עצם ההכנסה שלהם לבית כלא, כולם יוצאים עלינו, אז חלאס, כשאנחנו לא מסתכלים על "מה הם יגידו"- ככה קורים הדברים הכי טובים
עצם ההכנסה שלהם לבית כלא, כולם יוצאים עלינו, אז חלאס, כשאנחנו לא מסתכלים על "מה הם יגידו"- ככה קורים הדברים הכי טובים
|
|
1. מי שדיבר פה על מבצע צבאי לא ממש ריאלי, אני מבטיח לכם שגלעד שליט נמצא בבונקר ועל ידו 2 שומרים חמושים שמוכנים כל עת להרוג אותו (ראו מקרה נחשון וקסמן) אם וכאשר ננסה לבצע פעולה צבאית להחזירו. כל עזה צפופה בטירוף ומבצע כזה הוא מאוד מאוד מסובך.
2. בתקופה של גלעד שליט המוטו בצבא היה - מחזירים הביתה חייל בכל מחיר. שוב, אני מדגיש שזה היה מוטו בתקופה שגלעד שליט התגייס. לאחר זמן מה, אכן חלה תפנית ואף ניתן אישור לביצוע ירי באירוע חטיפה, גם אם הדבר יעלה בחיים של החייל שאותו מנסים לחטוף. מה שאני מנסה להדגיש פה שבאותה עת שגלעד שליט התגייס הוא האמין בלב שלם שהצבא ייפעל לשחרורו.
3. צריך לשים קץ לניהול מו"מ עם מחבלים. עצוב לומר זאת אבל הסבירות שייחטף עוד חייל לאחר גלעד שליט היא די גבוהה. חייבים להפסיק בכל מחיר עם המנהג הזה שאנחנו מחזירים להם 1500 מחבלים והם מחזירים לנו חייל אחד. אין ספק שכל אחד היה עושה הכל בשביל להחזיר את אהוביו אבל באיזשהו שלב פשוט צריך להפסיק את זה, לחלוטין.
4. תנאי המחבלים בבתי הכלא בישראל שווי ערך לחופשה שלי באילת במלון מלכת שבא, מבחינתי לתת להם תנאים כמו במתקן הכליאה בגואנטנמו - ידיים כפותות, שק על הראש, לחם יבש ומים ותו לא. אם כך היה הדבר אני בטוח שהדרישות של חמאס היו יורדות, תתפלאו לגלות אבל אותם מחבלים וגורמים עזתיים מאוד רגישים למצב חבריהם.
בשורה התחתונה, אני כן היייתי מחזיר אותו. האם אנשים הולכים למות בגלל מהלך זה? סביר מאוד להניח שכן. האם גם אם לא נשחרר את אותם מחבלים ימשיכו להיות פיגועים ואנשים ימותו? התשובה היא כן. האם לאחר שחרור גלעד שליט צריך להבין שמכאן ואילך אין יותר שחרורים בתנאים מוגזמים? כן. ומבחינתי שהממשלה והצבא ייצאו בהצהרה תקשורתית שלא יהיו עוד עיסקאות כאלה לעולם.