|
|
"לפי המסורת היהודית, חמשת חומשי התורה נמסרו למשה מאלוהים. אבל חוקרי ומבקרי מקרא בתקופה המודרנית מאמינים שהתורה נכתבה על ידי כמה מחברים, המובחנים זה מזה בסגנונם הלשוני ובאידיאולוגיה שלהם. מרבית חוקרי המקרא מחלקים היום את חומשי התורה לשניים - חלק שנכתב בידי כוהני המקדש בירושלים, וחלק בידי מחברים אחרים. "
"של התוכנה החדשה תואמים ב-90% את ההבחנה המחקרית המסורתית בין טקסטים שונים בתורה. "
למה אבל כשמבקשים לקרוא אתם לא קוראים
תקח לדוגמה את הנוצרים. יש להם "מסורת" מגוחכת. ביהדות המסורת זה לא רק אוסף של מנהגים והלכות (כמו שאתה חושב ולכן אתה חושב שאתה שומר על המסורת), המסורת היא עיקרי האמונה, אנו מאמינים במה שעובר מדור לדור, זה הבסיס.
אני מחזיר לך באותו מטבע. אתה טוען שהם היו כ"כ מטומטמים עד שהם החליטו שיש אלוקים. ובכל זאת, כיצד התפתח ספר כ"כ מופלא?
אתה מוזמן לתת לי דוגמאות לספרים כאלה. בנוסף, אשמח אם תראה לי כיצד ניתן להשריש אותם כדת בקרב עשרות אלפי אנשים במשך אלפי דורות.
בוודאי שלא הסקת. אתה מנסה להסיק. אתה אולי מדחיק את קיומו, לא יותר מזה.
תפסיק לחוש שאתה יכול להפריך את האמת.
אנימפנה אותך ואף את שאר חברי הפורום לכתבה המעניינת הזאת:
http://www.mako.co.il/spirituality-p...16c9c21004.htm
לא ארוכה במיוחד ומאוד עניינית. בהצלחה.
בברכה,
עזוב הכל לרגע
אתה מקשיב לרב זמיר כהן? , זה לא אישי אחי כי אם כן אני פשוט אבין שאין עם מי לדבר
ביינתים הבנתי את זה ממך רק ב90%
a bunch of old farts
איזה חש אתה אחי באמת שאתה שובר שיאים.
כשתגיע לקרסוליים שלו או של כל רב אחר דבר איתי.
תהיה בריא.
מעניין שאתאיסט אחד חושב שזה ספר מופלא והשני לא. בכלל, מעניין שרוב העולם חושב שזה ספר מופלא ואתה לא.
זאת בדיוק הבעיה שמספרים לך סיפור. את התנ"ך לא צריך לספר, צריך ללמוד לעומק ולהבין. זה מה שקורה כשהמורים לתנ"ך חילונים.
בברכה,