קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. מה השם שלכם והאם אתם אוהבים אותו?
    על ידי Stain בפורום דיבורים
    תגובות: 49
    הודעה אחרונה: 14-10-2010, 15:03
  2. [סקר] מהו השם הפרטי שלכם?
    על ידי Idan בפורום סקרים
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 24-09-2008, 23:35
  3. שאלה מותר לפתוח אותו אשכול??
    על ידי ToMeR בפורום משוב
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 11-02-2008, 15:36
  4. מהו שמכם הפרטי?
    על ידי באק בפורום סקרים
    תגובות: 88
    הודעה אחרונה: 10-07-2007, 01:57
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 18

מהו שמו הפרטי של אלוהים והאם מותר לבטא אותו?

ברירת מחדל מהו שמו הפרטי של אלוהים והאם מותר לבטא אותו?

היהדות הרבנית - אורתודוקסית טוענת כי אין להזכיר את שמו המלא של אלוהים - יהוה, אף לא בתפילות והם משתמשים בתחליפים כגון: אדוני, השם, אלוקים ועוד...
    אך האם זה נכון שאין לבטא את שמו הפרטי של אלוהים? אין לזה כל ביסוס כלל וכלל!
    שמו של אלוהים חייב להיות מבוטא, בתהילים ק"ה : א' כתוב: "הוֹדוּ לְיַהְוֶה קִרְאוּ בִּשְׁמוֹ".

ובשמות כ"ג : י"ג כתוב:
    וּבְכֹל אֲשֶׁר אָמַרְתִּי אֲלֵיכֶם תִּשָּׁמֵרוּ וְשֵׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים לֹא תַזְכִּירוּ לֹא יִשָּׁמַע עַל פִּיךָ:
    לכן, אנחנו רואים שאלוהים ציווה אותנו לא לבטא את השמות של האלים האחרים, שהם האלים הכוזבים, השדים.
    זה מראה שאלוהים יסד שלא לבטא את שמו של אל כלשהו מציין שאנחנו דוחים ומתעבים אותו.

לכן, כאשר היהודים היו בעלי הרעיון העצוב של להפסיק לבטא את שמו של יַהְוֶה, האל הבורא המבורך, הם עשו דבר מוטעה מאוד.
    בירמיהו כ"ג:כ"ו-כ"ז כתוב:
    עַד מָתַי הֲיֵשׁ בְּלֵב הַנְּבִאִים נִבְּאֵי הַשָּׁקֶר וּנְבִיאֵי תַּרְמִת לִבָּם:
    הַחֹשְׁבִים לְהַשְׁכִּיחַ אֶת עַמִּי שְׁמִי בַּחֲלוֹמֹתָם אֲשֶׁר יְסַפְּרוּ אִישׁ לְרֵעֵהוּ כַּאֲשֶׁר שָׁכְחוּ אֲבוֹתָם אֶת שְׁמִי בַּבָּעַל:

ובתהילים מ"ד:כ"א-כ"ב כתוב:
    אִם שָׁכַחְנוּ שֵׁם אֱלֹהֵינוּ וַנִּפְרֹשׂ כַּפֵּינוּ לְאֵל זָר:
    הֲלֹא אֱלֹהִים יַחֲקָר זֹאת כִּי הוּא יֹדֵעַ תַּעֲלֻמוֹת לֵב:

לכן, אנחנו רואים שאנחנו חייבים לא לשכוח את שמו של יַהְוֶה.

אף על פי כן, המנהג הזה של לא לבטא את שמו של יַהְוֶה גרם שאופן הניקוד של השם הקדוש של אלוהים כמעט נשכח לעד, כי כמו בעברית רק העיצורים נכתבו, וכאשר הם הניחו את הסימנים של התנועות בטקסט של התנ"ך הם לא הניחו את התנועות הנכונות של שמו של אלוהים, אז האנשים נשארו חסרי מושג כיצד לבטא את ארבעת האותיות, ארבעת עיצורים שיוצרים את שמו של אלוהים.

אם לא הייתה העובדה ששני סופרים נוצריים ישנים, קלמנס מאלכסנדריה ותאודורטוס, רשמו את שמו של אלוהים באותיות יווניות, הדרך האמיתית כיצד לבטא את שמו של אלוהים הייתה נשכחת.

לכן, אנחנו חייבים לבטא את שמו של יַהְוֶה.
    ביואל ג':ה' כתוב: "וְהָיָה כֹּל אֲשֶׁר יִקְרָא בְּשֵׁם יַהְוֶה יִמָּלֵט".

לכן, באמת חשוב מאוד שנקרא בשם יַהְוֶה, כי אנחנו צריכים לקרוא בשם יַהְוֶה על מנת להיוושע.

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

ציטוט נכתב במקור על ידי Konta צפיה בהודעה
    היהדות הרבנית - אורתודוקסית טוענת כי אין להזכיר את שמו המלא של אלוהים - יהוה, אף לא בתפילות והם משתמשים בתחליפים כגון: אדוני, השם, אלוקים ועוד...
    אך האם זה נכון שאין לבטא את שמו הפרטי של אלוהים? אין לזה כל ביסוס כלל וכלל!
    שמו של אלוהים חייב להיות מבוטא, בתהילים ק"ה : א' כתוב: "הוֹדוּ לְיַהְוֶה קִרְאוּ בִּשְׁמוֹ".

ובשמות כ"ג : י"ג כתוב:
    וּבְכֹל אֲשֶׁר אָמַרְתִּי אֲלֵיכֶם תִּשָּׁמֵרוּ וְשֵׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים לֹא תַזְכִּירוּ לֹא יִשָּׁמַע עַל פִּיךָ:
    לכן, אנחנו רואים שאלוהים ציווה אותנו לא לבטא את השמות של האלים האחרים, שהם האלים הכוזבים, השדים.
    זה מראה שאלוהים יסד שלא לבטא את שמו של אל כלשהו מציין שאנחנו דוחים ומתעבים אותו.

לכן, כאשר היהודים היו בעלי הרעיון העצוב של להפסיק לבטא את שמו של יַהְוֶה, האל הבורא המבורך, הם עשו דבר מוטעה מאוד.
    בירמיהו כ"ג:כ"ו-כ"ז כתוב:
    עַד מָתַי הֲיֵשׁ בְּלֵב הַנְּבִאִים נִבְּאֵי הַשָּׁקֶר וּנְבִיאֵי תַּרְמִת לִבָּם:
    הַחֹשְׁבִים לְהַשְׁכִּיחַ אֶת עַמִּי שְׁמִי בַּחֲלוֹמֹתָם אֲשֶׁר יְסַפְּרוּ אִישׁ לְרֵעֵהוּ כַּאֲשֶׁר שָׁכְחוּ אֲבוֹתָם אֶת שְׁמִי בַּבָּעַל:

ובתהילים מ"ד:כ"א-כ"ב כתוב:
    אִם שָׁכַחְנוּ שֵׁם אֱלֹהֵינוּ וַנִּפְרֹשׂ כַּפֵּינוּ לְאֵל זָר:
    הֲלֹא אֱלֹהִים יַחֲקָר זֹאת כִּי הוּא יֹדֵעַ תַּעֲלֻמוֹת לֵב:

לכן, אנחנו רואים שאנחנו חייבים לא לשכוח את שמו של יַהְוֶה.

אף על פי כן, המנהג הזה של לא לבטא את שמו של יַהְוֶה גרם שאופן הניקוד של השם הקדוש של אלוהים כמעט נשכח לעד, כי כמו בעברית רק העיצורים נכתבו, וכאשר הם הניחו את הסימנים של התנועות בטקסט של התנ"ך הם לא הניחו את התנועות הנכונות של שמו של אלוהים, אז האנשים נשארו חסרי מושג כיצד לבטא את ארבעת האותיות, ארבעת עיצורים שיוצרים את שמו של אלוהים.

אם לא הייתה העובדה ששני סופרים נוצריים ישנים, קלמנס מאלכסנדריה ותאודורטוס, רשמו את שמו של אלוהים באותיות יווניות, הדרך האמיתית כיצד לבטא את שמו של אלוהים הייתה נשכחת.

לכן, אנחנו חייבים לבטא את שמו של יַהְוֶה.
    ביואל ג':ה' כתוב: "וְהָיָה כֹּל אֲשֶׁר יִקְרָא בְּשֵׁם יַהְוֶה יִמָּלֵט".

לכן, באמת חשוב מאוד שנקרא בשם יַהְוֶה, כי אנחנו צריכים לקרוא בשם יַהְוֶה על מנת להיוושע.
    הטענה נראת די הגיונית
    מקווה שיש בפורום מספיק מאמינים לדון בזה, אני לא בטוח אם זה מתאים לפה או ליהדות.
    כי שם בפורום אין לזלזל בחוקי היהדות, ואילו פה דנים על הדת וההנחה פה שהיהדות נכונה.
    הדיון נופל בין הכסאות, לכן אאשר את שהותו פה.
    דיון נעים

ציטוט נכתב במקור על ידי legalize צפיה בהודעה
    הטענה נראת די הגיונית
    מקווה שיש בפורום מספיק מאמינים לדון בזה, אני לא בטוח אם זה מתאים לפה או ליהדות.
    כי שם בפורום אין לזלזל בחוקי היהדות, ואילו פה דנים על הדת וההנחה פה שהיהדות נכונה.
    הדיון נופל בין הכסאות, לכן אאשר את שהותו פה.
    דיון נעים
    בניגוד לפורומים אחרים שבהם גלשתי, פורומים בהם הרוב היו אנשים לא מאמינים הפורום היה נקרא אתאיזם, אך מכיוון שפורום זה נקרא פורום תאולוגיה ודתות, לפי השם אני לא מצליח לראות כיצד זה לא מתאים לאשכול זה, הוא מדבר על תאולוגיה...אלא אם כן זאת לא המהות של הפורום.
    בכל זאת תודה שלא נעלת, אני מקווה שיגיבו אנשים ונוכל לדון על הנושא בצורה יפה, בפורום יהדות אני ספק אם היו מקבלים את ההנחות מהסוג שאשכול זה מציע.

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

בניגוד לפורומים אחרים שבהם גלשתי, פורומים בהם הרוב היו אנשים לא מאמינים הפורום היה נקרא אתאיזם, אך מכיוון שפורום זה נקרא פורום תאולוגיה ודתות, לפי השם אני לא מצליח לראות כיצד זה לא מתאים לאשכול זה, הוא מדבר על תאולוגיה...אלא אם כן זאת לא המהות של הפורום.
    בכל זאת תודה שלא נעלת, אני מקווה שיגיבו אנשים ונוכל לדון על הנושא בצורה יפה, בפורום יהדות אני ספק אם היו מקבלים את ההנחות מהסוג שאשכול זה מציע.
    זה כזה באמצע
    משום שהדיון שלך עוסק ביהדות
    זה כמו שאני אציע דיון על איפוד בפורום מכשירי חשמל בזמן שקים פורום איפוד
    אבל בסדר בשמחה שישאר פה
    מקווה שיהיה לך עם מי לדון, תחכה שדניאל או ישראל יכנסו לדיון יש להם הרבה מה לומר XD

זה כזה באמצע
    משום שהדיון שלך עוסק ביהדות
    זה כמו שאני אציע דיון על איפוד בפורום מכשירי חשמל בזמן שקים פורום איפוד
    אבל בסדר בשמחה שישאר פה
    מקווה שיהיה לך עם מי לדון, תחכה שדניאל או ישראל יכנסו לדיון יש להם הרבה מה לומר XD
    וכי למה? הדיון שלי אינו עוסק ביהדות - שמו של אלוהים הוא דבר שיכול לעניין ולהתקשר אל כל קבוצה אשר מאמינה באלוהי התנ"ך ואין זוהי רק קבוצת היהודים הרבניים אורתודוקסים שהם אני בטוח הרוב המוחלט בפורום יהדות אשר יקבלו את דברי כדברי כפירה והסטה ואני בטוח שאם לא הבאן הוא מה שיוכיח זאת, נעילת האשכול שם תספיק - אספר קצת על עצמי, אני יהודי בלאומי, אך מאמין בתנ"ך ובברית החדשה ובמשיח בן האלוהים ישוע, ואני בטוח שיוכלו להיות פה דיונים מעניינים בנוגע לתאולוגיה המשיחית (לא נוצרית, אני עצמי אינני נוצרי ואף סולד מרוב זרמי הנצרות)
    תודה רבה.

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

וכי למה? הדיון שלי אינו עוסק ביהדות - שמו של אלוהים הוא דבר שיכול לעניין ולהתקשר אל כל קבוצה אשר מאמינה באלוהי התנ"ך ואין זוהי רק קבוצת היהודים הרבניים אורתודוקסים שהם אני בטוח הרוב המוחלט בפורום יהדות אשר יקבלו את דברי כדברי כפירה והסטה ואני בטוח שאם לא הבאן הוא מה שיוכיח זאת, נעילת האשכול שם תספיק - אספר קצת על עצמי, אני יהודי בלאומי, אך מאמין בתנ"ך ובברית החדשה ובמשיח בן האלוהים ישוע, ואני בטוח שיוכלו להיות פה דיונים מעניינים בנוגע לתאולוגיה המשיחית (לא נוצרית, אני עצמי אינני נוצרי ואף סולד מרוב זרמי הנצרות)
    תודה רבה.
    מאחל לך דיון נעים , הנני אתאיסט
    ולומר את האמת לא ממש איכפת לי איך תקראו לאלוהים
    דווקא מצחיק אותי איך לא מספיק שכולם אומרים שהתנ''ך נכון כל אחד מבין אותו בצורה שונה ולפי הצרכים שלו.
    אשמח לקרוא פה אם יהיה דיון, אך לא אוכל לתרום דבר אליו.
    שוב דיון נעים(אשמח אם לא תגיב כי סתם חבל להרוס את הדיון אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי )
    נערך לאחרונה על ידי subwave; 11-07-2011 בשעה 01:07.

תודה רבה.
    המקרה שלך יותר עצוב משל האתאיסטים. אתה מאמין שהקב"ה בחר בנו כעם הנבחר ואז שינה את דעתו? זה מגוחך. בכלל, ישו היה יהודי, תלמיד מן המניין שהיה קצת בעייתי ועקב טעות של יחס לא נכון החליט לפרוש מהיהדות, במילים אחרות הוא "נעלב". יש מה שנקרא "קבלה מעשית" שמי שלומד יכול לעשות "דברים מוזרים", אז כאמור ניתן להשתמש בזה כמובן שזה אסור באופן כללי (במיוחד על מי שאינו ראוי, לא יודע מה ההגדרות למי מותר אם בכלל) על סמך מה אתה מבסס את כל הטענות האלו?
    לומר שישו עוד הוא הילד של אלוקים ומריה "הקדושה". לא למדתי את הנושא לעומק ובכל זאת אשמח להראות לך את טעותך.

ברצוני להזכיר בהזדמנות זו שמרבית הדתות אם לא כולם מאמינות באותו אלוקים כך למשל היהדות, האיסלם והנצרות. ההבדל העיקרי הוא בדרך העבודה וברצון האל. (להבנתי, הגישה של הנצרות היא שיש אל עליון אחד ויחיד שיש לו נתינים/מלאכים שדואגים "לנהל" את העולם הזה כדי שהוא לא יצטרך לעשות דבר).
    בברכה,

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    המקרה שלך יותר עצוב משל האתאיסטים. אתה מאמין שהקב"ה בחר בנו כעם הנבחר ואז שינה את דעתו? זה מגוחך. בכלל, ישו היה יהודי, תלמיד מן המניין שהיה קצת בעייתי ועקב טעות של יחס לא נכון החליט לפרוש מהיהדות, במילים אחרות הוא "נעלב". יש מה שנקרא "קבלה מעשית" שמי שלומד יכול לעשות "דברים מוזרים", אז כאמור ניתן להשתמש בזה כמובן שזה אסור באופן כללי (במיוחד על מי שאינו ראוי, לא יודע מה ההגדרות למי מותר אם בכלל) על סמך מה אתה מבסס את כל הטענות האלו?
    לומר שישו עוד הוא הילד של אלוקים ומריה "הקדושה". לא למדתי את הנושא לעומק ובכל זאת אשמח להראות לך את טעותך.

ברצוני להזכיר בהזדמנות זו שמרבית הדתות אם לא כולם מאמינות באותו אלוקים כך למשל היהדות, האיסלם והנצרות. ההבדל העיקרי הוא בדרך העבודה וברצון האל. (להבנתי, הגישה של הנצרות היא שיש אל עליון אחד ויחיד שיש לו נתינים/מלאכים שדואגים "לנהל" את העולם הזה כדי שהוא לא יצטרך לעשות דבר).
    הרבה הנחות שגויות וחוסר ידע הפגנת.
    אינני מאמין שאלוהים שינה את דעתו, אנחנו עדיין העם הנבחר, יש לנו עדיין מקום חשוב ומכובד אצל אלוהים - רק שאלוהים כרת עמנו ברית חדשה והיא תקפה גם לגויים, על מנת שאלו יוכלו להגאל כשם שהיהודים יכולים.
    אתה שואל אותי על מה אני מבסס את טענותיי? טענותך מבוססות באופן אירוני ואף מבזה על ספר בשם "תולדות ישו" אשר נכתב בימי הביניים, והוא חיבור שמטרתו לשים ללעג ולקלס את עיקריה של הנצרות על ידי מתן פרשנות חדשה ושלילית לאירועי הברית החדשה.
    הוא נוגד את הגרסה התלמודית לגבי ישוע, והוא נכתב כבדיחה ופרודיה, אם אתה רוצה את הסיפור האמיתי תפנה לברית החדשה וקרא אותה, אל תפחד אני בטוח שתראה שאין זה נורא כל כך ולעומת הספר "תולדות ישו" יש לה אמינות היסטורית.
    תולדות ישו בויקיפדיה

אוקי, טעות אחת גדולה - ישנם הרבה דתות שאינן מאמינות באלוהי ישראל המופיע בתנ"ך, הינדואיזם, שינטו, בודהיזם, ג'ייניזם, סיקיזם, שמאניזם, דתות אפריקאיות מסורתיות, טאואיזם, קונפוציאניזם, סיינטולוגיה, זורואסטריות, דת האבוריג'ינים באוסטרליה, נאופאגניזם, אנימיזם, טוטמיזם, וודו, ספיריטיזם, שטניזם, טנריקו ועוד...
    ניסית לסכם את התאולוגיה הנוצרית במשפט אחד זה לא יעבוד, משיחים ונוצרים אינם מאמינים בשטות שכתבת, אנו מאמינים בבן האלוהים ישוע המשיח שבה לעולם ונצלב על מנת להוות את הקורבן המושלם למען האנושות, שעל ידי קורבן זה יכופרו חטאינו.
    מי עוד יכול לכפר כקורבן על כל חטאי האנושות? רק בן האלוהים אחת מהוויותיו של אלוהים, וכל החסד הזה שעשה עימנו אלוהים היא ברית חדשה למען לא יאבד כל המאמין בו - אלא ירש חיי עולם.

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אינני מאמין שאלוהים שינה את דעתו, אנחנו עדיין העם הנבחר, יש לנו עדיין מקום חשוב ומכובד אצל אלוהים - רק שאלוהים כרת עמנו ברית חדשה והיא תקפה גם לגויים, על מנת שאלו יוכלו להגאל כשם שהיהודים יכולים.
    אתה שואל אותי על מה אני מבסס את טענותיי? טענותך מבוססות באופן אירוני ואף מבזה על ספר בשם "תולדות ישו" אשר נכתב בימי הביניים, והוא חיבור שמטרתו לשים ללעג ולקלס את עיקריה של הנצרות על ידי מתן פרשנות חדשה ושלילית לאירועי הברית החדשה.
    הוא נוגד את הגרסה התלמודית לגבי ישוע, והוא נכתב כבדיחה ופרודיה, אם אתה רוצה את הסיפור האמיתי תפנה לברית החדשה וקרא אותה, אל תפחד אני בטוח שתראה שאין זה נורא כל כך ולעומת הספר "תולדות ישו" יש לה אמינות היסטורית.
    תולדות ישו בויקיפדיה

אוקי, טעות אחת גדולה - ישנם הרבה דתות שאינן מאמינות באלוהי ישראל המופיע בתנ"ך, הינדואיזם, שינטו, בודהיזם, ג'ייניזם, סיקיזם, שמאניזם, דתות אפריקאיות מסורתיות, טאואיזם, קונפוציאניזם, סיינטולוגיה, זורואסטריות, דת האבוריג'ינים באוסטרליה, נאופאגניזם, אנימיזם, טוטמיזם, וודו, ספיריטיזם, שטניזם, טנריקו ועוד...
    ניסית לסכם את התאולוגיה הנוצרית במשפט אחד זה לא יעבוד, משיחים ונוצרים אינם מאמינים בשטות שכתבת, אנו מאמינים בבן האלוהים ישוע המשיח שבה לעולם ונצלב על מנת להוות את הקורבן המושלם למען האנושות, שעל ידי קורבן זה יכופרו חטאינו.
    מי עוד יכול לכפר כקורבן על כל חטאי האנושות? רק בן האלוהים אחת מהוויותיו של אלוהים, וכל החסד הזה שעשה עימנו אלוהים היא ברית חדשה למען לא יאבד כל המאמין בו - אלא ירש חיי עולם.
    לפי הנביא ישעיה, הברית שהאל כרת עם העם היהודי היא ברית נצחית שלא תשתנה לעולם. בנוסף, לנביא אין סמכות לשנות את מצוות התורה, ולכן ישו הוא לא יותר מאשר אחד מתוך הרבה נביאי שקר שהיו נפוצים באותם ימים, רק שהוא ותלמידיו הצליחו לסחוף יותר קהל.
    איך תתמודד עם טענות אלו? (עפ ישעיה הברית היא נצחית, אין לשנות את חוקי התורה)

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    לפי הנביא ישעיה, הברית שהאל כרת עם העם היהודי היא ברית נצחית שלא תשתנה לעולם. בנוסף, לנביא אין סמכות לשנות את מצוות התורה, ולכן ישו הוא לא יותר מאשר אחד מתוך הרבה נביאי שקר שהיו נפוצים באותם ימים, רק שהוא ותלמידיו הצליחו לסחוף יותר קהל.
    איך תתמודד עם טענות אלו? (עפ ישעיה הברית היא נצחית, אין לשנות את חוקי התורה)
    שלום!

ישעיהו אכן טוען שאלוהים כרת עם עם ישראל ברית נצחית, אבל, ברית הינה הסכם בין שני צדדים, כאשר צד אחד מפר את התנאי שלו, הצד השני איננו מחוייב לאותה ברית, עם ישראל הפר את הברית מכיוון שלא קיים את התורה במלואה וכידוע נכתב כי "אָרוּר, אֲשֶׁר לא־יָקִים אֶת־דִּבְרֵי הַתּוֹרָה־הַזּאת לַעֲשׂוֹת אוֹתָם; וְאָמַר כָּל־הָעָם אָמֵן."

ועוד נכתב " וַיהוָה הֶאֱמִירְךָ הַיּוֹם, לִהְיוֹת לוֹ לְעַם סְגֻלָּה, כַּאֲשֶׁר, דִּבֶּר-לָךְ; וְלִשְׁמֹר, כָּל-מִצְו*ֹתָיו." , נכתב שעלינו לקיים את כל התורה במלואה
    " וַיְצַו מֹשֶׁה וְזִקְנֵי יִשְׂרָאֵל, אֶת-הָעָם לֵאמֹר: שָׁמֹר, אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם, הַיּוֹם."
    ואף נכתב מה יקרה אם לא נציית לכל מצוותיו של אלוהים - " וְהָיָה, אִם-לֹא תִשְׁמַע בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לִשְׁמֹר לַעֲשׂוֹת אֶת-כָּל-מִצְו*ֹתָיו וְחֻקֹּתָיו..."
    ההמשך נמצא בדברים פרק כ"ח

כפי שאתה רואה אנחנו חייבים לקיים את כל התורה, אך אף אדם אינו מסוגל לעשות זאת.
    האם קיים בעולם אדם כלשהו המסוגל למלא את כל מצוות התורה בשלמותן? לא!
    א. בראשית ח 21: "כִּי יֵצֶר לֵב הָאָדָם רַע מִנְּעֻרָיו."
    ב. תהילים נא 7: "הֵן־בְּעָווֹן חוֹלָלְתִּי, וּבְחֵטְא יֶחֱמַתְנִי אִמִּי."
    ג. קוהלת ז 20: "כִּי אָדָם אֵין צַדִּיק בָּאָרֶץ, אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה־טּוֹב וְלא יֶחֱטָא."
    ד. דברי הימים ב ו 36: "... כִּי יֶחֶטְאוּ־לָךְ, כִּי אֵין אָדָם אֲשֶׁר לא־יֶחֱטָא..."

פסוקים אלה קובעים בברור כי אין אדם שיכול למלא את כל המצוות בשלמותן. אף אדם לא יוכל להיקרא צדיק רק על סמך קיום מושלם של כל מצוות התורה.
    דוד המלך אמר כי כל אדם חוטא כבר מרחם אמו. לכן כולם ארורים כבר מלידה ולאף אדם אין סיכוי להיוושע רק על סמך קיום מצוות!

לכן, מכיוון שעם ישראל הפר את הברית, אלוהים איננו מחוייב לברית יותר, אך אלוהים ביקש לכרות ברית חדשה עם עם ישראל אשר מבוססת על אמונה טהורה ועל גאולה לחוטאים ולא על קיום מצוות יבש, הנביא ירמיה כבר אז ניבא עליה:
    "הִנֵּה יָמִים בָּאִים, נְאֻם-יְהוָה; וְכָרַתִּי, אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת-בֵּית יְהוּדָה--בְּרִית חֲדָשָׁה. לא לֹא כַבְּרִית, אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת-אֲבוֹתָם, בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם, לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם: אֲשֶׁר-הֵמָּה הֵפֵרוּ אֶת-בְּרִיתִי, וְאָנֹכִי בָּעַלְתִּי בָם--נְאֻם-יְהוָה. לב כִּי זֹאת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֶכְרֹת אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל אַחֲרֵי הַיָּמִים הָהֵם, נְאֻם-יְהוָה, נָתַתִּי אֶת-תּוֹרָתִי בְּקִרְבָּם, וְעַל-לִבָּם אֶכְתְּבֶנָּה; וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים, וְהֵמָּה יִהְיוּ-לִי לְעָם. לג וְלֹא יְלַמְּדוּ עוֹד, אִישׁ אֶת-רֵעֵהוּ וְאִישׁ אֶת-אָחִיו לֵאמֹר, דְּעוּ, אֶת-יְהוָה: כִּי-כוּלָּם יֵדְעוּ אוֹתִי לְמִקְּטַנָּם וְעַד-גְּדוֹלָם, נְאֻם-יְהוָה--כִּי אֶסְלַח לַעֲו*ֹנָם, וּלְחַטָּאתָם לֹא אֶזְכָּר-עוֹד."

אין הברית החדשה הוספה או הפחתה מדבריו של אלוהים, אלא החלפה יזומה של אלוהים עצמו, הוא כרת עימנו את הברית, יש לו את האפשרות הזאת, ההפך התלמוד וההוספות המאוחרות של הרבנים על התורה (התנ"ך בלבד) הינה הוספה על דבריו של אלוהים, ואף ביטולם לעיתים! אין התורה שבעל פה מוזכרת בתנ"ך והתנ"ך אף סותר את קיומה, דבר מגעיל הוא שדתיים רבים מייחסים לתלמוד נפח רב יותר מלתנ"ך באמונתם, שלא נדבר על הקבלה.

על מנת להוכיח לך שישוע אינו נביא שקר, קרא את הברית החדשה, ותראה שישוע איננו הטיף לעבודת אלילים, אלא פיאר את שמו של יהוה אלוהים, ולימד מוסר אלוהי טהור וגרם לאנשים מסביב רק לשבח את אלוהים.

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

פה דנים על הדת וההנחה פה שהיהדות נכונה.
    פה מתקיים דיון תאולוגי (תאולוגיה) והוא לא שמור רק לדת היהודית (דתות).

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

תולדות ישו בויקיפדיה

מה זה החושחשיות הזאת. מה זה הרעיונות האלו של "אלוקים חושב ככה". ראיתי שכבר הזכירו פה נביאי שקר. נקודה מצוינת.
    תשמע אני אגיד לך את האמת יש לי פה מספיק התעסקות עם אתאיסטים אבל אני מבטיח לך שכל הדברים שאתה מאמין בהם מבוססים על שקרים. לכן, אני ממליץ לך מאוד בעיקר בזכות זה שאתה יהודי לפנות לרב שיסביר לך למה אתה מדבר שטויות.
    בברכה,

מה זה החושחשיות הזאת. מה זה הרעיונות האלו של "אלוקים חושב ככה". ראיתי שכבר הזכירו פה נביאי שקר. נקודה מצוינת.
    תשמע אני אגיד לך את האמת יש לי פה מספיק התעסקות עם אתאיסטים אבל אני מבטיח לך שכל הדברים שאתה מאמין בהם מבוססים על שקרים. לכן, אני ממליץ לך מאוד בעיקר בזכות זה שאתה יהודי לפנות לרב שיסביר לך למה אתה מדבר שטויות.
    אתה צוחק עלי? מה זה חושחשיות? אני לא ממציא או מבסס את דברי על שקרים אלא על כתבי הקודש, ואם מספיקים לך הויכוחים עם האתאיסטים, אתה יכול למנוע מעצמך להגיב.
    אני לעולם לא יפנה לרב, כי הם מוליכים אנשים שולל, למה שאני אפנה לרב? מה הוא יודע שאני לא? פרקטיקה של היהדות הרבנית אני לא צריך לדעת, אני רוצה לדעת מה אלוהים רוצה ממני - ואת זה אני רואה בכתבי הקודש התנ"ך והברית החדשה.
    זה מעורר בי כעס שכל מה שאתם הדתיים יודעים לעשות זה לשלוח אתאיסטים ואפילו אנשים כמוני לרב, ואתם בטוחים שהכל יסתדר כקסם, אני יכול להתערב איתך שאף רב לא הצליח עד היום לשכנע אותי, לענות על שאלותי בצורה מספקת, או לערער את האמונה שלי.
    הוכחת בורות וחוסר רצון להבין מה אני מנסה להגיד, אין פלא שאין אתם הדתיים יכולים להתמודד עם האתאיסטים, אתם סגורים במחשבתכם בצורה בלתי הגיונית.

אתה אפילו לא ניסית להבין את מה שרציתי להעביר, ואם כן הבנת, כרגע הוכחת שאין לך שום דבר לענות נגד הטענות שלי לכן אתה המגננה שלך היא בעצם התקפה, "אתה מדבר שטויות" "מה זה החושחשיות הזאת" "כל הדברים שאתה מאמין בהם מבוססים על שקרים", איפה הנסיון לנסות להוכיח אותי על טעותי? זה שאתה אומר שאני טועה לא הופך אותי לטועה, אל תחשוב שאתה אלוהים.

אתה צוחק עלי? מה זה חושחשיות? אני לא ממציא או מבסס את דברי על שקרים אלא על כתבי הקודש, ואם מספיקים לך הויכוחים עם האתאיסטים, אתה יכול למנוע מעצמך להגיב.
    אני לעולם לא יפנה לרב, כי הם מוליכים אנשים שולל, למה שאני אפנה לרב? מה הוא יודע שאני לא? פרקטיקה של היהדות הרבנית אני לא צריך לדעת, אני רוצה לדעת מה אלוהים רוצה ממני - ואת זה אני רואה בכתבי הקודש התנ"ך והברית החדשה.
    זה מעורר בי כעס שכל מה שאתם הדתיים יודעים לעשות זה לשלוח אתאיסטים ואפילו אנשים כמוני לרב, ואתם בטוחים שהכל יסתדר כקסם, אני יכול להתערב איתך שאף רב לא הצליח עד היום לשכנע אותי, לענות על שאלותי בצורה מספקת, או לערער את האמונה שלי.
    הוכחת בורות וחוסר רצון להבין מה אני מנסה להגיד, אין פלא שאין אתם הדתיים יכולים להתמודד עם האתאיסטים, אתם סגורים במחשבתכם בצורה בלתי הגיונית.

אתה אפילו לא ניסית להבין את מה שרציתי להעביר, ואם כן הבנת, כרגע הוכחת שאין לך שום דבר לענות נגד הטענות שלי לכן אתה המגננה שלך היא בעצם התקפה, "אתה מדבר שטויות" "מה זה החושחשיות הזאת" "כל הדברים שאתה מאמין בהם מבוססים על שקרים", איפה הנסיון לנסות להוכיח אותי על טעותי? זה שאתה אומר שאני טועה לא הופך אותי לטועה, אל תחשוב שאתה אלוהים.
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%...A9%D7%97%D7%A9
    מה המקור של הכתבי קודש האלה, מאיפה שמעת על אמיתותם?
    אני אשתדל להפסיק להגיב פה, ואני לא מתכווח איתם, אני מסביר להם. משתדל לענות על כל השאלות שלהם.
    מוליכים אנשים שולל? מי הוליך אותך שולל. הוא יודע את רוב התורה ואתה לא, והוא מאמין ביהדות ולא בנצרות. בהחלט סיבה מספיק טובה.
    הברית החדשה זה המצאה, תבין את זה. מי שלמד את כל הטענות של הנצרות יוכל בקלות לסתור לך את כולן.
    לא הוכחתי דבר. אתה מסיק על דעת עצמך מסקנות כמעט כמו המסקנה שמהדת היהודית באה הנצרות. תפסיק לקשקש.

אחי אתה ראית איזה חפירה הבאת למעלה או בשאר האשכולות שלך? לא נראה לי שמישהו באמת לקח דחפור והתחיל לעזור לך.
    אני לא אנסה להוכיח את טעותך כי הנצרות היא שקר. אתה אומר לי להאמין לך במקום לאבא שלי - נראהלי שאני אוותר.
    אני אלוקים כמו שאתה לא מדבר שטויות.
    בברכה,

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%...A9%D7%97%D7%A9
    מה המקור של הכתבי קודש האלה, מאיפה שמעת על אמיתותם?
    אני אשתדל להפסיק להגיב פה, ואני לא מתכווח איתם, אני מסביר להם. משתדל לענות על כל השאלות שלהם.
    מוליכים אנשים שולל? מי הוליך אותך שולל. הוא יודע את רוב התורה ואתה לא, והוא מאמין ביהדות ולא בנצרות. בהחלט סיבה מספיק טובה.
    הברית החדשה זה המצאה, תבין את זה. מי שלמד את כל הטענות של הנצרות יוכל בקלות לסתור לך את כולן.
    לא הוכחתי דבר. אתה מסיק על דעת עצמך מסקנות כמעט כמו המסקנה שמהדת היהודית באה הנצרות. תפסיק לקשקש.

אחי אתה ראית איזה חפירה הבאת למעלה או בשאר האשכולות שלך? לא נראה לי שמישהו באמת לקח דחפור והתחיל לעזור לך.
    אני לא אנסה להוכיח את טעותך כי הנצרות היא שקר. אתה אומר לי להאמין לך במקום לאבא שלי - נראהלי שאני אוותר.
    אני אלוקים כמו שאתה לא מדבר שטויות.
    המקור של כתבי הקודש האלו מאומתים - אם אתה באמת רוצה לדעת ואתה לא סתם מתלהם: לחץ כאן

מצטער לשחוט פרה קדושה, אך רב אינו יודע את דרכו האמיתית של אלוהים, איך אתה יודע שהוא יודע את דרכו של אלוהים ואני לא?
    אני קראתי את התנ"ך אינספור פעמים וגם אתה יכול לדעת יותר טוב מרב אם רק תקרא את התנ"ך ותבין אותו, חוץ מזה אל תערב דתות פה, אני לא מאמין לא ביהדות ולא בנצרות, אם הייתי קורא את מה שאמרתי הייתי מבין.
    אני לא מסיק שום מסקנות על דעת עצמי, אלא מתבסס באופן מלא על הכתובים ובמיוחד על התנ"ך שבו ישנם יותר מ300 נבואות על ישוע, אתה בנתיים היחיד שמקשקש פה.

לא נאה לך לקרוא את מה שכתבתי? תתחפף מן האשכול ואל תתחיל להתלהם פה ולהתנשא מעלי, אם לא קראת את מה שיש לי לומר, מי אתה בכלל שתדבר כנגדי? זה שאתה חושב שהדרך שלך היא הנכונה, זה ברור, כל אחד חושב שהוא צודק, אבל החוכמה היא לבדוק את מה שיש לאחרים לומר ולא לסתום את האוזניים כמו תינוק מגודל ולצעוק "לא שומע נה נה בננה".

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 18:10.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,731 | הודעות: 8,151,313 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect