכיאטריות / פיסיות (כגון קשיי שמיעה, קשיי ראיה וכדומה).
הקלות שניתנות לנבחנים שאובחנו ללקויי למידה:
1. בחינת מפע"ם – בחינה ממוחשבת בתוספת זמן;
2. תוספת זמן בפרקי בחינה נבחרים או בכולם;
3. הפסקות בין פרקי הבחינה;
4. שימוש במחשבון בארבע פעולות חשבון;
5. השמעת פרקי הבחינה בחלק אנגלית;
6. טופס בחינה או גיליון תשובות מוגדל;
7. תנאים פיזיים מותאמים למגבלה רפואית.
ככלל, המרכז הארצי לא מכיר אוטומטית בהקלות שניתנו לצורך הבגרויות, אלא בוחן מחדש את ההצדקה להקלות, ואף לא מכיר באבחונים שנעשו למעלה מ- 5 שנים אחורה.
מומלץ שתקרא באתר המרכז הארצי - "בחינות מותאמות", מה עליך לעשות. שים לב, שמשום שהתהליך לוקח זמן, עליך להתחילו מספיק זמן לפני מועד הבחינה הרצוי. בחינות התנאים מותאמים מתקיימות רק פעמיים בשנה: מועד פברואר ומועד יולי.
בהצלחה,
נערך לאחרונה על ידי OK פסיכומטרי; 17-07-2011 בשעה 13:03.