|
|
מה יקרה לתיעוד ההיסטורי? התמונות יעלמו? הצילומים יעלמו? אשוויץ יתאדה ברוח פתאום?
זייני שכל אתם פשוט לא להאמין עכשיו כל דבר שקרה אפשר להגיד "עוד 2000 שנה זה לא יהיה נכון" אז נגיד עכשיו קמה מדינת ישראל עוד 2000 שנה יגידו שזה חרטא
קיצר כל דבר שעכשיו קרה עוד 2000 שנה יהיה חרטא לדעתכם
פיגוע התאומים לא קרה
לא הייתה מדינת ישראל
לא הייתה מלחמה של ארהב עם עירק
לא טסו לחלל
לא המציאו מחשבים
לא היה חשמל
קיצר שום דבר לא קרה
"שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו".
אז אני אומר לך כבר מעכשיו אין הוכחה, לפחות לא כזאת שאתה מצפה לה. עד שלא תשנה את הגישה שלך, לא תוכל להבין את המסורת.
אני בכלל לא מבין מה אתה מופתע מזה שאמרתי "זה לא מדע מדוייק" - נו בוודאי שזה לא (גם סתם לפי ההיגיון ברור שזה לא), וגם הסברתי למה.
בברכה,
בהמשך למה שהסבירו לך פה - הרעיון הוא באמת שתמיד ניתן לפקפק, תמיד יהיה איזה קמצוץ של ספק שתגיד "לא לא לא אני לא מאמין עזוב אותי". השאלה היא האם תבחר להאמין לאבותיך או שמא תתעלם מהמסורת לחלוטין או לחלופין תתכחש לה.
התמונה במקרה הזה זה הניסים שהיו לעם ישראל ושעדיין יש לעם ישראל, כאלה שעוברים במסורת וכאלה שאתה חי אותם אך מתכחש להם.
שוב, אתה צריך לשנות את הגישה שלך על מנת לנסות להבין את המסורת ועד כמה שלפקפק בה זה מגוחך.
בברכה,
אם האל שלכם באמת ישלח אדם טוב שעזר כל חייו לאנשים ולא האמין באל רק בגלל שזה לא הגיוני והוא לא נולד למשפחה דתייה אז האל שלכם הוא לא "חנון ורחום" אלא אל אכזר שמגיע לו שכל העולם יפנה לו עורף.
אולי קצת התבלבלת, אתה לא עושה טובה לקב"ה והוא לא נעלב.
יש מושג שנקרא "תינוק שנשבה", יש על זה מחלוקות האם החילונים של ימינו נחשבים תינוק שנישבה או לא. במקרה של רבים פה, קשה לייחס את המושג הזה שכן הם חשופים לדת, חיים במדינת ישראל ולרובם האבא או הסבא או הסבא רבה היו דתיים.
בכל מקרה זה לא העניין, אנחנו דנים פה על האמת, ויש פה נטייה חמורה להתכחש למסורת.
בברכה,
אנחנו גם חשופים לעוד עשרות דתות אחרות איך אנחנו צריכים לדעת שהדת הזאת היא הנכונה בלי שום הוכחות? איך אתה כל כך בטוח שאתה צודק אם אין לך שום הוכחות לצדקתך? מי שמתכחש למציאות פה הוא אתה ולא אני. ושוב פעם אם הוא לא נעלב אז למה הוא שולח צדיקים לגיהנום? הוא גרוע יותר מילד קטן הוא לא מושפע ממוסריות ומהיגיון . כל מה שהוא עושה זה מחפש תשומת לב (לפי מה שאתה אומר) לפי דעתי הוא פשוט לא קיים יותר הגיוני.